Democraten willen dat Trump wordt veroordeeld in politieke rechtszaak – waardoor hij niet meer kan kandideren in 2024

6
Nancy Pelosi / President Donald Trump, via YouTube, foto: Michael Vadon

Als het proces gestart zou worden, zou Trump de eerste president zijn die twee keer met impeachment bedreigd wordt. Het Huis van Afgevaardigden zal in het midden van deze week over de zaak stemmen, tenzij de president voor die tijd ontslag neemt.

De Democratische voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, zei in een verklaring dat ze hoopt dat Trump zal aftreden, maar als hij dat niet onmiddellijk doet, zal ze doorgaan met een proces. Zij vergelijkt het met toen Richard Nixon, in de jaren ’70, door de Republikeinen na het Watergate-schandaal werd geadviseerd af te treden om de federale wet te vermijden. Pelosi beschrijft de acties van de president als een “verschrikkelijke aanval op onze democratie”.

“Vandaag, na de gevaarlijke en opruiende acties van de president, moeten de Republikeinen in het Congres het voorbeeld volgen en eisen dat Trump ontslag neemt – onmiddellijk. Als de president niet onmiddellijk en vrijwillig ontslag neemt, zal het Congres onze acties voortzetten”, schrijft Pelosi in een brief aan de leden van het Huis van Afgevaardigden, aldus de New York Times.

De Democraat Katherine Clark, vicevoorzitter van het Huis van Afgevaardigden, stelt dat het Huis van Afgevaardigden al in het midden van volgende week over de zaak zou kunnen stemmen, schrijft Politico.

De New York Times meldt ook dat Pelosi heeft gesproken met Secretaris-generaal van Defensie Mark A. Milley, met als doel de toegang van Trump tot de nucleaire codes om niet nader omschreven redenen te blokkeren. Vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie zouden woedend zijn dat Democratische politici het Pentagon proberen te gebruiken als instrument om Trump te verdrijven.

  Steeds meer Amerikanen durven hun mening niet te geven - conservatieven het ergst getroffen

De president is hun hoogste baas, en totdat Trump niet langer president is, is het leger verplicht om zijn bevelen te gehoorzamen. De militairen hebben het recht om te weigeren bevelen te gehoorzamen die zij in strijd achten met de wet, maar ze hebben niet het recht om actief mee te werken voor het verwijderen van een president. Het zou een staatsgreep zijn, wijzen ze erop.

Vrijgesproken in 2019

Als het Huis van Afgevaardigden stemt om het proces te starten, zal dit de tweede keer zijn dat Pelosi een politieke rechtszaak begint om te proberen president Donald Trump van zijn ambt te ontslaan. De eerste keer, op 18 december 2019, werd hij beschuldigd van machtsmisbruik en belemmering van het werk van het Congres. Het proces is beschreven als een “heksenjacht en wraak door de Democraten voor Hillary Clinton die de verkiezing verloor” en Trump werd op beide punten vrijgesproken.

Eerder zijn Bill Clinton (1998) en Andrew Johnson (1868) ook al aangeklaagd, maar tot nu toe is niemand twee keer getroffen.

Een impeachment in de Verenigde Staten functioneert als een strafrechtelijk onderzoek waarbij het Huis van Afgevaardigden de aanklager is en de Senaat de rechtbank. Het Huis van Afgevaardigden beslist of de president wordt vervolgd en de Senaat vonnist vrijspraak of schuldigverklaring. Om Trump omver te werpen, is een tweederde meerderheid in de Senaat vereist.

Democraten willen stoppen dat Trump zich presidentskandidaat stelt in 2024

Volgens informatie aan Reuters hebben de Democratische vertegenwoordigers David Cicilline, Ted Lieu en Jamie Raskin een lijst samengesteld met beschuldigingen van misdaden die zouden hebben plaatsgevonden in verband met de bestorming van het Capitool. Trump wordt er onder meer van beschuldigd: “opzettelijk verklaringen te hebben afgelegd die aanzetten tot en leidden tot illegale handelingen in het Capitool”, schrijft PBS.

  Wetenschappelijk onderzoek: lockdown kost alleen al in de Verenigde Staten één miljoen levens

De belangrijkste reden waarom de Democraten blijven aandringen op het berechten van Trump – ondanks het feit dat hij nog maar zeer weinig tijd heeft als president en het proces geen tijd heeft om te beginnen voordat zijn termijn op 20 januari voorbij is – is volgens analisten dat als de Democraten erin slagen hem af te zetten, hij zich nooit meer als presidentskandidaat kan opstellen, schrijven meerdere media.

Trump heeft al eerder gesignaleerd dat hij zich misschien kandidaat stelt voor de verkiezingen van 2024, iets wat de Democraten naar verluidt willen voorkomen. Analisten zijn van mening dat de Democraten misschien enkele Republikeinen mee krijgen om Trump tijdens het stemmen te verraden om een betere kans te hebben bij de volgende presidentsverkiezingen. De beoordeling is echter dat het niet genoeg zal zijn om de president af te zetten.

Trump vergelijkt globalisme met “gijzelaar van andere landen”

Vorig artikelBereidheid tot vaccinatie moet worden gekocht: 500 dollar vaccinatiebonus voor Amerikaans ziekenhuispersoneel
Volgend artikelJon Voight tart Hollywood en prijst Trump na Capitool onrusten – “Het is nog niet voorbij”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. …..verder zijn de democraten bezig iedereen die voor Trump is geweest op lijsten te zetten en te straffen voor hun gebruik van vrijheid van politieke keuze.

  Lijkt mij dat alleen al de uitspraken die nu zijn gedaan van Amerikaanse Democraten die straks aan de macht zijn genoeg reden is om deze lui nu te stoppen. Enkel een revolutie of een massale arrestatie van democratische politici kan nu de vrijheid van de VS redden.
  Wie denkt dat over 4 jaar er nieuwe kansen zijn is idioot, de aankomende 4 jaar worden gebruikt om de republikeinen en hun kiezers compleet machteloos en rechteloos te maken, iets wat hier in Europa ook al heel ver gevorderd is….

  We gaan 2021 in met een enorme sprong naar dictatuur 2.0 waarbij de rechten van een deel van de bevolking word uitgeschakeld en rechten en zekerheden waar eeuwen voor is gestreden en gebloed in enkel jaren volledig nietig zullen zijn. De grootste verliezers zullen de vrouwen zijn, want behalve enkele vrouwen op hoge posten zal de rest tot huis en neuk/werp slavin worden gedegradeerd. Ook dat hoort bij een dictatuur…. en bij islam…

  Ik weet niet wie stommer is: hij/zij die de dictatuur eraan ziet komen en niet doet, of hij/zij die blind achter de waanzin van het globalisme en het eco-terrorisme aanloopt en eigen recht en leven aan het einde van de optocht de waanzin ook kwijt is…

  Jeden das seine.

  • Inderdaad. Ik ben geen voorstander van geweld, maar de enige methode om USA te redden is staat van beleg, en de linkse rotzooi opruimen, via rechtzaken en beslaglegging.

   Voor BLM en Antifa en corrupte stembureaux mederwerkers: geen gevangenis straf, maar dwangarbeid, en beslagname van alle bezittingen.
   Uiteraard na BLM en Antifa registreren als terroristische organisaties, zodat ook Soros kapitaal en Clintons kapitaal gebruikt kan worden als compensatie voor schades.

   Zou Biden aan de macht komen, voorzie ik dat de verenigde staten niet meer verenigd zullen zijn, en een burgeroorlog onafwendbaar is.

  • Inderdaad. Ik ben geen voorstander van geweld, maar de enige methode om USA te redden is staat van beleg, en de linkse rotzooi opruimen, via rechtzaken en beslaglegging.

   Voor BLM en Antifa en corrupte stembureaux medewerkers: geen gevangenis straf, maar dwangarbeid, en beslagname van alle bezittingen.
   Uiteraard na BLM en Antifa registreren als terroristische organisaties, zodat ook Soros kapitaal en Clintons kapitaal gebruikt kan worden als compensatie voor schades.

   Zou Biden aan de macht komen, voorzie ik dat de verenigde staten niet meer verenigd zullen zijn, en een burgeroorlog onafwendbaar is.

 2. In 1990 bedacht gamedesigner Steve Jackson zijn nieuwste spel: ‘Illuminati – New Word.
  Deze kaarten tonen o.a een brandend pentagon, brandende en instortende twin towers, de kerkklok van de aardbeving in Japan met de echte tijd van de beving en nog veel meer. Op 1 van de kaarten staat een afbeelding van Trump waar een kogel vlak voor zijn hoofd voorbij schiet………?
  Google maar is. Verbluffend……..

 3. Die communistische democraten in de USA, gaan echt over lijken.
  Precies hetzelfde als in ons land. Ze reageren volslagen hysterisch op dit soort zaken,
  Ze willen Trump voor de toekomst uitschakelen.
  Democratie is het smerigste op aarde, omdat het niet echt democratisch wordt uitgevoerd.
  Kijk haar onze democratie, met hun gore ondemocratische cordon club.
  Te walgelijk voor woorden,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in