© Dr. Frank Gaeth / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Rusland kan de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie binnen de komende vijf tot acht jaar aanvallen, heeft de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius gezegd in een interview met Bloomberg.

Pistorius sprak in de marge van de Munich Security Conference in het weekend. De NAVO-leiders en defensiefunctionarissen kwamen in Duitsland bijeen om de huidige geopolitieke problemen te bespreken, in het bijzonder de situatie in Oekraïne en militaire hulp aan Kiev, bericht RT.

“Ik kan niet voorspellen of en wanneer een aanval op NAVO-grondgebied kan plaatsvinden,” citeerde Bloomberg Pistorius. “Maar het zou binnen vijf tot acht jaar kunnen gebeuren,” beweerde hij.

Volgens de krant maken de EU-landen zich steeds meer zorgen over het succes van Rusland op het slagveld, de mogelijke vermindering van de Amerikaanse steun voor de regio en het feit dat ze niet voorbereid zijn op een aanval.

Op zaterdag bevrijdden Russische troepen de belangrijke stad Avdeevka in een belangrijke overwinning op het slagveld, waarbij zware verliezen vielen onder de Oekraïense troepen.

De Oekraïense nederlaag kwam op een moment dat een noodhulppakket van 60 miljard dollar voor het land nog steeds werd tegengehouden door het Amerikaanse Congres.

“Het probleem met Europa is dat het zelf niet genoeg afschrikt omdat het niet genoeg initiatief heeft genomen”, zei J.D. Vance, een Republikeinse senator en tegenstander van Oekraïne-hulp, in München, zoals geciteerd door Bloomberg. “De Amerikaanse veiligheidsdeken heeft de Europese veiligheid laten atrofiëren”, voegde hij eraan toe.

De Duitse tabloid Bild meldde vorige maand dat het Duitse ministerie van Defensie een actieplan aan het ontwikkelen was voor het geval Rusland een NAVO-staat zou aanvallen na een overwinning in het conflict met Oekraïne. In december citeerde Bild de inlichtingendienst van een Europees land die zei dat Rusland Europa in de winter van 2024-25 zou kunnen aanvallen.

  Eenheid EU over Rusland-sancties "brokkelt af"

De Russische president Vladimir Poetin benadrukte dezelfde maand dat Rusland nooit plannen heeft gehad om de NAVO aan te vallen. De angst voor een ‘Russische dreiging’ in de EU wordt aangewakkerd door de VS, omdat Washington bang is zijn dominantie op het Europese continent te verliezen, zei Poetin.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“De bodem van het vat is zichtbaar”… VK, NAVO waarschuwen, Westen heeft bijna geen wapens meer voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO dreigt met de komst van Ziekte X: ‘Wanneer, niet als’
Volgend artikelBrandon, Rotting in het (Witte) Huis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

  • “Attaque X” ….. “Aanvalletje X” a.h.w. ……

   “DIE A-BOM VALT ÓÓÍÍT !!” Nééjeuhhhhh …… :
   “DIE VIELEN AL OOIT; HIROSHIMA, NAGHASAKI, …..! ”

   Maar dat ‘ZIJ’ er zoals met “ziektetje X” wis en zéker voor
   àlles gaan tussenzitten, is zéker !

   Zolang ze maar àndervrouws/mans kinderen de loopGRAVEN
   en SLACHTERIJvelden kunnen en zullen injagen ! Merdah

 1. De Duitsers, Fransen, náást de Polen en Anglo-SaXons
  altijd op d’ éérste rij om ’n oolrogsgraantje méé pe pikken …
  Al was ’t dat ze zèlf (éérstekens) ’t lontje in ’t KruiTvaatje
  moésten zwieren …..

  Spijtiggenoeg hebben de HATO-warmongers en yankszz
  ’t interview met VLady PUTIN niet kunnen voorkomen ….

  Betreurde ik de dood van Président JACQUES RENÉ CHIRAC al altijd,
  nú, in acht genomen die ‘béligérante’ bloeddorstige oorlogszuchtigaards
  van EU & NATA (HATO), des te méér !

  Met CHIRAC ware ’t géén waar geweest; met Charles DE GAULLE al evenmin !
  Trouwens één van de bèste,
  in ieder geval láátste goeie ‘Président Français’ óóíít …..

  McCroniëscu komt nog niet tot aan zijn knoesels (kuiten) !

 2. ” ik kan me niet voorstellen dat “, en ” het zou kunnen dat ”

  Wow…….welk een inzicht. Dit getuigt van een diepgaand gedachtengoed. Tjonge!

  Je hebt volkomen gelijk Simon. Als we het hier van moeten hebben kun je dat soort wat mij betreft met een stevige trap onder zijn doorgezeten ambtenarenreet aan het werk zetten, en bij voorkeur op een plek waar hij verder niet te veel schade kan maken.

  • @Inhetmeer…
   Ze moeten juist een werkverbod krijgen anders gaan ze het ‘functie elders’ spelletje spelen, laat ze de puinhopen die ze hebben gemaakt maar opruimen en al het geroofde belastinggeld terugbetalen.

 3. Als diezelfde oorlogophitsers nu eens zouden streven naar vrede. Dan was er heel veel rust in deze klote wereld ipv steeds hetzelfde deuntje dat Rusland aan zal vallen.
  Echt gebeurt: in de jaren negentig zat ik bij de tandarts en daar lag het AD. Op de voorpagina met dikke grote letters; de Russen komen
  Ook toen al dezelfde waanzin die nu gebeurt.
  De genocide van de rotprik had blijkbaar onvoldoende resultaat. Op naar het kanonnenvoer, zoals in dat corrupte Oekriland. Walgelijke politiek om de aandeelhouders van de militaire rotzooi industrie aan dividend te helpen!

  • I was at A H and was reading the telegraph daar.. grote letter ,front pagina.

   Russia zal binnen vallen . Dat was in 1998. Kunnen de kranten zelf niet zien dat ze belachelijk zijn.

 4. Bij radicalisering kunnen de Luxemburgers Europa overmeesteren want…….
  Texel heeft plannen om Nederland te veroveren omdat……
  Het Limburgse volk morrelt en wil delen van Belgie confiskeren omdat……
  De provincie Noord Brabant overweegt om de onafhankelijkheid t.o.v. Nederland uit te roepen……

  Verdomme, wanneer worden jullie nu weer bang?

 5. Het valt mij op dat er de laatste tijd minder reaguurders te lezen zijn.
  Zouden ze gewend zijn geraakt aan de rode vlaggen in de wereld?
  Of moedeloos geworden omdat hun inbreng niet het resultaat heeft van wat ze hopen?

  is alles al reeds verteld en niets nieuws meer onder de zon?
  Denken we het nu allemaal wel te weten?

  • Beste Tirgron,

   De meer ik weer de meer ik weet dat ik niets weet (smile). Daar ligt het wat mij betreft niet aan. Ik reageer alleen als ik denk dat ik iets kan bijdragen of kan vragen aangezien ik denk dat dit forum een (of meerdere) antwoorden kan geven. Anders niet.

   Groeten,
   Hugo

   • Beste Hugo,

    “Weten wat men weet en weten wat men niet weet, dat is het ware weten”.

    Confucius,
    Chinees filosoof 551 v.C. – 479 v.C.

    • Beste Bufskill,

     Mooie quote van Confucius, dank je voor het delen. Ik ben op weg maar ben er nog niet klaarblijkelijk (smile).

     Groeten,
     Hugo

   • Hugo,
    Ik herken het geen jij schrijft, soms moet je ook gewoon iets anders doen want het hoofd moet ook aandacht hebben voor andere dingen, althans zo sta ik erin, jouw website bezoek ik steeds hoor trouwens, zeer leerzaam en je ziet de wereld eens door niet alleen maar Westerse ogen, nog steeds dankbaar voor, de geest moet ook rust hebben, in balans blijven en je niet gek laten maken door alles in de bizarre wereld om ons heen, groet aan jou van mij Hugo!!!

    • Beste Flardinga,

     Dank je voor je vriendelijke reactie en helemaal een met je reactie. Alleen ik heb geen website en blog al heel wat jaartjes niet mer.

     Ik wens je een heel fijne avond Flardinga!

     Groet,
     Hugo

  • @Tigron…

   Valt mij ook op. Ik denk dat we allemaal moe en verzadigd zijn. Dat is positief, want dat is het punt dat angst sterft. Gevolg is dat mensen afhaken.

   • nee het is niet omdat men niet reageert dat ze er niet zijn.
    maar als de reactie die ik wuo geven al gezegt is hoef ik dat niet te herhalen.

    • Wilde ik net zeggen. Verder denk ik dat het geen moeheid is. Alleen moet je reageren op domheid? Af laten glijden is het beste in dat geval.

  • Gewoon te druk. Ik besteed mijn tijd die ik na het werk overhoud liever aan mijn eigen voorbereidingen, of om met mijn gezin een extra keer naar de schietbaan te gaan.

  • Nee,. er is geen nieuws. Het gros van de Nederlanders zijn zwak, zijn verraders!
   Zie Pleuris Omtzigt.
   Zou hij franS timmermanS een deel van kleine kinderen afkomstig uit conflictgebieden beloofd hebben.

   Die pleurislijers kunnen alleen bestaan doordat een grote groep pleurislijers hun de kans geven!

  • De mensen worden steeds beïnvloed door krachten op mentaal vlak die ze afketsen. Dat is hun hang naar objectiveren. Langzaamaan beginnen ze te absorberen.

 6. “Ik kan niet voorspellen of en wanneer een aanval op NAVO-grondgebied kan plaatsvinden,” citeerde Bloomberg Pistorius.

  Doe dat dan ook niet.

 7. De mentale ondergang is er al, nu even afwachten welke fysieke ondergang het eerst komt.
  Vele ijzers in het vuur voor enen flinke afgang.

 8. Die zogenaamde Ariers leren het ook nooit,als het moet dan stomen de Russen door tot in de straten van Berlijn en misschien moeten ze het deze keer dan maar echt afmaken want die achterlijke Duitsers komen mij de strot uit!

 9. Dit soort propaganda is doelbewust om de bevolking constant in angst te houden met als gevolg gehoorzaam afdwingen waarbij deze verknipte bende een reden heeft om steeds meer geld van de bevolking afhandig te doen maken onder het mom gevaar met als doel de snode globalisering er met nog meer repressie door te drukken.

 10. rusland kann de navo ergens in de komende 100 jaar aanvallen…ieder jaar moeten er 500 miljard naar de wapenindustrie !!!!
  het is in uw bestwil en in die van de aandeelhouders.
  amen.

 11. Wij zijn een volk van rovers en plunderaars. Wij dat zijn de Belgen in Kongo. We zijn in een club met Frankrijk, die hetzelfde deed in Noord- en Noord-West Afrika. En dan onze vrienden de Engelsen, in India, Hong-Kong, Zuid-Afrika, … en onze “bondgenoten”, de USA overal, rovers- en plunderaars.
  Daarvoor dient ons leger, de Navo. In België heet dat “defensie”, maar mispak u niet aan dat woord, het gaat over de defensie van hun grijpklauwen over de ganse wereld.

 12. “Freudiaans” : Pistorius verlangt weer naar het verwoeste Berlijn van de Nazi’s.

  Maar : de werkelijkheid :
  Hele Nato heeft het, in het regionale conflict rond “Oekraine”,
  alleen maar over een zelf verzonnen grote oorlog,
  en nooit over vredes-onderhandelingen …

 13. “Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar”, es un refrán Español que tiene mucho que ver con lo que está ocurriendo ahora mismo en Europa y en el Golfo Pérsico. Y sin tardar mucho en la zona norte de África entre Marruecos y Argelia.
  De España no podemos hablar, ya que como siempre vamos a la cola de todo y en este sentido de la defensa de nuestro País estamos literalmente en pelotas, ya que entre las misiones internacionales en las que participamos, el que el servicio militar ha desaparecido y que cada vez sacan menos plazas para el ejército profesional, no tenemos soldados que puedan hacer frente a una eventual trifulca con Marruecos. Cosa que más temprano que tarde va a ocurrir.
  Según las informaciones de la prensa no nacional, Marruecos se está armando bélicamente, comprando armas a EEUU, Israel, e incluso a Rusia, mientras España no tiene ni balas para las actuales armas de defensa, ya que todas se han ido a Ucrania.

  “Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar”, is een Spaans gezegde dat veel te maken heeft met wat er nu gebeurt in Europa en in de Perzische Golf. En binnenkort in de Noord-Afrikaanse regio tussen Marokko en Algerije.
  We kunnen het niet over Spanje hebben omdat we, zoals altijd, achteraan zitten en in dit opzicht letterlijk op een dieptepunt staan als het gaat om de verdediging van ons land, omdat we door de internationale missies waaraan we deelnemen, het feit dat de militaire dienstplicht is verdwenen en er steeds minder plaatsen voor het beroepsleger worden gecreëerd, geen soldaten hebben die een confrontatie met Marokko aankunnen. Dit zal eerder vroeger dan later gebeuren.
  Volgens berichten in de niet-nationale pers is Marokko zich militair aan het bewapenen en koopt het wapens van de VS, Israël en zelfs Rusland, terwijl Spanje niet eens kogels heeft voor zijn huidige defensiewapens, omdat die allemaal naar Oekraïne zijn gegaan.

 14. Pistorius is niets meer waard dan er uit een pistool komt en wel in zijn computer.Ongelooflijk wat een oorlogshitser.Ipv dat ze nu meewerken aan een wapenstilstamd/vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in