European Parliament from EU / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Zoals de verkiezingsuitslag laat zien, hebben rechtse leden van het Europees Parlement nu een aanzienlijk deel van het Europees Parlement in handen. Zal Ursula von der Leyen, als ze herkozen wordt, de strijd met hen aangaan of zich schikken naar hun ideeën?

De EU heeft net een monumentale verandering ondergaan, jaren van mislukt immigratiebeleid heeft geleid tot een massaal aantal rechtse Europarlementariërs in de machtigere EU-lidstaten. Het is nog te vroeg om te zeggen of dit al te veel verandering zal brengen in de beleidsbeslissingen op de hoogste echelons van de Europese Unie, maar het Europees Parlement zelf wordt, mogelijk voor de allereerste keer, een interessante plek met nu een kwart van alle 720 Europarlementariërs afkomstig uit rechtse groepen, schrijft Martin Jay.

Traditioneel waren de meeste mensen die stemden in de EU verkiezingen fervente voorstanders van het project en het ethos van één Europa verenigd door een beleid van vrij verkeer van goederen, diensten en mensen en, voor velen, een eenheidsmunt. De weinigen die tegen de mainstreampartijen stemden – het hoofdblok dat bestaat uit christendemocraten en socialisten – waren mensen die hun stem wilden gebruiken als een wegwerpgebaar om hun eigen elites een signaal te geven dat ze verandering willen. Die proteststem was in het verleden altijd erg klein omdat de EU-elite in Brussel altijd profiteerde van een stemsysteem dat in hun voordeel overhelde. Maar nu niet meer.

Het Europees Parlement, dat door de meeste sceptici wordt beschouwd als een nepparlement met als enige echte taak het goedkeuren van wetsontwerpen van de machtige Europese Commissie of de lidstaten (via de Europese Raad), zou nu plotseling relevant kunnen worden voor het hele project. De afgelopen vijf jaar waren er slechts twee Ierse Europarlementariërs die het woord namen en de Europese Commissie frontaal aanpakten, over haar genocide in Gaza of haar nepoorlog in Oekraïne. Maar nu zullen zo’n 180 leden van het Europees Parlement hun twee minuten spreektijd gebruiken om de Commissie aan te pakken op bijvoorbeeld haar falende buitenlandse beleid, immigratie en handelsovereenkomsten met China. De oorlog in Oekraïne zou een centraal thema kunnen zijn dat waarschijnlijk een doorn in het oog zal zijn van de Europese Commissie en haar chef – wie dat ook mag zijn, want ondanks steunbetuigingen van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement is het geen zekerheid dat Ursula von der Leyen terugkeert als chef van de Commissie.

  'Geen migratie, geen gender, geen oorlog' - Hongarije's Viktor Orbán lanceert campagne in het EU-parlement tegen 'falend' leiderschap in Brussel

Als ze slaagt en aanblijft als voorzitter van de EU-Commissie, zal ze het moeilijk krijgen in de plenaire vergaderingen van het Parlement, omdat de grootste landen van Europa – die het meeste betalen aan de EU-begroting – de meeste rechtse zetels hebben. Marine Le Pen’s Rassemblement National behaalde de meest beslissende overwinning met 30 van de 81 zetels in het land en meer dan het dubbele aantal stemmen van de Renew-partij van president Emmanuel Macron. Die politieke slachting dwong Macron om snel verkiezingen uit te schrijven. De Broeders van Italië van premier Giorgia Meloni won 24 zetels en verhoogde haar aandeel in de nationale stemmen, en de Alternative für Deutschland (AfD) werd tweede in Duitsland en veroverde 15 zetels. Op dit moment heeft de AfD geen pan-Europese fractie om zich bij aan te sluiten en kan ze volgens de EU-regels profiteren van enorme hoeveelheden geld van het EU-parlement omdat ze uit een van de twee ‘fracties’ is gezet, wat de vrees wekt dat ze er zelf een zal oprichten en anderen zal uitnodigen om zich bij haar aan te sluiten. In het Europees Parlement zitten de rechtse leden van zowel Frankrijk als Italië in verschillende fracties, maar in werkelijkheid, als het op stemmen aankomt, zal er zeker een verenigd beleid zijn over de meeste kwesties, wat hen een hefboomwerking zal geven bij de Europese Commissie die we nog nooit hebben gezien in de korte geschiedenis van de EU.

Het is belangrijk om op te merken dat rechtse partijen ook in Oostenrijk en Hongarije bovenaan de peilingen stonden, met belangrijke winst in Spanje en Cyprus. Al deze landen hebben één ding gemeen: echte immigratieproblemen die noch door de mainstream politieke groeperingen, noch door de EU zijn aangepakt.

  EU-VERKIEZINGEN: Rechts Nederland kop aan kop met centrum-links in exit polls - Deense premier aangevallen tijdens campagne

Maar het echte probleem is de identiteit en het voortbestaan van de Europese Unie zelf, want deze opschudding zal zeker een bedreiging vormen voor de traditionele machtsstructuur. Ursula von der Leyen vertegenwoordigt de oude garde en alles wat er mis is met de EU: misleidende, achterhaalde standpunten geleid door elitsten die geloven dat de enige oplossing voor het machtsprobleem van de EU is om meer te nemen. In tegenstelling tot president Macron, die wijselijk tegen de pers zei dat de rechtse stemmen een boodschap waren waar hij naar luistert, gingen de uitspraken van Von der Leyen meer over het bestrijden van de nieuwe dreiging.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europa is ten einde – Verdoemd door derderangs elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom haten de Britten de Russen?
Volgend artikelEU “speelt duister spel” en dient “sinistere” belangen van VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Machtsprobleem???

  Dit is de ‘Angrier world’ die Klaus Schwab voorspelde. We naderen ‘Ze narrow window of opportunity to perform ze Greet Rezet’.

  Ze creëren totale chaos om in die chaos hun EU toren van babel te voltooien. Machtsprobleem??? Ze hebben meer macht dan ooit en het gedrocht groeit alleen maar door.

  Dat de mensheid in Europa niet akkoord is boeit ze niks… ze hebben heus voorzien dat de mensheid niet wil, maar ze walsen gewoon door. Pas als wij ‘Bottom Up’ de boel gaan zuiveren en alle politiek en wetgeving en regels afwijzen, dan pas gaan we schoon schip maken.

 2. EU is gepland voor/na de 2e ww
  Als opstapje Kwam Benelux
  Had net als andere instanties na de 2e ww nooit van de grond mogen komen .
  Belasting geld paradijzen voor geselecteerden . Zie prinses Ursula.

  Verleiding en misleiding ten koste van de EU inwoners die zoals veel items NIETS gevraagd is . De betalers van Ursula’s rijkdom en haar mantelpakjes.

  Alles is script , Hollywood.
  Hervorming , jazeker
  na de vernietiging
  Zie 2eww.
  “Een nieuw sprookje”

 3. In de EU en de VN wordt geen beleid gemaakt. Het zijn slechts uitvoeringsorganen vd Joods/Amerikaanse Deepstate, namelijk vh WEF en voornamelijk de meer op de achtergrond zijnde, maar daardoor gevaarlijkere Bilderberg Group.

 4. Als iedereen nu (net als ik) niet was gaan stemmen, dan stonden ze daar allemaal te kijken als een uil op een kluit. Ten eerste was de verkiezing ongeldig wegens een te lage opkomst en ten tweede had je duidelijk kunnen aantonen dat ze één van je vingers te zien kregen. Maar nee ….. De schaapjes spelen allemaal het spelletje mee. Voila nu nog een paar maanden tv kijken om dan weer vijf jaar verder te slapen. Wel te rusten West Europa!

 5. Zelfvernietiging….Ondertussen heeft Nederland sins oktober verledenjaar te maken met de ene na de andere lage luchtdruk gebied die over Niedrichland trekt, zeiknatte akkers waarmee de boeren weinig kunnen beginnen, de aardappeloogst moet voor oktober van het land worden gehaald Holodomor?

  De regering van Idaho sluit de watervoorziening voor 500.000 hectare landbouwgrond af als laatste poging om massale hongersnood in Amerika te bewerkstelligen

  Ten minste een half miljoen hectare landbouwgrond in het oosten en het zuiden van Idaho valt onder een nieuw verbodsbevel dat boeren in deze gebieden verbiedt grondwater te gebruiken om hun gewassen te irrigeren.
  Duizenden boeren aan de overkant van de Snake River Plain moeten nu hun velden verlaten, anders riskeren ze hoge boetes, nadat Matthew Weaver, directeur van het Idaho Department of Water Resources (IDWR), op 31 mei een bevel tot beperking van zes grondwaterdistricten had uitgevaardigd.

  De 500.000 acres die onderhevig zijn aan inperking vertegenwoordigen ongeveer de helft van alle grondwater acres in de oostelijke Snake River Plain, wat een heel groot probleem is, niet alleen voor Idaho maar voor het hele land, aangezien die acres voedsel verbouwen voor de natie. >>>

  https://www.naturalnews.com/2024-06-12-idaho-government-water-farmland-engineered-mass-famine.html

 6. Off topic;
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/koning-willem-alexander-gaat-vol-chad-anti-pvv-ambtenaren-moeten-maar-lekker-ander-werk-zoeken

  Dit is hoe ze ons bespelen. Wimlex die zo ineens de PVV bijvalt. De regeerders op DDS trappen er allemaal in. Wimlex valt de PVV niet bij… Wimlex manipuleert de opinie omdat DICK SCHOOF (NCTV) de premier moet worden. En nu kunnen ze het zo spelen dat de miljoenen mensen die PVV stemden, dit bekrachtigen.

  Ow ow ow… wat worden we toch doorlopend genaaid door de brood en spelen die ze politiek noemen. Laten we nog een keer verkiezingen houden… of we wachten tot de volgende verkiezingen. Blijf vooral stemmen. En blijf vooral lekker discussiëren over links en rechts en patrijen en programma’s en poppetjes. Ooit worden we wakker en realiseren we ineens hoe ongelooflijk kinderachtig ze ons hebben bespeeld. Als je echt ontwaakt is het allemaal heel knullig en kinderlijk. Als volwassen mensen die ontwaken dat sinterklaas (politiek, media, ONDERwijs, wetenschap, geschiedenis, virussen, medicijnen, etc etc etc) niet echt is.

 7. Een kwart is niet genoeg voor critical mass. En job behoud gaat het winnen. Ze kruipen lekker onder de rok van Trutsula van de Lijken om haar ballen te likken en betaald te krijgen.

  Ondertussen zie je “weather as a force multiplier” nu eens goed aan het werk in EU. Is het je opgevallen hoeveel het regent in NL? Al maanden en maanden: strepen, strepen, strepen, en regen regen regen. Ook in Hongarije elke dag strepen, elke dag! en bijna elke dag regen. Waar nog meer? Zoek maar op. Duitsland bijv ook. Dus wat gaat straks zo’n smakeloze GMO tomaat van Monsanto kosten? Of een sprietje GMO tarwe of mais? En dat is de bedoeling – de akkerbouw helemaal naar de kloten in EU.

 8. Zensur_SSula Cruela ” LAMBRECHT-über-LEICHEN ” …..
  Une Sociopathe Narcissique Manipulatrice Dictatoriale.
  Ni plus, ni moins !

  Momentéél hùppelt ze (al-1 nog maar) óver dúzende c°j°najàb-“Lei(IJ)ch(K)en”,
  en (máár) als “ze (pluralis), …. { zíj, en dié spécifieken van de EUSSàR” }
  nog wat méér en lànger op VLady VLadimir VLadimirovitch PUTINà’s
  tenen blíjven stàmpen, ….. zàl z’ über Tauzende ‘W.O-II’-‘Lijken’ spaziergangen …….

  Mogen God en de Aartsengelen VLady Wijsheid en Inzicht geven,
  om de ‘Lont uit het KruiTvat t’ hálen’, opdàt/zódàt ‘r niét nog méér
  ‘militaire’ en ‘burgerlijke’ SLACHToffers vallen, de stapels ‘Leichen’ aangehoogd,
  en de loop’GRAF’grachten aangedikt !

  Rettet uns vor KriegsWitwen-, und Waisen ! ,
  en Verstümmelten und Behinderten ! VON JETZT AN, GLEICH SOFORT !!!
  VORTMACHEN !!!

  Marantha, FRIEDEN, Vrede, Paz, Paix, Peace moét ‘r kómen;
  a.s.a.p. !

  FRIEDEN für DONBASS-Leute , GAZAÄN Menschen, Kinder, Frauen,
  Älteste und Kranken ….., und die Welt, Unsere Kinder …… !

  “* Vero Nihil Verius *” ~ “* NEMO ME IMPUNE LACESSIT *”
  15 VI 2O24 13:O8
  LiLi Me DiRiGe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in