Enkele tientallen verdachten vielen vrijdagavond een Turks café in de stad Essen aan met daklatten. Volgens de politie heeft de aanval het café verwoest en delen van de inventaris vernield. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens een woordvoerder van de politie was de achtergrond van de aanslag, die op vrijdagavond een grote politieactie op gang had gebracht, ook op zaterdag niet duidelijk. De politie meldt dat de bewoners een grote groep hadden gemeld die zich doelbewust naar het Turkse café in het district Frohnhausen bewoog. Enkele patrouillewagens arriveerden toen de aanvallers het pand net hadden gesloopt. De verdachten vluchtten vervolgens in kleine groepen naar de omliggende straten, meldt Sputniknews.

Al snel was een groot aantal politieagenten uit de omliggende steden ter plaatse. “Misschien was er anders meer gebeurd”, zegt de politiewoordvoerder. De politie gebruikte ook honden en een politiehelikopter om de daders te zoeken. De persoonlijke gegevens van meer dan 70 personen werden vastgelegd. Welke rol zij in de aanslag hebben gespeeld, moet nu door middel van verhoren en verder onderzoek aan het licht komen. Een 32-jarige man werd gearresteerd. Hij had zich op de scène als een soort aanvoerder opgesteld. Hij heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Het onderzoek loopt nog.

Bizar gedrag Duitse minister van Volksgezondheid zorgt voor opschudding in social media

1 REACTIE

  1. Te vroeg om iets “zinnigs” hierover te zeggen. Máár als ‘t is wat ik denk dan zou ik zeggen : iets met “Schuld en dikke bult”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here