De EU-lidstaten hebben overeenstemming bereikt over een “migratiepact” – een bindende reeks regels die alle lidstaten verplichten zich te ontfermen over migranten die naar Italië en andere EU-landen in Zuid-Europa worden verscheept.

“Vandaag is echt een historische dag,” zei de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola.

Na een scherpe daling tijdens de coronavirus pandemie, is de instroom van migranten weer toegenomen. Volgens het VN-migratieagentschap IOM worden er dit jaar meer dan 270.000 migranten verwacht in Europa. Het grootste aantal sinds 2016.

De meesten komen per boot over de Middellandse Zee naar landen als Spanje, Italië en Griekenland. En ze komen uit landen als Syrië, Guinee, Ivoorkust en Tunesië.

Migratiepact

Verschillende EU-lidstaten proberen het al jaren eens te worden over een gemeenschappelijk asiel- en migratiebeleid. Verschillen van mening over wie en hoeveel mensen uit derdewereldlanden moeten worden opgevangen hebben het echter moeilijk gemaakt om het eens te worden.

De situatie is geïnfecteerd door het feit dat EU-landen die hun grenzen hebben opengesteld voor grootschalige immigratie, zoals Zweden en Duitsland, landen als Polen en Hongarije er heftig van hebben beschuldigd niet genoeg “solidariteit” te tonen.

Maar na intensieve onderhandelingen zijn de EU-landen eindelijk tot een akkoord gekomen. De onderhandelingen zijn al sinds maandag aan de gang en woensdagochtend hebben het Parlement en de Commissie een akkoord gesloten.

“Vandaag is echt een historische dag, want we hebben een akkoord bereikt over het migratie- en asielpact,” zei Parlementsvoorzitter Roberta Metsola vanmorgen op een persconferentie.

“Europa heeft een robuust rechtskader nodig dat in alle lidstaten hetzelfde is. Een kader dat werkt en bescherming biedt, dat eerlijk en humaan is voor wie bescherming zoekt, dat streng is voor wie niet aan de vereisten voldoet en dat hard is voor wie de meest kwetsbaren uitbuit.

  Islamitische relschoppers jagen op politie in Frankrijk, uiten doodsbedreiging: "Wij zijn moslims, wij hebben het recht jullie te doden" (Video)

Zweedse onderhandelaar

De onderhandelingen van het Parlement werden geleid door de Zweedse Europarlementariër Tomas Tobé (Moderaten).

“We zullen eindelijk een bindend solidariteitsmechanisme hebben. Dat is geen kleinigheid. Dit betekent dat we er eindelijk voor zullen zorgen dat elke lidstaat zijn verantwoordelijkheid neemt, en niet slechts een paar,” zei hij op de persconferentie, en hij beweerde dat de immigratie nu zal afnemen.

Er wordt ook beweerd dat het migratiepact een “evenwicht vindt tussen solidariteit en verantwoordelijkheid,” waarbij alle lidstaten zich ertoe verbinden migranten op te vangen of te betalen om voor hen te zorgen.

Vijf nieuwe regels

Het nieuwe migratiepact van de EU biedt een kader met het expliciete doel om immigratie te verminderen, zogenaamde ‘pull-factoren’ weg te nemen, het voor migranten minder winstgevend te maken om van het ene EU-land naar het andere te verhuizen, misbruik moeilijker te maken en meer steun te geven aan de landen die het meest ontvangen.

Het is gebaseerd op vijf nieuwe wetten of verordeningen:

1. De screeningverordening, die biometrische gegevens gebruikt om migranten te registreren en te screenen voordat ze de Unie binnen mogen.

2. De Eurodac-verordening, die betrekking heeft op een bijgewerkte database (Eurodac) met een biometrisch register op basis van individuen in plaats van aanvragen. Dit moet het voor migranten moeilijker maken om in verschillende landen tegelijk verblijfsvergunningen en uitkeringen aan te vragen.

3. De regulering van asielaanvragen, waarbij een ‘fast track’ wordt ingevoerd voor migranten uit landen waar de kans op een verblijfsvergunning klein is. Op die manier kunnen ze snel worden afgewezen en van andere asielzoekers worden gescheiden.

  Rellen in heel Frankrijk nu EU bezwijkt onder migranteninvasie

4. De regeling voor asiel- en migratiebeheer, die voorziet in ‘verplichte solidariteit’ waarbij alle landen moeten helpen als een land wordt geconfronteerd met een grote toestroom van migranten.

5. De crisisregeling, die speciale regels invoert als het migratiesysteem van de EU te maken krijgt met een plotselinge en massale toestroom van migranten, zoals tijdens de migrantencrisis van 2015.

“Een historisch moment,” schrijft Eurocommissaris Ylva Johansson op X.

Via Samnytt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

De mensen hebben er genoeg van: eerste Duitse dorp gooit “vluchtelingen” eruitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe verborgen tol: Bagatelliseert Israël zijn dode soldaten?
Volgend artikelVideo: Oekraïners bouwen 3 kolossale verdedigingslinies om Russische aanvallen in 2024 te weerstaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

32 REACTIES

 1. De keus voor de definitieve ondergang van een heel continent is inderdaad wel historisch te noemen. De domheid van deze keus is ook historisch.

  Toekomstige generaties zullen de eu terecht vervloeken.

   • idd, helaas drukken ze alles gewoon door, niets legaals zal ze stoppen, niets.

    alleen van binnenuit is dat mogelijk legaal gezien, en anders de volgens hun onzin regels illegaal wat altijd open blijft staan en helaas nodig zal zijn voor verweer tegen dit monster.

 2. Zat nog altijd te wikken en wegen om naar Hongarije te gaan, maar als dat land ook vol zal stromen met deze gelukszoekers is het geen optie meer. Maar waar wel naar toe wordt steeds lastiger.

 3. De stinknazi,s in de eu kunnen de leugens niet groter meer maken.
  De azwieli,s eruit pleuren asap.
  De gehele eu is verrot tot op het bot….smerige globalistenbende.
  Grenzen dicht en al hetgeen hier in europa niets toevoegt ,enkeltje thuisland…..het is genoeg geweest!

 4. Heeft geen donder van doen met domheid.

  Waar het wèl mee van doen heeft?

  Gewoon de aandacht afleiden van derlui gore moordpartijen…….het financieren van die moordpartijen……..het uitvreten van belastinggeld, en met je lik naar voren een ander de wet voorschrijven……..dussss!!!

  Haal alles wat nooit iets op een fatsoenlijke manier van de grond heeft kunnen krijgen hierheen. Geef dat gratis geld, te vreten en onderdak. Doe in het openbaar of je een barmhartige Samaritaan bent, nadat je weer in het smerige geniep een kleuter op het altaar van je machtsgeilheid hebt geofferd…….en adenochroom hebt gevreten………en help alles naar de verdommenis wat waarde heeft. Als de allochtonen uiteindelijk de autochtonen zodanig onder druk hebben gezet dat ze elkaar gaan afmaken………dan kom je overeind als de grote redder in nood.

  En dan gaat de vuiligheid weer op de oude voet verder.

  Probleem……..het gaat ze niet lukken!!

  • Klopt helemaal John. En wat doen we met kanker? Eruit snijden en weggooien. Dat biochemisch afval dat naar ons toe komt moet worden uitgeroeid met wortel en tak. Maar we moeten ons eerst verlossen van al de linkse woke rakkers hier in Nederland die nu moord en brand schreeuwen dat de democratie kapot is. Zij zijn de volksverraders die ons met deze kankermigranten opzadelen.

   • Wij, de mensen die het echt zat zijn, zouden zich eerst eens moeten verenigen.
    Misschien op de zelfde manier als LINKS, en voor de praktijk op straat, iets om kracht bij te zetten zoiets als ANTIFA,
    Maar dan anders😏😈👈

 5. Het zijn slechts mooie woorden voor de buhne.
  Landen zoals Italie, Spanje en Griekenland zullen nu makkelijker die binnenkomers makkelijker door kunnen sturen naar andere landen.
  Een strengere toelatingsprocedure zie ik er niet van komen, dat is immers niet het Kalergi plan

  Indien de overlast en misdrijven blijven toenemen zullen de Europese burgers daar zelf een verweer op laten zien.
  Dan kun je praten over binnenlands onlusten x 100

 6. 🧐 een Historische grap..5 punten die Niemand kan kontroleren.. ik denk dat Rusland er een aantal landen zal bij krijgen …

 7. Volgens een flink gecensureerde blogger zijn al die jonge mannen die hier binnen gehaald worden, waarvan velen moslim, een Paard van Troje in de vorm van een heimelijk leger dat in actie komt als de rapen gaar zijn. Als het vluchtelingen zijn, waarom zie je nauwelijks vrouwen en kinderen en alleen maar mannen in “gevechts” leeftijd? In Engeland heeft een klokkeluider verklaard dat er wapens worden geleverd aan groepen “migranten” om zich te bewapenen als het zover is om de macht te grijpen. Griezelige ontwikkelingen. Ook in NL worden nu migranten op legerbases ondergebracht, geen toeval wellicht.

  • @ Phaedrus december 20, 2023 Bij 20:58,
   Dat bericht heb ik laatst gelezen, geen prettig vooruit zicht.
   Net zo met het idee wat Martin Vrijland verkondigd kan het een onderdeel ervan zijn.
   Net als de geruchten dat Turkije en Hongarije met de islamitische STAN landen die nu in Rusland liggen en pact willen vormen, om de EU met hun 5de colonne te zuiveren.
   Zo ook dat er wereldwijd een opruimactie plaats vind van satanisten/pedo netwerken.
   Alles lijkt een vast script te zijn, wat wereldwijd wordt uitgevoerd. Er lekt zoveel informatie nu, wat voorheen een doodzonde was. Wat in de doofpot moest blijven, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel informatie en ook vele tegenstrijdigheden.

   • Rommelaar december 20, 2023 Bij 22:28

    Zo’n 3% van de mensen in het enorme Afrikaanse continent is gevaccineerd beste Rommelaar, het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan krijgt definitief zijn beslag op Nederlandse bodem.

 8. Pas op voor paniek verhalen, de EU regeling moet nog worden goedgekeurd door alle regeringen en parlementen van de betrokken EU landen. Dit is een onderonsje van het links gedomineerde EU parlement en de EUSSR Commissie. Intussen is Frankrijk al met een eigen wettelijke oplossing gekomen, in overeenstemming met de oppositie. In NL staat de komende Wilders regering ook op het vinkentouw, voor sluiting van de nat. grenzen.

 9. IK erken EU Niet als wettelijke machthebber van Europese volkeren ,zij zijn en blijven een terroristische organisatie welke voor doel hebben van vernietigen van Europese volkeren puur en allen voor eigen gewin

 10. Uit de EU, het liefst nog gisteren, de randdebielen die ongekozen zijn en kapitalen kosten slopen heel ons Europese continent!!!! De door de VS geleide proxyoorlog in Oekraïne tegen Rusland heeft Europa veel meer schade berokkend dan de Amerikanen. De Europeanen hebben de agressie van Washington tegen Rusland slaafs gevolgd door een reeks economische sancties in te stellen en de handel in energie van vitaal belang af te snijden. Vooral de Duitse economie is verwoest door het verlies van Russisch aardgas als brandstof voor de industrie.
  Op dezelfde manier hebben de Europeanen gedwee het beleid van de VS gevolgd door toe te geven aan Israël en Tel Aviv politieke en diplomatieke dekking te geven voor zijn genocide in Gaza. En net als bij het debacle tussen Oekraïne en Rusland, dreigen de Europeanen nu zwaardere economische gevolgen te ondervinden nu de Jemenieten de pijn van hogere transportkosten op hun hals halen. De inflatie zal uiteindelijk verwoestend zijn, koop vandaag nog uw goud en of zilveren munten!!!

 11. Het is zo dat honderden jaren geleden tot en met heden miljoenen migranten vanuit Europa naar alle ontwikkelingslanden zijn getogen zoals Amerika nieuw Zeeland Afrika Australie en veel landen waar de blanken moord en verderf hebben veroorzaakt om hun land in te nemen en nu willen ze geen mens van die landen in Europa dulden omdat het miljarden kost om die op te vangen Maar ze blijven komen naar de EU omdat ze nog iets tegoed hebben van de blanken en vanuit die landen nog steeds grondstoffen goud en zilver wordt geroofd door grote concerns en hierdoor hun land is afgepikt of met geweld werd gestolen om de westerse wereld te voorzien van alle grondstoffen om prullaria en dies meer te fabriceren De migranten weten dat nu ook en zien dit op allerlei informatie bronnen dus volledig terecht dat ze naar Europa komen….. Het enige probleem is nog steeds dat de blanken toendertijd moesten werken om in leven te blijven wat zij kregen niets gratis om te leven Echter nu deze mensen naar hier komen worden ze in de watten gelegd in bijna alle EU lidstaten en dat brengt steeds meer mensen naar hier,,,,, die het thuis niet zo gemakkelijk hebben om te overleven Wonderswaardig is niemand op het idee gekomen is om mensen migranten meteen te laten werken voor hun kost en inwoning Blijkbaar zijn randdebielen in de EU aan het beleid!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in