Dati Bendo / European Commission, 2024 / Wikimedia / (CC BY 4.0 DEED)

De grootste oppositiepartij en populairste partij van Duitsland, de centrumrechtse CDU/CSU-alliantie, heeft tijdens haar partijcongres de dienstplicht weer op de agenda gezet en belooft deze opnieuw in te voeren zodra ze de macht in Berlijn weer in handen krijgt. De aankondiging komt slechts enkele dagen nadat Manfred Weber, voorzitter van de door de CDU gedomineerde Europese Volkspartij (EVP) het idee opperde om een EU-brede dienstplicht in te voeren en Brussel uit te rusten met eigen nucleaire afschrikkingscapaciteiten, bericht Tamás Orbán.

Tot 2011 had Duitsland een selectieve dienst, waarbij 18-jarigen konden kiezen tussen een jaar in het leger of in de sociale sector.

Gezien het personeelstekort in de Bundeswehr en de geopolitieke omstandigheden die door de oorlog in Oekraïne zijn ontstaan, wil de CDU het systeem officieel opnieuw invoeren als tussenstap voordat ergens in de toekomst wordt overgestapt op een algemene dienstplicht, meldt Deutsche Welle.

De regerende sociaaldemocraten (SPD) hebben tot nu toe vermeden om een bepaalde kant te kiezen uit angst om nog meer stemmen te verliezen tijdens de EU-verkiezingen in juni. Toch heeft minister van Defensie Boris Pistorius meerdere keren laten doorschemeren dat er misschien geen andere opties zijn, waarbij hij beloofde pas in de zomer (d.w.z. na de verkiezingen) met een officieel advies te komen.

Naar verluidt overweegt Pistorius een systeem dat gebaseerd is op het Zweedse model, dat een stuk zachter is dan wat de CDU in gedachten heeft. De Zweedse ontwerpwet, die in 2017 opnieuw werd ingevoerd als reactie op de oorlog in Oost-Oekraïne, stelt alleen een medische keuring verplicht voor 18-jarigen van beide geslachten, maar houdt de eigenlijke dienstplicht vrijwillig, wat elk jaar 5-10% van de pool oplevert.

  De geplande plundering van Oekraïne

Vergelijkbare gedeeltelijke dienstplichtmodellen zijn van kracht in Denemarken, Noorwegen en de Baltische staten, terwijl Oostenrijk, Zwitserland, Finland en Griekenland een actieve algemene dienstplicht hebben, hoewel ze allemaal een vorm van alternatieve (sociale) dienstplicht aanbieden – vergelijkbaar met de voorkeursaanpak van de CDU.

Duitsland is niet het enige land dat overweegt om de dienstplicht weer in te voeren in Europa, en het hele debat moet misschien ook centraal worden aangepakt, op EU-niveau, zoals velen in Brussel, inclusief het hoofd van de EVP, geloven.

Toen hij het EU-verkiezingsprogramma van de EVP besprak in een interview met BR24, pleitte Manfred Weber opnieuw voor verdere centralisatie van het Europese defensiebeleid. Weber zei dat hij een groot voorstander was van de algemene dienstplicht voor Europa, maar dat de keuze voor alternatieven in de sociale sector ook aan jongeren moet worden aangeboden.

Verder herhaalde Weber ook zijn pleidooi voor het bouwen van een EU-breed nucleair schild, zoals het uitrusten van Brussel met een eigen nucleair arsenaal. “We hebben een Europees kernwapen nodig,” zei Weber stellig.

In het verleden heeft de Franse Emmanual Macron herhaaldelijk een deel van zijn nucleaire arsenaal aangeboden om te dienen als een centrale afschrikking ter bescherming van het hele blok, maar de socialistische regering van kanselier Olaf Scholz is terughoudend geweest om dit te accepteren, deels omdat dit Parijs onvermijdelijk de de facto militaire leider van Europa zou maken. Weber zei echter dat hij “teleurgesteld” was dat Berlijn weigerde het voorstel in overweging te nemen en voegde eraan toe dat het dringend opnieuw bekeken moet worden, samen met alle andere voorstellen voor meer gecentraliseerde “Europese defensiestructuren” – een duidelijke voorloper van een toekomstig EU-leger.

  Over het mislukken van de Oekraïense tegenaanval

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een tijdperk van grote veranderingen is aangebrokenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSubtiliteiten
Volgend artikelDe nieuwe invasie van Rusland is gericht op de op één na grootste stad van Oekraïne, en dat zou ons op de rand van een “Nucleaire Armageddon” kunnen brengen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Dat ze eerst maar eens volk zien te vinden die dit willen doen.lijkt mij dat de jeugd zich niet meer in levende lijve op een battle field wil begeven. Alleen maar via games. Hier is geen animo meer voor en als ze het gaan verplichten zullen jongeren uitwijken naar andere landen.

   • Oprecht mei 13, 2024 Bij 17:23

    De opdracht komt van de gebruikelijke verdachten het Asjkenazische & Khazaarse georganiseerde jodendom deze boosaardige entiteiten hebben samen met de christelijke zionisten de Amerikaanse politiek bezet en voeren de marsorders uit van Bibi Nethayahu en de zijnen.

    Het ‘verreikende plan’ is de communistische werelddictatuur die na de derde wereldoorlog zal ontstaan.

    “Een Jood werd niet geschapen als middel voor een ander doel; hij IS zelf het doel, aangezien de substantie van alle goddelijke emanaties ALLEEN geschapen werd om de Joden te dienen.” Chabad Lubavitch-leider, “The Great Rebbe” Rabbi Menachem Mendel Schneerson. Deze voeren de Bijbelse profetieën uit je ziet het in real time gebeuren.

    https://henrymakow.com/unnamed-14.jpg

 2. Hoepel maar helemaal op met jullie dienstplicht.
  Ik ga geen vinger uitsteken voor Klaus Schwab en trawanten. Ook niet voor zijn politieke dienstmeisjes zoals Rutte. Of voor pionnen van de investeringsbankiers zoals Macron,
  Gewoon Nee, ne pas, nie, nada, njet begrepen ?
  Ga maar lekker door met referenda afschaffen, media kleuren en internet censureren dan lopen de kazernes helemaal vol met mensen die “pang pang” willen roepen, stelletje kneuzen
  Wedden ?

 3. In juni wordt het ‘misbaksel’ EU erkend dmv verkiezing.
  Hebben ze hun schaapjes op het droge voor de verre toekomst, zie vb politiek Den Haag
  De schijnheiligen, met hun theaterstukken meegerekend
  Trollen , van dezelfde club.

 4. Tuurlijk, het zal eens niet zo zijn dat ze mensen willen afslachten. Lekker op elkaar gaan schieten, leuk joh. Laat ze fijn zelf een pistooltje oppakken en elkaar gaan afslachten, misbaksels. Dienstplicht = slavernij!

 5. Zo kennen wij ze; dwingen, verplichten, verbieden, sancties, mooipraten, liegen, misleiden, weglachen en duiken voor confrontatie enz. enz.
  En dat allemaal vanachter een microfoon voor eigen parochie.

  En intussen hard bezig om de eigen toekomst en eigen hachje veilig te stellen.
  De Eu is steeds meer die muis op een brug, ” wat kan ik lekker stampen”.

  Wie gelooft de gasten nog?
  Zodra men zijn/haar leven in handen geeft aan dat gespuis, in de hoop dat ze het volk dienen, komt telkens bedrogen uit.
  Dat is al honderden jaren zo.

  Maar, ga gerust je gang jongens en meisjes, ga maar kogels en granaten vangen voor de mensen die slechts hun eigen belangen nastreven en totaal niet wakker liggen bij jullie verwondingen of jullie nabestaanden.

  Nu kunnen jullie er nog over nadenken wat je zal gaan doen, straks aan het front is daar de kans niet meer voor.

 6. Er lopen hier meer dan genoeg ‘kansparels’ rond die nu toch niks anders te doen hebben dan mensen lastig te vallen. Laat ze zich maar uitleven op de Russen.
  Wij en de Russen hebben hier voordeel bij.
  Wij, omdat we van die rotzooi makers verlost zijn, en de Russen dat ze weer wat extra kanonnenvoer krijgen om op te oefenen.
  Trouwens het leger moet divers worden, dus hier ligt de perfecte kans hiervoor.

 7. Centrum rechts?

  das ala VVD die links gedrag vertoont.

  het is eerder een Centrum Links, maar oe dat mogen we vast niet denken.

 8. Laten die smerige, vuile, Gore oorlogophitsers zelf naar het front gaan. Dan hebben we daar geen last meer van en komt er hopelijk eindelijk rust = vrede aan het front en in de wereld. Of hebben die oorlogophitsers soms gelden vanuit usa gekregen om Europa voor de derde keer plat te laten gooien? Of is er chantage in het spel? Of beiden?
  Echt niets zou me nog kunnen verbazen. Ieder normaal denkend mens wil dit gedonder niet.
  Europa gaat door de 13 of 14 krankzinnige sancties vanuit Brussel toch wel naar de donder. De deindustralisatie in Duitsland loopt al volop dankszij de groene kmer die in de regering daar zit. En de rest van Europa zal volgen. En dan wil troela ook nog sancties tegen China. Hoe krankzinnig moet je zijn om een continent naar de donder te helpen? Of wordt ook hier de order vanuit usa uitgevoerd. Dan is er voor usa een concurrent minder. Echt niks verbaast me meer in deze waanzinnige wereld. Wat een wereld, wat een toekomst vooral voor onze kinderen en kleinkinderen.
  Streef verdomme naar vrede, flikker de yankees en al die globalistische organisaties uit Europa, zoek samenwerking met Rusland. Een land dat olie, gas en grondstoffen heeft.
  Wat heeft Europa aan grondstoffen? Toch niets vergeleken met wat daar in de grond zit.
  Uso en de usa schoothondjes in Europa zien hun invloed in de wereld afnemen, EN usa en Europa zijn failliet. Dus hoe los je dat op? Onze bestuurders (uch) lossen dat op met een oorlog om hun wanbeleid te verbloemen ipv te erkennen dat ze 100% fout zaten.
  Arm volk dat zulke idiote lijers heeft, die alleen voor hun eigen hachje zorgen en niets voor het volk over hebben. Overigens dat volk betaalt wel hun zeer riante salarissen.

 9. Na ww2 werd er al door de VS gestreefd naar een Europees leger als tegenhanger v.d. communistische invloedsfeer. Verschil in opvattingen tussen Duitsland en Frankrijk lieten dit gelukkig mislukken. Nu komt het weer van pas om Rusland alsnog zover te verwakken dat de VS alsnog kan toeslaan in de versplintering van Rusland ten koste van een totaal vernietigd Europa. Rusland is hier al meer dan een eeuw zich hierop aan het voorbereiden. Zeer geavanceerde luchtafweer, nucleair bestendige schuilkelders, niet te stoppen vergeldingswapens. Europeanen zouden er goed aan doen bij komende verkiezingen massaal op vredestichters te stemmen.

 10. Kijk ik was ooit eens een oorlogszuchtige mafklapper, ja dat was ik…ik weet hoe men dood en…ik heb gediend en voor enige institutions gewerkt en dik geld verdient na de service en ook bad things to bad people (zogezegde) gedaan heb schaam ik me nu dat ik ouder geworden ben en de hele shit achter me heb…(niet dat ik opnieuw de wapens zal opnemen) als het voor de vrijheid is zal ik het doen 100% zeker weten, ik praat regelmatig met kennissen en vrienden ex militairen ex contractors noem maar op…ik weet niet wat er in de afgelopen jaren met hun is misgelopen maar ze zouden hun kinderen in een oorlog sturen en zouden fier op hun zijn …. krijg ik niet in men kop…ik was ooit een fiere jongen hey ca. 17 missies achter me en af en toe zonder blessures teruggekomen scherf…een ketser van een 7,62×39 in de lies (heup) hey cool…de keer dat je er achter komt waarvoor en waarom…ja dikke klap in the face nu ik wilde het eens meedelen en zeker aan de jonge generatie die denken we gaan eens naar het leger en spelen pc games….als je vriend zijn hersens in je gezicht hangen gaat je leven er een beetje anders uitzien end of story

 11. Als debiele leuders oorlog willen dan,,,,,,,, IS DAT OM EIGENBELANG WAAR TE MAKEN DAT ZIJ DENKEN DAT ZE ZO GOED BEZIG ZIJN!?? echter zoals al tijd gaat het hierom ander mensen te gebruiken om hun stront op te vreten die zij uitwerpen om de wereld te bevuilen met haat en nijd die er altijd en eeuwig al is geweest Ik zag gisteren nog een flim van high Chaparel waarin rondtrekkende immigranten of al gevestigde die er al woonden door het Apache gebied trokken om meer vee er door te drijven op hun gebied dat ze was toegewezen door de federale regering in Washington die steeds meer tuig vanuit Europa daar zich laten vestigen en de Indianen steeds verder terug drongen in hun eeuwenoude landgebied waar ze eewig hadden gejaagd op bizons Maar nu door tienduizenden stuks vee daar over hun land werd gedreven waardoor er geen bizon meer overgebleven was Ook de grote baas van high Chap. was steeds meer bezig om nog groter gebied te bezitten door het opkopen van kleine boerderijen met enkele duizend stuks vee De baas was wel Apache gezint maar de indianen hadden daar geen boodschap omdat veel tuig zich niet aan de overeenkomsten hielden en gewoon de indianen afschoten als die weer eens opstandig waren en dus rondtrekkende veeboeren overvielen Uiteindelijk is de laatse indiaan zo rond 1900 uitgeroeid om hub eigenbelang kracht bij te zetten dat zij de nieuwe bewoners van de amerika zijn geworden Ja en hoe dit na 124 jaar uitziet is de totale ondergang van het Amerikaans volk!!!!!!!!!!!!!!

 12. Je zou denken dat die Duitsers wel beter zouden weten na twee keer zo’n grote oorlog gevoerd te hebben. Ben serieus wel benieuwd naar de reactie van het volk, kijken of ze deze 3de keer wel voor zichzelf, en de mensheid, gaan opstaan

 13. De Duitsers zijn alweer vergeten wie hen in WO I e II heeft belazerd, de VS! De NAZISME is nooit weg geweest. De oudere Duitsers hebben nog steeds NAZI prularia in de kelder en op zolder bewaard. De Duitse burgers wordt alles ontnomen door de “ vluchtelingen stroom” en dit gebeurt straks in alle Europese landen. Er vindt en Afkrkanisering van Europa. Alleen de bevolking heeft het niet door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in