Op 13 augustus heeft het Russische Ministerie van Defensie verklaard dat in Oost-Oekraïne nog een HIMARS raketartilleriesysteem van Amerikaanse makelij en een entrepot met munitie daarvoor vernietigd zijn. Tot nu toe meldt het Russische leger de vernietiging van 7 door de VS aan de Strijdkrachten van Oekraïne geleverde systemen, bericht Southfront.org.

Het HIMARS raketartilleriesysteem en een entrepot werden door de Russische luchtaanvallen vernietigd in het gebied van de stad Kramatorsk in de Volksrepubliek Donetsk, die onder controle van de AFU (Armed Forces of Ukraine) staat.

In totaal beloofde het Pentagon 20 HIMARS draagraketten aan Kiev over te dragen, waarvan er reeds 16 in het land zijn aangekomen. Zoals Washington opmerkte, verzekerde Oekraïne dat het de systemen niet zou gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. Tegelijkertijd stond het Ministerie van Defensie van het land het gebruik ervan toe voor doelen op de Krim.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde ook zware verliezen door de AFU in Oost-Oekraïne.

Meer dan 70 militairen van de 30e Gemechaniseerde Brigade van de Strijdkrachten van Oekraïne zouden gedood zijn en meer dan driehonderd gewond door inslagen van Russische raketten in de omgeving van het treinstation Gavrilovka in de regio Charkiv. Het verkeer op dit gedeelte van de spoorweg was volledig geblokkeerd.

Tot 170 nationalisten en 12 eenheden militair materieel werden vernietigd door zeer precieze inslagen van de Russische luchtmacht op het tijdelijke inzetpunt van de 10e Bergtroepen Brigade bij de nederzetting Perezdnoye van de Volksrepubliek Donetsk.

Twee compagnieën van de 72e Gemechaniseerde Brigade werden door geallieerde troepen in de omgeving van Bakhmut volledig vernietigd.

  De Russische bevolking heeft het Kremlin carte blanche gegeven om brute, maximale straffen uit te voeren - wat en waar het ook nodig is

Als gevolg van aanvallen op de controlepunten van de 66e Gemechaniseerde Brigade en de gewapende formatie Rechtse Sector in de omgeving van Starye Terni van de Volksrepubliek Donetsk werden meer dan 100 nationalisten en tien eenheden militair materieel vernietigd.

Het Russische Ministerie van Defensie meldde ook dat twee Mi-24 helikopters van de Oekraïense luchtmacht werden vernietigd in het gebied Domanevka in de regio Mykolaiv. Russische luchtverdedigingsmiddelen vernietigden vier Oekraïense onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) in de gebieden Tsentralnoye in de regio Mykolaiv, Suligovka, Shestakovo en Dmitrovka in de regio Kharkiv. Vier HIMARS-raketten werden in de lucht neergeschoten in de omgeving van Novaja Kachovka in de regio Cherson.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldregeringen bereiden zich voor op een Extinction Level Event (ELE); CDC krabbelt terug op elke pijler van het COVID theater
Volgend artikelHet Oekraïense Ministerie van Defensie dreigt Russische burgers op de Krim te bombarderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wat een geldverspilling, en wij maar betalen voor die onzin die ze uiteindelijk toch binnen afzienbare tijd weer opblazen!

  Maar goed, geldverspilling aan de verkeerde doelen en onzinnige projecten schijnt een welbekend fenomeen te zijn binnen de EU, maar niet te spreken over al die andere geldverkwisters buiten de EU. Fijn he’ te weten dat al uw belastinggeld zo goed en weloverwogen terechtkomt.

  🙉🙈🙊

 2. Bepalde groep elite wordt alleen maar rijker met militaire onderdelen. De midenklassen en armere moet nog verder in de put vallen. De burger moet beginnen met acties tegen stroom bedrijven, overheden, handelaars, supermarkten om de prijs te laten verlagen omdat onze politicis doen niets. De burger gebruikt nog niet zijn eigen macht tegen bedrijven gezamelijk en tegen de parasiten van de EU.
  Een goede overheid zal de winst van de elite en bedrijven terugvoorderen! Exit van de EU!

  • Een goede overheid? varkens zullen nog eerder vliegen. Maar je hebt volkomen gelijk dat wij burgers samen een front moeten vormen en op een slimme wijze voor ons een nieuw systeem moeten creeeren. Helaas heeft onze “goede” regering tweedracht weten te zaaien binnen onze maatschappij en is de huidige domheid van de mensen grenzeloos.

 3. Wanneer we al die in het Westen vervaardigde wapens eens nader bekijken zijn die in feite veredelde ‘brol’ die door de Russische oorlogsmachine gewoon wordt vernietigd. Dat is dus de waarde van het US “Militair Industrieel Complex” dat géén kwaliteitswapens kan vervaardigen die evenwaardig zijn aan wat de Russen al jaren hebben! Kijk naar de anti-tankwapens, zelfs na 4 rake klappen rijden de Russische tanks verder om ff te ontstoffen bij wijze van spreken! De F 35 aka “het vliegend hangbuikzwijn” is daar het zoveelste voorbeeld van. Het MIC van de US krijgt jaarlijks 1 triljard dollar, het Russische MIC 100 miljard. Welke belastingbetaler is beter af?

 4. Ik heb altijd beetje verder terug gekeken.
  Neem D-day. De Amerikanen die aan land kwamen werden door een paar duitse machinegeweren neergemaaid.
  Die waren op 300 meter afstand.
  De Amerikanen hedden niet eens een scherpschutter om die uit te schakelen…..

  Dan kijk eens naar de hele ontwikkeling van de eerste AK47.
  De staat stelde een tekenaar ter beschikking en een fabriek voor eerste testmodel.

  In NL of USA zou de man weggetrapt zijn; en er zou absoluut niet naar hem geluisterd worden.
  —————–
  Kijk intern naar NL; neem de Leopards.
  We hebben een tankwerkplaats; daar kan een tank helemaal gestripped worden, en gereviseerd.
  De richtmiddelen en observatiemiddelen bepalen de slagvaardigheid van een tank.
  Dat is electronica; kan zo ingebouwd worden, klein en licht.

  Nee hoor; we maken een gek min van defensie; die verschroot ze allemaal.
  ——–
  Wij betalen via NATO mee aan die Himars…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in