Een groep van 73 grote bedrijven uit 17 sectoren, waaronder chemie, farmaceutica en machinebouw, heeft de ‘Verklaring van Antwerpen’ gelanceerd, waarin de EU wordt opgeroepen om de netto-nul regelgeving te versoepelen, de energiekosten te verlagen en meer te investeren, nu er nog wat industrie over is.

Matthew Lynn in de Telegraph heeft meer:

In de Verenigde Staten zijn er enorme subsidies. In China is er een industriële strategie die meedogenloos effectief wordt uitgevoerd. En toch zijn er in Europa alleen maar “deadlines en boetes”.

Luca de Meo, de baas van de gigantische Franse autofabrikant Renault, nam geen blad voor de mond toen hij deze week opriep tot een coherent antwoord van Groot-Brittannië, Frankrijk en de rest van de grote Europese industrielanden op de dreiging van de invoer van goedkope buitenlandse elektrische voertuigen.

Natuurlijk zou het makkelijk zijn om dit af te doen als de zoveelste industriële leider die oproept tot zachte leningen en tarieven om een niet-concurrerende industrie te redden. En toch is de Meo iets op het spoor. Netto-nul is een Chinees wapen geworden dat gericht is op het hart van de westerse concurrentiepositie.

Als we niet snel wakker worden en inzien dat we een betere manier moeten vinden om klimaatverandering tegen te gaan, dan staan onze industrieën op het punt om weggevaagd te worden.

De overgang van voertuigen op benzine naar voertuigen op batterijen werkt niet helemaal zoals gepland. Het was de bedoeling om een golf van investeringen teweeg te brengen, een heleboel “goedbetaalde groene banen” te creëren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

Renault leek op zijn beurt een leidende rol te gaan spelen. Met modellen zoals de ZOE was het bedrijf een vroege pionier op het gebied van relatief betaalbare EV. Het leek erop dat het bedrijf klaar was om wereldwijd marktleider te worden.

  Het masker van de Klimaat Doodssekte glijdt af

Op dit moment lijkt dat nog lang niet het geval. Chinese bedrijven staan op het punt om miljoenen goedkope EV’s op de Europese markt te dumpen.

“Het Verenigd Koninkrijk maakt dan wel geen deel meer uit van de EU, maar ik denk dat we in deze kwestie samen voor dezelfde uitdagingen staan,” stelt De Meo in een artikel voor Autocar.

“Met de verbrandingsmotor was ons leiderschap onbetwist… en het was een barrière voor nieuwkomers om de markt te betreden. Vandaag bevinden de Europeanen zich in een relatief kwetsbare positie”. Zijn argument is dat de EU en het VK moeten samenwerken om terug te vechten en te beschermen wat een van de belangrijkste industrieën van het continent blijft.

Daar heeft hij zeker gelijk in. In de VS heeft president Biden een belastingkredietregeling gelanceerd die bijna 400 miljard dollar aan subsidies zal besteden.

Ondertussen heeft China enorme bedragen gestoken in de bouw van EV’s, het heeft de controle verworven over essentiële mineralen die nodig zijn om ze goedkoop te maken en het staat nu op het punt om het Westen te overspoelen met modellen die de Europese fabrikanten op het gebied van kwaliteit en prijs wel eens zouden kunnen overtreffen.

In plaats van een renaissance van de Europese productie op gang te brengen, leidt het streven naar netto-nul in plaats daarvan tot een dreigende deïndustrialisatie. Het begint misschien met de machtige auto-industrie, waarin het continent ooit wereldleider was, maar het herhaalt zich steeds weer elders.

Deze week nog lanceerde een groep van grote Europese industrieën de “Verklaring van Antwerpen”, waarin de EU wordt opgeroepen om de regelgeving te versoepelen, de energiekosten te verlagen en meer te investeren, nu er nog wat industrie over is.

  Waarom zijn orka's begonnen met het aanvallen van boten?

De verklaring is ondertekend door 73 grote bedrijven uit 17 sectoren, waaronder chemie, farmaceutica en machinebouw, en stelt dat “vestigingen worden gesloten, productie wordt stopgezet, mensen worden ontslagen… Europa heeft dringend een business case nodig.

Hier is echter het probleem. Alle grote Europese regeringen, inclusief het Verenigd Koninkrijk natuurlijk, zijn nog steeds fanatiek voorstander van netto-nul, en dat weerhoudt hen ervan om goed te reageren.

Neem bijvoorbeeld auto’s. Normaal gesproken zouden de EU of Groot-Brittannië waarschijnlijk een “antidumping”-actie starten tegen goedkope import van Chinese EV’s en tarieven opleggen om onze fabrikanten in staat te stellen te concurreren.

Maar hoe kunnen we dat doen als we de verkoop van benzineauto’s vanaf 2035 hebben verboden en we ze zo snel mogelijk willen uitfaseren?

We zouden ook beperkingen en tarieven kunnen opleggen aan Chinese zonnepanelen, die nu die specifieke markt domineren. Maar hoe kunnen we dat doen als we wettelijk gemandateerde doelen hebben om het aandeel van alternatieve energie te vergroten?

Het prijskaartje is al schrikbarend hoog en we zijn er jammerlijk niet in geslaagd om de capaciteit op te bouwen om onze eigen apparatuur tegen concurrerende prijzen te maken. Als er een keuze moet worden gemaakt tussen netto-nul en economisch succes, zijn onze politici verontrustend duidelijk over wat voorrang heeft.

Het is hetzelfde verhaal in de hele economie. We hebben de energieprijzen de pan uit laten rijzen, plannen gemaakt om onze eigen offshore olievelden te sluiten en de groei van fracking tegengehouden, ook al heeft het voor economische hausse gezorgd in Noord-Amerika.

  Duitsland verbiedt de verkoop van hout aan de bevolking in het kader van het WEF-initiatief "Red de planeet"

We hebben het feit genegeerd dat deze keuzes bedrijven failliet laten gaan – en Chinese rivalen met veel lagere energiekosten toestaan om Europese bedrijven te overrompelen.

De harde waarheid is dat China de netto-nul als wapen heeft gebruikt en er een manier van heeft gemaakt om industrieel leiderschap te grijpen. Amerika reageert, zij het misschien te laat en met te veel staatscontrole. Maar Europa is aan het spartelen geslagen en staat op het punt om weggevaagd te worden.

Het continent heeft een complete puinhoop gemaakt van de overgang naar netto-nul, door naïef te veronderstellen dat het banen zou creëren en dat zijn rivalen alleen geïnteresseerd waren in het redden van de planeet en niet in het veiligstellen van een voorsprong voor hun eigen industrieën.

Het is heel goed mogelijk om de twee doelstellingen te combineren, maar dat zal niet lukken door simpelweg “deadlines en regelgeving” of met naïeve retoriek over “groene banen.”

Zowel het VK als de EU hebben een complete reset nodig, waarbij wordt bekeken welke industrieën moeten worden beschermd, hoe de kosten concurrerend kunnen worden gehouden en, waar nodig, hoe de CO2-uitstoot volgens een realistisch tijdschema kan worden verminderd.

Het is nog niet te laat om dat te doen, maar tegen de tijd dat Renault is gesloten en zelfs de Fransen rondrijden in Chinese BYD’s, zal het te laat zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WEF verklaart oorlog aan koffie: ‘Niet meer dan 2 of 3 kopjes per jaar’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Achtergelaten om weg te rotten”: Schotse man die Britse premier live op tv confronteerde, vertelt over vaccinverwondingen
Volgend artikelAI-pionier waarschuwt dat de resterende tijdlijn van de mensheid nog maar een paar jaar is dankzij het risico dat opkomende AI-technologie het menselijk ras kan vernietigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Iedereen doet overal aan mee omdat ze de afgelopen 30jr geleerd hebben om aan elke hype mee te doen. Voor de massa is alles gewoon als een ‘Ice Bucket’ challenge en de massa is als het kindje in de klas die het antwoord als eerste wil geven. Alles is tot een wedstrijdje gehoorzamen gemaakt… alles.

  Het.Is.Heel.Simpel.

  Nul co2 = nul leven.
  Co2 belasten = leven belasten

  WIJ ZIJN DE CO2 DIE ZE WILLEN OPRUIMEN DMV; de Self Destruction Goals;

  https://youtu.be/GtyTIGipD4w?feature

  En de 500 miljoen slaven die ze overlaten zullen voor alles belasting betalen, want co2 is in alles!!! Mijn hemel wat zijn we dom gemaakt.

 2. En die puinhoop voor Europa is precies de opdravpcht die de groene kmer / Brussel/ westerse regeringen uitvoeren. De opdracht komt m.I. Van usa en de bendes zoals WEF / WHO en consorten. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Duidelijker kan het niet. Op FN stond een poos terug een artikel over de prijs van lang gas vanuit usa. Er gaat voor 60 miljoen dollar in een tanker en die wordt in Europa voor 275 miljoen verkocht. Ping kassa voor onze grote “vriend”, die usa heet
  En die bende in Brussel voert natuurlijk de usa bevelen uit. Europa moet voor de derde keer naar de donder. Arm volk, dat straks werkloos thuis zit, met een dikke hypotheekschuld. Agenda 2030; in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig met een basisloon, uitgekeerd als cbdc , waarbij de Roverheid je 100% kan volgen en bestraffen als je teveel CO2 gebruikt. Knettergek en knettergekke wereld waarin we nu leven. Gecreëerd door een stel incompetente machtgeile ongekozen psychopaten.

   • Ja hier benoem je nu juist het probleem van de mensheid wij wachten dat het een andere gaat doen en dat is juist het probleem het volk moet niet achter de voordeur zitten te klagen maar kom naar buiten en neem mekaar bij de hand tand om tand oog om oog wij kunnen strijden ten onder gaan of wij kunnen op zijn minst er heel wat van mee nemen over win je angsten en zet dat om in energie, want waarom mogen zij ons wel vermoorden en wij ons niet verdedigen het volk heeft niet meer lang de tijd en zullen vandaag nog moeten op gaan staan en er zijn middelen genoeg om ze wakker te schudden, kijk want stemmen heeft helemaal geen zin en ook nooit gehad het geld is de macht en bepaald de macht.

  • Ze doen alsof ze na 100jr nog steeds geen auto kunnen maken die nagenoeg onverwoestbaar is en die 1 op 1000km kan rijden. Zo doen ze het met alles. Ze maken expres spullen die kapot gaan, net als ‘vaccins’ die je lichaam kapotmaken. Ze maken een lamp die niet kapot kan, die leggen ze in een kluis en vervolgens maken ze lampen die zolang meegaan als zij willen. Ze leggen het medicijn tegen kanker in de kluis en ze geven ons medicijnen die kanker een beetje uitstellen, maar vervolgens allemaal nieuwe klachten geven, waar ze medicijnen voor geven die ook weer half werken en vooral nieuwe klachten geven. En iedereen werkt er maar dom aan mee. NIEMAND bedenkt dat het raar is dat we oneindig veel ontwikkelen, maar dat niks wordt opgelost en dat er zelfs juist nog meer problemen bij komen.

   We worden totaal voor de gek gehouden. Er liggen middelen en technologieën in kluizen die ze er uithalen op het moment dat er nog maar 500 miljoen slaven zijn. De nazi’s hadden in WO2 al vliegende schotels, de Haunebu series. Ze hebben alles klaar om als Goden te gaan leven met 500 miljoen slaven met een aangepast DNA zodat ze niet kunnen voortplanten of zelf nadenken. Zij kunnen al lang mensen kweken in zakken en zij gaan exact bepalen hoeveel gekloonde mensen er nog mogen bestaan.

   De wereld wordt geregeerd door garagehouders die voor alles wat ze maken, 10 dingen stiekem half kapot maken zodat je heel snel terugkomt om je geld weer uit te geven. Alles is omgekeerd van wat ze zeggen, duurzaam is dus helemaal niet duurzaam. Draai gewoon alles om, dan ga je hele interessante gesprekken krijgen, want dan snap je de taal die ze spreken… ze praten ALTIJD met een dubbele tong.

 3. Doe niet mee met de elektrificatie.
  Als wij benzine en diesel blijven gebruiken, blijft deze industrie bestaan.
  Als wij vlees blijven kopen bij de boeren, blijven zij bestaan.
  Als wij de waarheid blijven vertellen, halen wij de leugen in.

 4. De overheid en gemeentes en andere publieke organisaties zitten vol van diversiteitsmanager, groene transitiedeskundigen die aan Agenda 2030 doelstellingen werken, marketeers, etc…. merendeels a honderd euro per uur aan het freelancen op koste van het collectief (lees nog resterende productieve deel van de bevolking) dit.geldt ook voor de NPO. Allemaal afhankelijk van overheidsgeld dat de ECB voor hen ongelimiteerd drukt met Corona fondsen, geld voor gendertransities en wat al niet meer. Dit stopt niet.. de geldpers blijft draaien en de uurtjes factuuurtjes voor beleidsplannen en campagnes blijven stromen. Waarom zouden ze dit systeem van zelfverrijking ten koste van de productieven afschaffen? Atlas Unshrugged

  • @Emile…
   ‘merendeels a honderd euro per uur aan het freelancen op koste van het collectief’

   Dat is de corruptie in ons allemaal waardoor we onszelf vernietigen. We leven echt in een satanische sekte die ons dmv geld onszelf laat vernietigen. Geld geld geld… mensen worden sociopaten (de meelopers van psychopaten) van geld. Iedereen die ons verraad wordt heel heel heel goed betaald. En bijna iedereen werkt direct of indirect voor de overheid… dat is hoe communisme werkt. Er komen zware tijden aan, want de kudde rijdt in een nieuwe Tesla en een uitgave patroon van een rockster de afgrond van het totalitarisme in. Mensen consumeren zich letterlijk dood en als de economie klapt gaan de satanisten roepen dat het onze SCHULD is en wij zullen dat ook zo voelen omdat we eigenlijk wel weten dat we als doorgeslagen consumenten net junkies zijn die nu al decennialang lijntje na lijntje na lijntje coke wesnuiven. En dat schuldgevoel creëren ze op ALLE fronten om mensen intrinsiek te laten geloven dat ze geen recht hebben om te bestaan of iets te bezitten en dat ze de plicht hebben om zsm te sterven.

 5. Ik kijk weinig televisie.
  Maar als ik kijk of radio luister, maakt niet uit welke zender of welk programma of reclame, is het met grote regelmaat “klimaat neutraal, CO2, opwarming, stikstof etc”.
  Hersenspoeling , het wordt er in geramd.
  Continu gaat dit door.

 6. gooi die nul bazen is in een co2 vrije bunker even wachten en dan vragen hoe fijn dat is ooooooooooooo nee ze zijn dood hoe kan dat nou????????

  • 😂🤣😂🤣😂

   Goed voorbeeld… iedereen die voor nul co2 is moet maar eens een dagje in een co2 vrije bunker gaan zitten.

   En terwijl ik het typ bedenk ik me ineens… ze maken de aarde tot één grote omgekeerde gaskamer. Ze gebruiken geen Zyklon B, maar ze halen de zuurstof uit de lucht en laten ons stikken in co2. Mijn hemel, ze doen gewoon exact hetzelfde als in WO2, alleen de schaal is groter.

   • verontrustende gedachte Theme, het lijkt er inderdaad op …….

    Laten we vertrouwen dat het veld van Liefde zich uitbreidt en steeds meer mensen zich gaan uitspreken over de verontrustende ontwikkelingen, die steeds meer mensen treffen.

 7. Die 73 belangrijke industrialisten lijken niet te (willen) weten dat wijlen Maurice Strong, rechterhand van de Rockefeller familie en club van Rome gast (oa) het volgende heeft gesteld;

  ”What if a small group of world leaders were to conclude that the principle risk to earth come from the actions of the rich counties?…In order to save the planet, the group decides,; Isn’t the only hope for the planet that the industrialised civilisations collapse? Isn’t it our responsibility to bring that about?”

  Ik kan nog meer quotes van hem leveren welke nu beleid zijn in de EU. De EU voert gewoon de agenda uit om de industrie, landbouw etc uit te roeien. Het is niet voor niets dat Extinction Rebellion door een multi miljardair uit de hedge fund klasse wordt gefinancierd. Die verwacht flink te cashen door de economische zelfmoord van EUropa. Hij snapt het spel

  Groeten,
  Hugo

 8. Co2 is niet het probleem , het is de oplossing. Meer atmosferische co2 zorgt voor sterkere, gezondere planten die meer opbrengst genereren en minder water verbruiken . De oplossing vor de voedselzekerheid en de verwoestijning . Stop de eco criminelen !

 9. Veo y leo con desolación que aún quedan personas de a pié que creen que la agenda 2030 va a ser lo mejor para Europa, por no es así y ya se está dejando ver en toda Europa con el desmantelamiento de las industrias más fuertes de Europa y ya no digo nada sobre los agricultores y ganaderos.
  Cualquier forma de fabricar, cultivar o criar en Europa, con la agenda 2030 es demoníaco ya que contamina muchísimo y esto no es así.
  En Europa se necesita un equilibrio entre las masas forestales (que cada día van a menos) y las industrias, la ganadería y la agricultura. Todo en un armónico equilibrio estabiliza el Dióxido de Carbono e incentiva la creación de nuevas industrias para la creación de hidrógeno.
  Pero esa no es la idea de la agenda 2030 y del Foro Económico Mundial ni de la OMS, la idea de estos ineptos es crear personas que coman solo tierra y que estén siempre enfermas hasta que mueran.
  No hace mucho leí en un artículo de prensa que el FEM y la OMS estimaban que el exceso de personas en el mundo era de mas del 20% y hasta que no logren eliminar a más del 20% no van a parar. Sea con una pandemia (enfermedad X), sea con una III guerra mundial (la cual ya está en marcha) o sea por alguna otra manera que se les ocurra a esas malvadas y retorcidas mentes de quienes nos dirigen desde la sombra.

  • El Co2 es bueno para la naturaleza y, cuando se propague, garantizará un planeta más verde. El gas hidrógeno es una forma de portador de energía extremadamente cara y antieconómica, además de peligrosa. Hablamos de presiones extremadamente altas y de una molécula tan pequeña que se fuga constantemente de cualquier tipo de recipiente. También deberíamos olvidarnos por completo de esas tonterías. Así que dejemos de hablar del CO2 y de todas esas supuestas soluciones caras y sin utilidad práctica.
   La conducción eléctrica en aglomeraciones contaminadas por el aire es posible con la pila de combustible de metanol de Gumpert, que utiliza la infraestructura existente y proporciona al coche o camión eléctrico una autonomía de unos 1.000 km.

   Co2 is goed voor de natuur en zal bij vermeerdering zorgen voor een groenere planeet. Waterstofgas is een uiterst dure en niet economische vorm van energiedrager die bovendien gevaarlijk is. We praten over extreem hoge drukken en een molecuul zo klein dat het uit elke vorm van container gestaag lekt. Ook dat gelul moeten we helemaal vergeten. Dus ophouden over CO2 en al die dure en niet practisch bruikbare zogenaamde oplossingen.
   Electrisch rijden in luchtvervuilde conglomeraties is mogelijk met de Gumpert Methanol Brandstofcel, die gebruik maakt van bestaande infrastructuur en de electrische auto of vrachtwagen een actieradius van zo’n 1000 km geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in