© orion_production / Freepik

Er is veel gediscussieerd over de vraag hoe we de ongevaccineerden zover kunnen krijgen dat zij een vaccinatie nemen – door hen te schande te maken, door hen om te kopen of door hen te behandelen als slachtoffers van onjuiste en desinformatiecampagnes – maar wie zijn deze mensen eigenlijk?, schrijft Dr. Doug Corrigan.

De meeste berichtgeving wil doen geloven dat de toename van het aantal gevallen in de eerste plaats te wijten is aan laagopgeleide, “gehersenspoelde” Trump-aanhangers die het vaccin niet willen nemen.

Maar volgens een nieuw artikel van onderzoekers van de Carnegie Mellon University en de University of Pittsburgh geeft dit niet het volledige beeld. De onderzoekers analyseerden meer dan 5 miljoen antwoorden op een enquête aan de hand van een reeks verschillende demografische gegevens, en classificeerden de mensen die er “waarschijnlijk” of “zeker” niet voor zouden kiezen zich te laten vaccineren als “vaccinweigeraars”.

In sommige opzichten zijn de bevindingen zoals voorspeld – het document vindt bijvoorbeeld dat er een sterke correlatie is tussen deelstaten met een hogere steun voor Trump bij de presidentsverkiezingen van 2020 en een hogere aarzeling in de periode januari 2021 – mei 2021.

Verrassender is echter de uitsplitsing van de aarzeling om te vaccineren naar opleidingsniveau. Het onderzoek toont aan dat de associatie tussen aarzeling en opleidingsniveau een U-vormige curve volgt met de hoogste aarzeling bij de laagst en hoogst opgeleiden. Mensen met een masterdiploma aarzelen het minst, en de grootste aarzeling geldt voor mensen met een doctoraat.

Bovendien bleek uit de studie dat in de eerste vijf maanden van 2021 de grootste daling van de aarzeling zich voordeed bij de laagst opgeleiden – degenen met een middelbare schoolopleiding of minder. Ondertussen bleef de aarzeling in de hoogopgeleide groep constant; in mei waren degenen met een Ph.D. de meest aarzelende groep.

  BLM-leidster eist van blanke gezinnen om "het huis dat je bezit aan zwarten te geven"

Dus niet alleen zijn de hoogopgeleiden het meest sceptisch over het nemen van het Covid-vaccin, zij zijn ook het minst geneigd om van gedachten te veranderen…


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebrachtVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Nicole Delépine: De ernstige bijwerkingen van Covid vaccinaties
Volgend artikelGeloof in COVID “Vaccins” bereikt nu religieuze vurigheid: De injectie “vermindert het lijden” voor de dood
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Heb ff gekeken bij VigiAccess en de bijwerkingen die daar staan liegen er niet om!

  Comirnaty bevat de werkzame stof(en): Covid-19 vaccine.
  Het resultaat wordt gepresenteerd voor de werkzame stof(en).
  Totaal aantal opgehaalde records: 1693226

  Blood and lymphatic system disorders (67878)
  Cardiac disorders (76887)
  Congenital, familial and genetic disorders (837)
  Ear and labyrinth disorders (55464)
  Endocrine disorders (1898)
  Eye disorders (62850)
  Gastrointestinal disorders (366073)
  General disorders and administration site conditions (1055252)
  Hepatobiliary disorders (3049)
  Immune system disorders (22887)
  Infections and infestations (100283)
  Injury, poisoning and procedural complications (73419)
  Investigations (216358)
  Metabolism and nutrition disorders (38813)
  Musculoskeletal and connective tissue disorders (514929)
  Neoplasms benign, malignant and unspecified (incl cysts and polyps) (2166)
  Nervous system disorders (760721)
  Pregnancy, puerperium and perinatal conditions (3170)
  Product issues (2894)
  Psychiatric disorders (80581)
  Renal and urinary disorders (13148)
  Reproductive system and breast disorders (47207)
  Respiratory, thoracic and mediastinal disorders (175752)
  Skin and subcutaneous tissue disorders (240415)
  Social circumstances (11612)
  Surgical and medical procedures (13704)
  Vascular disorders (93640)

 2. Ik denk dat alle intelligente mensen, hoogopgeleid of niet, er liever van af zien. Maar het zijn ook de intelligente mensen die zich verdiepen in alternatieve narratieven in plaats van klakkeloos aan te nemen wat de “overheid” (eigenlijk minderheid) wil dat ze weten.

  Immers, veel van deze mensen leren (tijdens de opleiding of autodidactisch) om kritisch te denken. Er zijn ook laagopgeleiden of minder intelligente mensen die weigeren of die alternatieve narratieven aannemen. Maar voor die mensen is het kunnen beargumenteren een stuk moeilijker. Daardoor zijn ze veel vatbaarder voor groepsdruk lijkt me.

  Al met al is iedereen nu wel bekend met complotdenkers, wappies enz. Ik hoop dat het er toe leidt dat daardoor meer en meer mensen die alternatieve narratieven op gaan zoeken en zich daarover buigen.

  De waarheid is onhoudbaar. Hoog- of laagopgeleid. Simpele ziel of intelligent.

 3. Hetgeen ik persoonlijk ervaar in mijn omgeving en die van mijn vrouw is toch bizar te noemen…
  Kinderen(!) van 30,32 jaar, wetenschappelijk doctorgraad uni Wageningen die blind de npo en hugo mengele aanbidden en de gifspuit doctoriaal graag tot zich nemen.
  Dochter, 22 jaar werkzaam ziekenhuis met alleen(!) hogeschool weigert zich in alle houdingen om zich te laten euthaniseren.
  Ouders van de 3 …wij dus ..WAPPIES, de nieuwe geuzennaam voor een bevrijd nederland straks uiteraard TEGEN de gifspuit van hugo mengele.
  Buren….allen gefuckioneerd of delen van de gezinnen, al met al woont er altijd wel een spike-eiwitfabriek in de directe omgeving.
  Hoogopgeleid of gewoon….ik zie weinig verschil…het individu qua algemene ontwikkeling maar met een ziel/hart-gevoel bepaalt of je dood gaat aan de gifprikken van hugo mengele ofdat je blijft leven om straks toch de rotzooi op te moeten ruimen…

 4. Ik heb zelf alleen mavo gehad en mijn ouders van in de 80 hebben nog minder opleiding gehad maar we zijn wel christenen met bijbelkennis en daardoor het grotere geheel zien en dus nooit deze giftroep in ons lijf zullen laten spuiten.

 5. Ik ben zelf redelijk hoog opgeleid (HBO en in de ICT) en ik werk in een omgeving met dezelfde lieden. De meesten daarvan hebben gewoon de prik genomen en geloven alles wat de leugenpers uitblaat.

 6. Hoogopgeleid is inderdaad niet hetzelfde als een hoog IQ. Er zijn maar weinig mensen die het verschil weten tussen:
  – slim
  – geleerd
  – kennis
  – kunde
  – wijsheid
  – intelligentie
  – verstand
  – ervaring

  Ze hebben met elkaar te maken en er zal hier en daar overlap zijn. Maar het is niet voor niets dat het allemaal verschillende woorden zijn en geen synoniemen.

  Ik beschouw mijzelf ook als intelligent, maar ik ben zeker niet hoogopgeleid of geleerd. Ik ben een autodidact (pur sang). Ook mijn omgeving reflecteert dat ik intelligent ben. In mijn nederige houding vind ik het soms een zegen maar heel vaak ook een vloek.

  Waarom? Omdat mensen denken dat als je intelligent bent, je ook alles weet. Of over alles op de hoogte bent. En dan doen ze aannames. Aannames doe je zonder uitzondering als je niet over alles op de hoogte bent, dus dat is ironisch.

  Ook als ze denken je intelligent bent, dat je geen fouten maakt, dat je alles altijd maar goed inschat. Of men denkt dat als je intelligent bent je ook wijs bent en dus weet hoe je met informatie (kennis) omgaat.

  Andersom ook, dat als ze het idee hebben dat je veel weet, je ook wijs bent of verstandig om met jouw wetenschap om te gaan. Of dat als je wijs bent, zoals kinderen wijs kunnen zijn, je ook maar alles weet en kunt.

  Dat zijn valkuilen waar je je hele leven voor moet waken en altijd last van blijft houden. Dat is de vloek.

  Aan de andere kant ben ik ook blij dat ik ben zoals ik ben. Ik kan me gewoon niet voorstellen om te denken als een Tokkie of een Barbie. Zelfs met de grootste mogelijke moeite en getrachte inlevingsvermogen (empathie) lukt het me gewoon niet. Dit weerhoudt me er overigens niet van om gewoon continue mijn kennis te verrijken en me te blijven ontwikkelen.

  Kennis en kunde zijn niets als je geen wijsheid hebt om er mee om te gaan. Hoe intelligenter je bent hoe beter de wijsheid (theoretisch) toegepast wordt. Wijsheid komt voort uit ervaring. Dus hoe minder ervaring, hoe minder wijs je kunt handelen (binnen de context van die wijsheid dan).

  Aan de andere kant, al heb je alle kennis en wijsheid uit de hele wereld. Niets haalt het bij de liefde. Want als je de liefde niet hebt, dan is al het andere nutteloos.

  Helaas ontbreekt het bij heel veel mensen aan zowel kennis als wijsheid als liefde. En daar moeten we het toch maar mee doen.

 7. Het heeft niet zo zeer te maken of de persoon in kwestie laag of hoog opgeleid is. Maar juist meer met te vroeg of normaal of te laat geboren te zijn. Want in de laatste maanden worden de verbindingen gelegd tussen de beide hersenhelften. Daar vele te vroeg en vroege zijn geborene missen vele verbindingen tussen deze helften. Zoals logisch nadenken, actie reactie kunnen overzien, op langer termijn kunnen denken, verantwoordelijkheidsgevoel, toekomst gericht te zijn. Zijn alle op normale en/of te laat geboren mensen van toepassing. De groep te laat geborene zijn bij uitstek de autodidacten die analyseert alles wat zij interesseert en tot de bodem het uitzoekt. Daar in tegen zijn de veel te vroeg of vroeg geborene meer de volgers en korte termijn geheugen mensen, logische processen begrijpen zij niet, maken veelal continu de zelfde fouten, zonder zelf te beseffen. Waardoor ze geneigd zijn telkens de zelfde fouten te blijven maken. In deze groep zitten ook de psychopaten en de narcisten, want vele kunnen makkelijk leren uit een boekje, maar als het boekje ophoudt, houdt ook hun kennis en kunde op. Dat is de oorzaak dat vele hoog opgeleide mensen, een puinhoop van hun carrière maken. Deze groep is meer gericht op het verleden en het heden. De toekomst is voor hen ongewis/onbekend en wordt eigenlijk ook nooit rekening mee gehouden. Dat zien ze wel vanzelf als het zover is, is hun motto. Deze groep heeft dan ook altijd chronische geld te kort. Maar zodra zij geld hebben wordt het met bakken te gelijk uitgegeven aan alles en nog wat. Maar er wordt geen rekening gehouden dat het geld uitgesmeerd moet worden over de gehele maand. Deze groep heeft dan ook de meeste leningen lopen, eigen buffers opbouwen voor ongeziene omstandigheden komt niet voor in hun woordenboek. Juist deze groep haalt de injecties en vragen zich zelf niet af wat erin zit en geloven werkelijk het virus verhaal. Trouwens zij zijn het die de staatspropaganda strikt opvolgen en andere erbij lappen die het niet doen. Zij gaan met alles enkel van hun zelf uit, denken eigenlijk nooit wat een ander wil. Zij denken werkelijk dat zij alles beter weten dan andere en willen dan ook altijd de baas spelen over die andere. Feiten, bewijzen en onderbouwingen van hoe en wat en waarom, hebben zij een broertje dood aan. Want dan vallen zij door de mand qua kennis en kunde en gaan ook elke discussie uit de weg. Als zij er niet onderuit kunnen komen verheffen zij vaak hun stem om zo de andere te overrompelen om zo toch hun zin te kunnen krijgen. Want deze groep kan niet tegen hun verlies of zichtverlies. Discussies zien zij als een wedstrijd die ten aller tijden gewonnen moet worden, terwijl een discussie een uitwisseling is van elkaars inzichten en meningen.

  • Over linkshandige zijn er ook allerlei verhaeln.
   Ik ben trouwens volledig linkshandig.
   Zo kan je elke groep er wel uit pikken om een verhaal aan vast te plakken.
   Andere geloven weer in hun sterrenbeeld en baseren daar weer alles op.

 8. Over linkshandige zijn er ook allerlei verhaeln.
  Ik ben trouwens volledig linkshandig.
  Zo kan je elke groep er wel uit pikken om een verhaal aan vast te plakken.
  Andere geloven weer in hun sterrenbeeld en baseren daar weer alles op.

 9. De strekking van het artikel is om hoe “wij” worden weggezet af te doen als dat het om een stel hersenloze, onnadenkende randdebielen gaat. (dus bv proberen ons met een zakje friet of 50 euro om te kopen)

  En het jammere is dat wij, met een wel heeel ontzettend belangrijk gezamenlijk doel, elkaar met bijzaken blijven bediscussieren. Van eindeloos over geloof tot nu of opleiding ertoe doet.

  Ik denk dat we onze krachten juist moeten bundelen.

 10. ……..en classificeerden de mensen die er “waarschijnlijk” of “zeker” niet voor zouden kiezen zich te laten vaccineren als “vaccinweigeraars”………..

  Ik snap er niks van.
  Kan iemand mij dit naar begrijpelijk Nederlands vertalen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in