Op zondag 14 mei 2023 nam de Oekraïense president Volodimir Zelensky de Internationale Karelsprijs Aken in ontvangst voor “uitzonderlijk werk in dienst van de Europese eenheid”. De prijs wordt toegekend aan Zelensky zelf en aan het Oekraïense volk. De officiële citatie staat vol lof, verheven termen en hoge idealen, maar op de een of andere manier klinkt er een zweem van onoprechtheid door. Het is duidelijk dat de prijs wordt uitgereikt omdat Oekraïne, acht jaar nadat het een oorlog begon tegen wat het beweert zijn eigen burgers te zijn, nu in een echte strijd verwikkeld is met zijn Russische buurman. Na beschietingen van steden in de regio’s Donetsk en Lugansk, waarbij ten minste zo’n 15.000 burgers werden gedood en talloze anderen werden verwond, moeten de Oekraïense soldaten en hun NAVO-mentoren het nu opnemen tegen een echte vijand, schrijft Hans Vogel.

Met Europese landen die als leden van de NAVO en vazalstaten van de VS hebben deelgenomen aan brute moordpartijen in Joegoslavië, Irak, Libië, Syrië en Afghanistan, en gezien het gewelddadige verleden van landen als Engeland, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Zweden en Denemarken, welk recht hebben zij dan om Rusland de les te lezen? Het citaat spreekt van “een onuitsprekelijk brute Russische aanvalsoorlog die in strijd is met het internationaal recht, gericht tegen de Europese sociale orde, de veiligheidsorde en de vredesorde, met als doel de Europese gemeenschap van volkeren te destabiliseren…”

Wat betreft het handhaven van het soevereiniteitsbeginsel dat de EU zogenaamd zo hoog in het vaandel heeft staan en waarvoor Zelensky de hemel in wordt geprezen, is dat zoals al het andere in het citaat een cynische schijnvertoning. Als Oekraïne recht heeft op soevereiniteit en onafhankelijkheid, hoe zit het dan met Catalonië? De laatste keer dat de Catalanen, die al sinds de 17e eeuw wanhopig soeverein en onafhankelijk willen zijn, dit op vreedzame wijze probeerden te bereiken, werden ze bruut onderdrukt door de regering in Madrid en de ongekozen apparatsjiks in de Europese Commissie in Brussel.

De Europese waarden die de man met de schorre stem en het olijfgroene t-shirt verdedigt, zijn eigenlijk dezelfde als die van de jaren 1941-45, toen heel Europa in het Oosten was om het Rode Leger te verslaan.

  NAVO-chef bezoekt Kiev om Zelensky te vertellen dat Oekraïne "in de NAVO thuishoort" -  "Wat?!" vroeg de Hongaarse premier Viktor Orbán op Twitter

Toch zegt de prijsuitreiking van de Internationale Karelsprijs Aken over Zelensky en Oekraïne: “Zijn land verdedigt westerse waarden, onaantastbare beginselen van coëxistentie, vrede en vrijheid, en dus precies waar de Europese Unie politiek gezien voor staat.” Allemaal pure onzin.

Sinds 1950 geeft de Duitse stad Aken de jaarlijkse prijs voor het helpen bevorderen van de “Europese eenheid”. In 1955 werd hij uitgereikt aan Sir Winston Churchill, die slechts elf jaar eerder verantwoordelijk was voor het platgooien van de oude stad met al haar onbetaalbare monumenten en het doden van bijna tweeduizend burgers. Blijkbaar was het prijscomité van mening dat het doden van mannen, vrouwen en kinderen met luchtbombardementen “uitzonderlijk werk in dienst van de Europese eenheid” was.

Het comité was die mening een halve eeuw later nog steeds toegedaan toen het de Karelsprijs toekende aan Tony Blair (1999), Bill Clinton (2000) en Javier Solana (2007). In hun respectieve functies als Britse premier, Amerikaanse president en secretaris-generaal van de NAVO was dit trio verantwoordelijk voor de vernietiging van de Europese natie Joegoslavië en voor het bombarderen van de Europese natie Servië, waarbij duizenden Servische mannen, vrouwen en kinderen werden gedood. Velen van hen die aan de NAVO-bommen ontsnapten, werden besmet met radioactief materiaal van de munitie met verarmd uranium die op Servië werd gegooid. Inderdaad, “uitzonderlijk werk verricht in dienst van de Europese eenheid”.

Met zulke illustere en verdienstelijke voorgangers is het duidelijk dat Zelensky de Karelsprijs meer dan waardig is. De Europese waarden die de man met de hese stem en het olijfgroene t-shirt verdedigt, zijn in feite dezelfde als die van de jaren 1941-45, toen heel Europa in het Oosten was om het Rode Leger te verslaan.

Er is echter ook een lichtere kant aan de Karelsprijs, een kant waarvan al die zelfingenomen, opgeblazen hoogwaardigheidsbekleders, ongekozen “democraten” en grotere en kleinere oplichters die de komende officiële ceremonie bijwonen, zich volledig niets realiseren.

De Duitse historicus Heribert Illig gaat nog een stap verder en ontkent botweg dat Karel de Grote ooit heeft geleefd, door te beweren dat de hele periode tussen 614 en 911 na Christus fictief is.

Om te beginnen is het onwaarschijnlijk dat de “Karel de Grote” uit de officiële geschiedenis ooit in Aken heeft gewoond of er überhaupt ooit een voet heeft gezet. De Rooms-Katholieke Kerk hecht duidelijk geen geloof aan de officiële versie. De Italiaanse historicus Giovanni Carnevale heeft uitgebreid over dit onderwerp gepubliceerd. Ook al vergist hij zich op sommige punten, het bewijs dat hij aanvoert rechtvaardigt de conclusie dat de Karel de Grote van de officiële geschiedenis slechts een verzinsel is. Carnevale wijst erop dat Karel de Grote in de stad Aquisgrana woonde, omgeven door glooiende heuvels met wijngaarden, in een streek waar aardbevingen veel voorkwamen. Aken heet natuurlijk Aquisgrana in het Italiaans, maar er is ook een Aquisgrana in Italië: bij de stad Macerata in de regio Marche. Hier, op de grens van een gebied dat traditioneel “Francia” (Frankrijk) wordt genoemd, vindt men in de abdijkerk van San Claudio een marmeren tafel waarop staat dat Karel de Grote daar is begraven. (“Onder deze bergplaats ligt het lichaam van keizer Karel de Grote van het ware geloof, die het koninkrijk van de Franken nobel uitbreidde en 47 jaar lang met succes regeerde. Hij stierf op 28 januari, in het jaar van Onze Heer 814, toen hij zeventig jaar oud was.”) Daarom zijn de beweringen van de stad Aken dat zij enige band heeft met Karel de Grote ongegrond.

  Rusland waarschuwt dat verarmd uranium als een nucleair wapen zal worden beschouwd

De Duitse historicus Heribert Illig gaat nog een stap verder en ontkent botweg dat Karel de Grote ooit heeft geleefd, door te beweren dat de hele periode tussen 614 en 911 na Christus fictief is. Dat zou betekenen dat alle gebeurtenissen die zouden hebben plaatsgevonden en alle personen die in die periode zouden hebben geleefd, ook nep zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk dat die gebeurtenissen en personen in eerdere of latere jaren moeten worden gesitueerd.

Gunnar Heinsohn, een andere Duitse geleerde, heeft overtuigend betoogd dat de hele periode tussen ruwweg 230 en 930 na Christus fictief is. Rond 230 na Christus werden Rome en het grootste deel van Europa getroffen door een kosmische ramp van epische proporties, die alles bedekte met een dikke laag modder en as. Het bewijs ligt daar onder de grond, en het is overal zichtbaar waar een archeoloog wil graven. Dit betekent dat, terwijl de standaard officiële geschiedenis spreekt over mensen en gebeurtenissen in die periode van zeven eeuwen, er geen archeologisch bewijs is dat er überhaupt gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Er zijn geen ruïnes, geen overblijfselen, überhaupt niets ter ondersteuning van narratieven zoals die over Karel de Grote. Heinsohn suggereerde echter dat er waarschijnlijk een lokale Romeinse gouverneur was met een hoofdkwartier in Aken, die later door middeleeuwse hofkroniekschrijvers en historici werd geïdentificeerd als “Karel de Grote”.

Van de biografen van Karel de Grote wordt alleen Einhard, auteur van Vita Karoli Magni, vermoedelijk geschreven in de eerste helft van de 9e eeuw, geacht hem persoonlijk te hebben gekend. Verder bestaat er geen enkel portret van Karel de Grote, noch van iemand van zijn talrijke familieleden en entourage. Er is geen enkel voorwerp opgegraven dat kan worden toegeschreven aan de Karolingische periode, geen zwaard, geen helm, geen enkel militair voorwerp, ondanks de talrijke veldslagen die Karel de Grote in heel Europa zou hebben geleverd. Wat schriftelijke documenten betreft, zijn er zulke uitgebreide vervalsingen geweest dat er geen enkel betrouwbaar stuk is dat uit zijn leven stamt.

  Slag om Bakhmut: Militair overzicht 20 februari 2023 (Video 18+)

De bronnen wijzen echter allemaal op één opvallende eigenschap van Karel de Grote: zijn bloeddorstige meedogenloosheid. Dat zou op zijn minst betekenen dat Churchill, Blair, Clinton en Solana terecht de Karel de Grote-prijs hebben gekregen. Zelensky past er ook helemaal in.

Gezien de fictieve aard van Karel de Grote is het een open vraag of er geen betere naam zou zijn dan de Karel de Grote-prijs. Zoals de “Mickey Mouse-prijs”. Het lijkt erop dat Mickey, ondanks zijn Amerikaanse afkomst, minstens zoveel heeft gedaan voor de Europese eenheid als Karel de Grote, die naar verluidt alleen Frankrijk, Duitsland, de Lage Landen en Italië tot één staat organiseerde. Bovendien is Mickey Mouse bij de Europeanen bekender dan Karel de Grote, en hij is zeker een aardiger persoon.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De geallieerde Holocaust op DresdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet plan om het Westen te vernietigen. “De Globalistische Miljardairs”
Volgend artikelDe slechtste vier minuten die u vandaag zult hebben
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Soort zoekt soort om elkaar een leuke dienst te bewijzen. Of de realistisch denkende burger dit ook vindt, daar heb ik zeer grote twijfels aan. De zgn. elite leeft in haar eigen droomwereld. Alleen verdomd jammer dat hun invloed op het gewone leven zo bizar is.

 2. Het bombardement op Dresden was in niets gerechtvaardigd . Geen duizenden maar waarschijlijk een half miljoen doden waren het gevolg van die waanzinnige bombardementen met phosfor. wINSTON CHURCHILL HOORT IN DE RIJ VAN MASSA MOORDENAARS0

  • Ze hadden heel mofrika tot op de grond aan toe moeten afbranden. Hadden we nu niet van die klootzakken als merkel, scholz, baerbock, habeck en al die andere neo fascistische marxisten gehad.

   • Dan hadden ze ons land er ook maar bij moeten platgooien. Dan hadden wij geen Rutte , Kaag, Sjoerdsma, de Jonge enzo eer gehad. En niemand die erover klaagt.

    Wat een idiote sociopatische opmerking. De doorsnee Duitser is een netter mens dan een hoop Nederlandse grove botte horken. Of achterbakse Belgen als we die er ook nog even bij mogen trekken. Duitsers zijn alleen te goedgelovig. Net als veel Nederlanders, vooral niet Hollanders.

 3. Ik had reeds geschreven dat Duitsland NIETS heeft geleerd van zijn Nazi verleden, nu steunen zij weer Nazi vrienden, ben er echt boos om, hoe zo herdenken alsof het voorbij is, we zitten er gvd weer midden in, en de 9 mei herdenking ook volop belachelijk maken die men jaarlijks heeft in Moskou, zum kotzen, ik sta er boven en de Russen zeker maar boosheid heb ik wel, meer ben ik woedend en kritiekloos volgen ze de VS!

 4. Dus zelenski krijgt een prijs.Uit duitsland.
  Die glorie zal hij in ‘zijn’ land niet krijgen.
  Werd die niet gekozen omdat hij vrede zou brengen?
  Nu zitten ze in een oorlog verwikkeld en half Ukraine is omgeploegd.
  En weer een politiek lijder die niets voor zijn eigen bevolking doet,nou ja ze mogen vechten,
  of anders…

  • Zelenski is nooit gekozen geworden door het volk…..de Amerikanen olv die zwarte roetmop hebben hem daar neergezet na een coup.

   • Je bedoelt witte roetmop? Zijn moeder is blanke elite en zijn vader een Afrikaan die niets gemeen heeft met de de Amerikaanse ‘African Americans’. Typisch staaltje ‘bait and switch’.

    Ik snap niet waarom mensen die minder dan een kwart van donkere ouders afstammen nog steeds ‘zwarte’ of ‘kleurling’ genoemd worden. En ze daar zelf om het hardst slachtofferschap over krijsen…

 5. Frankrijk, Duitsland, de Lage Landen en Italië was ook net genoeg.
  Misschien is dit het wat de Karel de Grote-prijs beoogt.

 6. Zelensky is weer op bedel tournee en al die young global arsholes van het wef laten hun anus likken door zelenski in ruil voor dood en verderf . Het is de EU die deze oorlog met sancties en wapens en geld in stand houden ,de EU is hetzelfde als het gedachtengoed van nazi Hitler. Het zijn vuile nazi nageboorte dat hier de scepter zwaait ,LAAT ZE NAAR DE HEL LOPEN
  Hoewel Hitler opkwam voor de blanken ,komt de EU op voor de negers ,islamieten en de freaks uit de gender wereld.

 7. Lees dat er ook een Karels prijs is voor jongeren ( organisaties ) 16 tot 30 jaar.
  Lijkt mij sustainable goals invalshoek te hebben.
  Klimaat, journalistiek, vluchtelingen;. “in land van herkomst eruit gejaagd zouden nooit hoeven te werken als de grondstoffen eerlijk verdeeld werden in hun land”
  Ailem, een app om taal te leren wellicht handig. ( Belgische input)

  EU project
  Een medaille en 1e 7.500, 2e 5.000, 3e prijs 2.500, wie krijgt de 2e en 3e prijs ….
  Laat zelensky er gelukkig mee worden,
  Welke prijs het ook is, vlag op een slachtveld. Kun je daar gelukkig mee zijn. ‘ Zelensky , ‘t lijkt van wel ‘ 🎈

  Politiek aangestuurd deze wereld / EU
  Inwoners zijn figuranten.
  Je kunt Duitsers ( inwoners) de oorlog niet kwalijk nemen, zo ook niet wat er nu speelt ; uitreiking Karelsprijs aan zelensky.

  Verdeel, Heers en onderdruk.

  • Het woord vrede is mogelijk uitgevonden door oorlogszuchtigen ;
   Je start oorlogen door verdeel , Heers en onderdrukking van de bevolking.
   Start een oorlog met veel slachtoffers voor depopulatie en grond(stoffen), reorganiseerd land dmv vriendjespolitiek , ‘ 4 en 5 mei’ en start de cirkel opnieuw. Met mooie woorden ; nooit geen oorlog meer
   Wij gedenken de slachtoffers.

   • En onder begeleiding van de toverwoorden ….. 🧙‍♀️
    WIJ leven in een DEMOCRATIE, in vrijheid en zijn sociaal.
    Democratie – wortels in slaven systeem
    Vrijheid – vrijwillig vast
    Sociaal – opgelegde gedragsregels voor figuranten.

    • Nogal wiedes dat men met alle macht dit politieke ( arena) systeem in stand wil houden ;
     Stem je op puur beleid , in – output van geldstromen op diverse terreinen
     Heb je GEEN politiek partijen stelsel nodig .
     Accountants die hun werk doen
     Filosofen die elke benadering wegen, op papier schrijven.
     Voldoet men niet, OUT . 💨

     • Zolang er een politiek systeem is
      Wat men democratie noemt, en u hierop stemt.
      Zal het geen ‘betere’ wereld worden mi.

      • Kijk, naar een stukje debat ….
       Peuter niveau !
       Je bent niet op komen dagen, minachting naar het volk toe , huiliehuilie
       ‘ toneel voorstelling’ laagste soort.

 8. De ‘elite’ geeft elkaar graag medailles, prijsjes, titels en oorkondes. Dat geeft de indruk dat ze autoriteit hebben en dat we naar ze moeten luisteren. Feitelijk zijn het maffia inwijdingsrituelen. Net als die lintjesregen in dit door corrupte ambtenaren verziekte kutland. Maakt je medeplichtig aan de handel en wandel van de criminelen van oranje nassau.

 9. Interessant stuk over dat van Karel de Grote en die historischen en die periode waar ze zo weinig bewijzen over kunnen vinden, cool, ik zal er niet versteld van staan, net zoiets als het verhaal van Jezus of de Bijbel en hoe de aarde is gecreëerd en de voortgang van de mens en al die tig andere incomplete of zelfs totale leugens, sprookjes ala hoe 9-11 of MH17 of WW2 of de maanlanding enz enz enz, zoveel zoveel leugens en of halve waarheden voor bepaalde doelen, gewon ernstig!

 10. Madame beatrix.

  Voor haar inzet voor de eenheid van Europa kreeg zij op 16 mei 1996 de prestigieuze Internationale Karelsprijs van de Duitse stad Aken.

 11. En hierna, het logisch vervolg, met nog een paar honderdduizend doden enz. enz. de Nobelprijs voor de Vrede voor Zelensky.
  De EU had al eerder de prijs ontvangen.

 12. Zeer interessant artikel weer… zet je wel weer aan het denken, en je vraagt je af of er niet nog veel meer leugens waren dan je dacht. Ook dus over Karel de Grote waarvan je nooit dacht dat het ook bullshit was. Dit betekent dan dat de voortgang van de mens door de geschiedenis waarschijnlijk alleen maar op leugens gebaseerd is. De parasieten waren er toen ook al, en verdwijnen nooit. Wat een eye-opener over die Karel de Grote, en hoe toepasselijk om de Bloeddorstigheids prijs aan de Snuivert te geven deze keer… gadverdamme, wie had ooit gedacht dat we al deze shit zouden meemaken in onze levenscyclus, in dit korte bestaan. Er lijkt weinig hoop te zijn voor het mensdier dat de weldenkenden ooit de leiding in de wereld gaan nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in