EU dreigt AstraZeneca met exportverbod, eis: geef de Europeanen eerst het levensbedreigende vaccin – inmiddels opnieuw bloedprop sterfgeval 

0
1921
© AstraZeneca

De voorzitster van de EU-Commissie, Ursula von der Leyen, wijst er nu op dat de EU de uitvoer van het levensbedreigende vaccin van AstraZeneca kan verbieden als Brussel zijn burgers niet eerst mag vaccineren.

“We hebben de mogelijkheid om een geplande export te stoppen. Dat is de boodschap aan Astra Zeneca: kom eerst je contract met Europa na voordat je aan andere landen gaat leveren”, aldus Ursula von der Leyen in een verklaring aan AFP.

Tegelijkertijd onderzoekt Denemarken nu een ander sterfgeval onder gezondheidswerkers die het vaccin van Astra Zeneca hebben gekregen, meldt Ekstrabladet.

“Het Hoofdstedelijk Gewest kan bevestigen dat twee van onze medewerkers zijn opgenomen met symptomen van een bloedstolsel in de hersenen en hersenbloeding. Een van hen is helaas overleden”, schrijft de regio in een e-mail aan Ekstrabladet.

“Er is niets anders dan het vaccin dat kan verklaren dat we deze immuunrespons hebben gehad”, zegt Pål Andre Holme.

Intussen hebben zowel de WHO als het Europees Geneesmiddelenbureau verklaard dat het vaccin van Astra Zeneca “veilig en doeltreffend” is.

Het hoofd van de eenheid van het agentschap, Mikael Tofvesson, heeft zelfs beweerd dat het “invloed” van buitenlandse mogendheden is die ten grondslag ligt aan het negatieve beeld van het vaccin.

De dag na de verklaring van Tofvesson stopte Nederland echter ook met het gebruik van het vaccin, bij besluit van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Waarom Astra Zeneca’s vaccin mensen doodt

FDA keurt moorddadige vaccin op kinderen goed terwijl eerstehulpposten in Amerika vol zitten met na-vaccin patiënten die ernstig ziek zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here