Voor de tweede nacht op rij woedden er rellen in Minneapolis in de Verenigde Staten sinds een Afro-Amerikaanse man stierf in verband met een politieoptreden. In de loop van de nacht stierf een andere persoon aan een schotwond en werden gebouwen in brand gestoken.

De rellen in Minneapolis, de grootste stad in de staat Minnesota in de VS, worden steeds gewelddadiger.

Er zijn onder andere gebouwen in brand gestoken en massa’s mensen plunderen de winkels in de stad.

Volgens Yle heeft men het politiebureau van Minneapolis in brand gestoken terwijl de mensenmassa’s het gebouw omsingelden.

De politie heeft traangas en rubberen kogels gebruikt tegen wat men noemt demonstranten.

De protesten verspreiden zich nu ook over het land. In Los Angeles werd een grote snelweg geblokkeerd door de gewelddadige linkse extremisten van ‘Black Lives Matter’. Een video toont een demonstrant die op de grond wordt gegooid als hij op een politieauto probeert te springen.

De achtergrond van het geweld is het politieoptreden tegen de 46-jarige George Floyd, die verdacht wordt van het gebruik van een valse cheque.

De 46-jarige stierf in verband met de arrestatie en een film laat onder meer zien hoe een politieagent zijn knie tegen de nek van de man stoot.

“Alsjeblieft, ik kan niet ademen”, zegt de 46-jarige.

De politieagenten die betrokken waren bij de arrestatie zijn ontslagen, maar nu wordt geëist dat de politieagent die zijn knie tegen de nek van Floyd duwde, wordt vervolgd.

Tijdens de nachtelijke rellen is er ook iemand doodgeschoten. De omstandigheden van dat incident zijn echter onduidelijk. Volgens NBC kan het de eigenaar van een pandjeshuis zijn geweest die het vuur heeft geopend.

Noorse vlag verwijderd - te gelijkaardig aan de zuidelijke Confederatievlag

“Minneapolis staat in brand“, meldt het televisiekanaal.

President Donald Trump heeft het incident een “zeer, zeer triest gebeuren” genoemd.

Argenteuil: “We verbranden de kerk van de kafirs”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here