pxhere / CC0 Publiek domein

Na herhaaldelijk een wapenstilstand met Hamas te hebben afgewezen en het idee als “belachelijk” te hebben bestempeld, stemde Israël in met een vierdaagse stopzetting van de vijandelijkheden in Gaza en een gevangenenruil. Zes weken van dood en verderf, die volgens Israëlische en Westerse leiders hadden moeten leiden tot de vernietiging van Hamas, hebben nu het imago van de Palestijnse beweging in de hele Arabische wereld en daarbuiten versterkt, schrijft Robert Inlakesh.

De vierdaagse wapenstilstand die deze vrijdag werd ingevoerd, zorgde voor een zucht van verlichting voor degenen die het zwaarst getroffen waren door de oorlog in de Gazastrook, maar heeft in veel opzichten een ramp betekend voor de Israëlische regering. Terwijl vrouwen en kinderen, die door zowel Hamas als Israël gevangen worden gehouden, worden herenigd met hun families, dreigt een nieuwe oorlog. Hoewel de geliefden van degenen die zijn vrijgelaten nu feestvieren, zullen de volgende stappen cruciaal zijn bij het bepalen van de uiteindelijke uitkomst van de 46 dagen durende strijd die nu op pauze is gezet. Op dit moment lijkt het erop dat het idee dat “Hamas moet verdwijnen” niet meer is dan een hersenschim.

Op 27 oktober nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties onder overweldigend applaus een resolutie aan waarin werd opgeroepen tot een wapenstilstand om de gevechten in de Gazastrook te stoppen. Hoewel de niet-bindende resolutie werd aangenomen met een meerderheid van 120 stemmen voor, verwierpen Israël en de Verenigde Staten de resolutie resoluut. De oproep tot een wapenstilstand, ingediend door Arabische landen, werd door Gilad Erdan, ambassadeur van Israël bij de VN, bestempeld als een “verdediging van nazi-terroristen”. Dit kwam nadat Hamas vier Israëlische burgergijzelaars vrijliet zonder voorwaarden, om wat de groep humanitaire redenen noemde.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu en anderen in zijn noodkrijgsregering hebben herhaaldelijk verklaard dat ze Hamas en gelieerde Palestijnse gewapende groepen in Gaza willen verpletteren en weigeren met hen te onderhandelen. Het zes weken durende luchtbombardement op dichtbevolkte burgergebieden in de belegerde Palestijnse enclave, dat ook overging in een grondoorlog, heeft volgens sommige schattingen meer dan 20.000 levens geëist, maar is er niet in geslaagd om Hamas uit te schakelen. In feite zijn de Israëlische strijdkrachten niet in staat geweest om ook maar één belangrijk militair wapenfeit te laten zien tegen de Palestijnse gewapende groepen. Terwijl Hamas beweert 355 Israëlische militaire voertuigen te hebben aangevallen tijdens de afgelopen twee weken van gevechten en videobeelden heeft gepubliceerd van tientallen aanvallen, zijn de Israëlische strijdkrachten er niet in geslaagd hoge leiders van Hamas te vermoorden, gijzelaars met geweld te bevrijden, grote tunnelnetwerken bloot te leggen of zelfs maar bewijs te publiceren dat ze een aanzienlijk aantal Hamas-strijders hebben gedood op het slagveld.

  De hysterische stijl in de westerse politiek - Waarom de politieke retoriek van westerse naties steeds krankzinniger en krankzinniger wordt

Volgens de financiële krant Calcalist werd de Gaza-oorlog al vroeg geschat op ongeveer 50 miljard dollar, ruwweg 10% van het BBP van Israël. Daarnaast heeft het Israëlische leger naar verluidt verlies geleden aan inlichtingen- en bewakingsapparatuur langs de noordgrens, door aanvallen van de Libanese groep Hezbollah. De Jemenitische Ansarallah nam ook een schip in de Rode Zee in beslag dat eigendom was van een Israëlische zakenman, waardoor de handel via de zuidelijke havenstad Eilat ernstig werd belemmerd. En dan hebben we het nog niet eens over de onvermijdelijke langetermijneffecten op zaken als Israëls toeristische sector of investeringen in zijn hightechindustrie.

Daarbovenop hebben we gezien dat er immense druk wordt uitgeoefend op de Amerikaanse strijdkrachten in Syrië en Irak, met dagelijkse aanvallen op hun militaire faciliteiten, met als enige doel Washington onder druk te zetten om een einde af te dwingen aan de aanvallen van Israël op Gaza. In de hele Arabische wereld boycot het grote publiek op ongekende schaal westerse producten, in het bijzonder bedrijven als McDonalds die hun steun hebben betuigd aan het Israëlische leger. De schaamteloze dubbele moraal van de collectieve politieke en economische elites van het Westen, evenals de gevestigde media, worden ook zwaar bekritiseerd, zoals de BBC die zich schuldig maakt aan bevooroordeelde berichtgeving over de kwestie Palestina-Israël.

In plaats van geconfronteerd te worden met de toorn van de hele wereld en verpletterd te worden, heeft Hamas niet alleen overleefd, maar wordt het zelfs steeds populairder. Terwijl de regering van de Amerikaanse president Joe Biden excuses aanbood voor de Israëlische invasies en bombardementen van ziekenhuizen in de Gazastrook, door te beweren dat Hamas een belangrijke aanwezigheid heeft behouden op plaatsen zoals het onlangs aangevallen al-Shifa ziekenhuis, is de wereld in verontwaardiging ontstoken over de wreedheden die Israël heeft begaan in de Palestijnse gebieden. Martin Griffiths, de VN-hulpchef, heeft de humanitaire ramp in Gaza “de ergste ooit” genoemd en het wordt gezien als een direct gevolg van het feit dat de VS “geen rode lijnen” heeft getrokken voor het gedrag van Israël in Gaza.

  VN-agentschap: Gaza is nu een "kerkhof" voor kinderen

Ondertussen behaalt Hamas de ene overwinning na de andere, vanuit guerrillaoorlogsvoering en politiek perspectief, terwijl haar militaire capaciteiten tot nu toe onverminderd lijken te zijn gebleven. De Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, die hun aanval op Israël lanceerden op 7 oktober, zijn erin geslaagd om de aandacht van de wereld weer op de kwestie Palestina te vestigen, hebben politieke gevangenen bevrijd die in Israëlische gevangenschap worden vastgehouden, terwijl ze klap na klap uitdelen aan een van de machtigste strijdkrachten ter wereld.

Sinds het vredesplan van Kerry, dat een mislukt initiatief was onder de regering van Barack Obama, heeft de Amerikaanse regering geen enkele echte inspanning geleverd om een levensvatbare Palestijnse staat te creëren. Sterker nog, tot 7 oktober had niemand het over een Palestijnse staat, de focus lag in plaats daarvan op de kwestie van de Saudisch-Israëlische normalisatie. Het was duidelijk de gedeelde overtuiging van de Israëlische en Amerikaanse regeringen dat Hamas in bedwang kon worden gehouden met de periodieke uitgifte van Qatarese hulpsubsidies, terwijl de Palestijnse Autoriteit alleen versterkt zou worden om af te rekenen met een aantal milities die zich de afgelopen twee jaar op de Westelijke Jordaanoever hebben gevormd. Vandaag de dag heeft de hele wereld het over de vorming van een Palestijnse staat. Er is ook het idee om de Palestijnse Autoriteit aan de macht te brengen in de Gazastrook, wat in wezen zou betekenen dat de 17 jaar durende economische blokkade die het Westen het land heeft opgelegd, wordt opgeheven. De kwestie van het beschermen van de status-quo bij de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem staat ook op een serieuze manier op de regionale agenda, terwijl de regering van Benjamin Netanyahu afglijdt naar een ineenstorting.

  Iran geeft orders voor een algemene aanval op Israël: De VS geeft de IDF duizenden artilleriegranaten die bedoeld zijn voor Oekraïne!

Als Israël en zijn westerse medestanders ervoor kiezen om het conflict verder te laten escaleren in plaats van een vreedzame oplossing te vinden, dreigt de oorlog zich uit te breiden tot een breder regionaal conflict; een bedreiging voor de stabiliteit van alle betrokken naties. Het streven naar een staakt-het-vuren kan een nieuw tijdperk inluiden in het conflict, een tijdperk waarin Hamas zal blijven. Vrede is in het belang van de hele regio, we hebben gezien wat het Israëlische leger te bieden heeft en het heeft niet geleid tot de nederlaag van Palestijnse gewapende groepen, het heeft alleen een slag gescoord tegen burgers in Gaza. Dit zal een harde pil zijn voor de Westerse regeringen om te slikken, maar de enige oplossing om het leven van burgers veilig te stellen en de vrijlating van alle gevangenen te bewerkstelligen, is door middel van een vreedzame oplossing, niet door meer geweld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

CNN betrapt op het ensceneren van nepaanval in IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-bureaucraat roept leger op om bevolking te vaccineren: “Stop met het uitleggen van de wetenschap”
Volgend artikelAls de dollar sterft, sterft ook het Amerikaanse leger, Israël, Argentinië en alle andere dwazen die zo dom zijn om hun economische toekomst te koppelen aan een instortende munt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Hoog tijd de globalisten in en op te sluiten. In een 15 min smart city waar constant luchtaanvallen uitgevoerd worden, vaccinaties elke 2 maanden verplicht zijn, en waar je niks zult bezitten maar godverdomme zult lachen als de camera naar je kijkt! Voor altijd tot de plotselinge dood erop volgt!

 2. hoop voor de Palestijnen, meer niet wel mooi om te lezen dat velen de Westerse producten boycotten, dat doet mijn hart goed, vredelievend wapen maar zo terecht.

 3. De hoogmoed van het hypocriete , zgn democratische Westen zal diep, heel diep vallen. Boontje ( het Westen dus ) komt om zijn loontje.
  Arm volk dat zulke hypocriete, volk verachtende lijers ( geen leiders ) heeft.
  Het worden barre tijden, daar ben ik van overtuigd.
  Er moet een gigantische straatbezem door de westerse politiek. Anders zal de neergang alleen nog maar groter worden. Nogmaals arm volk dat zijn / haar oren laat hangen naar zulke onbenullen.
  Maar onthoudt, iedere oorlog is een bankiersoorlog. De hoge dividenden uit de smerige, vuile, vieze oorlogsindustrie maken veel goed voor de globalistische psychopaten.

 4. Buig niet,maar breek,
  zwijg niet maar spreek,
  kniel niet sta recht,
  vlucht niet maar vecht
  (voor de goede zaak natuurlijk,geen oorlog.)

  • Ja het slechtste soort. Ook hier lijden de gewone joden onder. De zionisten hebben tijdens de 2e wereldoorlog ook mee geholpen aan de afslachting van de joden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in