Het is belachelijk hypocriet van westerlingen om Rusland en China te veroordelen omdat ze agressief reageren op het Amerikaanse imperium dat militaire dreigingen opbouwt aan hun grenzen, want de laatste keer dat er een geloofwaardige militaire dreiging werd geplaatst bij de grens van de Verenigde Staten, reageerde de VS zo agressief dat het bijna het einde van de wereld betekende, schrijft Caitlin Johnstone.

Ik wijs op deze hypocrisie, niet omdat hypocrisie op zich een vreselijke zonde is – er zijn veel ergere dingen die je in het leven kunt zijn dan een hypocriet – maar om aan te geven dat mensen die vinden dat Rusland en China acties van de VS aan hun grenzen moeten tolereren die de VS aan hun eigen grenzen nooit zouden tolereren, eigenlijk geloven dat de Verenigde Staten de wereld moeten regeren.

In de jaren 2020 is het om een aantal redenen de moeite waard om wat tijd te besteden aan het leren over de Cubaanse Raketcrisis. Ten eerste is het in een tijd van toenemende vijandelijkheden tussen nucleair bewapende regeringen waarschijnlijk goed om een helder begrip te hebben van hoe dicht het in 1962 kwam dat de mensheid zichzelf wegvaagde, en het feit dat een totale nucleaire oorlog werd afgewend door een enkele dissidente beslissing van een enkele Sovjetofficier op een nucleair bewapende onderzeeër die door de Amerikaanse marine werd gebombardeerd. Ten tweede, in een omgeving waar praten over vredesonderhandelingen en compromissen worden beschouwd als verraderlijk Kremlin-loyalisme, is het goed om te begrijpen dat de enige reden waarom we die gevaarlijke impasse overleefden, was omdat Washington compromissen sloot en zijn Jupiter-raketten uit Turkije en Italië terugtrok. Ten derde laat de Cubaanse Raketcrisis zien hoe agressief de VS zullen reageren op een buitenlandse rivaal die een militaire bedreiging vormt aan de grens.

Zoals we al eerder hebben besproken, is het domste wat het Amerikaanse imperium ons wil laten geloven dat het verzamelen van oorlogsmachines bij de grenzen van zijn twee grootste geopolitieke rivalen gezien moet worden als een defensieve maatregel, in plaats van de daad van extreme agressie die het duidelijk is. Het Amerikaanse imperium was de agressor toen het de NAVO uitbreidde en van Oekraïne de facto een NAVO-lid begon te maken, en het is de agressor nu het de omsingeling van China versnelt en de sluizen van door de VS gefinancierde wapens naar Taiwan openzet.

  Het ware belang van de valse vlag van Boetsja: een verandering van het narratief

We weten dat de VS nooit, in geen miljoen jaar, zouden toestaan dat zulke dingen in de buurt van hun eigen grenzen gebeuren. We weten dit van de Cubaanse Raketcrisis, en we weten dit van de manier waarop machthebbers praten over potentiële dreigingen bij de grens met de VS. Er zijn Amerikaanse presidentskandidaten die openlijk praten over het binnenvallen van Mexico, alleen maar om drugskartels uit te schakelen. Vorige maand schreef John Bolton een woedende scheldkanonnade waarin hij agressief militair geweld tegen Cuba eiste in reactie op berichten dat Havana en Peking mogelijk in gesprek zouden zijn over een gezamenlijke militaire trainingsfaciliteit op het eiland in de toekomst. Eerder dit jaar gaf senator Josh Hawley een toespraak voor de Heritage Foundation waarin hij zijn publiek onheilspellend vroeg om zich een donkere, gruwelijke toekomst voor te stellen waarin het Chinese leger de Verenigde Staten omsingelt, en zijn beschrijving van dit angstaanjagende denkbeeldige scenario kwam overeen met de manier waarop het Amerikaanse leger China in het echte leven heeft omsingeld.

“Stel je een wereld voor waarin Chinese oorlogsschepen patrouilleren in de wateren van Hawaï en Chinese onderzeeërs de kustlijn van Californië besluipen,” zei Hawley. “Een wereld waarin het Volksbevrijdingsleger militaire bases heeft in Midden- en Zuid-Amerika. Een wereld waarin Chinese strijdkrachten vrij opereren in de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan.”

Dit soort retoriek illustreert heel duidelijk dat de managers van het Amerikaanse imperium militaire opbouw door Rusland en China in de buurt van hun grenzen zouden beschouwen als een opruiende en volstrekt onaanvaardbare provocatie – een oorlogsdaad op zich.

  Aan Kiev geleverde wapens zijn gevonden in Finland, Zweden, Denemarken en Nederland

En apologeten voor het imperium willen u doen geloven dat een wild verschil prima en normaal is.

Eisen dat Rusland en China buitenlandse activiteiten aan hun grenzen tolereren die de VS aan hun eigen grenzen nooit zouden tolereren, is gewoon eisen dat de hele wereld zich neerlegt en zich onderwerpt aan de heerschappij van Washington. Het is Amerikaans suprematisme op zijn ergst.

Zeggen dat het Amerikaanse imperium extreem agressieve dingen mag doen tegen andere naties, maar dat die andere naties diezelfde dingen niet tegen hen mogen doen, is gewoon zeggen dat u denkt dat de VS de wereld regeert. U zegt dat het volgens andere regels speelt, omdat het de baas is over de planeet. U zegt dat het Amerikaanse imperium een monopolie heeft op militaire agressie, net zoals de politie in uw samenleving een monopolie heeft op geweld. Ze mogen met extreme agressie optreden aan de grenzen van Rusland en China om dezelfde redenen dat een politieagent u legaal mag taseren, maar u een politieagent niet legaal mag taseren.

Als u zegt dat Rusland en China de VS dingen zouden moeten laten doen aan hun grenzen die ze nooit zouden toestaan aan hun eigen grenzen, dan zegt u eigenlijk dat u vindt dat de VS zou moeten functioneren als de politie, rechter, jury en beul van de hele wereld.

  Gevaarlijke opvoering

Dat is in feite de heersende opvatting over deze conflicten. Normaal gesproken wordt het verdoezeld en gemanipuleerd om te voorkomen dat mensen er te goed naar kijken, maar dat is in feite het argument dat hier wordt gepresenteerd. Het Amerikaanse imperium gelooft dat het de rechtmatige heerser over deze planeet is, en degenen die op dit moment met hun vuisten schudden naar Rusland en China omdat ze weigeren dit te accepteren, staan er in dat perspectief volledig achter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe ver zullen de NAVO-bondgenoten gaan om hun verliezende oorlog in Oekraïne te voeren – Hoeveel meer zullen ze riskeren om hun territoriale verworvenheden van na-1945 te verliezen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGevaccineerde mensen hebben een 2X grotere kans om COVID te krijgen dan ongevaccineerden. Oeps!
Volgend artikelHoe mijn kijk op de overheid is veranderd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Amerikaanse toogpraat niet meer dan dat kan op een knokpartij uitdraaien maar dan moet eerst de toogrekening (café dus) betaald worden..in contanten niet in monopoly dollars..

 2. Terecht artikel.

  En steeds wordt vergeten, dat de Soviet-Unie kernwapens op Cuba wilde [ gaan ] zetten,
  omdat de V.S. die al jaren in Turkije had staan.

  • …en ironisch genoeg: ook bij Cuba; atoom onderzeeers; maar spoedig ook raketjes op vaste land daar.
   En vergeet Noord Korea niet!

   Het enige wat Amerika gewonnen heeft zijn vijanden.
   En welke gek zet er nu atoom wapens in een labiet islamitisch land als Turkije??

 3. De V.S. en hun Europese trawanten zijn de verliezers. Net voor dat door niemand nog kan ontkent worden vrees ik een bijzonder gewelddadige reactie van die pistooltrekkers

  • Een usa / navo en EU kat in het nauw kunnen heel rare sprongen maken.
   Wat een zooitje in de wereld.
   Ik vraag me toch echt af, waar de wereld naar toe gaat. Het is overal en op elk vlak een bende.
   En de regeringsleiders lopen alleen maar achter de krankzinnige ideeën van het awWF en de echte machthebbers, die daar achter zitten, aan.

 4. Van het weekend was “Wargames” op de TV, dan wordt je het weer bewust dat we niet van Washington afkomen zonder zelf ook tenonder te gaan.
  Heel erg zure appel, en met het Brussel Kartel is de kans ook niet aanwezig dat we er vanaf gaan komen.

 5. De huidige satanisten in evil empire usa zullen er niet voor terugdeinzen om de hele wereld mee te sleuren naar de verdoemenis in hun gevecht om wereldhegemonie te behouden.
  De hele geschiedenis van dat samengeraapte zooitje bestaat louter uit dood en verderf zaaien (“bringing democracy”), wereldwijd.
  We moeten die corrupte evil klootzakken ook hier voorgoed uit west-europa trappen.

 6. Pscyhopaten en narcisten vinden het heel normaal dat zij anderen beroven, verkrachten, vermoorden en afslachten… maar owee als de rollen omdraaien, dan moeten er ineens rechten en regels worden gehandhaafd en dan hebben ze ineens mensenrechten. Ze hebben ons geleerd dat we geen eigen rechter mogen zijn en dat vergelding niet oké is en dat wij ALTIJD ALLES moeten vergeven en dat we de andere wang moeten toekeren… ze programmeren ons al duizenden jaren zodat we hen nooit vernietigen en volledig onttronen. Ze hebben ons in duizenden jaren geleerd dat wij het probleem zijn, dat alles onze schuld is en dat de mensheid kwaadaardig is… ze projecteren zichzelf al duizenden jaren op ons, ze hebben een ONDERwijs systeem gecreëerd dat ons in dezelfde egoïsten wil veranderen als zij. En WIJ hebben dat onder druk en manipuleren laten gebeuren. Cojona en alles wat daarna is gebeurt, is een enorme eyeopener, want het laat eexact zien hoe zij ons al duizenden en duizenden jaren dom houden en volledig manipuleren en bespelen.

  Ik bid dat het game over is voor hun satanische sekte en dat hun duizenden jaren oude doodscultus ten einde komt omdat wij ontwaken en onszelf gaan bevrijden.

 7. Het zijn onze zogenaamde lijders / leiders , die dergelijks doorvoeren , De Chinese man / vrouw heeft niets tegen mij , en omgekeerd evenzo ,, zo ook voor de Russen , en de gewone europeaan , ,,, we zijn geboren op die plek en anderen ergens anders , dat is het verschil , alleen lijders van landen zetten inwoners van het ene land op tegen inwoners van een ander land

 8. Ik overweeg een order uit te voeren zoals Einstein dat voorzag: lansen en speren voor de Nato…..

  Praktisch: de natolanden inclusief USA zijn ontwapend. Het zooitje schroot wat ze nog hebben is goed tegen centraal Afrika; niet tegen Rusland, met sniper granaten, supertanks, drones en super vliegtuigjes.
  Niet vergeten de supersonische precisie raketten, de warsatelite, de speciale raket die satelieten opspoort….

  Ik heb het jaren terug al gezegd: samenwerking met Rusland is winstgevend; Rusland aanvallen is zelfvernietiging.

 9. Pas sinds covid zie ik Amerika als een agressor, gezien 2de keer oorlog Irak en nu Oekraïne en al dat geld wat daar heen gaat en wapens en nu ook cluster granaten, want Amerika heeft dat verdrag nooit ondertekend, en ” huursoldaten op papier” zijn gewoon seals maar zitten lekker in de vleesmolen. Laten gewoon zien dat zij denken dat zij de baas zijn en geen regels voor hun geldt. Dus stiekum hoop ik dat de Russen de Amerikanen totaal afstraffen en nee ik ben niet voor Rusland maar door Covid mandaten ook zeker niet meer voor Europa.

 10. heb het verhaal met genoegen gelezen ! en dat het de waarheid als een klok op twaalf uur bestempeld dat het is ( wat het is ) DE WAARHEID

 11. En ook zij maakt geen gewag van de Chinese basis op Dominica.
  Kennelijk is dat nog steeds erg under the radar…
  (NB de Chinezen zagen hun kans schoon in de nasleep van de verwoestende orkaan Maria in 2017)

 12. Beste Mensen

  Heel goed Zelf nadenken
  Dit is een slimme gezamelijke zet om mensen elkander te laten uitmoorden
  Immers mensen zijn geen konijnen toch ?
  Of wel soms ?
  Nou dan ….
  Neuk niet zoveel !!!!!!!
  U mensen hebben niet voor niets gekregen Ver – Staand
  M.a.w. gebruik dat ding om dat te bereiken
  Een afstand tussen de man en de vrouw
  Zo hoeft men geen rotzooi te accepteren als bi-sechs
  les-bol flikker-drol en dergelijke meer voor afwijking’s gedragingen
  Als er ergens een te veel van is geproduceerd
  Wat gebeurt er dan ?
  Uitverkoop ….
  Massa uitverkoop ….

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in