Al die visuele oorlogstaferelen die ik op het net tegenkom en niks mee doe omdat er naar mijn idee geen interessant verhaal aankleeft, of überhaupt een verhaal heeft, krijgen hier dagelijks een stekkie op FN. Het staat u vrij om in de reacties zelf videolinken te plaatsen.

Oekraïne heeft sinds het begin van zijn tegenoffensief meer dan 43.000 manschappen en ongeveer 5.000 stuks militaire uitrusting verloren, zo maakte het Russische Ministerie van Defensie op 4 augustus bekend.

In zijn dagelijkse briefing gaf luitenant-generaal Igor Konashenkov een gedetailleerd overzicht van de recente menselijke en materiële verliezen van Oekraïne.

“De verliezen van het Oekraïense leger in gevechtshandelingen overschreden in juni-juli al 43.000 manschappen sinds het regime in Kiev zijn zogenaamde offensief begon,” zei de woordvoerder.

De woordvoerder merkte op dat in deze cijfers niet de gewonden en buitenlandse huurlingen zijn meegerekend die naar Oekraïense militaire ziekenhuizen en naar het buitenland zijn geëvacueerd, en ook niet het personeel dat is uitgeschakeld als gevolg van zeer nauwkeurige aanvallen door Russische langeafstandswapens.

Het Russische leger heeft sinds het begin van het tegenoffensief ongeveer 5.000 stuks militaire uitrusting van de Kievse strijdkrachten vernietigd, voegde Lt. Gen. Konashenkov eraan toe.

“Meer dan 4.900 onderdelen van de verschillende bewapening van het Oekraïense leger, waaronder 26 vliegtuigen, negen helikopters, 1.831 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, waaronder 25 Leopard tanks van Duitse makelij, zeven Franse AMX tanks op wielen en 21 Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen zijn aan de frontlinie vernietigd,” zei de woordvoerder.

Oekraïne verloor ook 747 veldartilleriekanonnen en mortieren, waaronder 76 door Amerika gemaakte M777 getrokken houwitsers, en ook 84 gemotoriseerde artilleriekanonnen uit Polen, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland, meldde de generaal.

Tijdens zijn briefing gaf Lt. Gen. Konashenkov ook details over recente opmarspogingen van Kievse troepen in verschillende richtingen.

In de richting van Donetsk sloeg de Russische Yug Group acht aanvallen af in de buurt van Belogorovka, Spornoye, Vesyoloye, Staromikhaylovka, Paraskoviyevka en Pervomaiskoe. Na het afslaan van de aanval voerde de groep een tegenaanval uit en slaagde erin meer voordelige posities in de buurt van Belogorovka en Vodyanoye in te nemen.

De groep voerde ook aanvallen uit op samenstellingen van de 24e, 28e, 110e gemechaniseerde brigades van Oekraïne, de 5e aanvalsbrigade en de 81e luchtmobiele brigade bij Toretsk, Klescheevka, Adveevka, Krasnoje en Belogorovka.

Kievse troepen verloren 185 manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-ups, vier motorvoertuigen, een zelfrijdende houwitser van Poolse makelij Krab en een getrokken houwitser van het type D-20 in deze richting, aldus de woordvoerder.

Ondertussen zette de Russische Vostok Group in de richting van Zuid-Donetsk offensieve acties voort in de buurt van Staromayorskoye en verbeterde haar tactische situatie. De groep richtte zich ook op samenkomsten van de 31ste gemechaniseerde en 35ste mariniersbrigades van Oekraïne in de buurt van Rovnopol en Makarovka.

Daarnaast verstoorde de groep de operaties van een Oekraïense sabotage- en verkenningsgroep in de buitenwijken van Priyutnoye.

De woordvoerder zei dat de Oekraïense verliezen in deze richting 120 troepen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, een Msta-B getrokken houwitser en een Gvozdika zelfrijdende houwitser bedroegen.

In de richting van Zaporozhye sloegen Russische troepen nog een Oekraïense aanval af in de buurt van Rabotino. Verzamelingen van de 33ste, 47ste, 65ste en 118ste gemechaniseerde brigades van de Kievse strijdkrachten werden ook getroffen in de buurt van Malaya Tokmachka, Yablonevoye en Uspenovka.

Kievse troepen verloren in deze richting ongeveer 130 troepen, drie infanteriegevechtsvoertuigen, waaronder een Bradley van Amerikaanse makelij, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen en een D-20 getrokken houwitser, zei Lt. Gen. Konashenkov.

De woordvoerder beschreef de situatie in andere richtingen als volgt:

In de richting van Kupyansk zijn aanvalsdetachementen van de Zapad Group doorgegaan met offensieve acties op een breed front en hebben voordeliger posities ingenomen in de buurt van Olshana, Petropavlovka en Tokarevka (regio Kharkov).

Tijdens de actieve verdediging zijn 4 aanvallen van eenheden van de 14e gemechaniseerde en 25e luchtlandingsbrigades van de AFU met succes afgeslagen in de buurt van Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk).

Daarnaast zijn concentratiegebieden van AFU manschappen en materieel van 9 brigades getroffen in de buurt van Orlyanskoye, Kotlyarovka, Ivanovka, Pletenyovka en Berestovoye (regio Charkov).

De vijandelijke verliezen liepen op tot 45 Oekraïense militairen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 motorvoertuigen, 1 in de VS geproduceerd M777 artilleriesysteem, evenals in de VS geproduceerde M109 Paladin en in Polen geproduceerde Krab zelfrijdende artilleriesystemen.

In de richting Krasny Liman zijn, als gevolg van actieve acties van eenheden van de Tsentr Troepengroep, Army Aviation en artillerie, 2 vijandelijke aanvallen met succes afgeslagen in de buurt van Novovodyanoye en Kremennaya (Volksrepubliek Lugansk).

Daarnaast zijn eenheden van de 21ste, 43ste, 54ste, 63ste, 67ste gemechaniseerde en 95ste luchtlandingsbrigades van de AFU getroffen in de buurt van Karmazinovka, Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk), Torskoye en Krasny Liman (Volksrepubliek Donetsk).

De vijandelijke verliezen liepen op tot 70 Oekraïense militairen, 2 gepantserde gevechtsvoertuigen, 2 motorvoertuigen, 1 in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem, evenals D-20 en D-30 houwitsers.

In de richting van Kherson liepen de vijandelijke verliezen op tot 25 Oekraïense militairen, 2 motorvoertuigen en 2 D-30 houwitsers.

De operationeel-tactische en luchtmacht, de rakettroepen en de artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 116 artillerie-eenheden op hun vuurposities, mankracht en militaire hardware in 142 gebieden geneutraliseerd.

Daarnaast zijn brandstof- en munitiedepots van Oekraïense troepen vernietigd in de buurt van Krasnoye (Volksrepubliek Donetsk) en Peschanoye (regio Kharkov).

2 commandoposten van Oekraïense onbemande vliegtuigen zijn geraakt in de buurt van Belogorovka en Belaya Gora (Volksrepubliek Donetsk).

Luchtverdedigingsinstallaties hebben 15 projectielen neergeschoten die gelanceerd werden door HIMARS MLRS.

Daarnaast zijn 28 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd in de buurt van Svatovo, Lisichansk (Volksrepubliek Lugansk), Donetsk, Soledar en Volnovakha (Volksrepubliek Donetsk).

In totaal zijn er 458 vliegtuigen, 245 helikopters, 5.496 onbemande luchtvaartuigen, 428 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.113 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.142 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.746 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.057 speciale militaire motorvoertuigen vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s van recente aanvallen met precisiegeleide bommen, artillerie en antitank geleide raketten tegen uitrusting en verzamelingen van Kievse strijdkrachten in verschillende richtingen. (Via Southfront)

De Kievse strijdkrachten hebben zware menselijke en materiële verliezen geleden sinds het begin van het tegenoffensief meer dan acht weken geleden. Desondanks hebben ze in geen enkele richting noemenswaardige winst geboekt.

Oekraïne raak Russisch landingsschip met marinedrone – Wordt naar basis gesleept

De Oekraïense kant publiceert beelden van de marinedrone-aanval op het landingsschip Olenegorsky Gornyak tijdens de aanval van vandaag op faciliteiten in Novorossiysk.

Russische Msta-B bemanning toont hun wooncompartimenten

Bemanningsleden van de houwitser in de omgeving van Maryinsky hebben hun KamAZ van het leger omgebouwd tot een gepantserde camper. Op zeldzame momenten van rust rusten ze uit in comfortabele omstandigheden: er passen vier mensen in een gepantserde capsule, er zijn bedden, planken voor spullen, een tv en een winterkachel.

“Hier hebben we een winterkachel, een oliekachel, hier een tv – en er is tijd, we kijken,” laat een strijder met de roepnaam Yarygin zien.

De berekening alleen al zorgde voor de inrichting en het comfort. Ze bedachten zelfs een eigen veersysteem voor de wagen. In noodsituaties kan dit het leven van alle leden van het artillerieteam redden, omdat je dan zo snel mogelijk de wapens kunt opnemen.

“Ieder van ons heeft een machinegeweer bij de hand. Ze hebben een systeem bedacht op basis van de gewone piramide, die hier staat, en het voor elke persoon apart gemaakt. Op elk moment is de machine altijd bij de hand. Alles. Twee seconden – een machinegeweer in de hand “de commandant van Msta-B.

4e Brigade van LPR bombardeert AFU-soldaten met AGS-granaatvuur

Azov Bataljon personeel gewond bij bestorming Russische stellingen bij Bakhmut

Waarnemend hoofd van DPR Yan Gagin zegt: “Westerse uitrusting van AFU is afgenomen, we zijn klaar voor het offensief”

Geesteszieke linksmens raakt verstrikt in raadsel

Russische soldaat aan Zaporozhye-front pronkt nonchalant met zijn werk: AFU lijken

Woedende loopgraaf-Ukrop (Georgische huurling?) heeft boodschap: “Ze hebben ons als honden achtergelaten!”

Russische parachutisten tonen hun BMD-4M

Ukrop toont nog een groot AFU-pantserkerkhof

Oekraïense BMP geraakt door Russische Kornet ATGM

Nog een vernietigde AFU-colonne zichtbaar met drone

Westerse speurneuzen proberen erachter te komen hoe Rusland Lancetten maakt

Door VS geleverde M109 Paladin vernietigd bij Donetsk tijdens herladen

Gehavende Ukrop heeft boodschap voor zijn familie

Medvedev zegt dat tot nu toe 231.000 gecontracteerde soldaten zich dit jaar hebben aangemeld – 400.000 tegen het einde van het jaar

Sinds het begin van het jaar hebben zich meer dan 231.000 mensen aangemeld om op contractbasis in het leger te dienen – Dmitry Medvedev.

Het plan voor het jaar is 400.000, het lijkt erop dat het volgens plan verloopt.

Russische luchtlandingstroepen nemen Oekraïense eenheid gevangen in de Kremense bossen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

FRONTNIEUWS FILMPSCOOP DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Ukrop vindt verrassing onder de grond na Russische artillerieaanvalVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTurbokanker bij artsen: Top Borstkankerchirurg en Top 20 Oncoloog Influencers
Volgend artikelWanhoop sluipt binnen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

  1. Ja intussentijd eigenlijk best wel veel metaal afval daar in oekraine . Wie gaat dat opruimen. Ze kwijken allemaal wel over groener maar in oekraine word het ijzerder en puinsteender met de weken. Ik opper maar wat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in