Europees Hof voor de Rechten van de Mens © Denis Simonet (CC BY 2.0)

De Franse regering heeft voor de allereerste keer een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens genegeerd en een Oezbeekse staatsburger met banden met terreurorganisaties teruggestuurd naar zijn thuisland.

De Franse krant Le Monde meldde vrijdag dat de 39-jarige migrant op 14 november Frankrijk was uitgezet, ondanks een uitspraak van het hoogste Europese Hof voor de Mensenrechten tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken vanwege het vermeende risico op marteling bij zijn terugkeer naar Oezbekistan, bericht Thomas Brooke.

“Het is een keerpunt,” zei Lucie Simon, de immigratieadvocaat voor meneer A. “Het ministerie van Binnenlandse Zaken schendt opzettelijk een uitspraak van het Hof die van toepassing is op Frankrijk,” voegde ze eraan toe.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, bleef bij de beslissing van zijn departement en hield vol dat de migrant “bij de politie bekend stond om zijn wortels in de pro-jihadistische beweging” en daarom werd teruggestuurd naar zijn land van herkomst na een tijd in een detentiecentrum in Val-de-Marne te hebben doorgebracht.

Darmanin drong er na de terreuraanslag in Arras, waarbij een Tsjetsjeense islamist op 13 oktober schoolmeester Dominique Bernard doodstak, op aan dat de Franse regering de deportaties van verdachte jihadisten zou opvoeren.

Het kantoor van Darmanin vertelde het Franse nieuwsagentschap Mediapart vrijdag naar verluidt dat het de deportaties sinds de aanslag met 30 procent had verhoogd in vergelijking met de rest van het jaar.

In een interview met Journal du Dimanche op 22 oktober zei Darmanin dat de veiligheid van Franse burgers voorrang zou krijgen op de mensenrechten van verdachte jihadisten.

  Verzet tegen oproer: Franse burgers bewapenen zich met houten stokken om bedrijven en huizen te beschermen (Video)

“Ik ga ervan uit dat we niet wachten op de beslissing van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens wanneer de administratieve rechtbank, het Hof van Beroep en de Raad van State in het voordeel van de staat hebben geoordeeld,” zei hij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

De geloofwaardigheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ligt in ruïnes nadat de banden van de rechters met Soros aan het licht zijn gekomenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen flikkering van Stalingrad in Ruslands overwinning in Donbass en Zaporozhye
Volgend artikelIsraël kan strategische nederlaag tegemoet zien, zegt Pentagon-chef
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

  • idd en die zogenaamde ‘rechten van d mens’ gebruiken ze alleen als het SSysteem het uitkomt, dat hele gedoe is politiek gekleurd net als zovele van dat soort organisaties ala NATO/VN/WHO/UNHCR and sorts, alle mogen in de hell verdwijnen.

 1. Frankrijk negeert alle EU richtlijnen. Ook degenen die de bevolking zouden moeten beschermen bij de Oekrie 2.0 industrieën hier.

  • Het Hof in Straatsburg ressorteert onder de Raad van Europa die los staat van de EU. Een uitspraak van het Hof van de Rechten van de Mens is geen EU-richtlijn. Dat laatste is gewoon een kaderwet van de EU, en de meeste EU-wetgeving bestaat niet uit richtlijnen, maar uit “verordeningen”, d.w.z. wetten. Het mensenrechtenhof is ZELFS NIET BEVOEGD voor de EU. D.w.z. dat de EU de mensenrechten kan schenden zonder veroordeeld te worden door een EU-onafhankelijk gerecht. De EU mag dus eigenlijk de mensenrechten schenden. Verwarrend? Dan maar nog eens lezen!

 2. Het rechtssysteem faalt aan alle kanten en het wordt inderdaad hoogtijd om schijt te hebben aan die corrupte rechters. Ook hier in Nederland zou dat het geval moeten zijn. Het feit dat iemand die een rechtenstudie heeft gehad en daardoor gerechtigd is om maar even te beslissen over een andermans lot stuit mij al heel lang tegen de borst.
  ‘Juridisch dit, juridisch dat’ en ondertussen volgt de ene gerechtelijke dwaling op de andere. Ik ben van mening dat als de wet faalt, dan ben ik eigen rechter. Frankrijk geeft gelukkig nu het goede voorbeeld. Ophoepelen met dat asieltuig! Eigen volk eerst!

 3. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is volledig onder controle van George Soros. George bezit zo ongeveer alle rechters bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

    • Heel verleidelijk, maar we moeten ons niet tot hun niveau verlagen.

     Zet hem in cel met een etalageruit en laat hem openbaar dwangarbeid verrichten. Er is niks vernederender voor dit soort monsters dan dat ze een openbare attractie worden en onder dwang moeten werken. En laat hem voor het publiek kunstjes doen om eten te verdienen. En uiteraard nul privacy vwb douchen, toilet en slapen. En dag en nacht elk uur een luchthoorn laten afgaan.

     • Beste Let God sort them out,
      “En dag en nacht elk uur een luchthoorn laten afgaan.”
      Love is in the air :))

      En laten we zoonlief van de oude Soros niet vergeten; Alexander Soros.
      iets met appel en boom….

      • We moeten er gewoon een grote dierentuin van maken, want er zijn nogal wat van die wezens.

       En misschien moeten we de cellen net te klein maken om gestrekt te kunnen liggen of rechtop te kunnen staan. En als ze gaan zitten een alarm af laten gaan tot ze weer gaan staan.

 4. Trabelsi zat zijn volledige gevangenisstraf van tien jaar uit in België. Daarna werd hij voor dezelfde feiten uitgeleverd aan de V.S. om in Guantanamo terecht te komen. Nochtans had een rechter geoordeeld dat de uitlevering niet toegestaan mocht worden, omdat ze eerder al opgeschort was door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dit was door de Belgische regering echter genegeerd. Hiertegen protesteerden de Ligue des Droits de l’Homme en Amnesty International.[10] Ook de Association syndicale des magistrats, met alleen leden in Franstalig België, veroordeelde de uitlevering als een schending van de mensenrechten.[11]

  Op 4 september 2014 oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat de uitlevering aan de Verenigde Staten in strijd was geweest met het EVRM.[12] In mei 2016 werd bekend dat de Belgische staat bijna 79.000 euro schadevergoeding aan Trabelsi betaald heeft. De schade-uitkering bedroeg 90 duizend euro waar zijn uitstaande schulden op in mindering gebracht werden.[13] Het proces in Amerika dat gepland stond wordt uitgesteld door een uitspraak van het Hof van Beroep in Brussel. Men kan namelijk niet twee keer voor dezelfde feiten worden veroordeeld.

  • Dat mag je pas zeggen als je de ruim 120000 bladzijden Europees recht en de nog véél talrijker bladzijden Belgisch recht van buiten kent. Eenieder wordt geacht het allemaal te kennen. Nietzsche: “ze maken hun water troebel om het dieper te doen lijken.”

 5. De uitwijzing van die Oesbeek is slechts comedie om de verhitte gemoederen in Frankrijk even te bedaren. Effe afkoelen, jongens en meisjes en dan zetten we er wederom de beuk in, richting burgeroorlog en de ultieme redder. Ordo ab chaos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in