Duitsers nemen minder vaak een douche als reactie op de energietekorten en de crisis in de kosten van levensonderhoud, zo is bekendgemaakt. Uit een opiniepeiling die INSA in opdracht van de krant Bild heeft uitgevoerd, blijkt dat bijna twee derde van de Duitsers nu korter doucht in antwoord op talrijke oproepen van de regering om dat te doen, bericht Infowars.com.

62% van de ondervraagden in de opiniepeiling zegt minder lang te douchen en minder vaak te douchen dan een paar weken geleden, terwijl 35% zegt dat zij hun schoonmaakroutine niet veranderd hebben.

Het is geen verrassing dat degenen in de laagste inkomensgroep zeiden dat zij hun gedrag sterker hadden veranderd dan enige andere groep.

Bijna de helft van de ondervraagden (45%) zei ook voorbereidingen te treffen voor een moeilijke winter, zoals de aanschaf van een noodstroomaggregaat.

Zoals wij al eerder hebben benadrukt, krijgen de Duitsers te horen dat zij een verlaging van hun levensstandaard zullen moeten aanvaarden om de steun voor “the current thing” te supporten.

Velen hebben gereageerd door in paniek kachels en brandhout te kopen, wat in het hele land tot uitgeputte voorraden heeft geleid.

Eerder deze maand waarschuwde de milieuminister van Hamburg de Duitsers dat warm water gerantsoeneerd zou kunnen worden en dat er als gevolg van de energiecrisis grenzen aan de maximum kamertemperatuur zouden kunnen worden gesteld.

De Duitsers hebben ook herhaaldelijk te horen gekregen dat zij minder moeten douchen om energie te besparen, en Bild heeft zelfs een artikel gepubliceerd waarin werd gesuggereerd dat minder wassen ervoor zorgt dat u beter ruikt.

  Zware gevechten gaan door in Zaporozhye, Donetsk (Foto's, Video's)

Een minister van de regering beweerde ook dat de Duitsers de stijgende energiekosten het hoofd moesten bieden door gewoon de verwarming uit te zetten en warmere truien te dragen.

Het artikel werd gepubliceerd nadat Klaus Mueller, het hoofd van de Bundesnetzagentur van Duitsland, zijn landgenoten had gevraagd, “of u echt zeven dagen per week een warme douche moet nemen – met gasverwarming.”

De grootste huisbaas van Duitsland, die ongeveer 490.000 panden bezit, is van plan een energierantsoenering op te leggen waarbij de verwarming van de huurders ’s nachts wordt afgesloten, als reactie op de dalende invoer van gas uit Rusland.

Zoals wij vorige week al opmerkten, zijn steden in heel Duitsland van plan om deze winter sportstadions en beurshallen als “opwarmruimten” te gebruiken om ijskoude burgers te helpen die zich de torenhoge energiekosten niet kunnen veroorloven.

Voordat de oorlog in Oekraïne begon, importeerde Duitsland 55% van zijn gas uit Rusland, samen met een derde van zijn olie en 45% van zijn steenkool.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Iets waarop wij gewacht hebben is zojuist gebeurd, en het is een heel slecht teken…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen ziekte die het gevoel kan geven dat iemand uw huid schilt met een aardappelschilmesje, verspreidt zich in een exponentieel tempo
Volgend artikelHuis van beroemde Duitse zangeres binnengevallen op verdenking van valse “vaccinatie”-kaart – Zij vecht terug (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Helemaal niet. Ik dacht dat vroeger ook. Ik neem mij elke maand een douche, soms laat ik het langer duren.
  Ik heb echt lang haar. Gisteren heb ik het gewassen, het was 5 maand geleden. Door de grote warmte van vorige week vond ik dat goed. Ik ruik niet, ga bij mensen, geen probleem.

  • Ja dat kan best he. Of zoals mijn ouwe buurman zei: ik spuug in de lucht en ren er onderdoor.
   Sinds mijn ontslagname duik ik om de dag in zee. Spoel me af met regenwater uit de bak. Mijn haar heb ik heel kort geknipt dus dat redt zich wel.
   Wie het niet aanstaat die laat me maar met rust.
   Heerlijk.
   En wat dan nog, als ik stink? Een hond stinkt ook en dat belet geen mens er een aan te schaffen. Dus kunnen mensen mij ook in hun buurt gedogen.

 2. Ik herinner me noch de “goede oude tijd” waar we geen badkamer hadden en we ons gewassen hebben uit een grote zinken kuip die gevult werd met warm water dat op de oven was verhit. Ging allemaal en niemand had er verder over nagedacht. Alleen de sneeuwvlokgeneratie van nu kan daar niets mee beginnen. Hoe dan ook is het niet aan de regering, dewelke zich zelf natuurlijk vrijstelt van mogelijke beperkingen in hun prive leven, om ons te dwingen. Hoop ook dat ze niet weer gaan beginnen met het handen wassen ritueel om dat weerborstige fake virus te bestrijden.

 3. Ik ga lekker twee nachten in een hotel in Duitsland uitgebreid en extra lang douchen s’avonds en s’ochtends. Heerlijk !!

  • Ik denk dat de run op het flessen en blikjes verzamelen in wirtschaftsland Deutschland groter wordt, de arme ouderen krijgen concurrentie

 4. Geen compassie met die Duitsers, gewoon belachelijk. Word tijd dat Poetin de gaskraan helemaal dicht draaid. Weten de Duitsers hoe het was in 40 45.

 5. Gelukkig waait hier meestal westenwind zodat de lijfgeur oostwaarts drijft richting Rusland. Slim bekeken van die Duitsers. De Russen krijgen stank voor dank.

 6. Al die luxe poppetjes van tegenwoordig. Elke dag onder de douche terwijl ze geen smerig werk doen. Je kunt het nalezen; elke dag onder de douche wast de natuurlijke beschermlaag van je huid weg, zeker met al die geurzeepjes die we nu hebben. Hooguit even afspoelen is ruim voldoende en dan is 1 minuut lang genoeg.
  Als kind 2 keer in de week in de teil. 4 Kinderen en allemaal in hetzelfde water. Met vieze knuisten even snel een boterham eten terwijl je aan het spelen was in het struigewas. Stinken? Nooit wat van gemerkt, ziek worden? Nooit wat van gemerkt. En nu met mijn 70 jaar nog nooit ziek, kan me niet herinneren dat ik ooit griep heb gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in