Menigeen zal zich de afgelopen dagen en weken afgevraagd hebben waarom de Azov staalfabriek van oligarch Rinat Akhmetovin in Mariupol van zo’n groot belang is voor het leger van de Russische Federatie en ook zo moeilijk te veroveren is, bericht Unser-mitteleuropa.com.

Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat in de ondergrondse gangen van de installatie verschanste Azov-eenheden, met steun van westerse “specialisten”, burgers misbruiken als levende schilden, om te voorkomen dat zij door het Russische leger “platgebombardeerd” worden.

Canadese generaal gevangen genomen

In de late avonduren van 3 mei bereikte ons het nieuws van Hongaarse zijde dat een Canadese generaal gevangengenomen was in de gevechten om Azovstal. Hoe ongelooflijk dit nieuws ook moge klinken, het gaat om generaal Trevor John Cadieu, de bevelhebber van Canadese infanterietroepen. Dit werd ook gemeld door het persbureau van de Hongaarse Vredeskring.

Brigadegeneraal Cadieu diende onder andere ook als commandant van Task Force Jeruzalem en als de eerste commandant van Task Force Midden-Oosten van het Canadese leger.

Cadieu werd gevangengenomen door de militie van de DPR (Volksrepubliek Donetsk die aan de zijde van het Russische leger vecht. Toen hij probeerde te ontsnappen uit de catacomben onder de staalfabriek Azov, werd hij aangehouden en gevangengenomen. Gisteren had een internationaal overeengekomen evacuatie van burgers uit de staalfabriek plaatsgevonden. De ontsnappingspoging van de generaal kan in de loop hiervan plaats hebben gevonden. De achtergrond van deze ” vluchtcorridors”, die door het Westen in talloze bezoeken aan Poetin gesmeekt werden (o.a. door de Oostenrijkse Bondskanselier Nehammer), was blijkbaar minder om de burgers te dienen dan de hooggeplaatste Westerse “huurlingen” die zich daar schuilhouden.

  De afwijzing door de VS van China's vredesplan voor Oekraïne legt hun oorlogszuchtige bedoelingen bloot

Generaal Cadier is geen “onbeschreven blad”

Om het beleefd te zeggen, de nu gevangengenomen Canadese generaal is verre van een “onbeschreven blad”. Zijn “staat van dienst” is van een andere aard; zo werd hij in 2021 beschuldigd van seksuele intimidatie, op hetzelfde moment dat hij commandant van de Canadese grondtroepen zou worden, maar vanwege het schandaal werd de inauguratie toen afgelast. Op 5 april 2022 nam hij “spontaan” ontslag uit zijn functie en sloot zich aan bij de buitenlandse strijders (huurlingen) in Oekraïne, met zijn eigen hoogst twijfelachtige bedoelingen.

Laten we eens nadenken over de vraag of de generaal onmiddellijk na zijn ontslag als eenvoudige huurling naar een ander land zou, of zelfs zou kunnen gaan? Een gepensioneerde generaal bij het Azov-regiment, hoe aannemelijk klinkt dat voor een hooggeplaatste Westerse militair?

De kans is zeer groot dat er nog andere hooggeplaatste buitenlandse specialisten in het Azovstal zijn. Waarom? De antwoorden zijn eenvoudig – voor gewone burgers zou het collectieve Westen geen vinger uitsteken, en zeker geen politici naar Poetin sturen om over ” vluchtcorridors ” te onderhandelen.

Poetin weet al enige tijd wie zich in de staalfabriek van de Oekraïense oligarch verschanst. Hij “pokert” om de prijs, mochten de gevangengenomen hooggeplaatste Westerse huurlingen aan het wereldpubliek worden gepresenteerd, en de “Canadees” is nog maar het begin, dan zouden de verwikkelingen van het Westen in Zelensky’s “wereld-chantagedrama” wel eens te doorzichtig en bovenal officieel kunnen worden.

“Bewijzen” van meer Westerse “helpers” in de ondergrondse staalfabriek van Azov

Goed ingelichte kringen dicht bij Rusland zeggen dat er meer actieve NAVO-officieren in de ondergrondse gangen en kelders zouden moeten zijn, niet in de laatste plaats omdat de Westerse autoriteiten het Kremlin “politiek belegerd” hadden om Azovstal te kunnen evacueren.

  Derde Wereldoorlog iemand?

Onlangs nog had de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, dit met Poetin geprobeerd. Poetin zou volgens “geruchten” ondubbelzinnig verklaard hebben dat hij duidelijkheid wilde over wat er daar precies aan de hand was. Op 21 april heeft Poetin de belegering van Azovstal opgeheven en opdracht gegeven de fabriek onder blokkade te plaatsen, zodat “er geen vlieg meer uit kon”, aldus berichten ter plaatse.

De staalfabriek werd toen hermetisch gesloten en er werd een vluchtcorridor “geïnstalleerd”, uitsluitend voor de burgers daar, in de loop waarvan de Canadese generaal nu ook in de spreekwoordelijke zin van het woord “aan het licht kwam”.

Volgens Eduard Basurin, de woordvoerder van de regering van Donietsk, kunnen er in het tunnelsysteem documenten liggen die de genocide van het Oekraïense leger en het doden van burgers sinds 2014 zouden bewijzen.

“Verwacht wordt dat deze documenten gepubliceerd kunnen worden en dat de hele wereld zal zien wat zij gedaan hebben,” zei Basurin.

Voor al degenen die nog niet in een onvoorwaardelijke “Zelensky steunwoede” verkeren, zal het zeker spannend zijn om te zien hoe Poetin nu van plan is om te gaan met meer hooggeplaatste Westerse militairen wanneer die uit de centrale “geëvacueerd” zijn.

Thetruthseeker.co.uk (via Srbin.info):

Canadese generaal gevangengenomen in Mariupol en overgebracht naar Moskou?

De Canadese generaal Trevor Kadie is gearresteerd toen hij probeerde te ontsnappen uit de kelders van de staalfabriek “Azovstal” in Mariupol.

Dit is nog niet officieel bekendgemaakt in Moskou of Donetsk, maar de media plaatsen het als topnieuws.

Het is even belangrijk dat tegelijkertijd wordt beweerd dat de Canadese generaal al naar Moskou is overgebracht, waar hem een “snel proces” te wachten staat.

  De elektromagnetische puls knockout aanval om de oorlog in Oekraïne te beëindigen

Aangenomen wordt dat Kadije “veel belangrijke dingen” kan onthullen. Onder andere over het geheime biolaboratorium №1, dat zich onder de staalfabriek “Azovstal” zou hebben bevonden, en waarin 18 mensen met “dodelijke virussen” werkten.

Kadie werd benoemd tot commandant van de Canadese grondtroepen, maar hij nam onmiddellijk ontslag en kwam in Oekraïne terecht.

Zoals bekend werd gemaakt, vanwege het “seksschandaal”, waarin hij de hoofdrol speelde, dat in 1994 plaatsvond.

Dus: 30 jaar geleden!

Deze omstandigheid doet vermoeden dat het hier om een enscenering gaat – dat Kadije niet als actieve generaal van zijn land naar Oekraïne zou gaan.

Onofficieel zijn er nog enkele generaals uit NAVO-landen onder Azovstal. Hun namen zouden echter al bekend zijn, zowel in Moskou als in Donetsk.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom zijn de tunnels van Azovstal in Mariupol zo belangrijk voor het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongaarse premier Orban, Kroatische president, Nobelprijswinnaar op Oekraïense “executielijst”
Volgend artikelDe neoconservatieven bereiden de wereld voor op een kernoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Beste Anna
   Het zijn er zoveel
   Er zal zeker wel getracht worden zoveel mogelijk bewijzen te vernietigen
   Maar heel veel zal ook over het hoofd worden gezien
   Zoals altijd bij haastig werk gebeurt
   Haastig spoed Nooit goed

   Dank U

 1. Amerikaanse kolonel onthulde wat het Westen “niet verwacht” van Rusland
  Gepensioneerde Amerikaanse kolonel McGregor: Rusland handelt voorzichtig als onderdeel van een speciale operatie

  MOSKOU, 25 april – RIA Novosti. Een gepensioneerde Amerikaanse kolonel en voormalig adviseur van de Amerikaanse minister van Defensie Douglas McGregor vestigde in een commentaar op het Spaanse El Mundo de aandacht op hoe Rusland zorgvuldig handelt als onderdeel van een speciale militaire operatie in Oekraïne, die niet kenmerkend is voor westerse landen.
  “De Russische troepen hebben iets gedaan dat wij in het Westen niet hadden verwacht. Het kreeg de opdracht om nevenschade en verliezen onder de burgerbevolking te voorkomen”, zei hij.

  Dit is niet de eerste keer dat McGregor wordt verrast door de acties van Rusland die “niet kenmerkend zijn voor westerse landen” . Zo betoogde hij in maart al dat Moskou ‘niet met een voorhamer door Oekraïne is gelopen’. In dezelfde toespraak merkte de Amerikaan op dat de Russische president Vladimir Poetin “ondanks alles de Oekraïners als buren blijft behandelen”, en zei ook dat op zulke momenten de verschillen tussen het Westen en de “Russen” het duidelijkst zichtbaar waren.

  https://ria.ru/20220425/rossiya-1785387640.html?utm_source=smi2_ria_obmen&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners

 2. Dat kan wel eens heel erg vervelend worden voor John Cadieu.
  Het is goed mogelijk dat hij voor de keuze gesteld gaat worden om te praten of om als Huurling een jaar of 30 in een goed oude Goelag tercht te komen.
  Poetin heeft namelijk duidelijk gemaakt dat Huurlingen niet worden behandeld als soldatten maar als criminelen.
  In deze gedachtengang ziet het er niet goed uit voor Mijnheer de “ëx” Generaal.

 3. Ik brand van nieuwsgierigheid welke andere ratten er nog uitgesleept worden! Ze zouden toch al lang bezweken moeten zijn, twee weken zonder water e.d.

  • Drinken zal er wel zijn want waterleiding trekken is niet zo moelijk en anders heb je nog je urine. Eten daar ben je snel er door hene. Mijn vraag is eerder, waarom zijn er onder de grond zo belangrijke dingen dat ze buitenlandse soldaten en wat hogere pieten daar geplaatst hebben. Wat valt daar te halen behalve papier/laptops? Drugs? Leuke tunnels inderdaad om een paar wietkwekerijtjes te beginnen toch? Ik zou zeggen laat dan de Russen ook binnen en pak gezamelijk een paar jointjes en maakt er ene leuke vakantie weekje van plaatst van elkaars koppen in te slaan.

 4. Om die tunnels te veroveren kost veel levens.
  Het goedkoopste is: afwachten.
  Honger en dorst doen het werk wel.

  Natuurlijk kunnen er nooduitgangen zijn……

  • Klopt, op het NON-Journaal gister 20:00 uur werd er gezegd dar de Russische troepen weer waren begonnen om de enorme Azovstal fabriek te bombarderen, waar ik mijn vraagtekens bij zet puur propaganda, Poetin wilde niet zijn manschappen eraan wagen.

   Ook werd vanmorgen bekend dat door Amerikaanse inlichtingen 12 Russische generaals zijn gedood omdat de communicatie van de commandoposten in het veld niet waren beveiligd eveneens lijkt mij deze berichtgeving propaganda, onduidelijk allemaal omdat wij de info gewoonweg niet kunnen checken. De NOS/NPO vindt ons burgers op champignons lijken omdat wij letterlijk in het donker gehouden worden en ons met stront voeren.

   • Goed kommentaar .
    Bij de gedode Russische generaals kan gebruik gemaakt zijn van buitenl. snipers vlgs kommentaar van een ex Amer. officier.

 5. Die vent verdiend de kogel zoals hij de soldaten opdroeg een kogel door het lijf van russen te stampen. Waarom zou hij met handschoenen behandeld moeten worden. Het is nazituig,weg ermee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in