Faces Of The World / flickr / (CC BY 2.0 DEED)

EU-buitenlandchef Josep Borrell heeft meer wapens voor Oekraïne en verdere sancties tegen Rusland geëist. De hoofddiplomaat van het blok heeft elk idee van vredesbesprekingen en een staakt-het-vuren in Oekraïne krachtig afgewezen, bericht Thepeoplesvoice.

In plaats daarvan eist hij dat de lidstaten van het blok “alles ophoesten wat nodig is” om Kiev Moskou te laten verslaan.

In een opiniestuk voor het Franse tijdschrift L’Obs riep Borrell de EU-leiders op om “de verleiding van verzoening” met Rusland af te wijzen. “Deze ideeën waren verkeerd in 2022, en ze zijn nog steeds verkeerd”, schreef hij, met het argument dat “we ons beleid ten aanzien van Oekraïne niet door deze ideeën moeten laten bepalen.”

RT meldt:

Het is onduidelijk op welke oproepen tot vrede Borrell doelde. In de EU heeft de Hongaarse premier Viktor Orban hardnekkig opgeroepen tot een onderhandelde regeling, met het argument dat de troepen van Kiev geen militaire overwinning kunnen behalen op hun Russische tegenstanders en dat de sancties van de EU tegen Moskou de economieën van de EU meer schaden dan die van Rusland.

Borrell beweerde daarentegen dat de sancties “de oorlogsmachine van Rusland hebben verzwakt”, hoewel hij een dag eerder in een toespraak had toegegeven dat de sancties hun doel grotendeels voorbij zijn geschoten.

“In plaats van te streven naar een compromis, moeten we de lessen die we sinds 2022 hebben geleerd onthouden en onze inspanningen verdubbelen,” vervolgde Borrell.

“We moeten het paradigma verschuiven van steun aan Oekraïne voor ‘zolang het duurt’ naar de belofte om ‘alles te doen wat nodig is’ om Oekraïne te laten winnen”, verklaarde hij en riep op om Oekraïne “langeafstandsraketten en andere geavanceerde wapensystemen” te geven, waaronder meer luchtverdedigingsbatterijen.

  Kievse strijdkrachten lijden zware verliezen in Bakhmut en verschillende andere regio's (Video's)

Aan de vraag van Oekraïne naar wapens en munitie kan alleen worden voldaan als er sprake is van “een renaissance van de Europese defensie-industrie”, schreef Borrell.

Borrell pochte dat de defensie-uitgaven in de EU sinds 2014 met 40% zijn gestegen, maar deze stijging is niet gepaard gegaan met een overeenkomstige toename van de wapenproductie. EU-lidstaten hebben zich afgelopen maart bijvoorbeeld verplicht tot de gezamenlijke levering van een miljoen artilleriegranaten aan Oekraïne tegen maart 2024, maar slechts een derde van dat aantal is geleverd, en de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius vertelde verslaggevers in november dat “de doelstelling van een miljoen niet zal worden gehaald.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU topdiplomaat Josep Borrell klaagt, hij is minder populair dan Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej LavrovVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDoorbraak op alle fronten in Oekraïne: Rusland loopt voor op schema
Volgend artikelDe overgang naar een nieuw tijdperk: Ruslands schaakmat tegenover de nucleaire escalatie van de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. ik hoop dat de russen hem oppakken en berechten voor verraad aan de burgers want die willen geen oorlog maar vrede en handel maar dit soort tuig moeten we niet willen de eu is een verachtelijk gedrocht

 2. Wij, de europese mens moeten dat tuig oppakken en berechten, niet alles aan de russen overlaten.
  Kom uit je comfortzone en stroop de mouwen eens op…

 3. Ga zelf lekker naar het front debiele Joseph, je hebt net zo’n grote bek als je naamgenoot goebbels, van Rusland kan je nóóit en te nimmer winnen, wel honderdduizenden extra ukrainse doden meer, tijd dat de ukris zwendelensky gaan oppakken en berechten

 4. De eerste tekenen dat de NAVO zonder verdere inspanningen in elkaar zakt als een plum pudding

  Het Britse leger is uitgeput en is van plan moslims in zijn gelederen aan te trekken

  Het Britse leger is uitgeput door jarenlange bezuinigingen, personeelstekorten en ineffectieve aanbestedingen, meldt The Economist. De Royal Air Force heeft een tekort aan piloten en ingenieurs, en de marine is gedwongen oudere schepen buiten gebruik te stellen vanwege een tekort aan bemanningen, aldus een Brits tijdschrift.

  De problemen van het leger houden verband met dure bouwprojecten op lange termijn, zoals de ontwikkeling van nieuwe soorten militair materieel , schepen en vliegtuigen. Alles wordt ernstig gecompliceerd door de scherpe stijging van de kosten van het programma om de Britse kernwapens te moderniseren, dat prioriteit heeft boven al het andere.

  Ondertussen heeft het leger moeite om zelfs aan de strengste normen te voldoen. Tegelijkertijd kan het aantal binnen twee jaar dalen tot onder de 70.000 mensen. Het ernstige tekort aan rekruten dwong zelfs moslims om in haar gelederen te worden gerekruteerd. Een sociale video met soortgelijke propaganda verscheen op internet. Moslims zijn echter terughoudend om te dienen. Het is moeilijk om jezelf te dwingen te vergeten hoeveel moslimlanden Londen heeft gebombardeerd. >>>

  https://topcor.ru/43884-britanskaja-armija-istoschena-i-namerena-privlech-musulman-v-svoi-rjady.html

  • Goed zot als er ook maar 1 moslims met deze vijanden van de Islam gaan vechten. En als er dan toch één zou deelnemen dan heeft begrijpt hij niks van de Islam. Frankrijk, Uk, Usa, NL allemaal gretig Palestina kapot maken, Irak, Libië, Syrië, Afghanistan, Somalië …. En nu moeten moslims als kanonnenvlees gaan dienen met die Ukro- nazi’s zeker. Laat die geel-blauw vlaggetjes maar dienen.

   • Youssef,
    Bizarre manier van denken he, zwarte Amerikaanse soldaten mochten ook in Vietnam sterven van de VS, maar soms gaan mannen dienen omdat zij anders geen genoeg hebben om te overleven en dat weten die leidinggevenden in het VK net als zij dat wisten in de VS,armoede geeft je niet veel keuzes soms, zou toch kunnen?

 5. Hoe lang nog voordat we al deze clowns ophalen en op dat slagveld afleveren… jullie willen oorlog, dood en verderf… ga lekker zelf oorlogje spelen. Als elites en hun slaven dood zijn is er namelijk niemand meer die oorlog wil, dus laat die elites maar sterven op het slagveld, dan kunnen we daarna met de hele mensheid vrede en harmonie maken.

  De wezens die de levens van 8 miljard mensen tot een hel maken, zijn met minder dan 50.000. Zij spelen spelletjes om te zorgen dat die 8 miljard geen leven kunnen leven en dat zij ALLES bezitten en bepalen en besturen.

  EN WIJ LATEN DAT MET 8 MILJARD MENSEN ALLEMAAL MAAR GEBEUREN.

  Iedereen moet wereldwijd lokaal alle politie en ME in de door ons betaalde politiebureaus en cellen opsluiten en daarna alle politici één voor één arresteren en dan hun hele netwerk oprollen. Ze moeten allemaal uit hun macht worden gezet en heel Nederland moet alles na 18 mei 1940 de prullenbak in schuiven. Er is sinds WO2 een wereld gebouwd om te komen waar we nu zijn. We zijn al 80jr bezig om onszelf en ons land te vernietigen, alles moet 180 graden worden omgekeerd. En dat doen we door de oude wereld los te laten en helemaal vanaf 0 opnieuw alles in te richten. We moeten de dominosteen vinden die alles laat instorten zodat we helemaal opnieuw kunnen beginnen.

  Lees eens wat over artikel 120. Er is geen rechtstaat meer en iedereen die voor de overheid (de WEF bezetter dus) werkt is een ordinaire huurling die geen mandaat heeft aangezien de grondwet uit staat. Er wordt landverraad gepleegd omdat de meeste mensen onwetend zijn.

  • De RAF heeft in het verleden al met geweld geprobeerd om al die oude nazi families niet weer in de top bij banken en grote bedrijven te krijgen, tevergeefs, de meesten zijn door de politie doodgeschoten of in de gevangenis vermoord, ook de babybomers op de dam konden geen huis krijgen terwijl er heel veel gebouwen leeg stonden maar eigendom waren van deze “bezitters” en je vergeet ook de invloed van de vrijmetselarij, daar zitten ze ook in de top.

  • Die Josep Borrell was ooit wel gevarlijk , nu hij weet wat hem te wachten staat is hij zo ziek dat hij niet meer weet wat hij zegt .

   • Borrell staat in dienst van de wapen maffia, hij weet precies wat hij zegt. Er moet geld verdiend worden door het mic. Oorlog is cash, en hoe langer hoe beter.

 6. Ik denk dat de heer Borell een echte ” verliezer” is. 1. Hij kan het niet uitstaan dat de heer Lavrov meer aandacht krijgt in de pers. Borell begrijpt niet dat hij geen boodschap heeft in zijn presentaties, maar de heer Lavrov heeft dat wel.
  Borell roept op tot oorlog en Lavrov roept op tot vrede. Maar dat is teveel voor Borell, want met onderhandelen over vrede meneer Borell kunt u doordringen tot de mensen, niet met meer oorlog. Dat is alleen weggelegd voor politica.uw EU.

 7. Ollongren onder vuur om forse steun aan Oekraïne: ‘Laat haar zelf maar lekker naar het Oosten trekken’

  Dinsdag schreef demissionair defensieminister Ollongren (D66) op X dat Nederland Oekraïne steunt ‘in de verdedigingsstrijd tegen de Russische agressor’.

  “Daarom besteden wij 122 miljoen euro om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen,” kondigt de minister aan. Hiermee worden onder meer artilleriegranaten ingekocht.

  Ollongren beweert ook dat Rusland ‘ondanks grote verliezen gebieden blijft aanvallen’.
  https://x.com/DefensieMin/status/1752287308663910638?s=20

 8. Wat ik elke dag in de pot deponeer en niet zo welriekend is…heeft meer intelligentie dan die zweedse stoepkut ollongren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in