Bij de grootste luchtaanval tot nu toe heeft Rusland dinsdag 100 kruisraketten gelanceerd in een ongekende aanval die minstens twee nachtmerrieachtige uren duurde. Deze keer werden elektriciteitssystemen in de buurlanden beïnvloed, schrijft Warnews24/7.

“Ongeveer honderd raketten werden afgevuurd vanuit de Kaspische Zee, de Russische regio Rostov en ook vanuit de Zwarte Zee,” zei Joeri Ignat tegen de Oekraïense televisie, waarbij hij verduidelijkte dat “het gebruik van offensieve drones (onbemande luchtvaartuigen) niet werd geregistreerd.”

Volgens de Oekraïense autoriteiten overtreft deze inval de raketaanval van 10 oktober, waarbij Rusland 84 raketten lanceerde.

Na het bombardement van gisteren op strategische energie-infrastructuur in 12 Oekraïense steden zitten meer dan 10 miljoen burgers zonder elektriciteit.

De autoriteiten van de regio Lviv hebben gezegd dat het volledige herstel van de beschadigde elektriciteitsvoorzieningen in de regio tot een jaar zal duren.

“Lviv zit voor 80% zonder elektriciteit, er is geen verwarming en warm water, er is grote schade aan de energie-infrastructuur door de explosies,” zei burgemeester Andrey Sadovoy.

Het herstel van de getroffen energie-infrastructuurvoorzieningen zal ongeveer een jaar duren, benadrukten de autoriteiten van de regio Lviv.

“Het duurt 8-12 maanden om de werking van de energievoorzieningen in onze regio volledig te herstellen tot het niveau van voor de oorlog,” schreef Maxim Kozitsky, hoofd van Lviv OVA, op zijn Telegram-kanaal.

Hij zei dat de gevolgen van de bombardementen van eergisteren voor de regio erger waren dan in oktober, omdat de luchtaanvallen opnieuw vitale infrastructuur troffen. Alle drie de getroffen doelen werden zwaar beschadigd.

“Nu kan slechts 30% van de huishoudens in de regio tegelijkertijd elektriciteit gebruiken,” voegde Kozitsky eraan toe.

Russische luchtmacht hamert op gasproductiefaciliteiten

Gasproductiefaciliteiten en een grote raketfabriek zijn gebombardeerd door Rusland, terwijl het nieuwe raketaanvallen uitvoerde op kritieke infrastructuur in Oekraïne.

De gouverneur van de regio Nikolajev, Vitaly Kim, heeft nieuwe raketaanvallen vanuit de Zwarte Zee aangekondigd.

Op verschillende plaatsen in het land, waaronder Odessa in het zuiden van Oekraïne, de hoofdstad Kiev en de centrale stad Dnipro, werden explosies gehoord, terwijl burgers werden opgeroepen om te schuilen terwijl er werd gewaarschuwd voor luchtaanvallen.

Doelwitten waren onder meer de grote raketfabriek Yuzhmash in Dipro, zei premier Denis Smichal.

“Er vliegen nu raketten over Kiev. Nu bombarderen ze onze gasproductiefaciliteiten, ze bombarderen onze installaties in Dnipro en Yuzhmash,” zei Smichal volgens het Oekraïense persbureau Interfax.

De gouverneur van de regio Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko, maakte melding van een hevige explosie in een industrieel bedrijf, zonder aan te geven om welk bedrijf het gaat.

  Flashback: De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

De aanvallen worden niet alleen uitgevoerd met kruisraketten, maar er zijn ook Geran-2 kamikaze-drones actief in de regio Kiev en Nikolajev.

De gouverneur van de regio Maxim Marchenko kondigde aanvallen aan op een faciliteit in de regio Odessa.

De afgelopen weken heeft Rusland de aanvallen op Oekraïense energiefaciliteiten opgevoerd en enkele van de zwaarste raketaanvallen uitgevoerd sinds het begin van de oorlog.

Noodstroomonderbrekingen in heel Oekraïne

Burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev heeft bekendgemaakt dat in alle regio’s van Oekraïne na Kiev noodstroomonderbrekingen zijn begonnen.

“Dit is een noodzakelijke stap om het energiesysteem in evenwicht te brengen en storingen in de apparatuur te voorkomen. De helft van de hoofdstad zit zonder stroom, gevolgd door Sumy en Kharkiv.”

Het plaatsvervangend hoofd van het kabinet van de president van Oekraïne, Kyrylo Tymoshenko, zei dat de situatie van de energie-infrastructuur in het land kritiek is.

“De situatie is kritiek. De meeste inslagen werden geregistreerd in het centrum en het noorden van het land,” zei hij.

“De situatie in de hoofdstad is zeer moeilijk, er worden speciale noodprogramma’s ingevoerd. Ukrenergo moet noodstroomonderbrekingen toepassen om het energiesysteem in evenwicht te brengen en storingen in de apparatuur te voorkomen”, aldus Timosjenko.

40% van de Oekraïners zonder elektriciteit

Sinds begin oktober en kort na de Oekraïense aanlag op de Krimbrug hebben de Russen hun aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur opgevoerd.

De president van Oekraïne, V. Zelensky, kondigde enkele dagen geleden aan dat tot nu toe minstens 40% van de energie-infrastructuur is vernietigd.

Het cijfer wordt nog hoger geschat op 60%.

Het is veelzeggend dat de Russen bij de raketaanval van 15 november ongeveer 100 raketten hebben afgevuurd.

Het Oekraïense energiebedrijf DTEK heeft aangekondigd dat tegen de achtergrond van de massale aanvallen van vandaag op energiefaciliteiten in heel Oekraïne noodstroomonderbrekingen plaatsvinden.

DTEK Energy kondigde aan dat 40% van de consumenten in Oekraïne zonder elektriciteit is komen te zitten.

Oekraïne: Naïeve tactiek van laffe verliezers!

In zijn verklaringen beweerde het hoofd van de presidentiële administratie van Oekraïne, Andriy Yermak, dat met deze aanvallen “de vijand gelooft dat hij onze verdediging zal verzwakken en ons in de rug zal raken.”

“Dit is een naïeve tactiek van laffe verliezers, waar we klaar voor zijn. Oekraïne heeft al uiterst moeilijke slagen van de vijand doorstaan, die niet de resultaten hebben opgeleverd die de Russische lafaards hadden verwacht.

We gaan verder. Negeer de sirenes over de luchtaanvallen niet.”

Het stroomtransmissiesysteem in de buurlanden werd ook aangetast

“Gisteren was de grootste klap voor de Oekraïense energiesector sinds het begin van de Russische speciale operatie,” zei Minister van Energie Galushenko.

  Scott Ritter: Requiem voor NAVO's nachtmerrie

“Deze aanval kan niet alleen het energiesysteem van Oekraïne treffen, maar ook dat van sommige van onze buren. Er waren raketaanvallen op zowel de productiefaciliteiten als op het elektriciteitsnet,” zei hij.

Gisteren werd in het hele land een luchtalarm afgekondigd

Naast de hoofdstad meldden lokale autoriteiten onderbrekingen in Lviv, Rivne, Kharkiv, Zhytomyr, Ivano-Frankivsk, Khmelnytskyi, alsook in de regio’s Sumy, Poltava en Vinnytsia.

 • In Rivne werd een vitale infrastructuurvoorziening getroffen, een deel van de stad zit zonder elektriciteit, aldus de stadsautoriteiten.
 • Explosies deden zich ook voor in Kovel, Vinnytsia en de regio Ivano-Frankivsk.
 • Noodstroomonderbrekingen werden ingevoerd in de regio’s Kiev en Sumy.
 • In Kremenchuk werd een substation opgeblazen.
 • In de regio’s Sumy, Nikolaev, Odessa, Dnepropetrovsk en Poltava is na raketaanvallen een noodstroomonderbreking van kracht.
 • Harkiv Gouverneur Oleg Shyngubov bevestigt de aanvallen in Kharkiv. In Zhytomyr en Kharkiv is het na de aanvallen in sommige delen van de steden donker. Na de explosies werd de metro in Kharkiv stilgelegd.

Zhelensky: “Kritieke situatie in Kiev – Noodmaatregelen en black-out”

In Oekraïne is een kritieke situatie ontstaan na nieuwe raketaanvallen op energie-infrastructuurinstallaties, zo heeft het plaatsvervangend hoofd van het kabinet van president Zelensky erkend.

“De situatie is kritiek. De meeste explosies werden geregistreerd in het centrum en het noorden van het land.”

“De situatie in de hoofdstad is uiterst moeilijk, er worden speciale programma’s voor stroomuitval ingevoerd als onderdeel van een noodsituatie,” schreef hij op zijn Telegramkanaal.

  Westerse media verspreiden leugens over overwinningsparade Rusland

Volgens hem is het bedrijf Ukrenergo gedwongen dergelijke noodmaatregelen te nemen om het energiesysteem in evenwicht te houden en ongelukken met apparatuur te voorkomen.

Rusland “zal zijn doel niet bereiken” om de energie-infrastructuur van Oekraïne te vernietigen, zei Zelensky eerder in een videoboodschap.

“Het is duidelijk wat de vijand wil. Het zal zijn doel niet bereiken,” zei de Oekraïense president in een bericht op sociale media.

Volgens Zelensky werden gisteren “85 raketten afgevuurd door het Russische leger, voornamelijk op de energie-infrastructuur in Oekraïne.”

“We werken koortsachtig, we zullen alles herstellen, we zullen dit alles overleven,” verzekerde hij zijn landgenoten.

 

Zelensky: “Ongeveer 10 miljoen Oekraïners zitten zonder elektriciteit”

Oekraïne zei dinsdag dat meer dan 7 tot 10 miljoen huishoudens zonder elektriciteit zitten na een nieuw spervuur van Russische aanvallen op het elektriciteitsnet van het land.

“Meer dan zeven miljoen consumenten zijn nu afgesloten van elektriciteit” nadat 15 energievoorzieningen in heel Oekraïne werden beschadigd door Russische aanvallen, zei Kirill Tymoshenko, plaatsvervangend hoofd van het kantoor van president Volodymyr Zelensky, op sociale media.

“Onze elektriciens doen nu hun best om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen.”

Kaart: De Russen sloegen in het hele land toe


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hongaarse premier: Overwinning van Oekraïne op Rusland is in principe onmogelijk en waarschuwt voor kentering in wereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland bereidt zich voor op contant geldnood leveringen, bankruns en “agressieve ontevredenheid” in afwachting van winterse stroomstoringen
Volgend artikelDr. Coleman: Chemotherapie – De enge, onthutsende waarheid over de fraude
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Als de Minsk accoorden waren nageleefd, dan was deze crisis er niet geweest. Over twee jaar nucleaire oorlog met de nato.

   • Ik woonde ooit in de Dominikaanse Republiek en daar hadden we ook een dag met dergelijke knipperlichten vanwege niet goed werkende stroomvoorziening. Geen idee hoe het werkt, maar ik heb zoiets ook ooit gezien. En daarna inderdaad geen stroom meer en dus ook na een paar dagen geen water meer. We hadden nog wel gasflessen om water mee te koken, want je doucht en spoelt je wc niet met flessen drinkwater

  • Volgens mij hebben de Oekrainse autoriteiten bevestigd dat de raketten infrastructuur getroffen hebben. De enige bevestiging die er dan nog mogelijk is is als je zelf gaat kijken

 2. Wellicht nog een S300 afvuren op Polen, of anders nog een keer een KLM vlucht uit de lucht knallen, dan krijgt zELLENDEski misschien uiteindelijk wel het armageddon waar hij blijkbaar heel erg naar verlangt.

  • Zelenski snapt niet dat de VS in tegenstelling tot Oekraine zelf totaal geen schade hebben aan deze oorlog, dus iets doen waar ze zelf bij kunnen verliezen doen ze liever niet. Behoudens het sturen van wat NAVO troepen.

 3. Iedere dag een 100 stuks, plus wat bommen en granaten en de winter doet de rest….
  Sneller?Kan.
  Moeten de burgers het Zelensky regiem eruit trappen.

 4. MH17.
  Uitspraak van internationaal hof: een D66 lachertje.
  Vooral het land dat de opdracht gaf NIET noemen; wel eenpaar etnische Russen….

  Derealiteit.
  –Wie kon er een BUK systeem ter plaatse brengen?
  Alleen degene die wist dat ze een koerswijziging zouden regelen.
  Wie gaf er een koers en hoogte wijziging?
  Oekraine
  Wie eiste dat alle uitkomsten van internationaal onderzoek staats geheim zouden worden?
  Oekraine.
  Wie werd een jaartje erna heel ruimschoots beloond op voorspraak van Rutte door EU?
  Oekraine.

  De realiteit is zo simpel.

  Het hof had instructies (D66) om de Oekraine niet te noemen.
  Die paar man, die wat hand en spandiensten deden zijn niet eens van belang; alleen interessant om volk koest te houden….

 5. Dominique de Witte schreef op 23 november 2014 in business AM een interessant stuk waarom Nederland wel haar goudvoorraad kon repatrieren en Duitsland niet. Daar wordt geschreven over een complottheorie die verband houdt met MH17

 6. Logica: Als het gedaan werd door Rusland of de separatisten kan je er zeker van zijn dat dit heel heel uitgebreid werd vermeld.

  Dat was NIET het geval; dus Oekraine.
  ———————–
  Binnenkort valt Kiev.
  Wellicht vinden de Russen uit, wie er (met name) achter zat, wat de exacte beloning was, en wie het contact in EU was. (Rutte dus)

 7. Rutte, smerige achtetbakse loopjongen van Klaus WEF heeft heel veel bloed aan zijn handen!

  Weet je nog hoe Putin hem belachelijk maakte tijden een.meeting inzake die homo vereniging in Nederland? Is Putin echt niet vergeten…

 8. En zo worden voor het gerief van de EU reptielen en de USA wapenindustrie weer veel mensenlevens opgeofferd of tenminste de kwaliteit van hun levens vernield.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in