De Al-Qassam Brigades heeft de redenen achter de schietpartij in bezet Oost-Jeruzalem toegelicht en de verantwoordelijkheid voor de operatie opgeëist.

De Al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas, eiste de verantwoordelijkheid op voor de schietoperatie die donderdagochtend werd uitgevoerd bij de ingang van de nederzetting Ramot in bezet Oost-Jeruzalem, bericht Palestinechronicle.

“De Al-Qassam Brigades verklaren hun volledige verantwoordelijkheid voor de heroïsche Al-Quds operatie, die werd uitgevoerd bij de noordwestelijke ingang van de bezette stad Al-Quds (Oost-Jeruzalem), op donderdagochtend,” zei de groep in een verklaring.

In de verklaring beweerde de Brigades dat “deze operatie deel uitmaakt van de verantwoordelijkheid om te reageren op de misdaden van de bezetting door het doden van kinderen en vrouwen in de Gazastrook en de bezette Westelijke Jordaanoever, en de ontheiliging van de Al-Aqsa moskee en de heiligdommen.”

Op woensdag doodden Israëlische sluipschutters twee kinderen, Adam Samer Al-Ghoul, 9, en Basil Suleiman Abu Al-Wafa, 15, in de stad Jenin.

Bovendien is de aanval “een directe waarschuwing tegen de schendingen door (de Israëlische minister Itamar) Ben-Gvir en zijn bende tegen de mannelijke en vrouwelijke gevangenen in de bezettingsgevangenissen,” concludeerde de verklaring.

Drie Israëlische kolonisten werden gedood en 12 gewond op donderdagochtend in een schietpartij uitgevoerd door twee Palestijnse broers in de bezette Palestijnse stad.

De twee broers werden geïdentificeerd als Murad Nimr, 38, en Ibrahim Nimr, 30, uit de bezette Oost-Jeruzalemse wijk Sur Baher.

  Houthi's waarschuwen EU 'met vuur te spelen' na inzet oorlogsschepen op Rode Zee-missie

Onmiddellijk na de schietpartij sloot de bezettingspolitie een aantal toegangen tot de bezette stad Jeruzalem af, waaronder het grote checkpoint Qalandiya, ten noorden van de stad.

Bovendien viel een grote Israëlische bezettingspolitie de buurt binnen, brak in bij de huizen van de broers en zussen en hield familieleden vast voor verhoor.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Ik, Moeder Rusland & oorlogsmisdaden in GazaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIJsland verbiedt Covid mRNA-injecties nu plotselinge sterfgevallen de pan uit rijzen
Volgend artikelOpenlijk in opstand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. “In de verklaring beweerde de Brigades dat “deze operatie deel uitmaakt van de verantwoordelijkheid om te reageren op de misdaden van de bezetting door het doden van kinderen en vrouwen in de Gazastrook en de bezette Westelijke Jordaanoever, en de ontheiliging van de Al-Aqsa moskee en de heiligdommen.”

  Ben geen Cheerleader van Hamas/Qassam evenmin van Israël en zijn inwoners welke voor 90% eens zijn met de genocide en de blinde haat tegen de Palestijnen en hun kinderen, Elon Musk had hierover een uitspraak gemaakt welke om bekende redenen niet de wereld rond is gegaan.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/11/elon-musk-says-no-choice-but-to-kill-six-million-israeli-jews/

  • Volgens Forbes beschikt 666-Deep Stater Elon Musk (1971) over een vermogen van 250 miljard dollar, zonder noemenswaardige inspanningen daarvoor te hoeven plegen.
   Overduidelijk een kwestie van de juiste bloedlijnen.

 2. Ik vind het laf welk land het ook is om kinderen en vrouwen en ouderen te vermoorden.Want dat is volgens de Bijbel en de Koran het zwakkere geslacht waar voor gezorgd moet worden.Dit is wraak nemen op de elite over onschuldige ruggen.Al die slachtoffers van bijden landen zijn de dupen van de Elite en daar zouden ze moeten zijn bij de elite niet onschuldige burgers doden en kinderen die nog een heel leven voor zich behoren te hebben.Want dan ben je net zo erg als de elite en heb je ook bloed aan je handen.

 3. ‘Mensen haten ons zonder reden omdat we kinderen vermoorden’

  is simpelweg geen haalbare PR-strategie.”

  Makow – De Israëlische barbaarsheid verdeelt de wereld in twee kampen.
  Nazi-joden (zionisten) en hun betaalde vrijmetselaarsknechten in het Westen
  inclusief christelijke zionistische idioten, Vs. Communistische Joden
  en alle andere vrijmetselaars, incl. Rusland, Hamas, Hezbollah, Iran, Turkije…
  Dit herhaalt de gevechtslinies uit de Tweede Wereldoorlog – (((Nazi’s versus Communisten.)))

  “Joden hebben hun eigen graf gegraven”, tenzij ze dit veroordelen
  de Palestijnse genocide, het communisme en het zionisme.
  Wacht tot de wereld ontdekt dat het georganiseerde jodendom (WEF) achter de covid-‘vaccins’ zit.

  Wij zijn allemaal Palestijnen in de ogen van de Talmoed – Subhuman.

 4. “Hamas” is Mossad en Al Qassam = ISIS = Al-Qaida = Mudjahideen! Georganiseerd terrorisme-op-afroep voor en door de westerse diensten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in