Er zijn nieuwe peilingen die de veranderende mening van Amerikaanse burgers en anderen over het steunen van de oorlog in Oekraïne laten zien.

Newsweek kwam als eerste met een zeer misleidende kop:

De tekst die de peiling beschrijft, ondersteunt niet echt wat de kop zegt:

Een totaal van 31 procent van de kiesgerechtigden in de VS steunt of is een groot voorstander van het sturen van Amerikaanse strijdkrachten naar de slagvelden van Oekraïne, zo blijkt uit een peiling die exclusief voor Newsweek is uitgevoerd door Redfield & Wilton Strategies.

Een kwart van de respondenten was noch voor noch tegen het idee om Amerikaanse soldaten naar Oekraïne te sturen, en 34 procent was tegen het voorstel. Iets minder dan één op de tien respondenten wist het niet.

Kan iemand mij vertellen waarom men het verliezende aandeel van de opiniepeiling in de kop zou zetten? schrijft Bernhard.

Wat verrassend is, althans voor mij, is het enorme verschil in meningen tussen de jonge en de oudere kiezers:

In de peiling waren degenen die geïdentificeerd werden als “Millennials”, tussen 27 en 42 jaar oud, het meest geneigd om “sterke steun” te geven aan het sturen van Amerikaanse troepen naar Oekraïne. Meer respondenten tussen 18-26 jaar (Gen Z) zeiden echter dat ze de maatregel in het algemeen zouden steunen, 47 procent zei dat ze het sturen van Amerikaanse troepen steunden of sterk steunden.

Bijna een derde van de respondenten ouder dan 59 jaar zei tegen het sturen van Amerikaanse troepen naar Oekraïne te zijn, waarbij nog eens 25 procent “sterk” tegen het voorstel was.

  Oekraïne: Reddit Rambo Franse deserteur heeft zichzelf letterlijk huilend gefilmd terwijl hij vluchtte voor Russische bommen

De pro-oorlog Gen-Z-ers zouden een trainingskamp moeten volgen om naar Europa verscheept te worden. Ik twijfel er niet aan dat dit hun mening in een mum van tijd zou veranderen.

In tegenstelling tot Newsweek heeft de CNN opiniepeiling de juiste kop:

CNN Poll: Meerderheid Amerikanen tegen meer Amerikaanse hulp voor Oekraïne in oorlog met Rusland

De meeste Amerikanen zijn tegen het goedkeuren door het Congres van extra financiering om Oekraïne te steunen in zijn oorlog met Rusland, volgens een nieuwe CNN opiniepeiling uitgevoerd door SSRS, omdat het publiek verdeeld is over de vraag of de VS al genoeg heeft gedaan om Oekraïne te helpen.

Over het algemeen zegt 55% dat het Amerikaanse Congres geen toestemming moet geven voor extra financiering om Oekraïne te steunen tegenover 45% die zegt dat het Congres dit wel zou moeten doen. En 51% zegt dat de VS al genoeg heeft gedaan om Oekraïne te helpen, terwijl 48% zegt dat het meer zou moeten doen. Een peiling die eind februari 2022 in de eerste dagen van de Russische invasie werd gehouden, vond 62% die vond dat de VS meer had moeten doen.

De peiling van CNN lijkt de peiling van Newsweek op de belangrijkste vraag tegen te spreken:

Op de specifieke vraag welke soorten hulp de VS aan Oekraïne zouden kunnen bieden, is er meer steun voor hulp bij het verzamelen van inlichtingen (63%) en militaire training (53%) dan voor het leveren van wapens (43%), naast zeer weinig steun voor deelname van Amerikaanse strijdkrachten aan gevechtsoperaties (17%).

  Video op Telegram: Russen geven spottend commentaar op Zelensky's "nieuwe artillerie"

Er is een sterke partijpolitieke verdeeldheid over het steunen van de oorlog:

Binnen beide partijen zijn er verschillen naar ideologie. Over het verstrekken van extra financiering zijn liberale Democraten veruit het meest voorstander, 74% is hier voorstander van, vergeleken met 51% van de gematigde of conservatieve Democraten. Onder de Republikeinen is ongeveer driekwart van de conservatieven tegen nieuwe financiering (76%) tegenover 61% van de gematigde of liberale Republikeinen.

Onafhankelijken zeggen voor het meest dat de VS genoeg heeft gedaan om Oekraïne te helpen (56%) en dat ze tegen extra financiering zijn (55%).

De progressieven in de VS zijn nu, net als de Groenen in Europa, de randgroep die de oorlog het liefst voortzet. Zij zijn natuurlijk ook degenen die het minst graag in het leger willen dienen.

Het is interessant om dat te vergelijken met een verandering in de mening van jonge Polen tussen 16 en 34 jaar:

Er heeft een fundamentele verschuiving plaatsgevonden als het gaat om de houding die jonge Polen vinden dat hun regering moet aannemen in de oorlog in Oekraïne. In 2022 vond een overweldigende meerderheid van 83% dat de regering Oekraïne moest steunen – maar dit aantal is drastisch veranderd.

Nu is 65% van de respondenten voor voortdurende steun aan Oekraïne, terwijl de resterende 34% wil dat Polen neutraal blijft. Het is duidelijk dat jongeren, meer dan anderhalf jaar na de huidige fase van het conflict en te midden van de angst dat andere landen bij de oorlog worden betrokken, voorzichtiger zijn geworden.

Deze cijfers zijn een maand oud. Waarschijnlijk is de steun nog verder gedaald en zal er tegen het einde van dit jaar geen meerderheid meer zijn.

  Werd de Turkse aardbeving door de mens veroorzaakt? Nou, de technologie bestaat

Hoewel geen enkele peiling volledig te vertrouwen is, laten ze over het geheel genomen zien dat de algemene opinie de oorlog niet langer steunt.

Dat geeft enige hoop dat elke onnodige verlenging van de oorlog, die sommige neoconservatieve kringen lijken te wensen, op een sterke oppositie zal stuiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Gehavende Ukrop heeft boodschap voor zijn familieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Welk geavanceerd wapentuig het Westen ook stuurt, er is geen toverstaf om een Oekraïense overwinning tevoorschijn te toveren
Volgend artikelSchokkend: Medewerkers Pfizer kregen “speciale” partij vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. stuur maar Amerikaanse soldaten naar de vleesmolen ruimt lekker op zou ik zeggen maar dat doen ze niet dan maar Hollandse mee lopers en transgenders daar zijn de russen bang voor

 2. Dit betekent dat ze nu al lekker te laat zijn om welke niet-Oekrainse troepen dan ook te mobiliseren. Voorheen stond de publieke opinie in diverse landen daar dus kennelijk achter, nu dus niet meer. Oekraine heeft nu nog pakweg 100000 extra getrainde gemobiliseerden en Rusland naar eigen zeggen 200000. Raad eens hoe.snel.Oekraine door zijn manschappen heen zal.zijn? 15000 per maand. Met de kerst volgt de Oekrainse capitulatie als ze zo “slecht” blijven presteren.

 3. De uitkomsten van peilingen zijn afhankelijk van wie de peilingen uitvoert en wie de opdrachten daartoe geeft.
  De uitkomsten van iedere peiling komen van mensen die onvoldoende informatie hebben om daar uberhaubt een mening over te geven.
  De massa daar wordt net zo onwetend gehouden als hier.

 4. “We had to destroy the world in order to save it!”….

  Iedere generatie moet blijkbaar z’n eigentijdse versie van “Vietnam” meemaken. En vooral jongeren zijn zo eenvoudig te belazeren en voor te liegen!

 5. Wat er ook gebeurt, de opinie van het volk maakt geen bal uit in de beslissingen. Opiniepeilingen zijn er om de mate waarin het volk al gebrainwasht is om genoeg volgzaamheid te bereiken. Indien niet het geval komen er in de kranten foto’s van kindjes die het slachtoffer zijn er waar we echt iet moeten aan doen.

 6. Als men een neutrale weergave van het bloedbad in Oekraïne en de massamoord van een generatie Oekraïners zou geven, uitgelokt en “gecaucht ” door de nato en een bende psychopatische massamoordenaars, die zich politiekers noemen , zou de opiniepeiling er heel anders uitzien, eerder naar 95% tegen alle oorlogen, en nato. (ca. 5 % van de bevolking is psychopaat)

 7. Laat die Amerikanen maar lekker in Amerika blijven.
  Waar zij komen om te vechten wordt het in de regel nog erger, en langduriger.
  Bovendien zitten zij ook in de NAVO en zo zouden ze Europa met een NOG GROTER PROBLEEM OPZADELEN.

 8. In de peiling waren degenen die geïdentificeerd werden als “Millennials”, tussen 27 en 42 jaar oud, het meest geneigd om “sterke steun” te geven aan het sturen van Amerikaanse troepen naar Oekraïne
  De klunzen hebben niet eens in de gaten dat zij precies de juiste leeftijd hebben om uitgezonden worden en als kannonnenvlees voor Rusland te dienen.
  Mijn god, wat is die generatie achterlijk en dom zeg.

 9. Als het dan toch WWIII moet worden, dan wacht ik met smart op het moment dat de Russen Alaska veroveren en vanuit Cuba USA steden met raketten bestoken. Niet omdat ik iets heb tegen welke Amerikaan dan ook. Maar in de hoop, dat de Amerikanen een oorlog eens op waarde gaan schatten.
  Wordt Europa slagveld, dan eet een Amerikaan daar geen hotdog minder om. Worden USA steden gebombardeerd en slaan die stedelingen in blinde paniek op de vlucht, dan leren de Yanks eindelijk eens, wat oorlog nou eigenlijk betekent voor de getroffenen.

  Wat is er nou mooier dan een raketaanval op Wallstreet….? Wat mij betreft op zondag, het gaat erom dat die lui eens een les wordt geleerd van wat oorlog concreet betekent. De wereld zal er een stuk vrediger van worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in