Foto Credit: Unz.com

De ongekende aanval van Iran op Israëlische militaire locaties op 13 en 14 april duidt op een tektonische verschuiving in het regionale machtsevenwicht. Terwijl de media gefocust blijven op het aantal verouderde Iraanse drones die tijdens de aanval werden neergeschoten, zijn militaire analisten veel meer gefocust op de manier waarop de ballistische raketten van Iran door de geroemde Israëlische luchtverdedigingssystemen heen sneden en de sites op de Nevatim en Negev luchtmachtbases troffen, schrijft Mike Whitney.

Wat de operatie bewees is dat Israëls “afschrikwekkende suprematie” grotendeels een fictie is, gebaseerd op te optimistische veronderstellingen over de prestaties van hun luchtverdedigingscapaciteit. Toen ze op de proef werden gesteld, slaagden deze systemen er niet in om veel van de grotere en destructievere ballistische raketten tegen te houden. Dit onthulde op zijn beurt dat Israëls zwaarst verdedigde en belangrijkste militaire locaties nog steeds te veel blootgesteld zijn aan vijandelijke aanvallen.

Nog belangrijker is dat een toekomstige aanval niet dagen van tevoren zal worden aangekondigd en dat Iran ook niet zal proberen om doelwitten van grote waarde of zware slachtoffers te vermijden. In plaats daarvan zullen ze hun meest dodelijke en modernste hypersonische raketten gebruiken om Israël zoveel dood en verderf te zaaien als nodig is om ervoor te zorgen dat de Joodse staat in de toekomst geen hand meer uitsteekt tegen Iran. Kortom, wat de historische aanval van Iran op Israël laat zien, is dat elke toekomstige aanval door Israël zal worden beantwoord met een onmiddellijke en overweldigende reactie die Israël gehavend, bebloed en gebroken zal achterlaten. Dit is een uittreksel uit een recent artikel van voormalig wapeninspecteur Scott Ritter:

Iran wilde met de aanval een afschrikwekkende houding aannemen om Israël en de Verenigde Staten duidelijk te maken dat elke aanval tegen Iran, of die nu op Iraans grondgebied of op het grondgebied van andere landen zou plaatsvinden, een vergelding zou uitlokken die de aanvaller meer schade zou berokkenen dan de aanvaller Iran zou kunnen aandoen. Om dit resultaat te bereiken, moest Iran bewijzen dat het in staat was om de ballistische raketafweersystemen van zowel Israël als de Verenigde Staten, die ten tijde van de aanval in en rond Israël waren opgesteld, te overwinnen. Iran slaagde hierin, met ten minste negen raketten die twee Israëlische luchtmachtbases troffen die onder de beschermende paraplu van het Israëlisch-Amerikaanse raketafweerschild vielen.

De Iraanse afschrikkingshouding heeft implicaties die veel verder reiken dan de omgeving van Israël of het Midden-Oosten. Door het Amerikaans-Israëlische raketafweerschild te verslaan, ontmaskerde Iran het idee van de suprematie van het Amerikaanse raketafweerschild dat de kern vormt van de Amerikaanse modellen voor de bescherming van strijdkrachten die worden gebruikt bij het projecteren van militaire macht op wereldschaal. De defensieve houding van de VS ten opzichte van Rusland, China en Noord-Korea is gebaseerd op aannames over de effectiviteit van het Amerikaanse defensieve vermogen tegen ballistische raketten. Door met succes Israëlische luchtmachtbases aan te vallen die konden profiteren van het volledige scala aan Amerikaanse antiballistische rakettechnologie, heeft Iran de kwetsbaarheid van het Amerikaanse raketafweerschild blootgelegd voor moderne rakettechnologieën met wendbare granaatkoppen, afleidingsraketten en hypersonische snelheid. Amerikaanse bases in Europa, de Stille Oceaan en het Midden-Oosten, waarvan eens werd gedacht dat ze goed beschermd waren, zijn plotseling kwetsbaar gebleken voor vijandige aanvallen. Dat geldt ook voor Amerikaanse marineschepen die op zee opereren. Checkmate, Scott Ritter, Substack

Vergeet niet dat de Iraanse regering niet officieel heeft bevestigd dat het zijn technologisch meest geavanceerde hypersonische glijvoertuigen heeft gebruikt bij de aanval. De meeste wapenexperts, zoals Ritter, geloven dat ze alleen hun oudere, minder geavanceerde raketten hebben gebruikt om de dramatische verbeteringen aan hun voorraad te verbergen. Desondanks was Iran in staat om vijf ballistische raketten op hun doelwit te plaatsen op de Nevatim luchtmachtbasis en nog eens vier op de Negev luchtmachtbasis, misschien wel twee van de zwaarst beveiligde bases ter wereld. Kortom, Iran was in staat om langs de robuuste radar- en luchtverdedigingssystemen van Israël te glippen en met tweederangs munitie en technologie een slag toe te brengen aan het hart van de Israëlische oorlogsmachine. Stel je de schade voor die ze zouden aanrichten als ze zich gedwongen zouden voelen om hun onstopbare hypersonische raketten te gebruiken. Daarom is het onwaarschijnlijk dat Netanyahu opdracht zal geven tot een directe aanval op Iraans grondgebied. De gevolgen voor Israël zouden catastrofaal zijn. Hier is meer van Ritter:

  Mensen die in glazen huizen wonen moeten niet met stenen gooien - Hypocrisie en verkiezingsbemoeienis van de VS

“Ik heb begrepen dat Iran 3 soorten ballistische raketten heeft gebruikt. Eén ballistische raket gebruikt een granaatkop die uit elkaar valt en dan een aantal lokazen afvuurt die speciaal zijn ontworpen om Iron Dome raketten aan te trekken… dus Iron Dome vuurt 25 onderscheppingsraketten af… Ondertussen barsten kleinere, meer wendbare granaatkoppen door die onderscheppingsraketten heen en raken de Israëlische luchtverdedigingssystemen… en dat lijkt het geval te zijn. Dus ze vertellen de Israëli’s ‘dit is hoe we jullie gaan uitschakelen’… Het volgende wat we zien is dat er raketten aankomen waarvan de granaatkoppen loskomen van de raketlichaam en dan zit er een aanjaagmotor op de granaatkop die hem naar beneden de grond in drijft, waardoor elke mogelijkheid voor radaronderschepping om het doel te raken wordt weggeblazen. En wat dit doet is de ruimte vrijmaken, alle luchtverdediging uit de weg ruimen. En als laatste zijn er de zware granaatkoppen die van de zware raketten afkomen die de landingsbanen raken en er grote kraters in blazen. Dit was een ballistische raketaanval in drie lagen die speciaal was ontworpen door de Iraniërs om de Israëlische luchtverdediging te vernietigen en zo de weg vrij te maken om de Israëli’s te laten zien dat we de grote granaatkoppen op het doel kunnen richten waar we maar willen in Israël. Dit was succesvol, en het mooie hiervan is dat ze niet hun beste raketten gebruikten… Dit was slechts een enkel aanvalspakket… Iran kan dit proces de hele dag herhalen en wat ze Israël hebben laten zien is dat “Dit is wat we kunnen doen.” En ik garandeer je dat inlichtingenofficieren zoals ik op dit moment rapporten schrijven waarin ze tegen Israël zeggen: “Hou op met die onzin. We kunnen deze oorlog niet winnen. Het is voorbij, jongens. We hebben hier geen verdediging tegen. Als Iran binnen wil komen, staan we machteloos. Stop er nu mee.” De raketten van april, Scott Ritter, You Tube; 6:30 minuten

Let op het verschil tussen de analyse van ‘weapons pro’ Ritter en de onzin in de westerse media. Hier is een kort stukje uit een stuk in de Jerusalem Post dat de smaak weergeeft van de meeste artikelen die sinds de aanval in de MSM zijn gepubliceerd:

  Waarom Israël aan het verliezen is op diplomatieke front

De Iraanse drone- en raketaanval op Israël in het weekend was een “beschamende mislukking”, zeiden de VS, die benadrukten dat het de defensieve kracht van de IDF benadrukte terwijl premier Benjamin Netanyahu en zijn oorlogskabinet represaillemaatregelen overwogen.

“Ik heb berichtgeving gezien dat de Iraniërs wilden falen en dat deze spectaculaire en beschamende mislukking helemaal met opzet was”, vertelde John Kirby, VS-communicatieadviseur voor de nationale veiligheid, maandag aan verslaggevers in Washington…

“Laten we eerlijk zijn, gezien de schaal van deze aanval, was het duidelijk de bedoeling van Iran om aanzienlijke vernietiging en slachtoffers te veroorzaken,” zei Kirby terwijl hij sprak over hoe een coalitie van vijf legers – Israël, de VS, Jordanië, Frankrijk en Groot-Brittannië – meer dan 300 raketten en een drone gericht op de Joodse staat afsloeg. Iran’s attack is an ‘embarrassing failure,’ a success for Israel, says US, Jerusalem Post

Als het de bedoeling van Iran was om “aanzienlijke vernietiging en slachtoffers” te veroorzaken, waarom bombardeerden ze dan niet het centrum van Tel Aviv of Haifa? Zou dat niet logischer zijn geweest? En waarom communiceerde Iran hun plannen 72 uur van tevoren aan iedereen, inclusief de Verenigde Staten via de Saoedi’s? En als de aanval zo’n “beschamende mislukking” was, waarom aarzelt Israël dan nog steeds om terug te slaan?

Het Israëlische oorlogskabinet is sinds het incident al vier keer bijeengekomen en heeft nog niet besloten hoe te reageren. Waarom?

Omdat de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken Ali Bagheri Israël in niet mis te verstane bewoordingen heeft verteld dat als ze nog een aanval op Iran uitvoeren, ze moeten verwachten “harder, sneller en met meer directheid te worden getroffen.” Dus de flexibiliteit waar Israël de afgelopen twintig jaar van heeft genoten om zijn buren te bombarderen en te vermoorden wanneer het maar wilde, is voorbij. Net zoals Israëls lange periode van straffeloosheid voorbij is. Teheran heeft de handschoen opgeworpen en laat weten dat er oorlog komt als Israël zijn rode lijnen overschrijdt.

  MSNBC verklaart "20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard"

Sterker nog, Iran zal beter voorbereid zijn en er alles aan doen om de vijand te overweldigen en deze decennialange confrontatie tot een snel en beslissend einde te brengen. Het laatste woord is aan Ritter:

Het falen van de gecombineerde Amerikaans-Israëlische verdedigingssystemen tegenover een gecoördineerde Iraanse raketaanval legde de tekortkomingen bloot van de Amerikaanse verdedigingscapaciteiten tegen ballistische raketten over de hele wereld… Dit betekent dat de VS en de NAVO-strijdkrachten in Europa kwetsbaar zijn voor aanvallen van geavanceerde Russische rakettechnologieën die overeenkomen met of zelfs verder gaan dan de technologieën die Iran gebruikt om Israël aan te vallen. Het betekent ook dat China hoogstwaarschijnlijk in staat zou zijn om Amerikaanse marineschepen in de Stille Oceaan aan te vallen en tot zinken te brengen in het geval van een conflict over Taiwan … En dat Noord-Korea hetzelfde zou kunnen doen met Amerikaanse schepen en strijdkrachten aan land in de buurt van Japan en Zuid-Korea… De wereldwijde strategische implicaties van deze verbluffende Iraanse prestatie zijn baanbrekendCheckmate, Scott Ritter, Substack

Het Israëlische leiderschap zou er verstandig aan doen om na te denken over wat Ritter te zeggen heeft voordat ze zich blindelings storten in een oorlog die ze zeker zullen verliezen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dit alles en de wereldoorlog ookVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël versus Iran – Is that all there is?
Volgend artikelEU-baas: Rusland ‘instrumentaliseert’ migranten om Europa te destabiliseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Israël… het hoofdkwartier van de satanisten. Israël is de brug/het commandocentrum op hun oorlogsschip dat alles richting het oosten wil overnemen.

    De mensheid is in oorlog en het is te hopen dat miljarden mensen zich niet laten uitroeien door een handjevol totale psychopaten. Ik ben niet voor de lol al 7jr van mn leven aan het opgeven om een steentje bij te dragen in de strijd tegen deze monsters, de overwinning gaat grandioos worden… dankjewel gestoorde elites, dankzij jullie ben ik bijna nergens meer bang voor. Ik heb al gewonnen en de winst proeft alsmaar zoeter en zoeter naarmate de psychopaten hun hand verder en verder overspelen.

    We zijn in oorlog met idioten die ons de baas zijn zolang wij dommer zijn dan zij. En inmiddels is de kritieke massa ver boven de satanisten aan het uitstijgen. Het wordt nog meelijwekkend als de satanisten straks overal de domste wezens zijn op de planeet. Ze staan binnenkort overal met hun mond vol tanden en hun broek op de enkels… als keizers zonder kleren zal iedereen ze uitlachen en zien voor wat ze echt zijn, LOSERS die doen alsof ze stoere gasten zijn. Als een gepensioneerde miljonair die een Ferrari koopt waar hij helemaal niet in kan rijden… losers!!! De satanisten zijn bedelaars die miljardair zijn geworden omdat ze volkomen en totaal gewetenloos zijn.

    Hun soort gaat eindigen… de elites zijn evolutionair overbodige wezens… parasieten, nutteloze eters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in