Het meest verbazingwekkende aan het fiasco dat de Franse Revolutie was, is dat het precies op hetzelfde moment gebeurde dat de Verenigde Staten zich met succes organiseerden in een ordelijke en effectieve regering na de Amerikaanse Revolutie. George Washington werd gekozen en beëdigd in april 1789, met de steun van een voorbeeldige grondwet die was samengesteld door de knapste koppen van het land. De Bastille viel in juli van datzelfde jaar. Frankrijk verviel toen in een jarenlange orgie van onthoofdingen en chaos die nergens toe leidde tot 1799 toen een artillerieofficier genaamd Bonaparte er een einde aan maakte door louter persoonlijkheidskracht, schrijft James Howard Kunstler.

Uiteraard had Frankrijk Amerika geholpen bij het beëindigen van onze opstand tegen koning George – je kent de Markies de Lafayette vast nog wel van de geschiedenisles op de middelbare school (of is hij vervangen door George Floyd?). In de jaren na de Britse overgave in Yorktown in de herfst van 1781 waren er nog genoeg Fransen op het Amerikaanse toneel. Sommigen van hen moeten de Constitutionele Conventie van mei tot september 1787, waaruit onze blauwdruk voor het regelen van nationale zaken voortkwam, in de gaten hebben gehouden en niet weinig van deze Fransen waren actief in hun eigen revolutie die twee jaar later begon.

Tussen haakjes, Thomas Jefferson was in Parijs van 1784 tot de herfst van 1789, maanden na de val van de Bastille. Hij volgde daar Ben Franklin op als minister om te onderhandelen over handelsovereenkomsten (Ben ging naar Londen als ambassadeur). John Adams was ook op het toneel in Parijs als onze ambassadeur daar toen Jefferson aankwam. Deze Amerikanen ontmoetten elkaar dagelijks en praatten eindeloos met de politieke spelers in Frankrijk. De Amerikaanse Articles of Confederation waren toen van kracht en zouden in 1787 worden vervangen door de verbeterde Amerikaanse Grondwet. De mensen in Frankrijk, inclusief de verschillende elites die betrokken waren bij het openbare leven, koninklijken, haut bourgeoise, advocaten en generaals, hadden een les kunnen leren van de Amerikaanse ervaring over hoe je succesvol uit een politieke beproeving kunt komen. Helaas, ze kregen het gewoon niet voor elkaar.

  WHO wil "afluistersystemen" gebruiken om mensen te controleren op "verkeerde informatie"

Spoel even terug naar 1793 in Parijs, de revolutie in volle gang: Koning Lodewijk XVI ging in januari naar de guillotine. De Nationale Conventie had de Nationale Vergadering vervangen als de oven van politieke actie. De radicale jakobijnse factie, geleid door Robespierre en Saint-Just, vormde daar een machtsoverheersende meerderheid. Ze ontleenden hun naam aan een politieke club die was opgericht door anti-royalisten, maar hun platform werd steeds extremer naarmate de revolutie afgleed naar een pandemonium.

Tijdens hun jaar aan de macht zetten de Jacobijnen het leven van de natie op zijn kop in hun ijverige zoektocht naar een perfect rechtvaardige maatschappij. Ze schaften de kerk af (en vervingen deze door hun eigen “cultus van het opperwezen”). Ze veranderden de week van zeven naar tien dagen en ze veranderden de namen van alle maanden van de kalender. (1792 werd “het jaar één” genoemd.) Ze voerden prijs- en looncontroles in terwijl ze geld in omloop brachten (papieren assignaten) wat (voila) monetaire inflatie veroorzaakte! Ze namen graan in beslag van boeren in het hele land. Ze veroordeelden duizenden (schatting: 20.000 tot 40.000) politieke vijanden tot de guillotine in hun “Terreurbewind.” Kortom, de Jacobijnen maakten er een bloederige puinhoop van en maakten veel van hun landgenoten kwaad.

Tegen de zomer van 1794 (in de tot Thermidor omgedoopte maand) had iedereen eindelijk genoeg van de nachtmerrie van de Jacobijnen. Op 27 juli zat Robespierre opnieuw op het podium zijn vijanden aan te klagen en om bloed te schreeuwen, toen de aanwezige leden van de out-group voedsel naar hem begonnen te gooien en hem de mond snoerden. Dat was het magische moment waarop alles omsloeg – de schok van herkenning dat de Jacobijnen de macht hadden verloren. Zomaar! De zaal verviel in een opstootje, veel geduw en geschreeuw. . . Robespierre en zijn trawanten werden door de stad gejaagd naar het stadhuis (Hôtel de Ville) en barricadeerden zichzelf binnen. De menigte brak door en arresteerde hen. Ergens in de verwarring schoot een politieagent Robespierre in het gezicht, waardoor zijn kaak verbrijzelde (geen toespraken meer voor jou!)… en de volgende dag hadden Robespierre, Saint-Just en twintig van hun medewerkers hun afspraak met “het nationale scheermes”.

  Agenda 2030: Het 17-punten programma voor totale wereldheerschappij

Deze gebeurtenis werd bekend als de Thermidorische Reactie. Het krankzinnige jakobijnse programma van terreur en sociale ontsporing werd snel afgeschaft. Niets daarvan werd meer gezien tot de Bolsjewieken, de Maoïsten en de Rode Khmer in de 20e eeuw opkwamen, en nu, in onze tijd, De Partij van de Chaos zoals geleid door “Joe Biden” (of wie en wat er ook achter hem staat), met hun open grenzen, hun zucht naar nog een wereldoorlog, hun drang naar censuur, hun sadistische lawfare, hun rassen- en sekshustles, hun dwangmatige leugens en hun zieke vernietiging van elke norm en grens in het dagelijks leven.

Amerika stevent af op zijn eigen Thermidorische Reactie. Het zal natuurlijk iets anders gaan heten, omdat het een andere tijd, plaats en omstandigheden zijn. Maar het voelt dichtbij, nietwaar? Iedereen die ik ken of met wie ik correspondeer heeft het gevoel dat er iets gaat gebeuren in ons land, en snel ook. De lucht leeft ervan, net zoals de lucht leeft van voortekenen van de lente. Wacht jij erop?


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WELKOM BIJ DE REVOLUTIE!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWie is er nu hersendood, Macron?
Volgend artikelFrankrijk wil Rusland bestrijden in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. This is ar retrograde explanation of history to make future defining the past. The French revolution was against noble and clerical landowners and infiltrated by nobleman Mirabeau and instigated by British agents provocateur. It is anglosaxon standard century long policy to mock continental states and empires, even today war waging against Russo-German cooperation.

  • But it were the rich businessmen (Les Girondins) who infiltrated the movements and took power and matters have never changed since… Macron is a mere puppet of the actual Girondins.

 2. Er komt een punt dat mensen het gewoon niet meer pikken en zich hardop, maar beheerst, gaan uitspreken. De clowns die ons de hel in willen slepen zullen binnenkort niet meer over straat kunnen. Overal waar ze publiekelijk spreken zullen er mensen zijn die het helemaal zat zijn en die niet meer bang zijn, maar die beginnen neer te kijken op de loser clowns die zichzelf boven ons hebben gesteld. Op naar een Thermidorische reactie.

 3. Alle politieke machten en aanverwante leidinggevenden zullen onder het vergrootglas komen te liggen.
  M.a.w. het duurt nog even en de domme soort aristocratie zoals vele blauwbloedigen zullen op z’n best hun biezen pakken.

 4. ALLE ‘revoluties’, de russische, amerikaanse en franse, zijn door de Khazaarse Maffia georganiseerd en Napoleon was een domme boer die door de feek-djews keizer werd gemaakt om hun plan van het ‘vereenigd europa’ te bewerkstelligen dmv massamoord en omverwerping van regeringen en koningshuizen.

  • 🎯
   Die conclusie heb ik ook al gemaakt.
   Kijk alleen al hoe napoleon, afgebeeld staat op schilderijen met zijn arm in zijn jas 🤔
   Onder napoleon is Nederland leeggeroofd, én waar ging dat heen?
   Wíé hebben de poorten opengezet, zodat moslims Spanje konden veroveren 711 na Chr. .én werden zeer welvarend. 1x raden.

   • De van Corsica afkomstige Napoleon B(u)onaparte (1769 – 1821) was een vrijmetselaar (1717), dat maak ik op aan de hand van afbeeldingen met zijn hidden hand (net als Harry Wales [1984], maar dit terzijde).
    Napoleon pleegde een staatsgreep op 18 Brumaire (09.11.1799) waardoor hij aan de macht is gekomen als eerste consul. Ik heb sterke aanwijzingen dat hij lid was van de ordo illuminati (1776), anders had hij het nooit gebracht tot keizer in 1804. In ieder geval was hij een Rothschild-agent.

 5. “… tot 1799 toen een artillerieofficier genaamd Bonaparte er een einde aan maakte door louter persoonlijkheidskracht etc”

  Ho-HOO !!!

  Het Corsicaantje in kwestie was een lid van de (italiaanse) “Carboneri” ; een supermachtige vrijmetselarij-sekte in Italië in de 19e eeuw.

  Oftewel een marionetje van het Koshere Grootkapitaal, destijds (nà Amsterdam) naar Londen uitgeweken na het (minstens 1 eeuw voorbereide) ongekende succes van hun “Glorious Revolution” aldaar (in Engeland) in 1688.

  But “never mind” …

  “Thomas Jefferson was in Parijs van 1784 tot de herfst van 1789 etc”
  Klopt. Zowel Jefferson àls George Was-tonneke waren in die tijd gerecruteerd door de vrijmetselarij-loge “Les Neufs Soeurs” genaamd, en vervolgens weer teruggestuurd naar de “VS” om daar “Grote Persoonlijkheden” te worden.

  Wàt ze dan ook werden natuurlijk, immers, zoals àlle (simplistische) “vrij”metselaartjes werden ze “onzichtbaar cq door ‘het NOG onwetendere volk ” voortgestuwd door .. ehhh … “Londen” zeg maar.

  Als u begrijpt wat ik bedoel 😉

   • De burgeroorlog in de VS (1861 – 1865) komt uit de koker van de Rothschilds en de afschaffing van de slavernij was/is een mooie kapstok om de mensen zand in de ogen te strooien​ wat betreft de daadwerkelijke oorzaak. De Rothschilds en handlangers als Loeb, Schiff & Warburg wilden de snel groeiende staat (1776) onder hun controle brengen en in tweeën verdelen.
    Rothschild-telg Abraham – honest Abe- Lincoln (1809 – 1865) wilde zelf geld gaan uitgeven (green​ b​ucks) en dat zinde de financiers van beide kanten van de burgeroorlog (union & conferedares) allerminst.
    De ondertekening op 04.06.1963 van EO 11110 (Executive Order) door John F. Kennedy voor de uitgifte van niet door de FED (1913) uitgegeven dollar​s, de zogenaamde silver bucks, met steun van ​de Indonesische president A. Soekarno (1901 – 1970)​ leidde mede tot de aanslag (staatsgreep) in Dallas op 22.11.1963.

 6. U heeft het door, beste Glimworm. De stichters van de VS waren allemaal atheïstische vrijmetselaars, zoals de Franse tirannen, criminelen, vrijmetselaars die koning Louis XVI en zijn vrouw Marie-Antoinette, vermoordden met de Guillotine.
  In de VS was het doel de oprichting van een Amerikaanse vrijmetselaar staat, los van de Eng. koning en los van de Allerhoogste. In de VS zit het ultieme Hooggerechtshof op Gods troon.
  De onthoofding van de Franse koning (Januari 1793), Gods Luitenant op aarde, symboliseerde de revolutionaire breuk met God in de hemel. Die moord was onvermijdelijk. Die moord was de essentie. De moord op de Tsaren familie (1919) was om dezelfde reden onvermijdelijk. De dodelijke Colt was in atheïstisch joodse handen, en de moord vond plaats in een joods huis. De joodse vrijmetselaar Lenin (+1922) (opvolger Stalin was conform), verwees naar de Franse Revolutie (1789) als de “moeder aller revoluties”. Hohepfelz, alias Robespierre, was joods, en de vooraanstaande revolutionair Babeuf was de eerste communist. Hij was het voorbeeld van Pol Pot, de bekende Aziatische massamoordenaar. Babeuf was bereid om de helft van de Franse bevolking uit te roeien, teneinde de satanische revolutie te kunnen voltooien. Pol Pot bracht dat in de praktijk, evenals Mao met ongeveer 60 miljoen slachtoffers in China, indertijd stiekem gesteund door de VS.

  • Portugese joden hebben suikerplantages opgezet eerst in Brazilië later ook in Suriname.
   Én hadden slaven nodig, werdt ook door hen beheerst

  • beste Jules, een eerste reactie: Louis XVI (1754 – 1793) is geëxecuteerd in januari 1793 d.m.v. het nationale scheermes (guillotine) op basis van 33(!) aanklachten.
   Vrijmetselaar & Jacobijn Robespierre (1758 – 1794) was tevens lid van de ordo illuminati (Ingolstadt, 1776).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in