Fotocredits: 'Meelwormen', Pengo, Wikimedia

Terwijl de globalisten doorgaan met het normaliseren van insectenconsumptie, is in Zweden softijs met meelwormen (Tenebrio molitor) op de markt gebracht. Het “milieuvriendelijke” voedingsmiddel debuteerde in de stad Sodertalje, ten zuidwesten van de hoofdstad Stockholm, tijdens de Wetenschapsweek van 1 tot 3 februari, schrijft Ramantomeydw.

Verschillende bedrijven in het kader van het MatLust-project van de Europese Unie namen deel aan het driedaagse evenement in het Sodertalje Science Park. MatLust organiseerde zowel een proeftuin als een innovatieprogramma voor startups die zich bezighouden met zogenaamde “duurzame voeding” in de stad, aldus de RAIR Foundation USA.

Startupbedrijf Tebrito werkte samen met de lokale producent van softijs Francis and Francis om dit voedingsmiddel te promoten. Eva Helen, een van de organisatoren van de Wetenschapsweek, zei: “Iedereen die wil, krijgt de kans om de smakelijke combinatie van knapperige meelwormen en heerlijk softijs te ervaren. Dit is een manier om de aandacht te vestigen op nieuwe soorten voedsel en te benadrukken dat we innovatief moeten denken over voedsel.”

MatLust-projectmanager Sara Seing merkte op: “We lopen voorop in Sodertalje en hebben een unieke proeftuin voor innovatieve bedrijven waar we openstaan voor nieuwe innovaties en samenwerkingen.”

Tebrito, dat onder MatLust valt, heeft zich ook verdiept in de productie van insectenvulling en insectenmeel. Rivaliserende startup Larry & Friends, ondertussen, telt meelwormgehakt als een van de producten die het momenteel ontwikkelt.

Het globalistische World Economic Forum (WEF) en zijn partners steunen de consumptie van insecten in een poging “de klimaatvoetafdruk te verkleinen.” Zij beweren dat insecten zoals meelwormen en krekels (Acheta domesticus) meer eiwitten bevatten dan vee en pluimvee tegen een fractie van de uitstoot die de traditionele veeteelt gewoonlijk veroorzaakt.

  West-Europa staat nu voor "TOTALE FINANCIËLE INEENSTORTING" - deskundigen en analisten luiden dringend de alarmklok

EU-autoriteiten geven groen licht voor insecten als levensmiddelenadditieven

Het debuut van het softijs met meelwormen kwam op een moment dat de EU-autoriteiten het gebruik van insecten als ingrediënten in levensmiddelen goedkeurden. Op 6 januari keurde de Europese Commissie (EC) gedeeltelijk ontvette en gepoederde A. domesticus goed als ingrediënt voor levensmiddelen.

De goedkeuring was een reactie op een aanvraag uit 2019 van het in Vietnam gevestigde insecteneiwitbedrijf Cricket One. Volgens de goedkeuring kan krekelpoeder nu worden toegevoegd aan de volgende voedingsmiddelen: pizza’s, producten op basis van pasta, noten en oliehoudende zaden, snacks en sauzen, vleesbereidingen en soepen, meergranenbrood en -broodjes, crackers en broodstengels, graanrepen, droge voormengsels voor gebakken producten, koekjes en verwerkte aardappelproducten, gerechten op basis van peulvruchten en groenten, weipoeder, snacks op basis van maïsmeel, bierachtige dranken en chocolade snoepgoed.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid – belast met voedselvoorschriften voor het blok – heeft ook het productieproces voor krekelpoeder goedgekeurd. Het begint met een vastperiode van 24 uur voor de krekels, gevolgd door invriezen, wassen en thermische verwerking. Na de eerste stappen volgt een tweede bewerking om de olie te verwijderen en het poeder te malen. De EG heeft op 6 januari ook het gebruik van larven van de kleine meelworm (Alphitobius diaperinus) als voedselingrediënt in bevroren, gestampte, gedroogde en gepoederde vorm goedgekeurd. De nieuwe verordeningen betreffende A. domesticus en A. diaperinus worden eind januari van kracht.

Voor levensmiddelen die deze insectenproducten bevatten, zijn echter passende etiketten nodig. Sommige onderzoekers menen dat deze voedingsmiddelen reacties kunnen veroorzaken bij consumenten die allergisch zijn voor weekdieren, schaaldieren en huisstofmijt.

  Als u weemoedig denkt dat de Coronacrisis snel voorbij zal zijn, stel ik voor dat u uw perspectief verandert

De twee insectenpreparaten voegen zich bij de lijst van door de EG goedgekeurde insectenvoedingsmiddelen – waaronder larven van T. molitor en gedroogd poeder van treksprinkhanen (Locusta migratoria).

Bovendien worden nog acht andere insectenproducten door de commissie geëvalueerd.

Bekijk deze video over een basisschool in het Verenigd Koninkrijk die insectenpizza’s maakt voor haar leerlingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Schokkend plan van de WHO blootgelegd – Plant 10 jaar pandemieën, van 2020 tot 2030 (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBrits leger zou in één dag zonder munitie komen te zitten in oorlog met Rusland
Volgend artikelHuiveringwekkend: World Economic Forum toont technologie waarmee de overheid uw gedachten kan bestraffen en grote bedrijven uw hersenen kunnen bespioneren (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Waar ziuden al die insecten van leven! Niet van gebakken lucht.
  Meelwormen van gmo-granen?
  Muggen van runderbloed?
  Sprinkhanen van biomassa?

 2. Insecten eten ook vlees !. Wat gaat gebeuren als die worden genetisch gemanipuleerd? Wat gaat gebeuren als die insecten ontsnappen? Waar gaan ze wel dan eten ? Ons? Wat gaat gebeuren met die chitine die in insecten zit en gaat zorgen voor ontwikkelingen van kankergezwellen, schimmels en andere infecties? Ze creëren een zieke maatschappij! Insecten eten is goed voor Big Pharma niet voor ons !

 3. De mens is niet geschikt om insekten e.a. te eten.
  Ons spijsverterings-systeem kan het niet verwerken.
  [ In Afrika wordt het soms, alleen gegeten om niet van de honger om te komen. ]

  De mega-massale kweekwijze van insekten e.a., geeft parasieten-woekering.
  Dat willen ze bestrijden met ….. cyanide.
  Parasieten : sowieso gegarandeerd dodelijk.

  • Juist, u heeft het heel goed door, maar ze moeten hoe dan ook vermelden dat er insecten verwerkt zijn in voedselwaar. Het is beslist NIET ZO dat het stiekem er in verwerkt word. Omdat nogal wat mensen allergies zijn voor schaaldieren en daar gelden dus insecten ook onder. Ook paddenstoelen geven dit allergische effect. Omdat je er aan dood kan gaan, is het nog steeds ( en zal dit zo blijven ) verplicht tot vermelden. Dus gewoon deze viezigheid niet kopen en zeker bleslist niet eten. Ook mensen die geen allergie hebben voor schaaldieren ( Chitine allergie ) kunnen wel een insecten allergie ontwikkelen. Feiten: alle insecten hebben parasieten, deze zijn niet 100% te verwijderen. Kanker is tot nu toe niet echt bewezen, dit word nog onderzocht. De dierlijke eiwitten van insecten zijn minderwaardig t.o.v dierlijke eiwitten van bv rund of varken. Volgens de Islam en de Torah is het eten van insecten Haram, slecht, duivels. Zowel in de Koran als de Torah staat dat het God een gruwel is en de mens geen over de grond kruipend ( on) gedierte mag eten, maar ook geen slangen.

 4. De mens is niet geschikt om insekten te eten.
  Ons spijsverterings-systeem kan het niet verwerken. Chitine.
  [ In Afrika wordt het soms, alleen gegeten om niet direct van de honger om te komen. ]

  De mega-massale kweekwijze van insecten, geeft woekeringen van parasieten.
  Dat willen ze bestrijden met …. cyanide; wat schadelijk is, of niet lukt.
  Parasieten : sowieso gegarandeerd dodelijk.

  • Verder :
   insekten gebruiken per kilo eiwit, meer voedings-stoffen dan runderen, schapen, vis, e.a.
   Het is dus helemaal niet efficiënter / milieu-vriendelijker / enz.

   p.s. Redactie : eerste reactie kan vervallen.

   • Tot slot :
    Onder 5% bijmenging, heeft niets op de verpakking te staan.
    Bij 10% bijmenging, hoeft alleen “allergische reacties” vermeld te worden.

    Er staat dus NOOIT op de verpakking, dat insekten bijgemengd zijn.

    • Dit is niet waar. Het moet altijd vermeld worden, omdat mensen ( zoals ik zelf
     ) er een ernstige shock van kunnen oplopen en ook kunnen overlijden. Dit word meer beweert op internet maar is niet waar. Zelfs het kleinste beetje kan dodelijk zijn, net als bv een pinda allergie. Slechts 1 pinda opeten of hiervan 1 klein stukje en het gaat al fout. Omdat je de fabrikant van de genuttigde voedselwaar dan kan aanklagen voor het opgelopen letsel word het wel vermeld. Het is ook nog steeds verplicht volgens de richtlijnen in de EU

   • Hi Cool Pete,
    Voor mijn opleiding natuurvoeding schrijf ik momenteel een scriptie over Entomofagie, of te wel het consumeren van insecten, en of dit wel binnen de natuurvoeding past. Graag zou ik jouw bronnen gebruiken hierbij. Zou je die prijs willen geven?
    Alvast dank daarvoor!

 5. Je kunt beter cricket als sport gaan doen.
  Het komt er echt niet mensen.
  Het zijn angstzaaiers.
  Vergroot jouw angst niet door te bedenken wat er allemaal mee kan gebeuren.
  Promoot de ondergang van crickets in vuur en vlam!

 6. Zouden Lieveheersbeestjes (vraatzuchtige monstertjes) ook op het menu komen? Of gaat dit te ver voor de weekhartige wereldverbeteraars?

 7. cyanide ! Dat wist ik niet . Volgens mij dat is een zware vergif!. Dus we worden dubbel vergiftigd! Door die troep chitine en cyanide!😡

 8. Een mogelijke toekomstige wending:
  De huidige leiders van Europa en Europese landen die deze agenda er momenteel door duwen zullen binnen afzienbare tijd door het in opstand komende volk afgezet worden en in de gevangenis geplaatst worden.
  De nieuwe (echte) leiders van Europa willen het aantal gedetineerden terugdringen, door het creeren van een mentaliteits verandering, namelijk door een duidelijk verschil te maken tussen vrije mensen en deze in de gevangenis, en nog enkel (of hoofdzakelijk) insekten eten te verschaffen in de gevangenissen. De veroordeelde leiders exWEF zullen dan de gevolgen van hun eigen beslissingen zelf mogen proeven.

  • Chitine zit in alle paddenstoelen, in de hoed. Dit maakt de paddenstoel stevig. Mensen met een chitine allergie kunnen ook geen paddenstoelen eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in