Screenshot video

Volgende maand vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) plaats en aangezien de voorzitter van de Europese Commissie (in feite “de EU-regering”) en al haar commissarissen door het EP worden bevestigd, is het geen wonder dat velen van hen momenteel campagne voeren, schrijft Didi Rankovic.

Een daarvan is Vera Jourova, vicevoorzitter van de Europese Commissie voor waarden en transparantie, en zij volgt de lijn die de EU heeft gekozen in de aanloop naar deze verkiezingen: angstzaaierij over misinformatie, AI en Rusland.

Dit wordt vervolgens gebruikt om ervoor te zorgen dat het huidige, omstreden en controversiële beleid op zijn minst ongewijzigd blijft en in het beste geval, vanuit het oogpunt van de EU-bureaucraten, wordt opgevoerd.

Waar dit beleid op neerkomt, wordt kort en bondig aangetoond in één recente verklaring van Jourova: niet alleen omarmt het blok “factchecking”, en niet alleen wordt dit verondersteld “desinformatie” weg te nemen – de bedoeling lijkt veel dieper te gaan en een bedreiging te vormen voor de democratie: factchecking beïnvloedt nu al het gedrag van gebruikers, schepte Jourova op.

“Wij geloven dat onze factchecking het gedrag van gebruikers al beïnvloedt. We zien dat wanneer mensen zich realiseren dat er iets mis is met het materiaal, ze vaak afzien van het delen met vrienden op social media,” zei ze.

Om het huidige beleid van het EU-leiderschap te promoten, heeft Jourova het over al die dingen die de EU en haar opvatting over democratie en vrijheid van meningsuiting de afgelopen jaren zo onder de loep hebben genomen: verschillende nieuwe regels die massacensuur en/of toezicht mogelijk maken en een voortdurend vertrouwen in “factcheckers.”

  Europees Parlement wil een einde maken aan "desinformatie en haatpropaganda over het Coronavirus"

Tot zover gaat het goed, wat Jourova betreft – ze deelde mee dat factchecking erin slaagt de publieke opinie in de gewenste richting te sturen.

“Heropvoeding van de bevolking” zou een andere manier zijn om het te zeggen.

Er worden EU-studies aangehaald waaruit blijkt dat maar liefst 70 tot 80 procent van de mensen in de EU “zich bewust is van het probleem (van misinformatie).”

En daar blijft het niet bij: “We geloven dat onze factchecking het gedrag van gebruikers al beïnvloedt. We zien dat wanneer mensen zich realiseren dat er iets mis is met het materiaal, ze vaak afzien van het delen ervan met vrienden op sociale media,” zei de EU-commissaris over welk concreet effect dat ‘bewustzijn’ heeft.

Maar toch zijn Jourova en anderen zoals zij niet bereid om de “oorlog tegen desinformatie” als overwinning af te kondigen – tenzij het hen daadwerkelijk een overwinning in de peilingen oplevert.

“Pas na de verkiezingen kunnen we beoordelen of onze maatregelen effectief zijn geweest,” zei Jourova.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ongelooflijk: EU-ambtenaren trakteren zichzelf nu op 8,5% meer loon!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlimaatcultisten willen iedereen in de gevangenis stoppen die het niet met hen eens is
Volgend artikelIn Gerelateerd Nieuws…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Uit welk riool is dit stuk smerigheid nou weer omhoog geklommen?
  Moet in elk geval een strontpijp zijn die verbonden is met de beerput van de hel. Iets anders kan ik er niet van maken.

  Maar goed …….ze weten dat ze stinken als de pest……zijn goed bang aan het worden…….en de plaat voor die stomme kop is te dik om te zien wat er vóór haar ligt.

 2. Deze corrupte verraders criminaliseren het vrije woord en vrij nieuwsgaring, zodat ze zich op de borst kunnen slaan dat zij de “democratie redden” met dezelfde desinformatie die iedereen oplegt en voorliegt dat zij de wereld redden (‘maar doen het niet want zij zijn van de synagoge van de satan’).

  Iedereen zou de EU verkiezingen moeten boycotten en dan gaan we zien tot hoe hoog die corrupte dictatuur reikt… Ik durf te wedden dat de voormalige USSR propaganda er heel flets bij afsteekt.

 3. Fact-checkers hebben zeker mijn gedrag veranderd. Als ik het lastig vind om er achter te komen of iets waar is of niet check ik een paar fact-checkers. Als een aantal daarvan unaniem zeggen dat het waar is ga ik er vanuit dat het niet waar is en als ze zeggen dat het niet waar is ga ik er vanuit dat het waar is.

  Om 1 of andere reden ga ik er vanuit dat dat niet de gedragsverandering die deze miep bedoeld (smile).

  Groeten,
  Hugo

 4. Factchecks zijn niet in het leven geroepen om desinformatie weg te nemen maar om de waarheid als leugen en de leugen als waarheid te kunnen verkopen.

 5. Een fektsjekker zou die gestoorde rotkop op die foto als honderd procent normaal omschrijven.

  ” De Loerder van het Sarangraveplat ”

  Weggegooid uit de Trollentuin van Tuinkabouter Timmermans tot Plop.

 6. Van koffers met tonnen aan smeergeld, tot verwijderde sms’jes over deals ter waarde van miljarden euro’s. Europese politici en ambtenaren komen met verbijsterend gemak weg met blunders, machtsmisbruik en zelfs corruptie. Hoe kan dat?

  In haar nieuwste boek toont Lise Witteman, chef van onze EU-redactie, hoe de Europese waakhonden op cruciale momenten machteloos vanuit hun hok toekeken……

  Doen waar niemand ooit om heeft gevraagd.

  Eiko von der Leyen is de medisch directeur van Orgenesis, een Amerikaans biotechbedrijf dat gespecialiseerd is in “cel-gebaseerde vaccins” en gentherapieën en dat zichzelf beschouwt als “de Uber van de cel- en gen-therapieruimte“, schrijft Anti-empire.com.
Hij bekleedt deze functie sinds september 2020 en is sinds 2019 lid van de wetenschappelijke adviesraad. Hij is getrouwd met de door de Atlantische Raad gedecoreerde Ursula von der Leyen, een derderangs politica en mislukte Duitse minister van defensie die in achterkamertjes is opgeklommen tot de meest invloedrijke ambtenaar van de EU.

  Ursula zegt dat het tijd is om te praten over het verplicht stellen van Covid-injecties in de 445-miljoen Europese Unie: De overgrote meerderheid van de vaccins die in de EU worden toegediend zijn mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Tot 2020 waren mRNA-vaccins nog nooit goedgekeurd…… voor gebruik bij mensen. De wijdverspreide injectie van mRNA-cocktails in zoveel armen sinds eind 2020 is geprezen als het klaarstomen van de mensheid om gentherapieën in de toekomst te accepteren met transhumaniseren zoals zij denken dat dit kan en anderen een chip verzinnen op je pijnappel klier en je kunnen beïnvloeden.

  Zo ziet ware liefde eruit, mensen. Wat een ondersteunende vrouw! Voor huwelijksgeluk en een gelukkig leven, zoek een bruid die zo behulpzaam is als Ursula en al je wensen negeert dan alleen voor haarzelf.

  Zij is beslist de winnares van de Anti-Empire’s Ondersteunende Echtgenote van 2021 Award. De Anti-Empire’s Ondersteunende Moeder van 2021 Award gaat echter naar het oosten, naar Tatjana Golikova, de Russische Covid-commissaris die zich onvermoeibaar heeft ingezet voor vaccinpaspoorten terwijl haar stiefzoon Vladimir Khristenko het KoviVak-vaccin produceert.
  Hier maken ze een kruis om elkaar te begroeten
  https://youtu.be/OEsIl-L0WEI

  De plannen met Agenda2030 Welke plannen voor Nederland?

  SYSTEMATISCH ALLE MENSEN HACKEN…..
  WORLD ECONOMIC FORUM EN NL OVERHEID
  VERPLICHT DIGITAAL VACCINATIE PASPOORT
  EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET
  Disruption of the Global Financial System + AI + Fragmentation of Democratic Societies
  https://bilderbergmeetings.org/meetings/meetings-overview/2020
  NIEUW ELEKTRONISCH GELD – OUD GELD WEG 
  ONTMOEDIGINGSBELEID
  DIGITAAL HANDHAVEN…..

  Dit sociaalkrediet-systeem is in de hele Westerse wereld in wording Het is het kenmerk van het Wereld Economisch Forum in Davos en van Amerika’s Ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

  Het systeem van sociaal-krediet vereist dat “burgers” onderdanig zijn aan de regering.
  Zulke regeringen worden dan nog wel “democratieën” genoemd, maar de burgers hebben geen stem.
  Alle stemmen die afwijken van het narratief worden tenietgedaan. Dus stemmen heeft geen zin en zonde van het nep-geld wat ze hiervoor gebruiken en ons laten denken dat het echt is. Verzin wat beters.

  Het Congres van Wenen nu huidige EU (1814-1815)
  https://youtu.be/arf75oNMcpU?si=kLoF4DpEA8vaVP5E
  Andere karakters doen nog steeds hetzelfde.

  De wil van het volk speelt geen enkele rol…..All history Repeat. Zelfreflectie over wat je doet ontbreekt hier.

 7. We are not giving away our health freedom!
  Help us make the voices of unelected bureaucrats obsolete!
  You are invited to join us in convoy to Geneva where we will gather on Saturday, June 1st to declare our freedom, independence and right to determine our own future!
  ALL for Freedom, Freedom for ALL!
  https://www.hetanderenieuws.nl/say-no-tho-the-w-h-o-1-juni-geneve/

  Living in a 3D world looks like the beneath treaths
  fears of letting go
  Demanding others for no reason
  No solutions for problems
  Endles discusion
  Not open for others thoughts
  Absorbing pains and emotions from others
  Sufferings in low self esteem
  Low vibrations in frequenties
  Absent manifestation and poor remembering
  Body and mind control and also others minds
  Looking outwards for approval
  Ordinary and awakened human beings
  Reincarnation from past lives
  False layers of the ego
  Excuses for what they have done to others
  Can’t make conclusions out of facts
  Overal overview
  Self-esteem is always an issue
  Ignorance in narcing others

 8. We are not giving away our health freedom! Help us make the voices of unelected bureaucrats obsolete! You are invited to join us in convoy to Geneva where we will gather on Saturday, June 1st to declare our freedom, independence and right to determine our own future! ALL for Freedom, Freedom for ALL! https://www.hetanderenieuws.nl/say-no-tho-the-w-h-o-1-juni-geneve/

  Including Weather Modification.
  https://zerogeoengineering.com/2021/list-of-100-us-patents-related-to-weather-modification/

  The awakening
  https://youtu.be/phwQo4TMATc?si=8TDmQkHaoC0lAgew

  Het ventiel eruit trekken
  https://youtu.be/QiJKM4_fEC4?si=j8XQXUsRwWeBZMSR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in