De Europese Unie (EU) beloofde Oekraïne voor maart volgend jaar een miljoen nieuwe artilleriegranaten te leveren, maar zegt nu dat dit niet meer mogelijk is omdat de Europese wapenindustrie ernstig tekortschiet, bericht Ethan Huff.

Volgens de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius en de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitry Kuleba zal de EU haar belofte om Oekraïne verder te bewapenen in zijn strijd tegen Rusland, zoals Brussel eerder dit jaar beloofde, simpelweg niet kunnen waarmaken.

De EU hoopte binnen 12 maanden aan haar belofte te kunnen voldoen door te putten uit haar bestaande munitievoorraden en door meer granaten te verkrijgen van wapenfabrikanten. In werkelijkheid ligt het Europese blok ver achter op schema en is het doel nu “onhaalbaar”.

“De één miljoen zal niet gehaald worden,” verklaarde Pistorius voorafgaand aan een bijeenkomst deze week van EU-defensiechefs in Brussel. “Men moet van deze veronderstelling uitgaan.”

Volgens Pistorius hebben de Europese landen onvoldoende productiecapaciteit om dit verheven doel te bereiken. Zelfs als de hele Europese economie op oorlogstijd zou draaien, zou het nog steeds niet genoeg zijn om zoveel munitie te produceren als Oekraïne zegt het nodig te hebben.

Pistorius was vanaf het begin sceptisch over de belofte en vreesde al vroeg dat deze onrealistisch ambitieus was. Het blijkt dat hij gelijk had, want Kuleba heeft ook tegenover de media verklaard dat de zorgen van Pistorius “helaas” zijn uitgekomen.

“Er zijn vragen, en we luiden, bij wijze van spreken, veel en hard de noodklok,” verklaarde de minister, eraan toevoegend dat de EU in principe bereid is om het beloofde aantal granaten te leveren, maar dat in werkelijkheid niet kan doen vanwege de “erbarmelijke staat van de defensie-industrie.”

  De-dollarisatie: BRICS-landen verkopen massaal Amerikaanse staatsobligaties

Oekraïne eist “meer en snellere” munitie, maar Europa en het Westen kunnen niet leveren

Als er tot nu toe iets is dat wijst op het falen van Oekraïne in de strijd tegen Rusland, dan is het wel het simpele feit dat Oekraïne zonder wapens, munitie en lichamen komt te zitten. En de westerse leveranciers van welzijnsgoederen blijven achter en kunnen hun beloften op geen enkele manier nakomen.

Oekraïne blijft eisen dat er “meer en sneller nodig is”, maar Brussel is niet in staat om het regime van Volodymyr Zelensky te geven wat het eist, wat wijst op een spoedig te behalen Russische overwinning.

Volgens berichten in de media heeft de European External Action Service, die fungeert als de afdeling buitenlands beleid van de EU, onlangs aangekondigd dat de lidstaten ernstig achterlopen met betrekking tot de munitiebelofte.

Met minder dan drie maanden te gaan voordat de deadline aanbreekt, heeft de EU slechts 30 procent van de één miljoen granaten geleverd, wat nauwelijks genoeg is voor Oekraïne om de strijd tegen Rusland voort te zetten.

Rusland heeft duidelijk aangegeven dat Westerse landen, zoals die in Europa en de Verenigde Staten, de facto al partij in het conflict zijn geworden, alleen al door het leveren van wapens, inlichtingen en training aan het leger van Kiev.

Moskou is van mening dat geen enkele hoeveelheid westerse defensiehulp, inclusief de één miljoen munitie die simpelweg niet voor de deadline zal arriveren, genoeg is om de koers van zijn militaire campagne te veranderen. Met andere woorden, Rusland is in principe al bezig de overwinning op Oekraïne uit te roepen.

  Donbass, Kherson en Zaporozhie hebben 'Ja' gestemd voor toetreding tot Rusland

Ondertussen groeit de angst dat er zeer binnenkort een rechtstreeks conflict zal zijn tussen Rusland en de NAVO, waarvan de laatste duidelijk de kant van Oekraïne kiest, wat er ook gebeurt.

“Door de munitie te leveren die op ziekenhuizen in Gaza worden gegooid, maken de VS zich ook schuldig aan genocide en is partij in de Gaza-oorlog,” merkte een commentator ook op.

“Hetzelfde geldt hier. Door wapens te leveren aan Oekraïne die Russen doden op Russisch grondgebied, is de EU een belangrijke deelnemer aan deze oorlog.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Welkom bij de “de-westerniseringsbeweging”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Je hebt de feitelijke waarheid gezegd”: Elon Musk is het eens met Joden “die haat tegen blanken aanwakkeren”
Volgend artikelKlokkenluider Raytheon: Amerikaanse overheid heeft Directed Energy Weapons die mega-aardbevingen kunnen veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Lachen joh.Eerst Duitsland van het gas af helpen en de hele economie dwarsbomen om vervolgens smeekbedes te houden voor meer hulp & wapens.
  Jarenlange contracten die eenzijdig worden opgezegd en de Russische buitenlandse valuta bevroren.(gestolen)
  Boycots instellen en nu smeekt de VN of Rusland niet kunstmest en ammoniak wil exporteren.
  Tuurlijk niet,domme noot!
  Wat denk je zelf?
  Als je je buurman het hele jaar treiterd en pest om vervolgens met de kerst hem uit te nodigen.
  Denk ja e dattie komt?Mooi niet,stik de moord.
  Rusland hoeft nu alleen maar te consolideren en rustig doorgaan,tot Odessa.
  Als Oekraine pech heeft,pakken ze ook Kiev er nog even bij.
  Houd je alleen Lvov nog over,met een beetje grond,zonder haven.

  • Schitterend verwoord in taal die iedereen begrijpt, geen you-tube en aanverwante, maar rechtstreeks uit het hart.. Zéér mooi..👍🙌♥️🇷🇺🌹

 2. Nachtmerriewinter komt naar Oekraïne: 1.500 Russische raketten richten zich op energie-infrastructuur – Rusland vergroot snel zijn voorraden

  Alarm in Kiev – De Russische raketproductie is vier keer toegenomen

  Het hoofdinlichtingendirectoraat van het Oekraïense ministerie van Defensie “telde” ongeveer 1.500 Russische raketten klaar om te worden afgevuurd met de komst van de bevroren winter. Rusland zal de Oekraïense energie-infrastructuur treffen met golven van aanvallen.>>>

  https://warnews247.gr/erchetai-efialtikos-cheimonas-gia-tin-oukrania-1-500-rosikoi-pyravloi-stochevoun-energeiakes-ypodomes-i-rosia-afxise-ragdaia-ta-apothemata-tis/

 3. Met zulke verliezen is mobilisatie niet eens nodig: de VS liegen over de verliezen van Oekraïne

  De Russische politicoloog, historicus en publicist Rostislav Ishchenko gaf commentaar op de onlangs vrijgegeven westerse informatie over de verliezen van Oekraïne, die volgens Amerikaanse zijde sinds 24 februari 2022 190 duizend mensen bedroegen.

  “Ze praten over totale verliezen, maar volgens hun gegevens zijn er slechts 70 duizend doden. En dit ondanks het feit dat Oekraïne zelf alleen al in Bakhmut 35.000 verliezen toegaf. Tegen deze achtergrond lijken Amerikaanse berekeningen volkomen onwaarschijnlijk, vooral omdat de Amerikanen zelf, op officieel en expertniveau, onlangs spraken over 300 tot 400 duizend. En het allerbelangrijkste is dat dit werd bevestigd, zij het onofficieel, zelfs door de Oekraïners zelf. Hier zijn alleen al 300-400.000 verliezen aan doden – dit lijkt waar te zijn,” >>>
  https://voennoedelo.com/posts/id52698-s-takimi-poterjami-im-dazhe-mobilizatsija-ne-nuzhna-v-ssha-lgut-o-poterjah-ukrainy

 4. De westerse media en politiek heeft het steeds over “investeren” in oorlogsmateriaal en meer oorlogen voeren en landen verwoesten (o.m. in het midden oosten en Afrika). Na de oorlog in Europa eerst tegen Servië, en nu bijna 10 jaar tegen de Russische bevolking (taal) in oekraïne, moeten we ons klaar maken voor een lange oorlog tegen de RF, en dat is nog niet genoeg, we moeten ook nog een oorlog gaan voeren tegen China. Ik vraag me af wanneer er politiekers zullen opstaan , die klaar zijn voor vrede en welvaart.

 5. ze zijn er toch in geslaagd, de Hoerkraieners, om de Djnepr over te steken …..Rusland is nog niet aan zn nieuwe patattekes toe, zou men in Vlaanderen zeggen ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in