Noah Brooks / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het ernstige tekort aan 122mm en 152mm granaten aan het hele front zal de Oekraïners dwingen tot massale herschikkingen op alle fronten, en daartoe creëren ze intensief drie grote verdedigingslinies in Kiev-Chernykhiv, Kharkiv en Odessa-Nikolaev, bericht Pronews.

Dit betekent dat ze zich in Donbas snel massaal zullen terugtrekken, omdat ze al te veel onder druk staan in Avdiivka (dat als verloren wordt beschouwd) in Vulendar (dat vanuit een tweede richting wordt getroffen), Seversk en Chasiv Yar (de Russen zijn erin geslaagd om het Bakhmut-front te ontwikkelen in een tactische situatie die hen goed uitkomt).

Avdiivka is de “sleutel” omdat veel mogelijke “routes” voor de Russische troepen daar beginnen.

Ze beschouwen ook de weinige gebieden die ze hadden heroverd in de regio Hersonissos als verloren. Dit is een gebied van enkele tientallen vierkante kilometers in Rampotino.

Ze zullen proberen de tweelingsteden-forten Slavyansk-Kramatorsk in Donbas te behouden, die sinds 2014 voortdurend zijn versterkt en vanwege hun nabijheid bij Kharkiv.

Als deze vallen, loopt Kharkiv direct gevaar vanuit het zuiden.

Met hetzelfde doel willen ze Kupiansk onder hun controle houden, want daarna komt Lyman en opent een doorgang naar Kharkiv.

De NAVO en Kiev zijn er zeker van dat de Russen uiteindelijk zullen proberen om Kharkiv in te nemen, ondanks zijn grootte omdat de meerderheid van de bevolking Russisch is.

  VS sturen meer Wunderwaffen naar Oekraïne

Het Russische leger probeert een “schaar” rond Kharkiv te creëren door de regio Krasny Lyman ten zuiden van de op één na dichtstbevolkte stad van Oekraïne aan te vallen, maar ook door (na ongeveer 18 maanden) ten noorden van Kharkiv op te rukken, richting Sumy, in een werkelijk verrassende zet.

De Oekraïners bereiden zich voor om terug te keren naar wat ze het beste kunnen doen, gelaagde verdedigingslinies die hen (theoretisch) niet zoveel slachtoffers zullen kosten als de Oekraïense tegenaanval hen kostte.

Misschien proberen de Oekraïners een replica te maken van de beruchte Surovykinlinie, maar de Russen hebben iets wat de Kievse strijdkrachten niet hebben:

Krachtige luchtlandingstroepen die verticale overlappingen kunnen uitvoeren en de verdedigingslinie met gemak kunnen oversteken, zoals ze deden aan het begin van de oorlog toen ze nadien uit Kiev werden verplaatst.

De luchtlandingstroepen werden niet verslagen, ze werden gewoon teruggetrokken in een gebaar van goede wil omdat er een akkoord was bereikt tussen Moskou en Kiev om aan de Russische eisen te voldoen.

Een overeenkomst die werd verbroken na druk vanuit het Westen.

De Russische Westelijke Legergroep heeft 5 luchtlanding-brigades en zij kunnen elke verdedigingslinie effectief uitschakelen.

Vestingwerken zijn belangrijk als er geen krachtige luchtlandingsbrigades zijn. Als die er wel zijn, zijnd gelaagde fortificaties nutteloos.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijdkrachten bezetten AFU loopgraven vol met degenen die zich niet overgaven (18+)Volg Frontnieuws op Telegram

  Europa's energiecrisis zal geen "één winterverhaal" zijn

Lees meer over:

Vorig artikelEU stemt in met migratiepact – “bindend solidariteitsmechanisme”
Volgend artikelUitgelekte EU-dossiers onthullen ‘snelvaccin’ in ontwikkeling voor ‘volgende pandemie’ veroorzaakt door ‘Ziekte X’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  1. doet me (een beetje) denken aan de 55 dagen van Peking..🤔 allemaal westerse landen en Amerikaanse soldaten die China toen bezette.. met de Chinese Boxer’s opstand…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in