Israel Defense Forces / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Minstens 21 Israëlische soldaten werden maandag gedood nadat explosieven die door de Israël Defense Forces in twee gebouwen in Gaza waren geplaatst, ontploften, waardoor de gebouwen instortten.

De explosie werd blijkbaar veroorzaakt door een raketaanval op een nabijgelegen Israëlische tank. Daniel Hagari, een woordvoerder van de IDF, erkende tijdens een televisie-uitzending dat “de gebouwen waarschijnlijk ontploften door de mijnen die onze troepen daar legden, als voorbereiding op de sloop van de gebouwen en de infrastructuur eromheen,” bericht Jake Johnson.

Hagari zei dat de meeste soldaten die bij het incident gedood werden zich in of vlakbij de gebouwen bevonden toen de mijnen afgingen.

Sinds 7 oktober zijn de Israëlische strijdkrachten bezig geweest met grootschalige vernietiging van de infrastructuur van Gaza, waaronder huizen en andere burgergebouwen – het doelbewust vernielen daarvan is een oorlogsmisdaad. Israëlische soldaten hebben de vernietiging van hele buurten in Gaza gefilmd, beelden die Zuid-Afrika eerder deze maand liet zien tijdens de presentatie voor het Internationaal Gerechtshof.

Vorige week gebruikte de IDF mijnen om een universiteit in het noorden van Gaza op te blazen, wat leidde tot internationale verontwaardiging.

De explosie van maandag droeg bij aan de dodelijkste dag voor de Israëlische strijdkrachten sinds hun laatste aanval op de Gazastrook drie en een halve maand geleden begon, met 24 IDF-soldaten die werden gedood. Ondertussen zijn er elke dag gemiddeld 239 Gazanen gedood door Israëlische troepen sinds 7 oktober, toen Hamas een dodelijke aanval lanceerde op het zuiden van Israël.

“Het is moeilijk om vergelijkbare aantallen te vinden in andere recente conflicten”, meldde El País maandag. “De beschikbare gegevens, verzameld door de Verenigde Naties in het academische project Cost of War, geven aan dat er per dag meer mensen sterven in Gaza dan in Irak (zelfs in de ergste maand van gevechten in dat land), in Syrië, of in de eerste maand van de oorlog in Oekraïne.”

  Nee, Hamas onthoofdde verleden week zaterdag geen 40 baby's in een Israëlische Kibboets

Mairav Zonszein, senior Israël-analist bij de International Crisis Group, noemde de explosie van maandag “een enorme catastrofe voor Israël waarvan we alleen maar kunnen hopen dat het een staakt-het-vuren zal bespoedigen.”

Maar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet op sociale media weten dat de aanval op Gaza, die wordt uitgevoerd met diplomatieke en militaire steun van de VS, voor onbepaalde tijd zal doorgaan.

“De IDF is een onderzoek gestart naar de ramp,” schreef Netanyahu begin dinsdag. “We moeten de nodige lessen trekken en er alles aan doen om de levens van onze strijders te beschermen. In naam van onze helden, omwille van onze levens, zullen we niet stoppen met vechten tot de absolute overwinning.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: Israël faalt met wereldwijde PR-campagne om Hamas te demoniserenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZiekenhuizen in Israël moeten zich voorbereiden op “duizenden slachtoffers” en andere alarmerende ontwikkelingen met wereldwijde gevolgen
Volgend artikelWEF geeft toe dat ziekte X in 2025 zal uitbreken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in