De Beierse vice-minister president Aiwanger (Freie Wähler) bestempelde mensen die zouden kunnen werken maar dat niet willen en in plaats daarvan een bijstandsuitkering ontvangen als “nietsnutten”. Dit veroorzaakte verontwaardiging onder het establishment. Toch zond de RTL-zender pas eind oktober een programma uit over een Afghaanse familie die twee jaar lang 80.000 euro aan uitkeringen van de Duitse belastingbetaler had afgeperst en gewoon “niet wilde” werken. Deze vraag moet worden toegestaan: welke dienst bewijzen zulke mensen aan Duitsland? schrijft Vanessa Renner.

Voorstanders van illegale massamigratie hebben het graag over sociale rechtvaardigheid. Het is echter niet eerlijk om hardwerkende burgers 8 uur of meer per dag te laten werken om vervolgens een groot deel van hun zuurverdiende geld aan de staat te overhandigen, zodat die het kan gebruiken om mensen van over de hele wereld te ondersteunen die weigeren te werken. Dit is precies wat er in Duitsland op grote schaal gebeurt – en planmatig, omdat de oude partijen consequent weigeren om maatregelen te nemen om de ongecontroleerde immigratie van economische migranten in het Duitse sociale systeem te stoppen.

Het is dan ook geen verrassing dat uitspraken zoals die van Hubert Aiwanger, die “arbeidsgeschikten die zonder goede reden redelijk werk weigeren” bestempelde als nietsnutten, goed worden ontvangen door de bevolking – hij zegt immers gewoon wat voor de hand ligt in de ogen van uitgebuite werkende burgers. Ondertussen is het tekenend dat het establishment naar adem snakt.

Een deuger die niet deugt, deugt niet/doet niets.
Mensen die in staat zijn om te werken en zonder geldige reden weigeren om redelijk werk te doen, zijn #nietsnutten. Net als politici die deze situatie blijven verergeren. Dat is mijn mening.

Pas in oktober gaf RTL een goed voorbeeld van de onrechtvaardigheid van het Duitse sociale systeem: in het kader van een reportage bezochten ze een Afghaanse familie van vier kinderen in Baden-Württemberg, die een indrukwekkende 3200 euro tot hun beschikking hebben – niet dankzij hun eigen arbeid, maar alleen dankzij de Duitse belastingbetalers. De gemiddelde burger kan alleen maar dromen van zoveel geld. In totaal heeft dit gezin de belastingbetaler de afgelopen twee jaar een ongelofelijke 80.000 euro gekost.

  Kan je het immigranten kwalijk nemen dat ze geen verbondenheid voelen met het Westen?

Wat doen ze ervoor? De vader en moeder zeiden dat ze graag in Duitsland een masteropleiding zouden willen studeren en diplomaat willen worden. Dat die in Duitsland niet nodig waren, interesseerde hen niet. Toen hen werd verweten dat ze een plan B nodig hadden en andere banen moesten overwegen, bijvoorbeeld in de ambachtelijke sector, was hun reactie kortaf: ze waren er “niet klaar voor”, ze “hadden er geen zin in”. Ze hadden thuis veel te doen en wilden tijd doorbrengen met hun kinderen. Duitse burgers niet?

De reportage verscheen op 24 oktober, maar verdween een paar dagen later uit de mediabibliotheek van RTL. De sociale netwerken werden gevuld met woede over de eigendunk van deze migranten. Velen vinden het echter nog veel erger dat Duitse politici juist dit gevoel van aanspraak bevorderen en hun eigen burgers tot betaalvee degraderen.

@rtl_aktuell
Waarom verwijderd?
Deze bijdrage zou de belastingbetaler van zijn stuk kunnen brengen.

Volgens Aiwanger zijn deze politieke leiders net zulke “nietsnutten” als al diegenen die de sociale hangmat van Duitsland uitbuiten. Hij staat ook niet alleen in deze mening. Hoe meer mensen zich realiseren hoe onrechtvaardig de asociale welvaartsstaat van Duitsland is, hoe meer steun er zal zijn voor de partijen die zich willen uitspreken en deze misstanden willen corrigeren. Het verwijderen van mediaberichten zal dit niet kunnen stoppen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Deugman werd anaal verkracht door asielzoeker – voelt zich schuldig over de deportatie van de verkrachterVolg Frontnieuws op Telegram

  "Hongarije zal nooit een immigrantenland zijn"

Lees meer over:

Vorig artikelDe nepperds zullen worden onthuld
Volgend artikelVAIDS? Britten klagen over “brute” verkoudheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Ik weet niet meer hoe het precies zat, want dit soort berichten zijn geen
  lang leven beschoren;
  1 man in België, uitkering minimum afgerond 1300€ per maand en woont gratis in een 4 slaapkamer woning met 1 vrouw en 4 kinderen waarvoor hij 250€ kindergeld per maand krijgt.
  In het huis ernaast woont, ook gratis, zijn 2e vrouw, als alleenstaande (In België mag je maar 1 vrouw hebben) met ook 4 kinderen en zij vangt 1000€ per maand + 250€ per kind

  Dus 1300+ 1000 voor de man en 1000+1000 voor de vrouw is totaal 4300€ dus je begrijpt dat die man niet gaat werken.

 2. De hamvraag over het ‘nut’ van immigratie werd in 2015 door de toenmalige animator Angela Merkel zelf gesteld en beantwoord: “De hoogopgeleide nieuwkomers zijn een verrijking voor onze arbeidsmarkt en cultuur”.
  De publieke protesten tegen het ‘Wir schaffen das’ kwamen in Duitsland pas jaren later. In NL werd alleen Wilders verhuisd.

 3. Wat zijn de kosten van asielzoekers?
  Heel duur. In tijden van hoge instroom, zoals in 2022, lopen de kosten van noodopvang – duurder dan reguliere opvang – hoog op omdat de voorzieningen ad hoc worden ingekocht. Voor de asielopvang in 2022 was ruim 0,5 miljard euro begroot. Het werd 1,5 miljard euro.31 jan 2023

  • Weet niet meer waar ik het filmpje gezien heb , maar een immigratiedeskundige legt aan een Kamercommissie uit dat een asielzoeker de belastingbetaler NETTO minimaal zo’n 800.000 euro kost. Daarbij , ik dacht , de afgelopen 20 jaar zo’n 20.000 per maand binnengekomen.
   Dus reken maar uit.

 4. Laten we het redelijk houden.
  Neem van iedere politicus 10 eurocent !!!! van hun inkomsten af voor iedere asielzoeker die zonder verblijfsvergunning hier aanwezig is, en iedere asielzoeker die naar Nederland komt.
  Tevens 10 eurocent minder afdracht aan Brussel per asielzoeker in Nederland.
  Ik durf haast te garanderen dat de toestroom/verblijf in korte tijd verholpen gaat worden.

  Bij protesten daarover kunnen we altijd e.e.a. bagatelliseren door te zeggen;
  ” 10 eurocent is toch niet veel”?! Zie het maar als een soort ‘ eigen risico’ bij de ‘ sociale’ opvattingen die politici en Brussel hebben.

 5. Zij kunnen alles krijgen gratis en wij Nederlanders niet wij kunnen bedelen dan nog krijgen we het niet voor elkaar.Zulken profiteren en lachen ons Nederlanders uit.Wij worden in problemen gejaagd met hoge rekeningen en zij hoeven alleen hun handje op te houden en krijgen het met gemak.De wereld is gek geworden.

  • Bedelen de meeste Nederlanders hebben 40 of meer werk jaren achter de rug, een massief brok van deze rijkdom wordt verdeeld onder de asielparasieten en andere totaal onbelangrijke internationale organisaties, Oekraïne ect.

   Enfin het leger bankhangers lacht het geslacht uit den broek iedereen kent in zijn directe woonomgeving zo’n parasiet die ziek, zwak of misselijk is.

 6. 80.000 is niet veel voor een kapot land veroorzaak door westerse landen. De schade is veel groter als een familie het land moet verlaten, zij hebben recht op een betere en goede vergoeding levenslang betaal door onze hypocrieten politici, lobbyisten van kapitalisten bedrijven, oorlogsbedrijven die wilden de grondstoffen pikken en natuurlijk de VS als eerste deze mensen zullen deze kosten betalen niet de burger.

 7. Dat kan allemaal wel zo zijn, ook al ruikt het naar propaganda en bangmakerij.
  Ikzelf ken alleen maar vriendelijke asielzoekers. Eén die destijds uit Syrië is moeten vluchten door onze bombardementen. En een marketingspecialiste uit Oekraïne, die alles doet om werk te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in