De Oekraïense strijdkrachten (AFU) stoppen niet met zware beschietingen van de DPR en LPR en terroriseren de plaatselijke burgers tijdens het komende offensief.

Op 28 maart hebben Oekraïense troepen op afstand Duitse AT2 antitankmijnen geïnstalleerd in het noordwesten van Donetsk. Volgens de vertegenwoordiging van de Volksrepubliek Donetsk in het Joint Center for Control and Coordination (JCCC) zijn “als gevolg van mijnbouw op afstand in het dorp van de Oktyabrsky mijn <…> AT2 antitankmijnen van Duitse makelij gevonden”. Het Oekraïense leger heeft de mijnen van Duitse makelij verspreid met behulp van met raketartillerie. De lading van een dergelijke mijn bevat 907 g explosief. De massa van de munitie is ongeveer 2 kg, bericht Southfront.

Sommige raketten werden onderschept door het luchtverdedigingssysteem, maar ’s nachts werden meer dan 20 stuks in het gebied ontdekt.

Als gevolg van een mijnontploffing in het dorp Oktyabrskaya raakten 2 burgers zwaar gewond. Als gevolg van de explosie verloor een man zijn beide benen. Hij overleed later in een ziekenhuis. Artsen vechten nu voor het leven van een vrouw die het tweede slachtoffer werd.

Oekraïense nazi’s leggen regelmatig mijnen in de woonwijken in de steden van de DPR en LPR, ook met buitenlandse wapens. Voorheen gebruikten zij vlindermijnen, die in de parken en op straat werden verspreid. Tegenwoordig wordt steeds vaker buitenlandse munitie gebruikt die meer schade aan burgers toebrengt.

Zo hebben Oekraïense veiligheidstroepen op 15 maart de stad Svatovo in de LPR met minstens 60 Duitse antitankmijnen bestookt.

De Oekraïense beschietingen op de stad Donetsk houden niet op. Tientallen artilleriegranaten treffen dagelijks burgers. De meest verwoestende schade wordt veroorzaakt door de Oekraïense aanvallen met systemen van buitenlandse makelij.

  Poetins enige echte angst: NAVO-imbecielen

Op de avond van 27 maart, rond 22.00 uur plaatselijke tijd, lanceerde de AFU een massale aanval op de stad Donetsk. Een van de door de Oekraïense nazi’s afgevuurde raketten trof een woongebouw in het district Kievsky. Het negen verdiepingen tellende gebouw stortte in.

Een vrouw raakte bij de aanval zwaargewond. In de ochtend van 28 maart maakte burgemeester Aleksej Kulemzin van Donetsk bekend dat de lichamen van een man en een andere vrouw onder het puin van het huis waren gevonden.

Tegelijkertijd werd een ander gebouw met meerdere verdiepingen getroffen in de wijk Kuybishev in Donetsk.

De woonwijken van Donetsk worden ’s avonds, wanneer de mensen terugkeren naar hun huizen, vaak zwaar beschoten. Het regime in Kiev blijft deze criminele tactiek volgen om zoveel mogelijk burgers te doden.

Op 27 maart werd de wijk Kalininsky door Oekraïense nazi’s zwaar beschoten. Ten minste één burger werd gedood. Als gevolg van de aanval met HIMARS MLRS werden burgerhuizen getroffen en werd het gebouw van het Druzhba Sportpaleis verwoest. Ook de gebouwen van de school en de kleuterschool werden beschadigd.

Een dagoverzicht van misdaden van Oekraïne tegen burgers in Donbass (foto’s, video 18+)
Klik om volledige afbeelding te zien

Op dezelfde dag beschoten Oekraïense nazi’s de staatsonderneming “Styrol” in het district Kalininsky in Gorlovka. Als gevolg van de nachtelijke aanval werd de salpeterzuurfabriek ernstig beschadigd en de fakkelpijp gedeeltelijk vernield. Als gevolg van een directe treffer van de Oekraïense granaat werd het administratieve gebouw van de energievoorzieningsfabriek beschadigd.

In de ochtend van 28 maart heeft de AFU de massale beschietingen voortgezet. Huizen van burgers in het Oktyabrsky microdistrict van de stad Donetsk werden door Oekraïense troepen verwoest. Burgers raakten gewond in het Kievsky-district van de stad. Gorlovka, Yasinovataya, Kalininsky en Volnovakha districten van de stad werden ook beschoten.

  Poetins dreigement tegen de oligarchen: "Tuig en verraders"

Het regime in Kiev stopt ook niet met terroristische aanvallen en moordaanslagen in de gebieden die het heeft verloren.

Op 27 maart overleefde het hoofd van de politie een moordaanslag in Mariupol. Hij werd getroffen door de explosie van een autobom.

De Oekraïense aanvallen in de Volksrepubliek Luhansk houden ook niet op.

Op 27 maart troffen Oekraïense formaties de stad Lisichansk. Als gevolg van de beschietingen met 155 mm artillerie werden het plaatselijke ziekenhuis, de Biryuza kleuterschool, 5 woongebouwen, een tankstation en een gasleiding beschadigd.

Een dagoverzicht van misdaden van Oekraïne tegen burgers in Donbass (foto’s, video 18+)
Klik om volledige afbeelding te zien

Op 25 maart heeft de AFU twee raketten van de HIMARS MLRS afgevuurd op de frontlijnstad Svatovo in de Volksrepubliek Luhansk. Zeven woongebouwen liepen schade op, waarvan er één volledig werd verwoest. Als gevolg van de aanval werd een jongeman gedood en raakte een meisje gewond.

Dit zijn slechts enkele van de Oekraïense misdaden tegen burgers op één dag. Er was geen enkel militair doelwit. Inwoners van de Donbass lijden al negen jaar lang dagelijks onder bloedige aanvallen. De zogenaamde internationale gemeenschap onder leiding van het terroristische Westen, de belangrijkste beschermheer van het Kievse regime, blijft echter de waarheid over deze oorlog tegen burgers verbergen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Drs. E. Michael Jones: “De oorlog in Oekraïne eindigt in 2023 en de Russen gaan winnen”Volg Frontnieuws op Telegram

  Zweedse regering vertelt burgers om deze winter "dekenhutten van keukentafels" te bouwen om te voorkomen dat ze doodvriezen

Lees meer over:

Vorig artikelVideo op Telegram: Russen geven spottend commentaar op Zelensky’s “nieuwe artillerie”
Volgend artikelStel je voor dat alle overheidsfunctionarissen door verslaggevers op deze manier zouden worden ondervraagd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. daarom zeg ik heel Ukraine innemen en nooit meer af staan en de NAVO EU USA VK LATEN BLOEDEN VOOR DE MOORDEN OP BURGERS en de regeringen voor het tribunaal van de burgers met burger rechters niet die van de landverraders

 2. Wat hier, lijkt te zien is
  Is een burgeroorlog, de kroon op elk conflict van de global.
  Waar men aan voorbij lijkt te gaan is dat in dit land, hetzelfde aan de gang is. Bijna de helft
  is mi van dezelfde mindset
  Zie vaccinatie campagne. De toneel opvoeringen, uitoefenen dwang en drang, de verkenners, etc
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  “ideologische family” de kern van de problematiek, deze beschietingen staan los van zelensky , dit doen de deelnemers met een gun’ zelf hun medemensen vernietigen.
  Hadden ook koffie kunnen drinken/ potje kaarten.

 3. dit lees ik vaker en kunnen de russen ze niet aan dan daar?
  de russen breken daar door en daar en daar maar de nazi,s blijven bezig in donetsk?

  vind het toch een beetje vreemd.

 4. Het misselijke eraan is ook nog dat de oekies deze onschuldige burgers bestookt met wapens die ze van het westen hebben gekregen.

  Mark en ‘Kasja’ zijn hiervoor mede verantwoordelijk, het is immers ‘hun oorlog’.

 5. Diep triest. De VS weet dit. Hun peperdure oologstuig wordt gewoon ingezet om burgers te vermoorden. De EU weet dit ook, kijkt toe en doet niks.
  Ik hoop en bid dat Rusland straks inderdaad formeel de oorlog verklaart aan Oekraïne. Dan kan het leger worden ingezet wat het definitieve einde zal betekenen van Oekraïne, het nazi restant wat door de westerse wereld angstvallig in leven wordt gehouden.

 6. Een bom op Kiev en het is over en uit met die nazis. Weet niet waarom het allemaal zo lang moet duren tenzij het een onderdeel is van Agenda 2030.

 7. Als represailles hard genoeg zijn, stopt het.
  Voor iedere granaat, iedere mijn, 3 granaten of raketten op Kiev.

  Daarnaast: de fysieke plaats van de oekie artillerie opsporen en vernietigen.
  Simpelste; biedt geld aan wat krijgsgevangen Oekies en laat ze vrij.
  Binnen 24 uur heb je info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in