Zou u een koolstofbelasting willen betalen elke keer dat u uw verwarming aanzet? En elke keer dat u benzine tankt? Ongelooflijk genoeg zal dit binnenkort het leven zijn in Europa. Toen ik voor het eerst hoorde dat de EU van plan is directe koolstofbelastingen op te leggen aan burgers, dacht ik dat het gewoon weer een vals internetgerucht moest zijn. Maar het is geen vals gerucht. Nieuwsbronnen in Europa berichten erover, en op de officiële website van het Europees Parlement is informatie over dit plan te vinden. Ik weet niet waarom de mainstream media in de Verenigde Staten hier niet over praten, want dit is een enorm verhaal, schrijft Michael Snyder.

Terwijl ik dit artikel schrijf, ben ik nog steeds in shock. Dit gebeurt echt, en als dit plan met succes wordt uitgevoerd in Europa zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat een soortgelijk plan wordt doorgedrukt in de Verenigde Staten. Het volgende komt uit een Nederlands artike…

De kogel is vannacht na lang onderhandelen door de kerk gegaan: inwoners van de Europese Unie moeten gaan betalen voor de broeikasgassen die ze uitstoten. Dat betekent dat er bij elke tankbeurt en als de verwarming wordt aangezet mee moet worden betaald vanwege de schadelijke stoffen die daardoor vrijkomen.

Natuurlijk beginnen ze klein in een poging de tegenstand te minimaliseren.

Zodra dit plan in werking treedt, zullen de kosten van een liter benzine slechts met ongeveer 10 cent stijgen

De nieuwe regeling zal leiden tot hogere prijzen aan de pomp: tot 10,5 cent meer voor een liter benzine en 12 cent voor diesel, volgens een studie van het Potsdam Instituut voor Klimaatonderzoek.

  3 zeer alarmerende ontwikkelingen die enorme wereldwijde gevolgen kunnen hebben

De plannen gaan zoals het er nu uitziet in 2027 in, het Sociaal Klimaatfonds een jaar eerder. Verwacht wordt dat het voor burgers om kleine bedragen gaat. Zo zal een tankbeurt, zegt een woordvoerder, gemiddeld niet meer dan 10 eurocent duurder worden zo wordt verwacht. De plannen zijn gemaakt voor de energiecrisis.

Maar zoals we zo vaak hebben gezien, gaan de tarieven aanzienlijk omhoog als mensen eenmaal gewend zijn aan nieuwe belastingen.

Volgens een prominent lid van het Europees Parlement maken de nieuwe directe koolstofbelastingen voor particulieren deel uit van “het grootste klimaatwetgevingspakket in de EU ooit”…

“Ik ben blij dat er een gebalanceerd akkoord is bereikt op het grootste klimaatwetgevingspakket in de EU ooit”, zegt Europarlementariër Esther de Lange (CDA). Ze was een van de onderhandelaars en verantwoordelijk voor de coördinatie van de Green Deal en hoofdonderhandelaar op het Sociaal Klimaatfonds.

Ons is verteld dat er brede steun is voor dit klimaatwetgevingspakket in het hele politieke spectrum.

Europa moet de koolstofuitstoot tegen 2030 drastisch verminderen, en deze nieuwe wetgeving zal een centrale pijler van die inspanning zijn

De maatregelen maken deel uit van een pakket aan klimaatwetten. Voor 2030 moet de CO2-uitstoot met 55 procent naar beneden. De Europese industrie, die dat deels al moet doen, krijgt te maken met hogere uitstootkosten, en bedrijven van buiten Europa gaan aan de grens betalen voor hun uitstoot. Het geld dat hiermee wordt opgehaald kan worden besteed aan klimaatplannen.

Als deze nieuwe wetgeving u niet bevalt, is dit het moment om uw stem te laten horen.

  Het Nieuwe Normaal begint te bijten

Persoonlijk beloof ik dat ik uit protest tegen dit plan mijn koolstofuitstoot zal verhogen.

Ik denk er zelfs over om nu al mijn houtkachel aan te steken.

Het goede nieuws, als je het zo wilt noemen, is dat de nieuwe koolstofheffingen pas in 2027 worden ingevoerd.

Er is dus nog tijd voor de EU om het roer om te gooien.

Helaas gaan andere draconische maatregelen die bedoeld zijn om de koolstofuitstoot te verminderen, op dit moment op volle toeren draaien.

Zo worden momenteel overal in Europa talloze landbouwbedrijven permanent gesloten.

Alleen al in Nederland worden duizenden boeren gedwongen hun bedrijf te verkopen, of ze dat nu leuk vinden of niet…

De regering in Nederland is van plan 3.000 Nederlandse boerderijen gedwongen op te kopen met de bedoeling ze te sluiten om de stikstofuitstoot te halveren en zo de klimaatdoelstellingen van het land te halen. Maar liefst 11.200 boerderijen zullen moeten sluiten en nog eens 17.600 boeren zullen hun veeteelt aanzienlijk moeten inkrimpen om aan deze draconische doelstellingen te voldoen.

Het plan kon niet op een slechter moment komen, want de prijzen van levensmiddelen rijzen de pan uit, en wereldleiders waarschuwen voor een op handen zijnde voedselcrisis als gevolg van verstoringen in de aanvoer door de oorlog in Oekraïne en stijgende inputkosten door de energiecrisis.

Dit is letterlijk krankzinnig.

Al jaren waarschuw ik dat er een wereldwijde voedselcrisis op komst is, en nu is het zover.

2022 was het slechtste jaar voor wereldwijde honger in decennia, en nu waarschuwt het hoofd van het Internationale Comité van het Rode Kruis dat we in 2023 “een enorm niveau van lijden” zullen zien…

  Hoofd van de WHO beweert dat de Covid-lockdowns ook na het vaccin worden voortgezet

Het hoofd van het Internationale Comité van het Rode Kruis waarschuwde woensdag dat de wereld in 2023 “een enorme mate van lijden” te wachten staat door de verspreiding van hongersnood.

Mirjana Spoljaric, die het ICRC in oktober overnam, vertelde een persconferentie in Genève: “We verwachten een enorm niveau van lijden.”

“Zoals de wereld zich momenteel ontwikkelt, zien we geen vermindering van de humanitaire druk, die zal potentieel immens zijn,” zei ze.

“Het is mogelijk dat we in vele delen van de wereld zeer grote honger en onzekerheid in het algemeen zullen zien.”

Boerderijen sluiten en boeren betalen om geen voedsel te verbouwen in zo’n omgeving is absoluut krankzinnig.

Maar onze politici doen het toch.

De wereldwijde voedselcrisis zal in 2023 aanzienlijk verergeren, en onze leiders lijken van plan maatregelen op te leggen die dat proces aanzienlijk zullen versnellen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Grote Reset zal de Grote Afwijzing zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSean Penn zegt dat ongevaccineerde burgers “criminelen zijn en dat die mensen hun huis niet mogen verlaten”
Volgend artikelMeer dan 35.000 dode Oekraïense militairen worden als vermist beschouwd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

49 REACTIES

 1. Persoonlijk kan ik de gedachten gang van Europa niet meer bevatten, WAT EEN WAANZIN en volledig gericht tegen de gewone en hard werkende burger, niet te bevatten dat daar geen serieuze weerstand tegen komt, integendeel velen staan er volledig achter en rijden met hun fietsje, voor het milieu, terwijl degene die dit opleggen zich verplaatsen in de meest luxueuze wagens, learjets en noem maar op, volop reizen, idem voeding en huisvesting, de kleine man moet zich aanpassen, voor hen, de Eurocraten gelden geen regels
  Helemaal niet, en hoe zouden er beperkingen kunnen zijn, met hun riante lonen en vergoedingen, denk dat ze zich rot lachen wanneer er verhogingen in prijs zijn, van gelijk welke aard

  • In hun ogen geen waanzin want het is een agenda die ze volgen, en doen dit voor opdrachtgevers achter de schermen. Dit is niet in het belang van onze natie-staat noch voor de burgers en dus onconstitutioneel en vaak ook landverraad, en dus zou het hele kabinetskartel in de gevangenis horen te belanden of aan de strop te bungelen.

   • IK stem voor minimaal de Strop, maar nog liever zie ik dat soort in hun eigen fake green Biomassa centrale opstoken, dan geeft dat schuim der aarde 1x eens warmte terug aan de mensheid en komen die foute biomassa centrales toch nog eens van pas.

 2. Dit betekent gewoon het einde van onze beschaving. Van kwaad tot erger. Alles gaat in de komende jaren instorten door puur satanisme.

 3. Weer een middel om de gewone burger in de armoede te storten. Om een reden, dat die, compleet verarmd, op zijn / haar knieën de NWO van die wef bende zal aanvaarden. Op naar de CBDC, waar de burger nog meer genaaid kan worden.
  We wachten in NL al jaren op het tijdelijk duppie onder Den Uil en het tijdelijke kwartje van Kok, dat Beiden TIJDELIJK zouden zijn. De Roverheid is er niet voor het volk. Naaien, naaien en nog eens naaien. Dat kunnen ze.
  Weg met die zooi in Brussel, waar de corruptie hoogtij viert.
  Arm volk dat zulke incompetente lijers heeft

 4. NEXIT NU !!!!

  Voordelen EU NIHIL. De voordelen die er waren werden ons door de regering ontzegd !!
  Nadelen EU teveel om op te noemen.

 5. Het gaat echt niet om het milieu. Het gaat alleen om de bodemloze putten te vullen van alle EU-landen. En de bevolking kan je alles wijsmaken en slikt alles. Zie de schandalen van de EU is er het mooiste bewijs van. Ze moeten niks zeggen van de oligarchen alleen hebben ze hier een andere naam gekregen.

  • Die bodemloze putten zijn overal het resultaat van doelbewuste schuldencreatie en woeker. Het crapuul heeft het woord rente geïntroduceerd om net te doen of het geen woeker betreft, maar dat is het wel. Want na cumulatie van alle renten en heffingen om de ontstane schulden af te betalen zijn we uiteindelijk dicht bij 40% van de totale omzet kwijt aan het crapuul.

   Dat verklaart waarom alle landen in de wereld schulden hebben, zelfs en juist landen waar het meest en effectiefst geproduceerd en geëxporteerd wordt, zoals Japan en China. Dat zou helemaal niet mogelijk zijn als we niet een op schulden en fractioneel bankieren gebaseerd systeem gebruikten. Een systeem dat ons door bankiers met medewerking van onze regeringen opgedrongen is.

 6. Hoe meer je dit gaat geloven, hoe meer gedachten je erin stopt hoe meer jjj energie geeft deze distopie.
  Echt. Zij zullen vallen. Ze zullen bang worden van hun eigen diepste duisternis.
  De logische voorspellingsbereking kloptwel!
  Maar de uitkomst is fout omdat de Geest niet mee is genomen in de berekening. Het keerpunt komt.

  • Ja Frans, het keerpunt komt en the Cult/ illuminati/ Novus Ordo Seclorum is volslagen in paniek en daarom worden alle door o.a. de EU, WHO, ‘Den Haag’ afgekondigde maatregelen steeds driester en ongeloofwaardiger, zeg maar gerust volstrekt krankzinnig.
   Het zal niet lang meer duren, zelf denk ik aan enkele maanden, dat het cabaltheater in hun eigen zwaard valt.

   • Klopt. Ze hebben heel veel haast . Hoe langer het pushen van hun agenda duurt des te groter de kans dat ze het niet gaan redden.
    Ze kunnen ook niet meer stoppen en toegeven want dan komt de smerigheid en de corruptie nog sneller boven drijven.
    Geduld is een schone zaak maar in ons geval gaat dat erg veel mensenlevens
    kosten.

 7. De onnozele politici denken dat ze worden gevrijwaard van de prijs stijgingen. Wacht maar tot alle besluiten worden uitgevoerd. Dan worden de politici bedankt voor gedane zaken. In feite zijn het mee lopers in het spel van de grote mannen. Kijk maar hoe Ruttelinks jaren als schoothondje achter Merkel aan liep. Lachte bij ieder opmerking die Merkel maakte. Er zit continu een grijns op zijn porem wanneer Merkel in de buurt is.

  • @ Levi Patty. Dezelfde gore grijns verschijnt nog steeds op zijn pokdalige face wanner hij zich in de nabijheid van Qut Quag bevindt.
   Deze rioolrat, Rutte, is het slechtste wat ons is overkomen sinds 1970.
   De dwaas bied excuses aan voor iets waarvan zowel hij als wij, geen enkele weet hebben, nóóit aan hebben meegewerkt en óók geen slaven in dienst hebben gehad !
   Dan bied ik hierbij, mijn welgemeende excuses aan aan de inwoners van Groningen die ernstig zijn getroffen door de gasboringen maar óók aan de Limburgse mijnwerkers die zijn omgekomen in de mijnen t.g.v. onvoldoende veiligheidsvoorzieningen.
   Ik heb aan beide gebeurtenissen geen enkele schuld, voel wél medeleven met de betrokkenen; maar welk een onzin om als niet-betrokkene excuses aan te bieden. (mogelijk ook nog eens met een
   “gouden handdruk !)

 8. De EU wil nog meer Agenda 2030 Zo willen ze je huis afpakken

  Dit heeft allemaal te maken met het World Economic Forum, de Great Reset en Agenda 2030, legt hij uit. Alle huizen in privébezit moeten voor 2033 energielabel D hebben. Tegen 2050 moeten alle huizen uitstootvrij zijn. Kosten per huis: ongeveer 100.000 euro.
  https://youtu.be/Y2sqV7alDz8

  Feodalisme
  Veel mensen zijn niet in staat om 100.000 euro op te hoesten en zullen gedwongen zijn om hun huis te verkopen. Je zult niets bezitten en gelukkig zijn. En mag je een dergelijk huis wel verkopen? Krijg je dan een boete? Pakken ze je huis af? Hier is duidelijk sprake van een aanval op de middenklasse, stelt Bull-Hansen.

  https://www.ninefornews.nl/agenda-2030-zo-willen-ze-je-huis-afpakken/

  • @Adriaan, de te behalen SDG-doelen is vervroegd van 2030 naar 2025. Dit is buitengewoon goed nieuws voor de mensheid, want hun krankzinnige, kwaadaardige & volkomen van God los staande doelstellingen zullen never nooit worden gerealiseerd.
   Neem dit maar van mij aan.

  • Niemand pakt mijn huis af.
   En mocht ik eruit gesleept worden reken maar dat ik persoonlijk op voorhand mijn eigen huis tot de grond affik.

 9. Alles wordt in het werk gesteld om iedereen te onderwerpen aan de centrale macht, klimaatdoelstellingen is enkel een middel om dit voor elkaar te krijgen. Niet het doel. Want wat doen die EU lui ervoor om die uitstoot uit de lucht te halen, als wat zij beschouwen als giftig, nou helemaal niets. Dus is het niets anders dan afpersing.

  iedere Nederlander kan op elk moment zich zelf soeverein verklaren en zo direct burger af zijn. Daar iedereen bij de belastingdienst al zijn ooit betaalde belastingen terug kan vorderen. Het is simpeler dan we ooit gedacht hadden. De enige die je tegen houdt is je eigen angst. Voordeel is dan wel dat al die extra belastingen direct terug kunt vorderen van de overheid. Je energie rekeningen minimaliseren dan tot enkel de kostprijs. Dit is geen grap maar werkelijkheid. Want alleen slaven werken voor hun kost. Dit is ook een methode om de grote reset buiten de deur te houden, want je zet ook direct alle overheden buitenspel, want zij hebben dan geen autoriteit meer over jouw.

 10. Ben ik arm als me alles afgenomen is of ben ik dan daadwerkelijk vrij? Pas goed op van wie je iets afneemt. GT Renee schrijft over minimaal de strop maar dat station ben ik al lang voorbij. Ik wil ze horen gillen van de pijn en horen smeken om genade. Genade die ze van mij nooit krijgen.

 11. Och, ze doen maar, 51% is voor…
  Ik kan alleen maar mijn kennis en gedachte doorgeven aan het nageslacht.
  Het is aan hen te kiezen hoe ze hun leven willen leven.

  Als ze hun huis (erfenis) afpakken? In grondwet staat nog zoiets als recht op eigendom. En… dan zou het wel eens oorlog worden.

 12. Die hele ‘global warming’ shitshow is zo’n gigantische leugen, nog erger dan de Apollo moon landing waar hij onder meer op gebaseerd is. Het feit is namelijk dat de klimaat storingen – ja, storingen! – niks met ‘opwarming’ te maken hebben, maar met storingen in het natuurlijke klimaat door menselijke activiteit veroorzaakt – maar niet de CO2 uitstoot. Ook de ijsbergen lijden er onder. Ga je maar eens verdiepen in de EMF activiteiten van HAARP aan de lucht, en de doeleinden voor de ruimtevaart. Ga ook af en toe eens kijken naar de lucht, de ‘wolken’ velden, en de rimpels, en besef dan dat er weer ultrasound gebruikt is. We zitten in een soort van microwave, nu al sinds 2005. De ionosfeer is al ruim 15 jaar onder constant bombardement van die EMF boringen mbv HAARP installaties. Elk land doet er aan mee, ook NL. Hier in NL is het minder voelbaar dan in de VS, dat kan ik je uit ervaring mededelen, maar het gaat hier ook erger worden. Electrosmog etc noemt men dat, een branderig gevoel, tranende ogen, etc. Ik hoor het geraas hier in de lucht boven de Veluwe als ze weer bezig zijn met gaten te boren.

  En je kan zelf zien dat de zon veel feller doorkomt, en dat is echt niet omdat het ding ‘harder is gaan branden’ in de laaste 15 jaar. En dan zijn er de vele pole shift verhalen. Ik begin er niet eens aan. Zucht… Je kan ook meer lezen op Geoengineering and consent, zonderreden.substack.com of zoeken op bijv HAARP.

  Ze hebben geld nodig voor deze industrie, en om de aarde te beschermen met vervanging van de uitdunning van de beschermende plasmalagen. Wat denk je dat die witte strepen in de lucht niet steeds kosten?? Dat is echt geen condens. Ik herhaal: rond 2030 will Bill Gates en de rest van de parasitaire klootzakken een blokkade van het zonlicht installeren, zgn om de aarde te ‘beschermen’. Het zal wsch lukken, want hij is meer dan tien jaar geleden al begonnen met experimenten boven de Pacific. En ook in Spanje hadden we het “Sahara zand” begin dit jaar. Foto’s daarvan in Malaga genomen, op de Geoengineering website.

  Wat denk je dat er gaat gebeuren met alles wat op aarde leeft? Het loopt vaart, jongens, het loopt keihard vaart nu. Het lijkt alsof de zaken weer een beetje ‘normaal’ worden, maar die parasieten zijn achter je rug nog steeds bezig met hun waanzin, en dat is inclusief die Muskusrat Elon, met zijn SpaceX en zijn satellieten. Elke satelliet lancering veroorzaakt nog meer ‘global warming’ waar jij belasting voor moet betalen. Pas op dat je buurman je straks niet verlinkt over de scheten die je laat.

  • >>> Die hele ‘global warming’ shitshow is zo’n gigantische leugen <<<

   Dat is precies de reden dat men het 'climate change' is gaan noemen. Maar dat was u nog niet opgevallen? 😉

 13. Ik zit in de wereld van zonnepanelen, goede infra-roodverwarming, warmtepompen etc. Ik ben ervan overtuigd, dat deze zaken meewerken aan een verantwoorder energiegebruik. I.c.m. fossiele energie en kernenergie.

  Probleempunten -waardoor deze energietransitie hopeloos vastloopt zijn o.a. deze.

  Ca. 50% van de gebruikskosten van elektriciteit en gas bestaan uit belastingen en heffingen. Als wij energieneutraal worden, gaat de overheid failliet. Temeer omdat ook autobrandstoffen voor het leeuwendeel uit belasting bestaan.

  Daarbij moeten alle elektriciteitsnetten in heel Europa worden uitgegraven en enorm verzwaard. Vuistregel is dat een energieneutraal huishouden haar elektriciteitsverbruik ziet ver3voudigen. + alle stoepen worden volgezet met laadpalen. Met PVT panelen kan je dat iets dempen.
  Overigens wordt het nu al in grote delen van ons land om de energie-afname, bijvoorbeeld voor je elektrisch wagenpark van DHL te voeden een serieus probleem, richting onmogelijk. Weet ik van een project in 020, waarbij de leider van de sessie een kaart toonde met gebieden waarop serieuze uitbreiding niet meer mogelijk is.

  De handen om deze klus binnen 7 jaar voldoende te laten vorderen zijn in de verste verte niet voldoende aanwezig.

  Een woning van scratch af energieneutraal maken kost de eigenaar ca. € 80.000 ,= (wij hebben alle kozijnen van onze 2-kapper laten vervangen door kunststof met triple glas: € 43.000 .=

  Zonnepanelen leveren in de winterdag maandelijks ca. 3% van hun jaarproductie; een huishouden kan in december / januari geen thuisbatterij laden met zonne-energie. In de zomermaanden leveren die panelen ca. 13% van hun jaarproductie, wat dan veel te veel is en het elektrisch net dreigt op te blazen. Omzetten in waterstof is mogelijk, maar wel met enorme energieverliezen, tot meer dan 50%,

  Van windmolens, met rotorbladen van wel 135 meter lengte (probeer je dat eens voor te stellen) die in grote getale voor de kust worden geplaatst, blijken het weer te beïnvloeden. Deels omdat een deel van de energie uit wind massaal wordt omgezet in elektriciteit. Dan neemt de windkracht af. Deels -maar daarover is nog veel onduidelijk- omdat de enorme bladen de luchtstroming beïnvloeden. Dit wordt een covid 2.0 zaak; de boel wordt door de overheid en handige zakenlieden geflest, waarbij de waarheid na veel obstructie veel te laat aan het licht komt.

  Het hele verhaal kost een onvoorstelbaar vermogen en als Azië, Zuid Amerika en Afrika niet meedoen gaat dat mondiaal zo weinig zoden aan de dijk zetten, dat je het net zo goed niet kunt doen.
  Waarbij de vraag is of er voldoende grondstoffen zijn.

  Ik voorzie eerder, dat de EU hierin een buitenkans ziet om grof te graaien in de portemonnee van de burger. Goed mogelijk, dat men de heffing ruim onder de pijngrens laat, zodat ze die inkomsten duurzaam kunnen genieten. Tot dat hele instituut door haar hoeven zakt.

  • @Bernardo A..ik woon in een oud huurhuis zou graag warmtepompen willen en desnoods zonne folie/collectoren op dak … maar mag niet…terwijl het wel zou kunnen woon in gebouw met 8 woningen.. wat zonnepanelen op het dak hoppa…no way…en maar blouw stoken voor niks

   • Zelf installeren, die warmtepompen (lucht/lucht), dat kost je 6 maal minder dan laten doen. Krijg je geen hulp, maar die is toch minimaal. Hier 4 zelf geplaats (2 x 9000 btu, 1 x 12000 btu en 1 x 24000 btu). SCOP 5.1 in ons plaatselijke klimaat. Dat is dus 5kWh aan warmte voor elke kWh verbruik.

    Kosten aanschaf inclusief benodigde gereedschappen (goede vacuumpomp, etc): minder dan €4000. Kostenramingen van installateurs: tussen de 21.000 en 30.000 euris. “Mag niet”, zegt de wet, welnu, er mag zoveel niet. En vele onzinnige zaken mogen wel. Allemaal gelul op zolder…

    • Vraag ik me af of je de woning warm krijgt. Je oude CV had een afgiftetemperatuur van ca. 80 graden. De warmtepomp blijft steken op 20 graden. Daarom moet de woning goed geïsoleerd zijn en kan je alleen verwarmen middels vloerverwarming.

     • Of je moet verwarming met airco bedoelen. Alleen is het verschil tussen zelf plaatsen en laten doen wel erg groot. En “mag niet” heeft ook wel eens met technisch verantwoord monteren te maken. Er zijn nogal wat zonnepaneel-installaties in brand gegaan omdat de installateur in kwestie geen boodschap had aan “mag niet”.

  • EU maakt burgerverzet tegen windmolens moeilijker

   ´De Raad van de EU gaat vergunningen voor ‘duurzame’ energiebronnen makkelijker afgeven. Tegen bouwprojecten als zonne- en windparken kan moeilijker beroep worden aangetekend. ‘Dit is de beste manier om onafhankelijk te worden van Russische energie.’

   De Raad van de EU heeft een akkoord bereikt over wijzigingen van de richtlijn hernieuwbare energie, onderdeel van het REPowerEU-plan. Lidstaten kunnen zogenaamde ‘go-to’-gebieden voor ‘duurzame’ energie inrichten om zo de vergunningsprocedures korter en eenvoudiger te maken.

   Beroep tegen windturbineparken moeilijker
   De algemene planning voor het bouwen van bijvoorbeeld windparken zou aan ‘een vereenvoudigde milieueffectenstudie onderworpen worden’ in plaats van dat elk bouwproject afzonderlijk moet worden goedgekeurd. De opties om juridisch bezwaar aan te tekenen tegen de bouwplannen van windmolenparken kan zo flink worden ingeperkt. De Raad geeft aan dat ze van ‘doorslaggevend openbaar belang’ zijn en daarom zal er in mindere mate beroep aangetekend kunnen worden.

   ‘Go-to’-gebieden
   De EU wil dat ‘hernieuwbare energie’ in 2030 ten minste 40 procent van de totale energie uitmaakt en volgens de Raad kan dit akkoord zelfs zorgen dat het 45 procent wordt. EU-lidstaten kunnen ‘go-to’-gebieden selecteren waar er minder strikte voorwaarden gelden voor de installatie van ‘hernieuwbare energiebronnen’. Het gaat over gebieden met een mindere kans op een grote impact op het milieu. Beschermde natuurgebieden kunnen niet worden aangewezen als ‘go-to’-gebied.

   Onafhankelijk van Russische energie
   Halverwege dit jaar zei EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen al dat vergunningen voor windparken veel sneller moesten worden verleend dan nu het geval is. Gemiddeld kost dat zes tot negen jaar, maar de EU wil dat de procedure voor de bouw van windmolens binnen een jaar rond kan zijn.

   “Dit akkoord vormt een belangrijke aanvulling op de lopende werkzaamheden voor de richtlijn hernieuwbare energie. Als vergunningen sneller worden afgeleverd voor gebieden waar de beste resultaten kunnen worden geboekt zonder het milieu te schaden, krijgen we sneller hernieuwbare energie op onze netten. Dit is de beste manier om onafhankelijk te worden van Russische energie en dit draagt ook aanzienlijk bij aan onze klimaatdoelstellingen,” zegt Josef Síkela, de Tsjechische minister van Industrie en Handel.

   Al in juni 2022 werd 40 procent als nieuw streefcijfer vastgelegd in de algemene oriëntatie over de herbeschouwing van de richtlijn hernieuwbare energie. De Commissie had in het REPowerEU-plan voorgesteld om het streefcijfer te verhogen tot minstens 45 procent in 2030. In de richtlijn hernieuwbare energie van 2018 is voor 2030 het huidige streefcijfer van 32,5 procent vastgelegd.

   Windmolenverbod rond de Veluwe
   Het voorstel van de Raad van de EU valt gelijktijdig met een tijdelijke stop op de bouw van nieuwe windmolenparken in en rondom natuurgebied de Veluwe in Gelderland. Dat besluit is vooral genomen vanwege de wespendief, een beschermde roofvogel. Roofvogels hebben veel te lijden onder het opwekken van duurzame energie. Gelderland kan door het windturbineverbod niet voldoen aan de afgesproken te leveren duurzame energie uit het Nationaal Klimaatplan. Daarom wordt gekeken naar andere plaatsen voor windmolenparken, bijvoorbeeld in de Betuwe.

   Het Europees recht dwingt tot een milieu beoordeling voor windmolenparken naar aanleiding van het Nevele-arrest van het Europese Hof.´

   https://www.blckbx.tv/klimaat/eu-maakt-burgerverzet-tegen-windmolens-moeilijker

 14. Deze koolstofbelastingen zijn onderdeel van Frans Timmermans green deal. Vraag me af hoe het kan dat deze walgelijk psychisch zieke man zoveel macht heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in