Naast het doden van 50 hooggeplaatste Oekraïense officieren, verklaart Rusland ook dat de Kalibr-raketten ook 10 M777 houwitsers en tot 20 pantservoertuigen hebben vernietigd, die onlangs uit het Westen waren geleverd.

Oorlogsschepen hebben met Kalibr kruisraketten een commandocentrum vernietigd, waarbij tientallen Oekraïense officieren om het leven zijn gekomen, zo heeft het Russische Ministerie van Defensie zondag gezegd, bericht RT.com.

“Meer dan 50 generaals en officieren van de Oekraïense strijdkrachten werden gedood,” aldus de verklaring.

De aanval vond plaats in de buurt van het dorp Shirokaya Dacha in de regio Dnepropetrovsk. De inslag trof de compound waar commandanten van verschillende Oekraïense eenheden bijeen waren gekomen voor een vergadering, aldus Moskou.

Het ministerie voegde eraan toe dat er ook Kalibr-raketten gebruikt zijn om 10 M777 houwitsers en tot 20 pantservoertuigen te vernietigen die onlangs uit het Westen geleverd waren, en die opgeslagen waren in een fabrieksgebouw in de zuidelijke stad Nikolajev.

Intussen meldde de Generale Staf van de Oekraïense Strijdkrachten zondag dat de artillerie van het land verscheidene Russische meervoudige raketlanceerinrichtingen heeft vernietigd.

Rusland viel eind februari de staat Oekraïne aan, nadat Kiev de voorwaarden van de akkoorden van Minsk, die voor het eerst in 2014 werden ondertekend, niet had uitgevoerd en Moskou uiteindelijk de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk had erkend. De door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte protocollen waren bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zich officieel tot neutraal land verklaart, dat nooit lid zal worden van het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen onuitgelokt was en heeft beweringen ontkend dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.

  Anti-Rusland sancties "moordend" voor EU economie - Orban

Bonus:

Een Russische Kinzhal-raket met een snelheid van 14.668 km per uur, 10 keer sneller dan geluid, werd vandaag gebruikt om een Oekraïens wapendepot 136 meter onder de grond te vernietigen. Kijk naar de verbazing van de Amerikaanse verslaggever toen hij dit ineens zag. (Met dank aan reaguurderveteraan Adriaan. W.)

Backup:


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands leger, ooit krakkemikkig, is modern en dodelijkVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGezondheidsautoriteit CDC zegt dat mensen hun “fetisjuitrusting” moeten wassen en twee meter van elkaar moeten masturberen als deel van de “apenpokken”-manie
Volgend artikelOndanks de meedogenloze oorlog van de elites tegen de mensheid, vechten wij, het volk, terug… en winnen wij?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Dat krijg je als de Westelijke tijgers Markey, Macaron, Son of an inFidel, Big Daddy likes Ola Ice Cream en De Tweeling Heksen (Hilary en Ursula) van de Westelijke Zijde onder de Dominantie onze Dompteur Ome Klaus te laf zijn om uit hun kooi te komen, enerzijds om de onderhandelingen te hervatten met Putin en de Republieken van Lugansk/Donetsk of anderzijds door direct en rechtstreeks eigen leger/NATO eenheden naar Oekraïne te sturen om daadwerkelijk de Oekraïense Militairen te steunen met artillerie luchtsteun en droneverkenning.

  Dan zal elke Militair en Objectieven in het leger van Oekraïne dus daadwerkelijk dienen als een soort van luxe schietschijf voor het leger van de Russische Federatie.

 2. Prachtig afslachten die Amerikaanse, Engelse, Europese NATO nazi’s.

  Ik hoop dat Poetin naar alle vijandelijke landen alle olie, gas en grondstoffen af gaat sluiten.

 3. En hier hebben we een gek, die de oorlog verklaard aan Poetin..
  Een paar van dit soort raketjes op Nederland. Daag Nederland..

 4. Sommigen zouden zeggen dat het spijtig is dat Zelensky en een aantal ‘dappere’ Westerse politici ook niet zelf op deze vergadering aanwezig waren.

 5. Die Russische raket lijkt in die video wel een mini atoombom. Eerst een enorme lichtflits en vervolgens de vorming van een paddestoel boven de gigantische ontploffing.

 6. Hopelijk zien Rutte en Kajsa Piefpafpoef wat er kan gebeuren als je de Russische beer kwaad gaat maken. En zou Klaus al beginnen te bibberen in zijn ‘veilige’ bunker, nu hij ontdekt heeft dat deze alles is …. behalve diep genoeg?

 7. Rusland mag mij wel zoiets in handformaat geven, dan even naar Den Haag, 4 jully zou leuke streef datum zijn, weet doe er maar een paar meer.

 8. De Russen zijn nog enorm genadig en empatisch naar het Oekraïnse volk toe (gedeelde geschiedenis / mede slaven)
  Mochten ze ooit zo geprovoceerd worden dat Polen, baltische Staten, Finland, Duitsland doelwit zijn dan is er geen genade meer, wij zullen eindigen als doelwitten en vee in het slachthuis. Dat God de laatste resterende christenen/gelovigen in het westen bij wil staan. Heb erbarmen met ons.

 9. De RU hadden een uitstekende KGB; die wisten waneer waar…
  En inderdeed: als die Macron; of Leyten of Johnson daar is, kan er natuurlijk een Kalibrtje toevallig landen.
  Dat zou het politieke straatje veranderen.

  Ik heb het idee, dat Brussel de Russen niet zo serieus neemt….

  Maar de Russen zijn nu subliem bewapend en getrained.

 10. Interessant die bom. Een paar daarvan en de Oekraïense defensie is aan diggelen. Gaan de navo en die brulmakaken van de EU en hun buklaven (o.a. Rutte) dan de fout maken het conflict te laten escaleren? Ergens zou ik het bijna hopen, in elk geval om de grootheidswaan van de EU de mond te snoeren, want dat gaat onze bevolking niet meer pikken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in