Pixabay

Zestien Franse senatoren hebben vorige week een wetsvoorstel ingediend om antizionisme in Frankrijk strafbaar te stellen. Voor analisten is dit een schijnbaar onderdrukkende zet om pro-Palestijnse protesten hard aan te pakken, schrijft Belle Carter.

Artikel 25 van het wetsvoorstel bepaalde dat degenen die het bestaan van de staat Israël betwisten met een van de middelen die in artikel 23 worden genoemd, worden gestraft met een jaar gevangenisstraf en een boete van 45.000 euro. “Belediging van de Staat Israël door een van de middelen genoemd in artikel 23 wordt gestraft met twee jaar gevangenisstraf en een boete van 75.000 euro. Degenen die met dezelfde middelen rechtstreeks haat of geweld tegen de staat Israël hebben uitgelokt, worden gestraft met vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 euro,” aldus het wetsvoorstel.

Bovendien had artikel 23 van het wetsvoorstel betrekking op de overdracht van beledigende woorden: door toespraken, kreten of bedreigingen die worden geuit op openbare plaatsen of bijeenkomsten, of door geschriften, prenten, tekeningen, gravures, schilderijen, emblemen, afbeeldingen, of enig ander geschreven medium, toespraak of afbeelding, verkocht of verspreid, te koop aangeboden of tentoongesteld op openbare plaatsen of bijeenkomsten.

Senator Stephane Le Rudulier van de LR-partij (de Republikeinen) kondigde via een reeks berichten op X, voorheen bekend als Twitter, aan dat hij samen met 15 andere politici de tekst had ingediend. Het wetsvoorstel stelt “antizionisme voor als verboden en veroordeeld als antisemitisme,” zei de politicus. Hij vergeleek antizionisme ook met antisemitisme door te stellen dat “de opkomst van antisemitisme wordt gevoed door de haat tegen Israël, een verkapte vorm van Jodenhaat.”

  Israëlische veteraan zegt dat hij getuige was van IDF Apache Helikopter die raket afvuurde op Kibboets

In een brief aan de Franse premier Elisabeth Borne vorige maand, betreurde hij het “bestaan van een vijfde colonne van Palestijns terrorisme in Frankrijk” en riep hij op tot de ontbinding van pro-Palestijnse partijen zoals La France Insoumise (LFI), de Nieuwe Antikapitalistische Partij (NPA) en de Jeune Garde, waarvan hij beweerde dat ze terrorisme promoten.

Franse senatoren introduceren wetgeving om antizionisme strafbaar te stellen. “Het risico om het conflict te importeren is groot. In Frankrijk worden Israëlische vlaggen verbrand bij demonstraties”.

Stéphane Le Rudulier, de LR senator achter het wetsvoorstel

Eerder in oktober beval de Franse minister van Binnenlandse Zaken lokale autoriteiten om alle pro-Palestijnse demonstraties te verbieden. De Franse president Emmanuel Macron drong er bij de Fransen op aan om de oorlog in het Midden-Oosten niet te laten uitmonden in spanningen in eigen land. Vlak nadat Macron op tv had gesproken over het conflict in het Midden-Oosten, gebruikte de Parijse politie traangas en waterkanonnen om pro-Palestijnse demonstranten uiteen te drijven die een verbod hadden getrotseerd en donderdag hadden gedemonstreerd tegen de Israëlische regering. “Laten we geen ideologische avonturen naar Frankrijk halen door imitatie of projectie. Laten we geen nationale breuken toevoegen … aan internationale breuken,” zei Macron. “Laten we verenigd blijven.”

De joodse bevolking van Frankrijk, geschat op meer dan een half miljoen, is de grootste in Europa en de op twee na grootste ter wereld, na Israël en de Verenigde Staten.

  We zijn nog maar één stap verwijderd van een apocalyptische oorlog in het Midden-Oosten

Parijse demonstranten scanderen: “Israël, moordenaar”, “Macron, medeplichtige”

Duizenden demonstranten marcheerden op 4 november door de regenachtige straten van Parijs, waarbij sommigen “Israël, moordenaar” riepen.

Ze klaagden Macron luidkeels aan, scandeerden “Macron, medeplichtige” en betuigden hun steun aan Palestina terwijl ze “Palestina zal leven, Palestina zal winnen” riepen, terwijl ze Palestijnse vlaggen droegen. Sommigen hadden borden met daarop “Onmiddellijk staakt-het-vuren”, een kreet die ook herhaaldelijk werd geroepen door de menigte. Op spandoeken op een vrachtwagen met geluidsinstallatie in het midden van de mars stond “Stop het bloedbad in Gaza”.

Het hoofd van de Parijse politie gaf toestemming voor de mars, die liep tussen twee grote openbare pleinen in het oosten van Parijs, Republique en Nation, maar zwoer dat elk gedrag dat beschouwd werd als “antisemitisch of sympathiek met terrorisme niet getolereerd zal worden door politieagenten die gemobiliseerd zijn om de orde te handhaven”. Het was een van de eerste grote bijeenkomsten ter ondersteuning van de Palestijnen die legaal werden toegestaan in Parijs sinds de Hamas-aanval op 7 oktober.

Uiteindelijk roepen de demonstranten op tot vrede tussen de twee strijdende naties. “We zijn hier vandaag gekomen om de solidariteit van het Franse volk met het Palestijnse volk te tonen en onze steun voor vrede, voor een vredesoplossing met twee staten, een Israëlische staat en een Palestijnse staat,” zei Antoine Guerreiro, een 30-jarige ambtenaar. Ondertussen betreurde Wahid Barek, een 66-jarige gepensioneerde, de dood van zowel Israëlische als Palestijnse burgers. “Ik betreur de burgerdoden aan beide kanten. Burgers hebben niets te maken met deze acties. Het is echt beschamend,” zei hij.

  Is de vijand onder ons?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Ze proberen me te vermoorden… vanwege Israël!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is geen ‘patstelling’: De ineenstorting van de Oekraïense frontlinie, opnieuw bekeken
Volgend artikelPeter Zeihan en het Einde van de Wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

  • De zogenaamde semieten zijn net zo vermengd als Amerikanen die zichzelf uniek aan de bron van de beschaving zien staan.

   Toen Frankrijk de EU wilde was niet direct duidelijk dat ze een basisconcept zochten, net als de Russen na de Sovjet-Unie. Bij de Russen werd het min of meer christelijk, de EU Joods.

  • Ik wil graag nog toevoegen dat de esoterie aantoont dat het Christendom niet uit het Jodendom voortkwam maar andersom.
   De tijden zijn zwaar door elkaar gehaald in de dagelijkse strijd om het bestaan.

 1. Als je een eigen mening hebt die haaks staat op op het staats narratief en de M.S.M. ben je tegenwoordig crimineel, nou geloof ik van beide instanties eigenlijk niets meer, ik ben wat dat betreft blijkbaar zeer crimineel.
  Nou heb ik niet het idee dat het aan mij ligt, maar eerder aan de betreffende instanties.

 2. Hopelijk gaat dit geen echte herrie opleveren in Parijs en andere steden.

  Want Nostradamus had voorspeld dat Parijs met de grond gelijk gemaakt gaat worden en ik vind Parijs te mooi om die af te breken, tis een prachtige stad net als Wenen ook heel mooi is.
  Macron behoord echt toch te weten dat de Fransen niet van dingen verbieden en regels houden enzo daar worden ze wild van, maar ook echt wild en ze zijn den niet in toom te houden en worden knettergek en de boeren kennen zeker geen schrik die gaan vlot met een gierwagen te veld en hangen de slurf vlot door de raam van de belasting kantoor en dat is geen grap.

  En men behoort te weten dat een Zionist geen echte Jood is.

  • Oeps ik schreef dat de Fransen knettergek zijn? Ik bedoelde natuurlijk Prettig gestoorde mensen ermee. Ik mag ze graag en hou van Frankrijk het leven is hier vele malen beter dan in NL.
   Kijk eens bij huisenaanbod.nl hoe goedkoop de huizen zijn in Bourgogne regio Nievre voor rond de 50.000 a 60.000 euro heb je een leuk huisje met een mooi lapje grond erbij en in een mooie omgeving waar je u tegen kunt zeggen. Een huis van 60.000 Euro kan vaak naar 50.000 euro gebracht worden en zo heb je een mooi huis om te kunnen wonen.
   Zoek een leuk beroep als zelfstandigen erbij en je hebt een prachtig leven hier.

  • Ga maar een tijdje in Frankrijk wonen.
   Bij alles in deze dictatuur (ook voor de wereldstaatsgreep in 2020) wordt de lamgeslgen weinig ontwikkelde bevolking lastiggevallen met onmogelijk veel obligatoire regels èn sancties. Ze pikken alle bureaucratie en corruptie met politiedwang.
   Ik geloof pertinent niet dat er nog nazaten van revolutionairen zijn.

   Ga naar Frankrijk en je hoeft maar 1 woord te leren: obligatoire! Ziek sneu volkje (geworden)

 3. De Joden (zionisten) maken naar het lijkt de wetten in Frankrijk. Misschien komt het jaar 1792 weer terug en wordt de bevolking weer de baas.

  • De Fransen zijn lamgeslagen. De dictatuur was er al voor de wereldstaatsgreep in 2020.
   Bureaucratie, dictature, obligations extrèmes met veel gedreig over straffen.
   Psychopaten en o geschoolden.

   Volgens mij is de Franse revolutie een sprookje.

 4. Doet me denken aan de volgende quote “If you want to know who controls you, look at who you are not allowed to criticize,” (als je wil weten wie je controleert, kijk naar wie je niet mag becritiseren).

  Groeten,
  Hugo

 5. Hugo……precies dat.

  Laat het maar in 1 keer duidelijk zijn waar het onderdrukkende deel van de staat zit. Ik heb geen verstand van Frankrijk, dus het zal allemaal wel, maar het wordt steeds duidelijker dat Orwell’s 1984 in volle gang is gezet.

  Het wordt zo dus steeds duidelijker waar de koppen van de Hydra zitten.

  De aanval komt vanzelf. Snoeien!

 6. Zou je mogen zeggen dat de mensen die in Israël wonen net zoveel recht hebben op een eigen staat als degenen die in de Palestijnse gebieden wonen? Dat is natuurlijk een waarheid als een koe, maar de waarheid mag tegenwoordig heel vaak niet meer geuit worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in