© Tim Reckmann / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Het Duitse CureVac-vaccin tegen het COVID-19 is slechts voor 47% werkzaam gebleken tegen SARS-CoV-2, het virus dat aan de basis ligt van de pandemie, waardoor de aandelen van het bedrijf in Frankfurt en New York met meer dan 50% zijn gedaald en meer dan 5,8 miljard euro van zijn marktwaarde is weggevaagd, schrijft dailymail.co.uk.

De tussentijdse resultaten van de laat stadium-tests liggen onder de minimumdrempel van 50 procent werkzaamheid die door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is vastgesteld.

Deze ontwikkeling is een nieuwe klap voor de vaccinatiecampagne van de Europese Unie (EU), die in het hele blok op een aantal hindernissen was gestuit. De Duitse regering had 300 miljoen euro geïnvesteerd in CureVac en de EU heeft zich in november in de enige grote leveringsovereenkomst voor het product verzekerd van 405 miljoen doses van het vaccin, waarvan 180 miljoen optioneel.

Europese landen hebben geleden onder de AstraZeneca-ruzie toen leiders debatteerden over de bewezen werkzaamheid ervan en hebben ook te maken gehad met een trage uitrol, terwijl het VK vooruitging met zijn vaccinatieprogramma. Zo is het totale aantal volledig gevaccineerde volwassenen in het VK gestegen tot bijna 30,7 miljoen, 58,2 procent van de bevolking, terwijl in Duitsland slechts 49 procent ten minste één dosis heeft gekregen.

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, sprak in maart vorig jaar de hoop uit dat CureVac al in de herfst van 2020 een vaccin klaar zou kunnen hebben.

Tegenvallende resultaten kunnen te wijten zijn aan de vele varianten die op de testlocaties circuleren

Franz-Werner Haas, CEO van CureVac, zei dat de cijfers van de proeven “ontnuchterend” waren. Maar het Duitse bedrijf wil nog binnen enkele weken een definitieve analyse afronden die zal bepalen of het alsnog goedkeuring van de regelgevende instanties zal aanvragen.

  Dr. Coleman: Dodelijke Covid-19 prik zal meer mensen doden dan er zullen sterven in Oekraïne

CureVac beweert dat de ondermaatse resultaten te wijten kunnen zijn aan meer dan twee dozijn varianten van het virus die in 10 landen in Latijns-Amerika en Europa circuleren, waar de proeven werden uitgevoerd.

In zijn studie onder 40.000 mensen zei CureVac dat 13 varianten in vrijwilligers werden aangetroffen en dat meer dan de helft van de coronavirusgevallen werd veroorzaakt door varianten die “zorgen baarden”.

“Hoewel we hoopten op een sterker tussentijds resultaat, erkennen we dat het aantonen van een hoge werkzaamheid in deze ongekend brede diversiteit van varianten een uitdaging is”, zei Haas, eraan toevoegend dat de overvloed aan varianten “het belang onderstreept van het ontwikkelen van volgende-generatie vaccins”.

CureVac’s COVID-19 vaccin is gebaseerd op mRNA-technologie zoals die van Pfizer en Moderna. Eindstadium proeven met COVID-19 vaccins van Pfizer en Moderna hadden werkzaamheidspercentages van meer dan 90 procent, maar deze vonden plaats toen de oorspronkelijke versie van het virus dominant was.

Lage dosering van mRNA kan andere reden zijn achter lage werkzaamheidsgraad

Peter Kremsner van het universitair ziekenhuis in Tubingen, de wetenschapper die de leiding had over de CureVac studie, zei dat een lage dosering waarschijnlijk de reden was voor de teleurstellende werkzaamheid, aangezien problemen in verband met de verdraagbaarheid grenzen stelden aan het verhogen van de dosering.

Met slechts 12 microgram mRNA per dosis heeft het bedrijf getracht zich te positioneren als een laaggedoseerd alternatief voor de vaccins van Pfizer en Moderna, die respectievelijk 30 en 100 microgram per injectie vereisen.

De Duitse regering zei dat de teleurstellende resultaten geen invloed zullen hebben op de eerste vaccinatiecampagne. Helge Braun, stafchef van bondskanselier Angela Merkel, zei dat de regering vastbesloten blijft om tegen eind september elke burger een vaccin aan te bieden.

  Macron de grote vaccineerder is op weg naar een nieuwe klap in het gezicht

Na de tussentijdse resultaten kondigde de Europese Commissie aan dat zij de definitieve resultaten en de beoordeling van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zou moeten afwachten alvorens stappen te ondernemen. Haas vertelde Reuters dat het bedrijf nog steeds van plan is om goedkeuring aan te vragen bij het EMA, op voorwaarde dat het vaccin de formele hindernis van 50 procent werkzaamheid doorstaat.

Bayer en Novartis, twee van de verschillende productiepartners die CureVac in de arm had genomen voor de massafabricage van zijn product, zeiden dat zij de ontwikkelingen op de voet volgden en verdere analyses afwachtten. CureVac streeft ernaar dit jaar 300 miljoen doses van zijn vaccin te produceren en 1 miljard in 2022.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Big Pharma klokkenluider: “97% van de Corona-vaccin ontvangers zullen onvruchtbaar worden”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel“Slimste man van Amerika” ontrafelt de vaccin sterilisatie agenda van de globale elite
Volgend artikelHoeveel mensen worden vermoord door de Covid-vaccins?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik was verder toch niet van plan om aandelen op doe oplichters te steken.

  Maar dit lijkt mij eerder nieuws voor de covidiodoten die dit soort berichten op de voet volgen.
  Voor als je wilt weten of er alweer een nieuwe gif prik op de markt als redding.
  Voor de weigeraars maakt het weinig uit of er nou 6 of 10 verschillende merken op de markt zijn.
  En al helemaal niet of ze nou ze wel of niet werken.
  Ik was het toch al niet van plan om het te testen.

  Zo ben ik ook niet geïnteresseerd berichten over de laatste nieuwste uitvoering van een grasmaaier.
  Ik heb toch geen tuin.

  • Het volk is mede plichtig aan de vernietiging van de mensheid en willen maar niet inzien dat de elite en de macht hebbers ons aan het vernietigen zijn slaap lekker verder.

   • jij bent alleen maar bezig om iedereen een schuld complex aan te praten.
    De schuld van het volk, het volk is medeplichtig.

    Man, ik ben helemaal nergens medeplichtig aan.
    Helemaal niemand heeft hier voor gekozen.
    We zitten hier met een compleet ongekozen kabinet zonder enig mandaat.
    Als dictator gedragen ze zich.

    Het is al erg genoeg dat er Nederlanders zijn geweest die werkzaam zijn in de asiel industrie.
    Waardoor we nou al die gasten hebben rond lopen waardoor geen mens meer veilig is meer op straat.
    O wacht, was jij daar niet medeverantwoordelijk voor, las ik ergens?

  • In het land waar volkswagen kon feauderen met zijn waardes zou het
   Me niks verbazen wanneer de uiteindelijke analyse veel gunstigere cijfers laat zien.

 2. Alleen met een gif prik zal je al je vrijheden weer terug krijgen.

  Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) neemt geen blad voor de mond: “Je zou je maar net hebben onderworpen aan een experimentele gentherapie – waarvan de bijwerkingen op de middellange en lange termijn totaal onduidelijk zijn – omdat je zo vreselijk naïef was om Hugo de Jonge te geloven, toen hij loog dat je daarmee je vrijheid terug zou krijgen.”
  https://www.ninefornews.nl/de-jonge-loog-dat-je-met-een-experimentele-gentherapie-je-vrijheid-terug-zou-krijgen/

 3. Bill Gates, wilt ons microchips gaan in planten het gaat om miljarden die daar aan te verdienen zijn zo vertelde hij, de vraag die hem gesteld werd en wat doet dat met de mensheid daar was hij duidelijk in, zij zoeken het zich maar zelf uit ik zit hier voor mijn eigen en niet voor het volk wanneer gaat het volk dat nu eens begrijpen het volk zijn schaapjes en die moet je af en toe scheren zij hij lacht wekkend.
  Maar er is een zwartschaap en dat ben ik en die is nog al koppig en kan zelf nog denken.

 4. Tegen verkoudheidsvirus is niet op te boksen,hoort eenmaal bij de natuur van de mens, geef à.u.b. deze hoaxcampagne op!
  Op zo’n manier Inbreken in de natuur vd mens is een misdaad!

 5. Degenen, die zo stom zijn, onze regering te geloven, of die Corona pandemie te geloven, en dan ook nog in vaccinatie te geloven: die verdienen hun leven niet; zijn te stom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in