tookapic / Pixabay

Zogenaamde slimme meters worden niet alleen in dit land gepromoot: Ook in het Verenigd Koninkrijk, dat zich heeft onderworpen aan het klimaatnarratief en een schadelijke groene energietransitie, zijn de apparaten al wijdverspreid. Burgers werd voortdurend verteld dat ze alleen werden ingezet om geld te besparen. Nu heeft de Britse regelgevende instantie Ofgem echter bevestigd dat gebruikers van slimme meters ernstige prijsstijgingen voor elektriciteit tegemoet kunnen zien, schrijft Vanessa Renner.

Slimme meters worden door politici verkocht als apparaten die “slimme” controle over het eigen elektriciteitsverbruik mogelijk maken en daarom tot besparingen zouden moeten leiden. Het feit dat er uiteindelijk meer betaald zou moeten worden, werd beschreven als een “mythe”. Nog in september beweerde de Britse regering dat het gebruik van de apparaten zou leiden tot besparingen van in totaal 5,6 miljard pond voor huishoudens.

De energie-autoriteit Ofgem heeft nu echter plannen bevestigd om het bestaande energieprijsplafond binnenkort te schrappen: iIn plaats daarvan zal een “dynamisch” prijsplafond worden ingevoerd voor de 32,9 miljoen huishoudens met slimme meters tot nu toe, dat gebaseerd zal zijn op de kosten van elektriciteit op het moment van de dag. Met andere woorden, wanneer het elektriciteitsnet meer onder druk staat (d.w.z. wanneer de burgers energie het dringendst nodig hebben), zal de prijs stijgen. Dit is al enige tijd in voorbereiding, aangezien energieleveranciers al bijna een jaar halfuurlijkse updates ontvangen over het energieverbruik van huishoudens met slimme meters.

Zo’n dynamisch model kan alleen worden geïmplementeerd voor klanten met slimme meters. Iedereen die deze apparaten te goeder trouw heeft laten installeren, zou dus in de toekomst dieper in de buidel kunnen tasten als hij zijn warmtepomp op piekmomenten wil laten draaien of zijn elektrische auto ’s middags na het werk wil opladen. Experts hebben al kritiek op het concept omdat vooral kwetsbare groepen zoals ouderen, die vaak meer verwarmen, zouden worden belast. Tot nu toe wordt er gesproken over speciale regels voor mensen die voortdurend afhankelijk zijn van elektriciteit voor bijvoorbeeld medische apparatuur. Er zouden ook uitzonderingen gemaakt kunnen worden voor eigenaars van elektrische auto’s die hun auto’s ’s nachts opladen.

  Waarom beginnen er zo veel extreem bizarre "Mysterieuze wezens" over de hele planeet te verschijnen?

De explosieve kwestie is dat het de bedoeling is om ofwel vaste tijdsperioden in te stellen waarin elektriciteit duurder of minder duur is, ofwel de elektriciteitsprijzen elke 30 minuten direct aan te passen aan de groothandelsmarktprijzen. Het eerste is meer een educatieve maatregel, terwijl met het tweede voorstel klanten elke prijsschommeling zullen voelen en de elektriciteitskosten bijna niet meer te plannen zullen zijn.

De reden voor de plannen is de toenemende vraag naar elektriciteit als gevolg van het netto-nul-beleid, dat de elektrificatie van vervoer en verwarming oproept en bevordert en het elektriciteitsverbruik dienovereenkomstig opdrijft. Het huidige energieprijsplafond wordt daarom niet langer als duurzaam beschouwd.

Hoewel er nog niets besloten is (Ofgem bespreekt momenteel de mogelijkheden met energieleveranciers), moet de publicatie van deze plannen een klap in het gezicht zijn van iedereen die geloofde in het sprookje van slimme meters als een manier om geld te besparen. De regelgevende instantie Ofgem beweert ervoor te willen zorgen dat de markt “voor iedereen werkt”, maar in hoeverre dit gerealiseerd kan worden valt nog te bezien. In ieder geval moeten we goed nadenken over welke toezichts- en controlemaatregelen we overheden en autoriteiten toestaan te nemen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrump tegen Israël: Beëindig de oorlog
Volgend artikelAls meneer Patrusjev …
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Verschillende keren kwamen de slimme meter propagandisten bij mij aan de deur om maar toch de oude meter te vervangen door de slimme meter; ik zei alleen heb geen trek in spookrekening, ze vertrokken onverrichte zaken, rot op dacht ik.

 2. Dan zijn alle mensen die nog gewone elektrische toestellen zonder internetverbindig gebruiken en die dus geen enkele reden hebben om de PS2 poort op hun slimme meter in gebruik te nemen (wat in appartementsgebouwen overigens onmogelijk is) de klos.
  Zo wordt iedereen gedwongen alle elektrische huishoudtoestellen te vervangen door nieuwe dure “smart” versies.

 3. Er is een hoop mythe rond de “slimme” meter. Met slimheid heeft het niks te maken, het is gewoon een op afstand uitleesbare elektriciteitsmeter die de gebruikte en de teruggeleverde stroom (als je zonnepanelen hebt) APART registreerd. Er zijn 3 belangrijke redenen voor de uitrol van de op afstand uitleesbare meter: 1. Kostenbesparing van meteropnames. 2. Apart registeren terug geleverde stroom (tegen -uiteraard- een lager tarief) en 3. Dynamische energieprijs mogelijk maken. Die laatste reden KAN voordelig zijn voor de stroom afnemer. Als je de vrijheid hebt om energie slurpers op een goedkoop tarief moment aan te kunnen zetten kun je geld besparen. Vaak ben je met dit zogenaamde “dynamische” energietarief overall goedkoper uit dan met een vast contract, immers de energieleverancier zal bij een vast contract een risico opslag vragen bovenop de gemiddelde inkoop energieprijs om de fluctuaties in de prijzen op te vangen. Bij een dynamisch contract ligt het risico bij de gebruiker zodat de leverancier met gewoon een kleine vaste opslag altijd een constant inkomen heeft. Kennissen hebben nu zo’n dynamisch energietarief en ze vertellen mij dat ze gemiddeld nu zo’n 30% goedkoper uit zijn dan bij een vast contract. Het is de keuze of je het risico zelf wilt dragen of dat de energieleverancier dat doet.

  • Das nu Simon, zo klokken ze je in het dynamisch contract, als ze straks een flink percentage van de markt hierin hebben zitten dan veranderen ze de regels in hun voordeel…Wacht maar af, zo ook met Bitcoin en de komende CBDC’s. Bitcoin is het beloofde sprookje van iedereen kan rijk worden met software als de mesnsen gewend zijn aan de namaak software dan komt de CBDC en killen ze de Ponzi digitale kettingbrief!!

  • Beste Simon,
   Je vergeet de mogelijkheid van de energiebedrijven om nu vanuit hun comfortabele kantoorstoel de stekker uit je energievoorziening te trekken als je een dagje te laat bent met betalen.

 4. Maar ze hebben wel een coole app hé waar ze zo mee pronken om hun verbruik te volgen. Geef mij maar de analoge zal wel kijken en noteren 😛 SCHAPEN.

   • Oh jawel hoor maar helaas zijn er weinig mensen die met deze daad kunnen leven. Aangezien ik zelf niet in staat ben dit tuig te vergeven zal ik ze graag naar God brengen zodat ze daar vergeving kunnen vragen.

 5. Al een aangetekende brief ontvangen voor de plaatsing van de teller.. ik geen geen reactie.

  Kunnen ze dit werkelijk verplichtingen?

  • Ik ben bang van wel. Ik heb al filmpjes op YouTube gezien dat Stedin iedereen oproept niet tegelijk de stroom te gebruiken. Er is dus soms schaarste en soms teveel. Je zal maar zonnenpanelen hebben gekocht. Je buurman lacht zich kapot.

   • Dan moet er toch onderling een code komen om de hele boel plat te gooien als het nodig is. Dus zonnepaneel bezitters ga er wat aan doen….samen kunnen we dat.

  • Ik ook laat ze blazen. Beetje stoer doen als in coronatijd maar als ze iedereen moeten vervolgen kost het hen meer dan het oplevert dus geven ze gewoon op

   • Het is gewoon volksverlakkerij, want de stroom halen ze letterlijk gratis uit de lucht. Het gehele stroomnet is 100% door de bevolking betaald. De kostprijs is ongeveer 6 cent per KW/uur, de rest is opgevoerde kosten en extra belastingen er overheen. De Staat verplicht iedere energie leverancier, om hun aanbod op de Europese beurs aan te bieden, waardoor de uiteindelijke prijs met factor 100 omhoog gaat. Zo verdienen de tussenhandelaars en de Staat goud geld eraan. Door de vroegere staatsmaatschappijen die de stroom voorzagen aan de burgers, maar dat de staat failliet ging hebben ze zoveel mogelijk staatseigendommen die van iedereen waren geprivatiseerd. Door deze geprivatiseerde bedrijven is de elektriciteitsprijs tig keer over de kop gegaan. Dat werd door de staat ook verkocht aan ons burgers, als dat de stroom goedkoper zou worden als het net geprivatiseerd werd. We weten inmiddels dat alles wat de staat verkondigd exact 180 graden andersom is.

   • Klopt, ze adverteren er niet mee maar je kunt ‘m weigeren.
    Moet je even op hun site zoeken hoe je doorgeeft dat je die troep niet hoeft.

  • @ Pieter,

   Een slimme meter is niet verplicht. Je moet dit wel duidelijk aangeven door hen te bellen en aan te geven dat jij geen slimme meter wilt.
   Mocht je zonnepanelen hebben dan is het sinds 2023 wel verplicht om een slimme meter te hebben.

 6. @ Djennis,

  Je mag de slimme meter duidelijk wel weigeren. Ik heb ook nog steeds mijn oude vertrouwde meter. Ze hebben al meerdere keren gedreigd dat het laten plaatsen van een nieuwe meter geld kost. Weet je hoeveel? 75 euro. Tegen de tijd dat ik het echt niet meer kan tegenhouden, heb ik al vele malen meer verdiend dan die 75 euro 🙂

  • Dat zeg ik!!! Slim mag je weigeren, maar digitaal met terug leverstand niet als je zonnestroom wil terugleveren aan het net!!! Ze hebben de oude afgekeurd en zullen uiteindelijk met rechterlijk bevel je huis in komen om deze te verwijderen!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in