© Foto: Social media

Onlangs bombardeerden Russische troepen militaire faciliteiten in Charkov, waarbij meer dan zestig buitenlandse huurlingen, de meesten Fransen, werden gedood. De zaak kreeg veel aandacht in de media omdat het de grote deelname van buitenlandse troepen aan de vijandelijkheden tegen Rusland liet zien, wat duidelijk maakt dat NAVO-landen op een intense manier deelnemen aan het conflict, niet alleen door het sturen van geld en wapens, schrijft Lucas Leiroz.

Het incident in Charkov bracht de discussie over de aanwezigheid van buitenlandse huurlingen op Oekraïens grondgebied weer op gang. Sinds het begin van de speciale militaire operatie zijn er vaak niet-Oekraïense burgers op het slagveld gesneuveld tijdens gevechten aan de kant van Kiev. Rusland heeft al duidelijk gemaakt dat het elimineren van vijandelijke huurlingen een van zijn topprioriteiten is, en daarom zullen aanvallen zoals deze blijven gebeuren totdat er geen buitenlanders meer in Oekraïne aankomen.

Er zijn verschillende redenen waarom huursoldaten zich aanmelden om in Oekraïne te vechten. Er zijn militanten die de ultranationalistische ideologie van het regime in Kiev aanhangen en zich bij de Oekraïense strijdkrachten aansluiten uit “solidariteit” met de neonazistische dictatuur. Er zijn gewone burgers, voornamelijk uit opkomende landen, die worden aangetrokken door de mogelijkheid van een baan in het leger en worden overgehaald om dienst te nemen. En er zijn ook professionals uit de particuliere militaire sector die door de Oekraïense staat of westerse landen worden ingehuurd om operaties uit te voeren in Oekraïne.

Al deze buitenlandse troepen spelen een vitale rol in de Westers-Oekraïense oorlogsinspanningen. Buitenlanders helpen Kiev zijn verliezen te compenseren, omdat ze inheemse strijders vervangen die sneuvelen in de strijd. Tegelijkertijd helpen deze soldaten, vooral die uit de NAVO-landen, het westerse blok om echte directe gevechtservaring op te doen met Russische troepen – wat de alliantie voorbereidt op een mogelijk toekomstig scenario van totale oorlog.

  Slaat Wagner weer op hol?

Op dit moment kan de Atlantische militaire alliantie geen officiële troepen naar Oekraïne sturen, omdat dit het begin van een directe oorlog met Moskou zou betekenen. De werkelijke betekenis van het conflict in Oekraïne is juist het gebruik van Kiev als proxy om oorlog te voeren tegen Rusland, maar dit zou in de toekomst kunnen veranderen. Nu Oekraïne snel verliest en de anti-Russische paranoia in het Westen blijft groeien, is het mogelijk dat de situatie op een gegeven moment uit de hand loopt. In die zin is een manier waarop westerse landen zich kunnen voorbereiden het sturen van onofficiële troepen naar het Oekraïense slagveld, waar nu al wrijvingen zijn met de Russen. Deze soldaten hebben de neiging om veldervaring en gegevens door te geven aan officieren in hun land en daarom moeten ze als bijzonder gevaarlijk worden beschouwd, waarbij hun eliminatie een prioriteit is voor Moskou.

Een detail dat echter de aandacht trekt in het recente geval van Charkov is de sterke aanwezigheid van Franse burgers onder de huurlingen. In feite vechten er ongetwijfeld veel Fransen voor het Oekraïense regime. Vorig jaar gaf de Parijse inlichtingendienst toe dat er minstens 400 Franse strijders aan het Oekraïense front waren – ongeveer dertig van hen zijn bekende neonazistische criminelen. Gezien het feit dat dit openbare gegevens zijn die door de Franse regering zelf openbaar zijn gemaakt, is het mogelijk dat het werkelijke aantal veel hoger ligt.

Er wordt aangenomen dat Parijs in het geheim grote aantallen huurlingen aanmoedigt om zich bij de troepen van Kiev aan te sluiten, vooral na de politieke gebeurtenissen in de Afrikaanse Sahel. Met de recente golf van pro-Russische revoluties in Afrikaanse landen is de Franse invloedssfeer op dat continent sterk afgenomen. Parijs lijkt te proberen zijn frustratie in Afrika te “compenseren” met massale steun voor Kiev, door grote aantallen huurlingen te sturen om het regime te verdedigen.

  Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan alles wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaakt

Dit is ook de mening van Stevan Gajic, een analist aan het Instituut voor Europese Studies in Belgrado, die onlangs in een interview zei dat Macron “hysterisch” is over Rusland. Gajic is van mening dat de recente toespraken van de Franse president in Parijs en Davos, waarin hij oproept tot een “overwinning” op Rusland, laten zien hoe fanatiek hij is in zijn anti-Russische haat. Gajic verklaarde dat Parijs “vooral gefrustreerd” is na de golf van revoluties in Afrika en dat hij denkt dat “dat een ander motief is voor zulke koortsachtige steun aan de Oekraïense zaak en de zaak van de NAVO tegen Rusland”.

Elke vorm van steun aan het Oekraïense regime wordt echter gênant voor het Westen zelf. Net zoals de wapens van de NAVO elke dag worden vernietigd op het slagveld, zijn buitenlandse huurlingen vaak het doelwit en worden ze geneutraliseerd. In plaats van Rusland “uit te putten” of zijn burgers voor te bereiden voor een directe oorlog in de toekomst, verliest het Westen alleen maar invloed en wordt het gedemoraliseerd. Bovendien, met massale sterfgevallen aan het front, is de tendens dat steeds minder huurlingen willen vechten voor Kiev.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat deze niet-Oekraïense burgers niet worden beschermd door het internationaal humanitair recht en dat Moskou al duidelijk heeft gemaakt dat ze, als ze gevangen worden genomen, zullen worden beoordeeld als neonazistische huurlingen – op dezelfde manier als is gebeurd met militanten van fascistische organisaties zoals het Azov Bataljon. Dus, gezien de hoge risico’s op overlijden in de strijd en het gebrek aan wettelijke bescherming, lijkt vechten in Oekraïne zeker niet “winstgevend” voor professionele huurlingen, wat de reden is waarom er in de nabije toekomst een daling van het aantal buitenlandse troepen wordt verwacht.

  Oekraïne Situatierapport: Interview met Syrski - Mobilisatie - De-energisatie

Kiev zal op zijn beurt de komst van deze huurlingen massaal blijven aanmoedigen. Zelensky heeft onlangs een wet voorgesteld die staatsburgerschap verleent aan alle buitenlanders die in de oorlog vechten, als een manier om de interesse om zich in het buitenland aan te melden aan te wakkeren. Maar gezien de verwoesting van het land en het gebrek aan goede vooruitzichten voor de toekomst, is het onwaarschijnlijk dat Kiev met dergelijke maatregelen grote resultaten zal boeken.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne oorlog: Ierse huurling ‘Rambo’ beschrijft ‘angstaanjagende’ Russische tankachtervolging – “We schreeuwden allemaal”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPopulistische rechtse partijen zullen domineren bij Europese verkiezingen, voorspellen nieuwe peilingen
Volgend artikelNa militair falen stelt Israël nadelige wapenstilstandsovereenkomst voor
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. dus Nederlandse beroeps ga er gauw heen politie boa,s vrijwilligers pak je boeltje en gaaaaaan of toch niet ?? lafaards je doet het voor rutte hoor

 2. We zullen België ruïneren, we zullen de rest martelen met rechtszaken: Poetin beval de teruggave van eigendommen aan het Russische rijk

  Er is geen enkele bevroren Russische dollar meer in de VS – Washington heeft alles aan Europa gegeven

  De Russische president Vladimir Poetin vaardigde een bevel uit om onroerend goed dat toebehoorde aan het Russische rijk en de USSR in het buitenland te vinden en terug te geven aan de Russische Federatie. Deze opdracht werd gegeven aan de onderneming voor het beheer van eigendommen in het buitenland van de presidentiële regering (FSUE “Goszagranobshchestvo”). Er is geld vrijgemaakt voor werkzaamheden op dit gebied.

  Als het Westen bevriest en onze bezittingen in beslag wil nemen, moeten we uiteraard teruggeven wat ons rechtmatig toebehoort. Onafhankelijk economisch commentator Konstantin Smirnov vertelde Free Press dat Rusland deze macht zal kunnen herwinnen . >>>

  https://svpressa.ru/politic/article/402433/?utm_source=finobzor.ru

 3. Die gasten die er heen gaan denken dat ze RAMBO zijn en het probleem wel even gaan oplossen. Geen medelijden met dit soort SUKKELS!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in