Enkele tientallen verdachten vielen vrijdagavond een Turks café in de stad Essen aan met daklatten. Volgens de politie heeft de aanval het café verwoest en delen van de inventaris vernield. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens een woordvoerder van de politie was de achtergrond van de aanslag, die op vrijdagavond een grote politieactie op gang had gebracht, ook op zaterdag niet duidelijk. De politie meldt dat de bewoners een grote groep hadden gemeld die zich doelbewust naar het Turkse café in het district Frohnhausen bewoog. Enkele patrouillewagens arriveerden toen de aanvallers het pand net hadden gesloopt. De verdachten vluchtten vervolgens in kleine groepen naar de omliggende straten, meldt Sputniknews.

Al snel was een groot aantal politieagenten uit de omliggende steden ter plaatse. “Misschien was er anders meer gebeurd”, zegt de politiewoordvoerder. De politie gebruikte ook honden en een politiehelikopter om de daders te zoeken. De persoonlijke gegevens van meer dan 70 personen werden vastgelegd. Welke rol zij in de aanslag hebben gespeeld, moet nu door middel van verhoren en verder onderzoek aan het licht komen. Een 32-jarige man werd gearresteerd. Hij had zich op de scène als een soort aanvoerder opgesteld. Hij heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Het onderzoek loopt nog.

  Een volstrekt 'normale' vrijdagochtend in Duitsland
Vorig artikelStudie: Zinkinname resulteerde in mildere Covid-19 symptomen
Volgend artikelItaliaans parlementslid roept op tot arrestatie van Bill Gates wegens “misdaden tegen de mensheid”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Te vroeg om iets “zinnigs” hierover te zeggen. Máár als ‘t is wat ik denk dan zou ik zeggen : iets met “Schuld en dikke bult”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in