Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

Terwijl de wereld “Israëlische genocide” roept, is het Witte Huis Biden enthousiast over de aanstaande wapenstilstand in Gaza die het hielp bemiddelen, alsof het eigenlijk “op de rand” staat van zijn “grootste diplomatieke overwinning,” schrijft Pepe Escobar.

Achter de zelfvoldane verhalen is de Amerikaanse regering geenszins ” huiverig voor Netanyahu’s eindspel,” ze staat er volledig achter – genocide inbegrepen – zoals overeengekomen in het Witte Huis minder dan drie weken voor de Al-Aqsa Flood, tijdens een ontmoeting op 20 september tussen de Israëlische president Benjamin Netanyahu en de handlangers van Joe “The Mummy” Biden.

De door de VS en Qatar bemiddelde “wapenstilstand”, die deze week in werking zou moeten treden, is geen wapenstilstand. Het is een PR-zet om Israëls genocide te verzachten en zijn moreel op te vijzelen door de vrijlating van enkele tientallen gevangenen te bewerkstelligen. Bovendien blijkt uit de geschiedenis dat Israël nooit een staakt-het-vuren respecteert.

Het is voorspelbaar dat wat de Amerikaanse regering echt zorgen baart het “onbedoelde gevolg” van de wapenstilstand is, dat “journalisten een bredere toegang tot Gaza zal geven en de kans om de verwoesting daar verder te belichten en de publieke opinie over Israël te doen keren”.

Echte journalisten zijn sinds 7 oktober 24/7 aan het werk in Gaza – tientallen van hen zijn gedood door de Israëlische militaire machine in wat Reporters Sans Frontieres “een van de dodelijkste tollen in een eeuw” noemt.

Deze journalisten hebben kosten noch moeite gespaard om “de verwoesting te belichten”, een eufemisme voor de voortdurende genocide, die in al zijn gruwelijke details aan de hele wereld wordt getoond.

Zelfs de VN Hulporganisatie voor Palestina (UNRWA), zelf meedogenloos aangevallen door Israël, onthulde – enigszins gedwee – dat dit “de grootste ontheemding sinds 1948” was, een “uittocht” van de Palestijnse bevolking, met de jongere generatie “gedwongen om trauma’s van voorouders of ouders door te maken.”

De publieke opinie in het hele Mondiale Zuiden/de Mondiale Meerderheid heeft zich allang geleden tegen het zionistische extremisme “gekeerd”. Maar nu kijkt de Mondiale Minderheid – de bevolking van het collectieve westen – vol afschuw toe en is verbitterd dat de social media hen in slechts zes weken heeft blootgesteld aan wat de mainstream media decennialang verborgen hebben gehouden. Er is geen weg meer terug nu het kwartje is gevallen.

Een voormalige Apartheidsstaat wijst de weg

De Zuid-Afrikaanse regering heeft wereldwijd het pad geëffend voor de juiste reactie op een genocide: het parlement stemde voor het sluiten van de Israëlische ambassade, het uitwijzen van de Israëlische ambassadeur en het verbreken van de diplomatieke banden met Tel Aviv. Zuid-Afrikanen weten wel het een en ander over apartheid.

  Het gevaar van het geloof in de Apocalyps en Israëls Shifa-propaganda falen

Ze kunnen, net als andere critici van Israël, maar beter extra op hun hoede zijn. Je kunt van alles verwachten: een uitbraak van valse vlaggen door buitenlandse inlichtingendiensten, kunstmatig veroorzaakte weersrampen, valse beschuldigingen van “mensenrechtenschendingen”, de ineenstorting van de nationale munt, de rand, gevallen van wetsovertredingen, allerlei Atlantische apoplexie, sabotage van de energie-infrastructuur. En nog veel meer.

Verschillende landen zouden inmiddels een beroep moeten hebben gedaan op de Genocide Conventie – gezien het feit dat Israëlische politici en functionarissen hebben opgeschept over het met de grond gelijk maken van Gaza en het belegeren, uithongeren, vermoorden en massaal overbrengen van de Palestijnse bevolking. Geen enkele geopolitieke speler heeft het tot nu toe aangedurfd.

Zuid-Afrika had van zijn kant de moed om te gaan waar weinig moslim- en Arabische staten zich hebben gewaagd. Zoals de zaken er nu voorstaan, bevinden veel van de Arabische wereld – in het bijzonder de VS-cliëntstaten – zich nog steeds in retorisch moerasgebied.

De door Qatar bemiddelde “wapenstilstand” kwam precies op het juiste moment voor Washington. Het kaapte de schijnwerpers weg van de delegatie van Islamitisch/Arabische ministers van Buitenlandse Zaken die rondreisden langs geselecteerde hoofdsteden om hun plan voor een volledig staakt-het-vuren in Gaza te promoten – plus onderhandelingen voor een onafhankelijke Palestijnse staat.

Deze Gaza-contactgroep, bestaande uit Saoedi-Arabië, Egypte, Jordanië, Turkije, Indonesië, Nigeria en Palestina, maakte eerst een stop in Peking, waar ze de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi ontmoetten, en vervolgens in Moskou, waar ze minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ontmoetten. Dat was zeker een voorbeeld van BRICS 11 die al in actie was – zelfs voordat ze op 1 januari 2024 van start gingen onder het Russische voorzitterschap.

De ontmoeting met Lavrov in Moskou vond gelijktijdig plaats met een buitengewone online BRICS-sessie over Palestina, bijeengeroepen door het huidige Zuid-Afrikaanse voorzitterschap. De Iraanse president Ebrahim Raisi, wiens land de Axis of Resistance in de regio aanvoert en elke relatie met Israël weigert, steunde de Zuid-Afrikaanse initiatieven en riep de BRICS-lidstaten op om elk beschikbaar politiek en economisch instrument te gebruiken om Tel Aviv onder druk te zetten.

Het was ook belangrijk om van de Chinese president Xi Jinping zelf te horen dat “er geen veiligheid in het Midden-Oosten kan zijn zonder een rechtvaardige oplossing voor de Palestijnse kwestie.”

  Frontnieuws filmpscoop - Russische strijdkrachten bestormen AFU loopgraven 18+

Xi benadrukte nogmaals de noodzaak van “een tweestatenoplossing,” het “herstel van de legitieme nationale rechten van Palestina,” en “de oprichting van een onafhankelijke staat Palestina.” Dit alles moet beginnen via een internationale conferentie.

Niets van dit alles is in dit stadium voldoende – niet deze tijdelijke wapenstilstand, niet de belofte van toekomstige onderhandelingen. De Amerikaanse regering, die zelf worstelt met een onverwachte wereldwijde terugslag, heeft Tel Aviv in het beste geval een armgreep gegeven om een korte “pauze” in de genocide in te lassen. Dit betekent dat het bloedbad na een paar dagen gewoon doorgaat.

Als deze wapenstilstand een echt “staakt-het-vuren” was geweest, waarin alle vijandelijkheden tot stilstand kwamen en de oorlogsmachine van Israël zich volledig terugtrok uit de Gazastrook, dan zouden de opties voor de volgende dag nog steeds behoorlijk somber zijn. Realpolitik beoefenaar John Mearsheimer kwam al ter zake: een onderhandelde oplossing voor Israël-Palestina is onmogelijk.

Er is maar een vluchtige blik op de huidige kaart nodig om grafisch aan te tonen dat de tweestatenoplossing – die door iedereen wordt bepleit, van China-Rusland tot een groot deel van de Arabische wereld – dood is. Een verzameling geïsoleerde Bantoestans kan nooit samensmelten tot een staat.

Laten we al hun gas grijpen

Over het hele spectrum zijn er donderende geluiden te horen dat met de komst van de petroyuan die steeds dichterbij komt, de Amerikanen dringend behoefte hebben aan energie uit het oostelijke Middellandse Zeegebied die gekocht en verkocht wordt in Amerikaanse dollars – inclusief de enorme gasreserves voor de kust van Gaza.

Hier komt de energiezekerheidsadviseur van de Amerikaanse regering, die naar Israël is gestuurd om “mogelijke economische revitaliseringsplannen voor Gaza te bespreken, gecentreerd rond onontwikkelde offshore aardgasvelden:” wat een mooi eufemisme.

Maar terwijl Gaza’s gas inderdaad een cruciale vector is, is Gaza, het grondgebied, een lastpost. Wat echt belangrijk is voor Tel Aviv, is om alle Palestijnse gasreserves te confisqueren en ze toe te wijzen aan toekomstige voorkeursklanten: de EU.

Enter de India-Midden-Oosten Corridor (IMEC) – eigenlijk de EU-Israël-Saudi-Arabië-Emiraten-India Corridor – bedacht door Washington als het perfecte voertuig voor Israël om een energie kruispunt macht te worden. Het stelt zich fantasievol een Amerikaans-Israëlisch energiepartnerschap voor dat handelt in Amerikaanse dollars, tegelijkertijd Russische energie naar de EU vervangt en een mogelijke toename van de export van Iraanse energie naar Europa een halt toeroept.

We keren hier terug naar het belangrijkste schaakbord van de 21e eeuw: de Hegemon versus BRICS.

  NYT pusht met 'korrelige video' bewering Israëlische regering over 'massale verkrachtingen door Hamas' op 7 oktober

Beijing heeft tot nu toe stabiele betrekkingen met Tel Aviv gehad, met uitbundige investeringen in Israëlische hightechindustrieën en infrastructuur. Maar Israëls bombardementen op Gaza kunnen dat beeld veranderen: geen enkele echte soeverein kan zich indekken tegen echte genocide.

Wat de Hegemon ook bedenkt in zijn verschillende hybride en hete oorlogsscenario’s tegen de BRICS-landen, China en zijn miljarden kostende Belt and Road Initiative (BRI), dat zal niets veranderen aan het rationele en strategisch geformuleerde traject van Beijing.

Deze analyse van Eric Li is alles wat je moet weten over wat ons te wachten staat. Beijing heeft alle relevante technische wegen uitgestippeld in opeenvolgende vijfjarenplannen, helemaal tot 2035. In dit kader moet BRI worden beschouwd als een soort geo-economische VN zonder de G7. Als je buiten BRI staat – en dat betreft voor een groot deel oude compradorsystemen en elites – isoleer je jezelf van het Mondiale Zuiden/de Mondiale Meerderheid.

Dus wat blijft er over van deze “pauze” in Gaza? Volgende week zullen de door het Westen gesteunde lafaards hun genocide op vrouwen en kinderen hervatten, en ze zullen voorlopig niet stoppen. Het Palestijnse verzet en de 800.000 Palestijnse burgers die nog steeds in het noorden van Gaza wonen – nu aan alle kanten omsingeld door Israëlische troepen en pantservoertuigen – bewijzen dat ze bereid en in staat zijn om de last van de strijd tegen de Israëlische onderdrukker te dragen, niet alleen voor Palestina maar voor iedereen, overal, met een geweten.

Ondanks zo’n verschrikkelijke prijs die in bloed moet worden betaald, zal er uiteindelijk een beloning zijn: de langzame maar zekere vernietiging van het imperiale bouwwerk in West-Azië.

Geen mainstream mediaverhaal, geen PR-actie om de genocide te verzachten, geen inperking van de “publieke opinie die zich tegen Israël keert” kan ooit de opeenvolgende oorlogsmisdaden verhullen die door Israël en zijn bondgenoten in Gaza worden gepleegd. Misschien is dit precies wat de Doctor – metafysisch en anderszins – voor de mensheid heeft besteld: een dwingende wereldwijde tragedie, waar iedereen getuige van moet zijn, die ons ook allemaal zal transformeren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Woordvoerder Witte Huis: “Financiering Oekraïne aan het einde van het touw”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBloedige migrantenaanval op dorpsfeest in Frankrijk: dreigt er een burgeroorlog in Europa?
Volgend artikel“Alle jonge mannen van Oekraïne zijn dood” – NAVO doodde een hele generatie, heeft nu nog jongere nodig, kinderenbloed geofferd door het leger van Kiev
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. De vrijgelaten gevangenen zijn een paar kleuterscholen en wat bejaardenhuizen…WIE NEEMT DEZE MENSEN NOU GEVANGEN? ZIJN DIT GEVANGENEN??? NEE

 2. Ik zie maar twee wereldleiders met gezond verstand , de rest houd zich staande met propaganda en leugens.Het is duidelijk dat het hier weer draait om olie en gas ontdekt in GAZA en voor de kust van Gaza dus de palestijnen moeten weg zodat de zogenaamde wereldleiders de boel kunnen aanslaan en in hun zakken steken .In andere woorden ze zijn bereid voor een geneocide te olegen voor geld en macht. ONBEGRIJPELIJK geld is meer waard dan mensen , dit is wat het verrotte globalisme inhoud .

  • peeters november 25, 2023 Bij 07:47

   Dat is waar bepaalde mensen toe in staat zijn.
   Dus de ooit vervolgde en zielige Zionisten plegen nu volkerenmoord op de Palestijnen met goedkeuring van Joenaaithetsteeds.
   Daar zal ook eerst flink de bezem doorheen moeten,willen we ooit een betere wereld krijgen.
   De internationale,die wil ik nooit meer horen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in