© Mazur/cbcew.org.uk / Flickr CC BY-NC-ND 2.0 DEED

Wat is de reden voor de “Al-Aqsa Flood”, zoals Hamas haar terreuroperatie tegen de Zionisten heeft genoemd?

Op 8 oktober schreef Alastair Crooke, een van de meest ervaren Midden-Oosten deskundigen, in AlMahadeen:

“Israël” is uiteengevallen in twee gelijkwaardige facties die vasthouden aan twee onverzoenlijke visies op de toekomst van “Israël”; twee elkaar tegensprekende lezingen van de geschiedenis en van wat het betekent om Joods te zijn.

De scheur kan niet vollediger zijn. Maar dat is het wel. De ene factie, die een meerderheid heeft in het parlement, is grotendeels Mizrahi – een voormalige onderklasse in de Israëlische samenleving; en de andere, grotendeels welgestelde liberale Ashkenazi.

Mizrahi zijn meestal de oorspronkelijke Joden uit het Midden-Oosten en vaak uiterst rechts religieus, Ashkenazi zijn meestal liberale Europese Joden. De huidige regering van Netanyahoo is de eerste met uiterst rechtse religieuze Mizrahi ministers, schrijft Bernhard.

De meeste Mizrahi volgen de Sefardische religieuze riten. Zij willen een religieuze staat gebaseerd op de Joodse wet. Ze zijn net zo radicaal als ISIS.

Het Hooggerechtshof van Israël heeft 14 Asjkenazische rechters en één Mizrahi rechter. Dit is een van de redenen waarom de regering Netanyahoo wil dat het parlement uitspraken van het Hooggerechtshof kan wegstemmen. Er zijn grote, door de VS gesponsorde “regime change” protesten in Israël geweest tegen deze stap. De leiders van het leger en de veiligheidsdiensten, meestal Ashkenazi, hebben zich ook verzet tegen de stap van de regering tegen het hof.

Ik denk daarom dat het heel goed mogelijk is dat er inlichtingen waren die wezen op de Hamas-aanval, maar dat die niet werden onthuld om Netanyahoo in de val te laten lopen. We hebben echter geen bewijs dat er redelijk nauwkeurige waarschuwingen van de inlichtingendienst waren, of dat die werden tegengehouden.

  Het einde van pax americana

Er wordt al geëist dat Netanyahoo vertrekt. Al was het maar voor zijn langdurige sponsoring van Hamas als tegenwicht voor de meer seculiere Fatah Palestijnen. Als hij niet langer premier is, zullen de rechtbanken de drie omkoopzaken die momenteel tegen hem lopen, behandelen. Hij zou waarschijnlijk in de gevangenis belanden.

Een andere reden voor het succes van Hamas was het feit dat drie van de vier infanteriebataljons, met elk 800 soldaten, die normaal gesproken de Gazastrook bewaken, naar de Westelijke Jordaanoever waren verplaatst om rechtse zionistische kolonisten te beschermen tijdens een religieuze feestdag. Hierdoor kon Hamas gemakkelijk door het hek breken.

Terug naar Alastair Crooke over het echte motief van de Al-Aqsa flood:

Rechts in de regering van Netanyahu heeft twee al lang bestaande verplichtingen. Eén daarvan is om de (Joodse) Tempel op de “Tempelberg” (Haram al-Shariff) te herbouwen.
Voor alle duidelijkheid, dat zou de sloop van Al-Aqsa inhouden.

De tweede allesoverheersende verplichting is de stichting van “Israël”, op het “Land Israël”. En nogmaals, voor alle duidelijkheid, dit zou (volgens hen) inhouden dat Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever moeten worden verdreven. De kolonisten hebben het afgelopen jaar inderdaad Palestijnen uit delen van de Westelijke Jordaanoever verdreven (met name tussen Ramallah en Jericho).

Op donderdagochtend (twee dagen voor de Al-Aqsa Flood) bestormden meer dan 800 kolonisten de moskee-compound, onder volledige bescherming van Israëlische troepen. Het ritme van dergelijke provocaties neemt toe.

Dit is niets nieuws. De Eerste Intifada werd uitgelokt door een provocerend bezoek van (toenmalig) premier Sharon aan de moskee. Ik maakte deel uit van de presidentiële commissie van senator George Mitchell die dat incident onderzocht. Toen al was het duidelijk dat Sharon het bezoek bedoelde om het vuur van religieus nationalisme aan te wakkeren. Op dat moment was de Tempelberg Beweging nog een kleintje; nu heeft ze ministers in het kabinet en op sleutelposities in de beveiliging — en heeft ze haar volgelingen beloofd om de “Derde Tempel” te bouwen.

  Elon heeft me in verlegenheid gebracht met nepclips - hier zijn een paar echte Hamas-kills

De dreiging voor Al-Aqsa neemt dus al twee decennia toe en bereikt nu een hoogtepunt. En toch zagen de Amerikaanse en Israëlische inlichtingendiensten het verzet niet aankomen, noch het geweld van de kolonisten op de Westelijke Jordaanoever?

Wat er zaterdag gebeurde, werd algemeen verwacht en duidelijk uitgebreid gepland.

Er is trouwens geen enkel archeologisch bewijs dat er ooit een Joodse ‘Tempel’ heeft bestaan in Jeruzalem. Als die er al was, dan was dat hoogstwaarschijnlijk niet op de heuvel Al-Aqsa, maar op één van de zes andere.

Al-Aqsa is heilig voor alle moslims, zowel sjiieten als soennieten. De vernietiging ervan zou onvermijdelijk tot oorlog leiden. Het Westen onderschat duidelijk welke krachten oproepen als deze kunnen doen ontstaan:

Vrijdagpreek van de Grote Moskee in Mekka bidt voor de “bevrijding van de Al-Aqsa Moskee” in Jeruzalem.

Dit is om twee redenen belangrijk:

 • Publiek van 2 miljard moslims.
 • Dergelijke preken zijn aanzienlijk gecensureerd onder MBS. De preek van vandaag was waarschijnlijk vooraf goedgekeurd.

Video

Israël heeft witte-fosfor gebruikt op de mensen in Gaza, nog een oorlogsmisdaad. Israël heeft alle mensen in het noorden van Gaza, 1,1 miljoen mensen, 24 uur de tijd gegeven om naar het zuiden van Gaza te verhuizen. Dat is onmogelijk en zal niet gebeuren. Het is een poging tot etnische zuivering.

Als er twee miljoen Joodse mensen door christenen in een gigantische openluchtgevangenis zouden worden opgesloten en onder totale belegering zouden worden geplaatst, en hun zou worden verteld dat de helft van hen 24 uur de tijd had om naar de andere helft te verhuizen of gedood te worden, zou er bij niemand enige verwarring bestaan over waar ze getuige van waren.

  Israël geeft toe eigen mensen te hebben gedood op Nova muziekfestival

Als Israël, zoals aangekondigd, een grondaanval op Gaza uitvoert, zal Hezbollah in Libanon waarschijnlijk Israël aanvallen. De VS hebben Syrië naar verluidt (via Frankrijk) laten weten dat Damascus, en president Assad persoonlijk, aangevallen zouden worden als dat zou gebeuren. Dit is een misrekening. Het is verre van zeker dat Assad, of zelfs Iran, de middelen heeft om Hezbollah tegen te houden.

Een Amerikaanse aanval op de regering van Syrië zou Rusland in de oorlog betrekken. Iran zou ook reageren en dat is precies wat sommige neocons willen.

Van daaruit zou de oorlog gemakkelijk verder kunnen escaleren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Volledige video van aanval op IDF-basis Fiji ten zuiden van Gaza StadVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit alles en de wereldoorlog ook
Volgend artikel“Al-Aqsa Flood”: De verrassing is dat sommigen verrast zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. En die miljoen mensen komen zeker weer naar Europa?
  Waarom vangen landen als Iran of Irak of Pakistaanse of Afghanistan die palestijnen dan niet op?
  Ik weet denk het antwoord niemand wilt dat volk hebben.
  Opzouten met die palestijnen
  En als mensen zo erg vinden zou zeggen laat Iran of pakistaan of Irak ze maar opnemen maar dat doen die landen ook niet

 2. Mizrahi zijn meestal de oorspronkelijke Joden uit het Midden-Oosten en vaak uiterst rechts religieus, Ashkenazi zijn meestal liberale Europese Joden. De huidige regering van Netanyahoo is de eerste met uiterst rechtse religieuze Mizrahi ministers, schrijft Bernhard.

  Nou vermoed ik een beetje waarom de overheid onder leiding van Netanyahoo zo fanatiek pro covid vaccin was, ik denk dat mizrahi joden zich normaliter nooit laten vaccineren, en de askhenani joden wel, wie overleeft?
  Helaas kan ik het standpunt m.b.t. vaccineren onder de verschillende soorten joden niet vinden op het internet.

 3. Er is dus wel archeologisch bewijs dat er een tempel heeft gestaan; zie funderingen .

  Daarnaast: als al Aqsa wordt opgeblazen, gelijktijdig met de andere moslim gebouwen aldaar, zullen de moslims wel schreeuwen en balken, maar een all out oorlog zou de gebouwen niet herstellen.

  Bovendien kan Israel reigen met de vernietiging van Mekka, Medina, en de hoofdsteden van aanvallende landen. 9atoom bommetjes….)

  Zouden ze dat spul opblazen, hebben moslims geen reden meer daar te komen, en kan de tempel herbouwd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in