"Павел Бедняков, РИА «Новости», CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0, via Wikimedia Commons

Rusland is gedoemd tot hetzelfde lot als Joegoslavië, of erger. Dit is een uitgemaakte zaak als je de westerse mainstream media en publicaties van denktanks in Washington doorneemt of trainingen voor personeel van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bijwoont. Met de proxy-oorlog in Oekraïne zijn Zelensky, de marionettendictator, en struikelende Joe Biden, de presidentiële pop, speelstukken in een geopolitiek spel waarvan wij getuige zijn dat het geen regels kent. Geen wonder dat de tong van de Russische president gevoelloos is, schrijft Phil Butler.

Lees maar eens de eerste alinea’s van dit artikel in de Financial Times door Tony Barber met de titel “Een Rusland na Poetin kan eruitzien als Servië na Milošević.” U zult het “snappen”, de onveranderlijke Russofobe drumbeat gekocht en betaald door de struikelende elites in het Westen. Het is gemakkelijker om de huidige stand van zaken in de wereld te begrijpen als u deskundigen als Tony Barber beschouwt als wankelmoedige, blaartrekkende werktuigen van de deep state. Of, misschien, een mediaplant van de CIA. De Europese commentaarredacteur van de FT is altijd een nuttig instrument geweest van het Amerikaanse beleid in Polen, de voormalige Sovjet-Unie en het voormalige Joegoslavië. Geografie en geschiedenis vertellen ons veel over zogenaamde “deskundigen”.

Barbers inzicht in de huidige situatie is beperkt op dezelfde manier als het zicht van het Amerikaanse Pentagon beperkt is. Deze instellingen, en andere, opereren in een droomtoestand waarin Rusland weer een kronkelende liberale democratie wordt waar traditie en moraal vergeten ideeën worden. Of, zoals het FT-genie het formuleert in zijn hoofdartikel:

“Nationalistische grieven maken steengoede grond voor liberale democratie en goede betrekkingen met het westen.”

De auteur babbelt en brabbelt over situationele overeenkomsten tussen Vladimir Poetin en Milošević alsof hij geen enkel benul heeft van wie het Russische volk is. Barber lijkt, zoals zoveel van zijn collega’s en handlangers, oprecht te geloven dat de gemiddelde Rus brandt van verlangen om deel uit te maken van de “liberale” ideologieën van het heden. Maar ja, deze journalisten worden niet betaald om feiten te rapporteren. Zij worden betaald om een liberale wereldorde (Amerikaanse hegemonie) status quo te creëren en te bestendigen. U vindt een leger van Tony Barber volgelingen door simpelweg te Googlen op “Poetin”.

  Wat is de Tooth - to - Tail verhouding voor Oekrainse troepen?

In andere verhalen onthult een Russische overloper (criminele verrader) over de geheime trein van Poetin en de zogenaamde paranoïde levensstijl die de Russische president sinds COVID heeft ontwikkeld. Het grappige is dat deze voormalige officier van de Federale Veiligheidsdienst (FSO), Gleb Karakulov, de afgelopen jaren veel lijkt te hebben gelezen in de westerse media. Is het niet verbazingwekkend dat The Guardian zo’n bron heeft opgegraven die lijkt te bewijzen wat de westerse mainstream media speculeerden (en propagandeerden) over zodra het coronavirus iedereen op armlengte afstand zette? Toeval.

Het is een toeval dat FSO-bazen als Karakulov naar voren komen om alles wat met Russofobe veronderstellingen te maken heeft te valideren. De voormalige communicatiekapitein van FSO beweert ook dat Poetin een oorlogsmisdadiger is, vanuit het safehouse waar hij en zijn familie zijn ondergebracht door westerse inlichtingendiensten. Maar wacht! De geloofwaardigheid die al dit soort verhalen verpest, ligt vlak onder de oppervlakte. Karakulov werkt namelijk samen met die vervelende Yukos Oil maffioso (Poetin-hater) Mikhail Khodorkovsky. Karakulov begon zijn hoornblaassessies vanuit Turkije via het Dossier Center, dat wordt gefinancierd door de verdreven crimineel Chodorkovski, die uit Rusland werd gezet samen met tientallen andere door het Westen gesteunde kapers die erop uit zijn de rijkdommen van Rusland te verdelen. Helaas nemen de meeste mensen die The Guardian of andere mediabronnen lezen niet de moeite om zelf een laag uit te graven om het geld te volgen. De lezer kan zich dus afvragen: “Wat betekent dit allemaal voor ons?”. Het antwoord is vrij eenvoudig. Zoals mijn vader (een adviseur van Richard Nixon) altijd zei: “Geloof niet alles wat je leest of hoort, en slechts de helft van wat je ziet.” Als Chodorkovski het steunt, is er 100% kans dat het een gruwelijke leugen is.

  Laat de Patriot Games beginnen

Voor degenen die hun due diligence zelfs op mijn redactionele artikelen doen (en dat zou u moeten doen), overweeg of het “buiten zinnen geraakte Poetin” narratief een nieuwe trend is of een gewenste propaganda fictie voor enige tijd. Een artikel in de Wall Street Journal van februari 2022, “Poetin vindt zichzelf geïsoleerd, buiten zinnen terwijl de invasie van Oekraïne spaak loopt,” voedt de fantasie van de liberale elite. Al in april 2020 slaan de westerse media, die in handen zijn van de elite, op de trom van een Putin die buiten de werkelijkheid staat. Dit citaat van Samuel Greene, directeur van het King’s College London’s Russia Institute, over hoe de COVID-pandemie Poetin dwong zich te verstoppen van de Associated Press, bewijst mijn beweringen:

“De risico’s dat hij (Poetin) buiten zinnen raakt zijn zeer reëel.”

Dat is een van de zaden van de grote leugen, geplant door degenen die de erfenis van het Russische volk illegaal willen oogsten. Ironisch genoeg kun je, als je diep en breed genoeg graaft, de waarheid van de huidige situatie in het heldere daglicht vinden. Voor degenen die beweren dat Poetin gewoon gek werd en Oekraïne binnenviel om de USSR te herstellen, is er dit bericht van 2000 woorden van de Russische president dat alle standpunten al in juli 2021 uiteenzette. De “geïsoleerde” Poetin stak zijn hand in alle richtingen uit om te proberen de cataclysme af te wenden waaraan wij allemaal zullen deelnemen. Niemand in het Westen kon op de hoogte zijn van deze waarschuwing. Tegen die tijd waren RT en andere Russische media gecensureerd, en welke Amerikaanse vrachtwagenchauffeur bezoekt de officiële website van de Russische president?

  Poetin & Trump gezien als 'bedreiging' voor globalisten in Davos - Wall Street-analist

Normaal gesproken zou een redacteur van de New York Times of Washington Post een verslaggever op direct nieuws van de leider van Rusland, China of welk land ter wereld dan ook zetten. Ik durf te wedden dat één op de tien miljoen Amerikanen wist dat Poetin dit essay schreef waarin hij de verwantschap tussen Russen en Oekraïners uitlegt. Nee. Uitleg is niet nodig. Analyses en doctoraalscripties hoeven niet beide kanten van een argument te bevatten.

De waarheid wordt tegenwoordig gekocht en betaald, en verslaggevers zeggen gewoon wat hun redacteuren eisen. Rusland is gedoemd om, net als Joegoslavië, een vakantiespeeltuin en winstboerderij te worden voor de Amerikaanse en Europese adel. Binnenkort zal elke Rus het liberale deuntje loeien van de kudde in Europa, Noord-Amerika en het land down under in Australië. Ekaterinburg zal eindelijk zijn Disneyland krijgen, en elke Russische baby zal Pampers van Procter & Gamble dragen.

Rusland en Vladimir Poetin zijn geïsoleerd, maar een dergelijk isolement heeft een precedent dat kan worden uitgedrukt in de wijsheid van de Romeinse filosoof Seneca:

“Gooi me voor de wolven en ik zal terugkeren als leider van de roedel.” – Seneca


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iedereen heeft het over Poetin. Wat hij werkelijk zegt, mag niemand weten. Hier is zijn toespraak in het NederlandsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij worden politiek, economisch, medisch en technologisch vermorzeld door de “Grote Reset” van de Elite: Waarom? Hoe vechten we effectief terug?
Volgend artikelWat het Bud Light-fiasco onthult over de heersende klasse
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Leden van Terreur organisaties,
  Weten exact hoe de vork in de steel zit,

  als een Italiaanse maffia die klanten laat betalen voor ‘ bescherming’ van hun goederen, anders gaat de fik erin.

  Hiernaast lijkt veel gelinkt met schandalen, voor medewerking.
  Tip; van de dag; ‘weinigen’ worden hier nog koud of warm van,
  Mensen hebben een zéér korte termijn geheugen blijkt, is Rutte “heilig” bij.
  Zie uitslag verkiezing.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald;
  Krankzinnigheid is dan je gekozen lot.

   • mogelijk, voortkomend uit school prestatie systeem : anders geen gestroomlijnde ‘leerlingen’ af kan leveren, ‘ je doet het voor een ander’

    de ‘great reset’ is onderweg, met gestroomlijnde krankzinnigheid in het vaandel.
    Je doet het voor een ander, de natuur , ondertussen de eigen zakken vullen.

 2. de EU en VS gaan als duivels in een wijwatersvat te keer, dat doe je enkel als je onzin tot waarheid wil verheffen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in