Nogmaals, zeg ik: de berichtgeving over Oekraïne is nog absurder dan die over het coronavirus. Hierboven staat de krantenkop van afgelopen zaterdag op Yahoo! News, waarschijnlijk de meest bezochte nieuwssite in Amerika.

Het is duidelijk dat die kop wil impliceren – en eigenlijk gewoon ronduit beweert – dat het Russische leger burgers bestormt om ze te vermoorden. Veel of de meeste mensen lezen alleen de koppen, schrijft Andrew Anglin.

Het is een artikel van AP.

AP:

Russische troepen hebben zaterdag een staalfabriek in de verwoeste Oekraïense havenstad Mariupol aangevallen, zeiden Oekraïense functionarissen, blijkbaar in een poging om het laatste restje Oekraïense weerstand uit te schakelen in de strategische stad waarvan het Kremlin beweert dat zijn leger voor de rest in handen heeft gekregen.

De aanval werd gemeld door een adviseur van het Oekraïense presidentiële bureau, terwijl naar schatting 1.000 burgers zich schuilhielden in de Azovstal-fabriek naast de overgebleven Oekraïense strijders, terwijl de Russische strijdkrachten hun offensief elders in de oostelijke Donbas-regio voortzetten te midden van felle Oekraïense tegenaanvallen.

De presidentiële adviseur, Oleksiy Arestovich, zei tijdens een briefing dat de Russische strijdkrachten de luchtaanvallen op de enorme fabriek aan zee hadden hervat en probeerden die te bestormen, wat een ommekeer zou betekenen ten opzichte van een bevel dat de Russische president Vladimir Poetin twee dagen eerder had gegeven.

De Russische minister van Defensie Sergej Sjoigoe meldde donderdag aan Poetin dat geheel Mariupol, met uitzondering van Azovstal, door de Russen “bevrijd” was. Poetin heeft hem toen bevolen geen Russische troepen naar binnen te sturen, maar in plaats daarvan de installatie af te sluiten, een klaarblijkelijke poging om de Oekraïners uit te hongeren en tot overgave te dwingen.

Oekraïense functionarissen hebben geschat dat ongeveer 2.000 van hun troepen zich in de centrale bevinden, samen met de burgers die zich in de ondergrondse tunnels van de centrale schuilhouden. Arestovic zei dat de Oekraïense strijdkrachten probeerden de nieuwe aanvallen het hoofd te bieden.

Eerder op zaterdag heeft het Azov-regiment van de Nationale Garde van Oekraïne, waarvan leden zich in de fabriek verschansen, beelden vrijgegeven van ongeveer twee dozijn vrouwen en kinderen, van wie sommigen zeiden dat zij al twee maanden in de ondergrondse tunnels van de fabriek zaten en ernaar verlangden de zon te zien.

De kop is dus dat zij de burgers bestormen, en pas in paragraaf vijf vernemen wij dat er ook 2.000 manschappen aanwezig zijn. Pas in paragraaf zes vernemen wij dat die troepen van Azov zijn.

Al enkele dagen heb ik het over de bewering dat er burgers in de tunnels zijn. Ten eerste weten wij niet eens of dit waar is. Ten tweede, als het waar is, worden zij gegijzeld. Er is geen reden waarom Azov hen er niet uit zou laten, tenzij het gijzelaars zijn. Niemand van de burgers wil toch zeker verhongeren met deze neonazi’s in de helse ingewanden van dit industriecomplex, en zou liever weggaan. Rusland bestookt de tunnels met verzoeken om de burgers eruit te sturen, en Azov weigert hen eruit te laten. Hierover wordt niet gedebatteerd, de Westerse media vertellen het niet – en vanwege de massale censuur in de Westerse media, hoeven ze het ook niet te vertellen.

  12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?

Hier is de video die Azov zou hebben vrijgegeven:

Ik zou zeggen dat de kans dat dit echt is nihil is.

Het is óf maanden geleden gefilmd, óf, wat waarschijnlijker is, het is gefilmd op een soundstage in Polen.

Als er nog burgers in Azovstal zijn, dan zijn ze aan het verhongeren.

Het Ukietuig op Twitter beweert dat er geen humanitaire corridor is.

Dat is het informatieniveau waarmee wij hier te maken hebben. Elk element van die blauw gecheckte Ukietweet is een leugen. Rusland heeft niet alleen hulpcorridors open, maar biedt de Azov-troepen ook de gelegenheid zich over te geven.

Rusland heeft communicatie onderschept van Oekraïense troepen die smeken om zich te mogen overgeven, en hun commandanten staan dat niet toe. Er is nul bewijs dat Rusland op overgevende soldaten schiet of krijgsgevangenen mishandelt.

Intussen worden de honderden uploads van video’s van Rusland die mensen uit Azovstal halen, systematisch door Twitter gewist. Iedereen die eruit komt zegt dat ze door Azov als menselijk schild/gijzelaar werden gehouden en uitgehongerd. Dit is natuurlijk hetzelfde wat iedereen die bevrijd werd uit de stad Mariupol weken geleden al zei – dat Azov hen in de stad vasthield en op iedereen schoot die probeerde te vertrekken.

  Oekraine lijdt meer verliezen aan het front, berichten van aanval op Kiev

Ze schoten ook gewoon op willekeurige mensen die niet eens probeerden te vertrekken. Ik neem aan dat de meesten van u enkele van de honderden video’s gezien hebben die ik gepost heb en waarop dit alles te zien is. Ik wou dat ze als compilaties naar BitChute waren geüpload, want het wordt allemaal van Twitter gewist.

U kunt nog wel een paar spiegels vinden. Hier zijn enkele burgers die door Russische troepen uit Azovstal geleid worden.

Hier is de Russische woordvoerder van het Ministerie van Defensie die uitlegt dat het ondergronds houden van al deze mensen nog meer bewijs is dat deze mensen terroristen zijn.

Nogmaals, het lijkt mij dat zelfs zonder toegang tot echte informatie, die kop van Yahoo! News voor een weldenkend mens niet logisch zou zijn. Maar ik denk dat een weldenkend mens niet op Yahoo! News vertrouwt voor zijn informatie.

Eerlijk gezegd is er geen enkel bewijs voor de aanvankelijke bewering van de Oekraïners dat Rusland een aanval op Azovstal begonnen is. Zoals gezegd, heeft Poetin het leger opgedragen hen gewoon uit te hongeren. Er is geen bewijs dat dat plan veranderd is, anders dan dat de Oekraïners het gezegd hebben.

Russische soldaten naar beneden sturen in die tunnels zou absurd zijn. Er is geen enkele reden voor Rusland om soldaten te verliezen door te proberen deze monsterlijke lafaards, die in deze tunnels gevlucht zijn, uit te roeien. Bovendien geeft het Westen toe dat de meeste Russische troepen Mariupol verlaten voor de strijd om Donbass, en dat een kleine troepenmacht achterblijft om Azovstal afgesloten te houden.

Van “De oorlog aan het winnen” naar “Smeken om uit de tunnels te mogen waarin wij gevlucht zijn”.

U merkt dat het “Oekraïne is de oorlog aan het winnen” narratief de laatste week snel uit de media is verdwenen.

  Inflatie eurozone stijgt

Wij wisten allemaal vanaf het begin dat hoe duidelijker het werd dat Oekraïne de oorlog niet aan het “winnen” was, de media geleidelijk aan dat narratief zouden laten vallen.

Nu moeten wij ons natuurlijk afvragen waarom, als Oekraïne de oorlog niet aan het winnen is, en in feite hun meest elite-regiment – dat het zwaarst getraind is door de NAVO en andere Westerse strijdkrachten – zich als ratten verschanst en om hulp smeekt, de regering van de VS nog steeds weigert om ook maar enige vorm van diplomatie te bedrijven, en in feite doorgaat met het land met wapens te overspoelen.

Nogmaals: het leven van de Oekraïners betekent helemaal niets voor het Westerse regime of hun marionet Zelensky. Deze “oorlog” was voorbij voordat hij begonnen was, er was nooit een mogelijkheid voor de Oekraïners om te winnen, en het Westen is verantwoordelijk voor elke persoon die in dit conflict gestorven is. Zij hadden neutraliteit moeten bedingen en moeten ophouden de Donbass te beschieten vóór de Russische invasie. Als zij er op stonden om zich te laten overbluffen, dan hadden zij, nadat de invasie begonnen was, onmiddellijk naar de onderhandelingstafel moeten gaan. In plaats daarvan hebben ze gezegd dat er niet onderhandeld zal worden, en dat het hun niet kan schelen hoeveel Oekraïners er omkomen – het enige waar ze om geven is dat ze NAVO-wapens in Oekraïne kunnen plaatsen, en als ze Oekraïne niet kunnen krijgen, zullen ze het hele land gewoon laten verwoesten.

Het aanbod van het Westen aan het Oekraïense volk was altijd: “Sterf voor het NAVO-lidmaatschap en het recht om zonder onderscheid door te gaan met het afslachten van mensen in de Donbass”. Noch het NAVO-lidmaatschap, noch het afslachten van mensen in de Donbass door de door de VS getrainde terroristen heeft invloed op het leven van normale Oekraïners. Normale Oekraïners hebben nooit een stem gehad in deze strijd. Zij zijn pionnen in een oorlog die het Westen tegen Rusland is begonnen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe ontwikkeling in Mariupol / Azovstal: Poetin beveelt af te zien van bestormingVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBent u voorbereid op voedseltekorten? FBI geeft waarschuwing af
Volgend artikelOekraïne dreigt vredesbesprekingen te stoppen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. De meeste burgers gebruiken hun gezond verstand. Ze maken dat ze wegkomen in plaats van in tunnels als ratten in de val te zitten

 2. Kan iemand van de MSM mij uitleggen waarom burgers zich juist verschuilen in die fabriek als heel Mariupol veilig is voor de Russen.
  De Russen delen voedsel uit aan de burgers in Mariupol .

  Niet voor niets die nieuwe EU wet dat ze ons totaal af willen sluiten van buitenlands internet.

  Maar een mededeling aan Nazi EU …. corona en deze oorlog hebben bewezen dat wij jullie of onze eigen regering of MSM NOOIT KUNNEN VERTROUWEN !!!!

 3. De russen zijn niet zo stom om aan te vallen.
  Die gasten komen er vanzelf wel uit.
  De Azov zullen wel gijzelaars hebben om achter te verschuilen.

  Kan natuurlijk nooit kwaad als de Russen hier en daar wat snipers posteren; de Azova zal best wel uitkijk hebben en proberen eruit te komen.
  ——————————–
  Maar uiteraard zijn een paar bunkerbusters ook nooit weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in