Dreigend voorbeeld: zo meedogenloos is de gezondheidsdictatuur in Spanje!

1
3789
Foto: zVg

Verplichte vaccinatie met dreiging van boetes tot 600.000 euro; verplichte onderzoeken en behandelingen op bevel van de gezondheidsautoriteiten; opsluiting en detentie in quarantainecentra: wat klinkt als een natte dystopische droom van een doorgedraaide gezondheidsfascist, is nu werkelijkheid in een deel van Europa. Op 25 februari 2021 werd in de noordwestelijke Spaanse regio Galicië, met de stemmen van de enige regerende Partido Popular de Galicia (PPdeG) van de regio, een wijziging van de gezondheidswet van 2008 goedgekeurd die dit alles en nog meer omvat.

In geval van een pandemie bijvoorbeeld mogen de Galicische gezondheidsautoriteiten voortaan burgers aanwerven om anderen te controleren of verplichte taken uit te voeren. Hele groepen mensen kunnen zonder proces worden vastgehouden als zij contact hebben gehad met een vermoedelijk besmet persoon of zelfs worden verdacht van “gevaarlijke activiteiten”. Persoonlijke bezittingen kunnen willekeurig in beslag worden genomen en zowel openbaar als particulier gezondheidspersoneel kan worden gecontroleerd en onder dwang worden overgeplaatst, schrijft James Osch op Wochenblick.

Boetes tot 600.000 euro

De straffen waarin deze wet voorziet, zijn streng:

  • Tussen 1.000 en 3.000 euro voor mondkapjesweigeraars, deelname aan grote, verboden bijeenkomsten of voor restauranthouders en winkels die zich niet aan de voorgeschreven openingstijden houden.
  • Van 3.000 tot 60.000 euro voor mensen die zich niet aan de quarantainevoorschriften houden of feesten en andere bijeenkomsten organiseren.
  • Evenals tot 600.000 euro voor gevallen van de vorige punten die als bijzonder gevaarlijk voor de volksgezondheid worden beschouwd.

Volgens de voorzitter van de PPdeG, Alberto Núñez Feijóo, is de wet bedoeld om geautomatiseerde pandemiecontrole te vereenvoudigen, onzekerheden te verminderen en een homogene interpretatie door de rechtbanken te garanderen. Tegenstanders noemen het amendement Ley Auschwitz.

Moeder huilt tijdens persconferentie om hulp voor dochter met vaccinatieschade 

Hoewel de socialistische oppositie (PSdeG) in het regionale parlement van Galicië tegen het amendement heeft gestemd, wil hun leider Gonzalo Caballero niet over één kam worden geschoren met de negocionistas (ontkenners) en noemde hij de tegenstanders van de wet die in de straten van Santiago de Compostella demonstreerden “een handjevol idioten”. Gonzalo Caballero is van mening dat de vaccinatiebereidheid in Galicië zoals overal in Spanje sowieso erg hoog is en een wijziging van de gezondheidswet daarom niet nodig is.

Schending van de grondwet

Het explosieve aspect van de situatie is dat het Comité Clinico, dat de regionale regering adviseert en in belangrijke mate betrokken was bij het opstellen van de nieuwe wet, kennelijk ernstige belangenconflicten heeft. Volgens de “Asociación Galega para a Defensa da Sanidade Públicá” (Vereniging voor de Verdediging van de Volksgezondheid in Galicië) bestaat bijna de helft van de 26 leden van de gezondheidscommissie uit ambtenaren die hun post niet bekleden op grond van hun grote kennis en jarenlange beroepservaring, maar dankzij politieke affiniteiten. Veel ernstiger is echter de beschuldiging dat 20 van de 26 leden van de commissie banden hebben met de farmaceutische industrie, waaronder bedrijven die betrokken zijn bij de productie van vaccins.

Op 22 maart kondigde Jorge Buxadé, lid van de Nationale Raad van de VOX-partij, die als “ultrarechts” wordt omschreven, aan dat hij een procedure bij het Spaanse Constitutionele Hof zou beginnen. De nieuwe Galicische gezondheidswet zou niet alleen de grondwettelijk gewaarborgde grondrechten beperken, maar ook inbreuk maken op gebieden die voorbehouden zijn aan de Spaanse nationale regering. Deze laatste is ook kritisch, althans in schijn, en laat momenteel de Raad van State de grondwettigheid ervan onderzoeken. Het proces zal tot 26 mei duren.

Dr. Yeadon: Regeringen over de hele wereld maken zich klaar om mensen op te jagen als zij zich niet onderwerpen aan de experimentele COVID-19-vaccinaties (en de aanstaande herhalingsinjecties)

In het Galicisch zijn er 70 woorden voor regen. Van de meer dan 3000 verlaten dorpen in Spanje ligt meer dan de helft in Galicië. Degenen die niet per se geïnteresseerd zijn in de Camino de Santiago, zullen niet veel te maken hebben met Galicië en zijn 2,69 miljoen inwoners. Desalniettemin is de ontwikkeling in Noordwest-Spanje relevant voor heel Europa. Wat bepaalde kringen in Europa of de rest van de wereld graag zouden willen zien, wordt hier in werkelijkheid al geïmplementeerd: een totalitair bewakingssysteem dat is ingevoerd met behulp van gezondheidsvoorschriften. Net als op een schaakbord worden feiten maar op één plek gecreëerd om de aanval van daaruit uit te breiden.

Totalitair gezondheidszorgsysteem

Deze aanpak werd in 1999 op elegante wijze uitgelegd door voormalig voorzitter van de EU-Commissie Jean-Claude Juncker:

We besluiten iets, leggen het vervolgens in de kamer en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Als er dan geen grote ophef is en geen rellen omdat de meeste mensen niet eens begrijpen wat er is besloten, dan gaan we verder – stap voor stap, totdat er geen weg terug meer is.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Tragedie in Spanje: 761 ouderen stierven in één week in verpleeghuizen, de meesten van hen na te zijn gevaccineerd

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here