HubertdeThé / Pixabay

Het is niet genoeg om tegen het globalisme of het WEF te zijn, we moeten ook voor iets beters zijn.” – Tom Luongo, Gold, Goats ’n Guns

Meneer Luongo maakt een belangrijk punt. Ik wil dat je hierover nadenkt: er is een reden waarom de WEF-globalistische cabal de strijd om de rest van ons te controleren en te domineren aan het verliezen is. Ze proberen recht in de tegengestelde stromingen van de werkelijkheid te komen. Bovenal proberen ze macht en besluitvorming te centraliseren. Maar de wereld beweegt zich in de tegenovergestelde richting. Alle doelstellingen van het WEF zijn gebaseerd op de macrotrends in de geschiedenis, schrijft James Howard Kunstler.

De opkomende regel voor menselijke aangelegenheden is nu dat alles wat op grote schaal wordt georganiseerd zal wankelen en falen. Er zal geen wereldregering komen die geleid wordt door de schepsels van Davos of Brussel, of Washington DC, of welke andere plaats dan ook die de grootheidswaanzinnigen zich voorstellen als hun zetel van de wereldmacht. Het gaat niet gebeuren, dus je kunt stoppen met je er zorgen over te maken. Maar je kunt je maar beter voorbereiden op wat er wel gebeurt: alles in onze wereld wil kleiner, langzamer, fijner en lokaler worden. Alles wat tegen deze trends ingaat is pissen in de wind.

Omdat elke activiteit die wij mensen beoefenen in die richting moet bewegen, zien we kolossale industrieën, instellingen en afspraken uiteen spatten: alles van de nationale overheid tot lange-afstand bevoorradingsketens tot gigantische detailhandelsketens tot wereldwijde bedrijfsnetwerken tot uit de kluiten gewassen universiteiten en middelbare scholen tot transportmatrices tot metroplex-steden tot megaboerderijen tot politieke partijen.

Waar de verrotting waarschijnlijk het grootst is, maar vooralsnog meer verborgen, is in de activiteiten van het georganiseerde kapitaal, de banken en geldsystemen, inclusief de financiële markten. Als deze monsters ontploffen, en dat moet, zullen alle andere monsters schudden, rammelen en rollen. Ze moeten blazen omdat de brandstoftank leeg raakt.

  Het Duivelse en geruchten over het Duivelse

De Amerikaanse olieproductie mag dan op een historisch hoogtepunt zijn met ongeveer 13 miljoen vaten per dag, maar het grootste deel daarvan – ongeveer 8 miljoen – is schalieolie, wat een uiting is van onze enorme schuld sinds 2009. Nu we aan de absolute grenzen van onze schuld zitten, zitten we ook aan de grenzen van schalieolie. De productie van schalieolie liep parallel met de opeenstapeling van al die schulden, zowel in omvang als in groeisnelheid, en als de schulden slecht worden – dat wil zeggen, onbetaalbaar – zal de georganiseerde kapitaalsector ontploffen en zal de productie van schalieolie even sterk dalen als ze steeg. Het is ook een feit dat schalieolie onderhevig is aan natuurlijke grenzen – we hebben geen “sweet spots” meer om te boren.

Dat is Amerika. Europa is veel erger, want afgezien van de olie die nog in de Noordzee zit (niet veel), heeft Europa geen olie. Europa’s grootste gasveld – Groningen in Nederland – zal volgens de planning in oktober van dit jaar worden gesloten. Jullie weten allemaal wat er is gebeurd met de Nord Stream pijpleidingen. En dan heeft Duitsland, in een soort psychotische staat van verstandsverbijstering, zijn hele kernenergie-industrie stilgelegd, terwijl Frankrijk gewoon zijn kerncentrales niet vervangt terwijl ze verouderen. Europa is compleet de pineut. Ze zullen niets hebben wat we moderne industrie zouden kunnen noemen. Ondertussen bespeelt het WEF ze als een fluithoorn door ze af te leiden met “groene” politiek, een ongecontroleerde immigranteninvasie en seksuele verwarring.

Natuurlijk hebben we in de VS met veel van dezelfde waanzin te maken, maar dat verandert niets aan de echte macrotrends. Onze federale regering wordt niet echt machtiger, ze kraakt, te beginnen bij de top, met een mentaal incompetente president – het geheim dat iedereen kent. Agentschappen als het Ministerie van Justitie en Binnenlandse Veiligheid lijken op dit moment misschien tirannieker, maar ze breken eigenlijk als instituten omdat ze in hun wetteloosheid het vertrouwen van het volk hebben verloren – en niets is fundamenteler voor een beschaafde samenleving dan vertrouwen in de wet. Dat is wat instemming van de geregeerden betekent.

  In navolging van het draaiboek voor psychoterrorisme keert de mainstream media terug van angstzaaierij over het Coronavirus naar klimaathysterie

Dus, de periode van wanordelijke overgang waar we ons in bevinden, gaat niet in de richting van een grotere dominantie door reuzen, maar naar het overleven van de kleine en behendige. We zullen geen kapitaalvorming zien zoals de orgie van de afgelopen tijd; eerder het verdwijnen van dingen waarvan ten onrechte wordt aangenomen dat het kapitaal is, inkrimping in plaats van uitbreiding. Je zult worstelen om echte rijkdom te identificeren en te behouden, die je zult vinden op onverwachte plaatsen, zoals de vrienden op wie je kunt rekenen, je reputatie van eerlijkheid, je betrouwbaarheid, je verworven vaardigheden en je gezondheid, fysiek en psychologisch.

Het WEF zal niet in staat zijn om zijn globalistische nachtmerrie van elite transhumanisme en bewaakte insectenetende lijfeigenen op te leggen, en dat weten ze nu. Ze zijn bang. De verachtelijke Yuval Noah Harari heeft dat zelfs publiekelijk gezegd. De politieke figuren en agenten die die cabal dienen mogen blij zijn als ze niet op openbare pleinen worden opgehangen. De politieke criminelen hier in Amerika, de bedriegers, de oplichters, de opruiers, de Lawfare agenten, de verkiezingsfraudeurs, kennen heel goed het gevaar van hun dreigende vervolgingen, en dat is precies waarom de Democraten Partij en haar blob handlangers en flunkies zich gedragen als wanhopige krankzinnigen.

Verwacht: falende lokale regeringen, misschien zelfs staatsregeringen; falende aanvoerlijnen; falende elektriciteitsvoorziening, falende vrachtwagens, falende grootwinkelbedrijven, falende supermarkten, falende reusachtige bedrijven; falende banken, falende investeringen, falend geld, falende nieuwsorganisaties, falende luchtvaartmaatschappijen, falende autodealers, falende ziekenhuizen, falende universiteiten en nog veel meer. Maar vergeet niet de menselijke vindingrijkheid en creativiteit, ons vermogen om systemen voor het dagelijks leven te omzeilen en opnieuw uit te vinden, ook al is het op een kleinschaliger en bescheidener niveau.

  Canadees parlementslid wijst op de corrupte invloed van het WEF op Trudeau's regering, wordt beschuldigd van het verspreiden van "desinformatie" 

Verwacht heropgebouwde lokale economieën, van productie tot groothandel en detailhandel. Verwacht kleinere winkels, minder dingen om te kopen maar veel van betere kwaliteit. Verwacht veel minder langeafstandsreizen maar veel meer lokale activiteiten. Verwacht de wedergeboorte van lokale cultuur – theaters, live muziek, nieuwsbladen, dansen – ter vervanging van al het ingeblikte amusement waar we aan gewend zijn. Verwacht dat kleine privéscholen de centrale scholen zullen vervangen. Verwacht dat kleine, lokale klinieken uit de as van de medische conglomeraten zullen herrijzen. Verwacht dat Amerikanen terugkeren naar kerken als een mechanisme voor het organiseren van gemeenschapsrelaties. Verwacht meer formaliteit en minder slijmen in het openbaar. Verwacht van ons allemaal een hernieuwd gevoel van dankbaarheid voor het feit dat we hier zijn in plaats van woede, wrok en grief, omdat er waarschijnlijk veel minder van ons zullen zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WELKOM BIJ DE REVOLUTIE!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin & Trump gezien als ‘bedreiging’ voor globalisten in Davos – Wall Street-analist
Volgend artikelRussische scholieren leren dronetechnologie terwijl Amerikaanse studenten zich richten op “genderideologie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Terecht stuk en weet je wat, meehelpen om een betere wereld te maken is nog nooit zo simpel geweest. De vrije markt (nee niet die neppe die we nu hebben) zorgt altijd voor geweldige niches die het ontdekken meer dan waard zijn. Want vrije markt = vrije mensen met creatieve nieuwe ideeen die jij soms geweldig vind en soms niet maar anderen weer wel. Een aantal dingen die ik heb gedaan (en sommigen wat ik wilde dat ik kon doen maar helaas totaal niet practisch is voor mij is).

  – Stop het lezen en kijken van MSM. Kijk slechts bewust Hollywood spul. House of cards of Full metal jacket bijvoorbeeld.
  – Koop bewust zoveel mogelijk lokaal en dus decentraal. Wordt vaste klant bij je lokale slager, visboer en groenteboer. Maak een gezellig praatje met ze als ze hun ding doen. In no time vinden ze je leuk en doen wat extra’s voor je. Idealiter zou ik ook rechtstreeks bij een boer kopen maar als binnenstad bewoner in een grote stad is de dichtsbijzijnde boer 11km verder op en heb geen auto en OV is geen optie.
  – Betaal alles wat je kan cash, hebben ze geen financieel profiel van je
  – Gebruik geen ”smart” foon, die apps bespioneren je
  – Waan je niet veilig met VPN, ik heb geholpen internet uit te rollen in NL en zodra VPN er was stond in de kleine lettertjes, NSA leest mee.
  – Koop zo min mogelijk van multi-nationals
  – Ga uit eten en drinken bij lokale restaurants, koffiebarren en kroegen
  – Huur wat je moet huren (en inhuren) bij lokale ondernemers
  – Wees aardig en als je ”voelt” dat degene wie je aardig tegen bent ook aardig terug is om wat info te delen op een aardige manier. Zodat ze zelf nadenken. Push het absoluut niet.
  – Wees je bewust dat alleen al omdat je geen injectie nam en dit leest je op een ”rode lijst” staat. Nog erger als je gaat bloggen. Maar ja, ”only dead fish go with the flow”. Zeg geen stomme dingen zoals oproepen tot elites vermoorden en zo. Schiet je niets mee op maar kan en zal tegen je worden gebruikt indien gewenst door die lui.
  – Als je een band wil bekijken en beluisteren, doe de lokale kroeg die kleine muzikanten boekt een plezier en ga daar heen. Voor een paar EUro een geweldige avond ipv honderden en als je wil kan je daarna (meestal) een biertje drinken met een muzikant. Veel leuker dan een (meestal) concert met satanistische ondertonen (of erger)
  – Kan wel eens leuk zijn om een gek politiek getint T-shirt te dragen. Mijn favoriet is ”Bombing for Peace Is Like Fucking for Virginity”. Krijg je soms leuke gesprekken door. Soms ook niet maar dan loop ik weg nadat ik heb gezegd, je snapt het niet, even goede vrienden.
  – Ga lekker je eigen groenten (non GMO) verbouwen, organisch. Je staat versteld hoe simpel het is en hoeveel je kan oogsten. Ook hoe lekker het is. Tip, ga slakken jagen nadat het net heeft geregend. Dan vang je ze en het zijn er veel. Bladluis kan je pakken met zeepsop maar is het lastigste om te bestrijden. Ik moet nog uitvogelen hoe we vrede kunnen maken (smile)
  – Reis naar niet toeristische bestemmingen en probeer in contact te komen met de lokale bevolking. Zij zijn mensen zoals jij en ik en zien de wereld door heel andere ervaringen maar blijven mensen en zijn tegen dezelfde problemen aangelopen als wij. Regelmatig hebben zij verrassende en practische oplossingen. Zo niet, leuke culturele ervaring erbij!
  – Stem niet. Het systeem gaat instorten. De tijd die het systeem had om zichzelf aan te passen is voorbij. De vraag is alleen wanneer. Je stem geven aan dit ”addergebroed” is jezelf overgeven aan tja, hoe zal ik het noemen. Laat maar, je weet wat ik bedoel.
  – Wees voorbereid op die ineenstorting, help wie je daarmee kan helpen maar wees ook klaar om te verdedigen wat je hebt.

  Ik kan nog wel doorgaan maar hoop dat anderen ook een idee hebben over hoe nu verder. Dit tijdperk (zo een kleine 600 jaar oud) is voorbij.

  Alleen dode vissen gaan mee met de stroming. Laten we lekker tegen de stroom in blijven zwemmen hier op FN (en elders). Kankeren is simpel, iets doen ook maar minder simpel.

  Groeten,
  Hugo

   • Hoi,

    Dank jullie allemaal voor de vriendelijke woorden en ik nodig jullie allemaal uit om aan te haken en ook die dingen te doen. Helpt, in mijn optiek, meer dan oproepen, politiek actief etc. gewoon doen.

    Ga doen, help mee met al die mensen die in jullie optiek de juiste dingen doen. Klagen en zo helpt niet.

    @Theme, ik weet dat we in het verleden dat we hebben gebotst. Ik hoop dat je nu snapt waarom. Ik ben een man van doen. Mijn opmerking toen was echt niet lullig bedoeld maar snap dat het zo over kon komen inmiddels.

    Groeten,
    Hugo

 2. In dat stuk van Hugo, zullen we ons kennelijk neer moeten leggen bij een situatie zoals die was in mijn jonge jaren.

  Stoken op kolen en hout.

  Ik herinner mij nog uitstekend de levensgevaarlijke bedrading in de ijzeren elektriciteitspijpen.
  Nou nog een lekkere ouderwetse radio. Mijn lp’s heb ik allemaal nog……en wat we vroeger niét hadden……. een schuur met gereedschap.

  Ik heb nog zo’n lekker onverwoestbare Lister staan met een scheepsdynamo van 220v.
  Hopen dat er nog aan diesel te komen valt.

  Zoiets?

  Leg de spullen voor me neer en ik bouw je een huis……met alles er op en er aan…….en binnen de context van het gedachtegoed van het ecodorp.

  Zoiets?

  • Back to basic is niks mis mee. Waarschijnlijk was je in die jaren gelukkiger dan nu.Stoken op hout kan nog steeds en waar ik woon gaan steeds meer mensen over op een houtkachel of fornuis ivm kosten en bedrijfszekerheid. Als je een beetje handig bent wat jij zegt te zijn is een houtkachel installeren een fluitje van een cent bv. met een uitwendige rookafvoer aan de buitengevel. Ik weet niet of je een (diesel) auto hebt, dan zou je diesel kunnen opslaan in vaten of jerrycans en om de zoveel tijd, dan rouleren van de diesel voor je auto, om veroudering tegen te gaan. Dat kan je ook doen met benzine voor bv. je aggregaat . Laat de octaan 98 benzine ook niet te oud worden.

  • Hoi allen,

   @in het meer. Ik heb geen echt idee hoe een decentrale samenleving er uiteindelijk uit zal zien met de kennis en kunde van nu. Zal het gemakkelijk zijn, nee. Zie het concept pad afhankelijkheid en de kosten om van dat pad af te wijken. Is het nu de prijs waard? In mijn optiek wel want zo doorgaan worden we horige of erger want neo-feodalisme is wat de ”elite;; wil. Ik niet. Jij wel lijkt het gezien je opmerking. Mag maar we verschillen daar in mening.

   @Veteraan en BAVIAAN,
   Dat bedoel ik dus, we hebben zoveel kennis en kunde, er kan zoveel. Laten we het er iets moois van maken. Minder (veel minder misschien) materieel maar wel spiritueel. Zolang ze geen prijs op immateriele dingen kunnen plakken is er nog hoop.

   Groeten,
   Hugo

   • Beste Hugo,
    Zolang de massa slechts lichte last heeft van de huidige ontwikkelingen zal er weinig veranderen.
    Zodra echter bij het merendeel het water aan de lippen staat zullen de mensen open gaan staan voor alternatieve suggesties.
    De massa bekijkt ons nu nog als angsthazen, complotdenkers en doempredikers.
    In de tussentijd kunnen wij ons toeleggen op diverse soorten vaardigheden wat wellicht in de toekomst van pas zal komen.

 3. De burgers zijn de laatste decennia ontarmt. Alleen de macht heeft mandaad om geweld te gebruiken. Alleen doen ze dat in eigen belang. Rekening houdend met zichzelf en niet meer dan dat. De regels en wetgeving zo geconstrueerd dat zij er mee wegkomen. Het zijn zij die de regels zo hebben opgesteld. Daar is geen waarheid en gelijkheid bij betrokken. Alleen zo kunnen zij doen alsof ze iemand zjn. Want zonder uitvoerende macht die hun regels en wetgeving handhaven stellen ze geen zak voor. Volgevreten blaaskaken zijn het die in hun broek schijten als het erop aankomt als zij zichzelf moeten verdedigen. Walgelijke kneuzen die op die manier zichzelf machtig voelen.

 4. Wat een onzin. ‘Er komt geen wereldregering’. De wereldregering is er allang. Alles is gecorrumpeerd: economie, politiek en legers. Het enige dat nog moet worden veroverd is de geest van de volkeren.

  Bewijs dat ze al samenwerken kon je duidelijk zien tijdens covid. Zelfs ‘onze vijanden’ , lees Rusland, China, Noord-Korea speelden het covid spel mee, inclusief testen, QR codes, vaccins (hoewel een ander type, maar deze psyop zal op een later moment gespeeld worden). Tevens is ook Rusland bezig met DigitalID, CBDC etc.

  De (forever war) oorlog in Oekraïne heeft diverse functies zoals witwassen van geld, testen van CBDC op de hulpeloze bevolking en vooral ook het vernietigen van oud militair materiaal. Dit zal worden vervangen door (AI gestuurde) drones, robot soldaten, energie wapens etc, om uiteindelijk ook in te zetten tegen de eigen volkeren (domestic ‘terrorist’)

  • @Pascal…
   De rauwe waarheid. Verzet en vechten is zinloos… we moeten geestelijk/spiritueel groeien, want dat is waar de echte strijd plaatsvindt. We kunnen onze vrijheid in de fysieke wereld alleen nog maar terugwinnen als we geestelijk/spiritueel sterk genoeg worden om ALLES te weigeren. Iedereen is zwaar gehersenspoeld daar is niet tegen te vechten… je kan een ajax supporter met geen enkel argument of feit ompraten om een feyenoord supporter te worden. Iedereen die wakker kon worden is wakker, wie nu nog slaapt gaat niet ontwaken door informatie of gesprekken, maar alleen nog door trauma. Ondertussen blijven wij aan dode paarden trekken. We moeten ons spiritueel en geestelijk sterk gaan maken en afscheid nemen van de matrix zoals we die kennen. Geen idee wat er nu gaat komen, maar de dood wordt een bevrijding van de illusie van het leven. De droom is al heel lang een nachtmerrie die van mij wel mag eindigen. Gelukkig hoeven we daar niks voor te doen, het eind, de verlossing, komt vanzelf.

 5. Ik ben VOOR alles wat door de sataneonaziofascisten is weg gecensureerd, waarvan de uitvinders door hen de mond zijn gesnoerd, gecanceld en gesanctioneerd, of gewoon zijn omgelegd.

  Alle kennis en informatie die uit de studieboeken wordt gehouden of verwijderd en alle technische ontwikkelingen die door ‘hen die zeggen dat zij de wereld zullen redden en doen het niet’ zijn tegen gewerkt.

  Ik denk dat we dan al een heel eind op de goede weg zullen zijn…

 6. En ik denk dat we sommige mensen gewoon moeten “aanpakken” en hun kapitaal moeten afpakken.
  Want dat is hun wapen dat tegen de bevolking gebruikt wordt.
  Maar dat kan de bevolking niet zelf doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in