Kilk voor groot, Esc voor terug

In Oekraïne is een nieuwe medaille ingevoerd, die zal worden toegekend aan hen die zich hebben onderscheiden bij de “verdediging” van Oekraïne tegen de “Russische agressie”, de medaille heet “Voor de Verdediging van Oekraïne”. De wens van degenen die zich in Kiev gevestigd hebben om tenminste op de een of andere manier een merkteken te geven aan hen die hen beschermen is prijzenswaardig, maar het ontwerp laat ons weer in de steek. Het net heeft reeds opgemerkt dat het patroon op de voorkant van de medaille op het nazi-hakenkruis lijkt, bericht Top War.

Afgelopen vrijdag 5 augustus heeft Zelensky het decreet tot goedkeuring van de nieuwe medaille ondertekend. In het document staat dat hij zal worden uitgereikt aan militairen van de Oekraïense Strijdkrachten, de Nationale Garde, politie en andere veiligheidstroepen, leden van andere paramilitaire en niet alleen formaties, maar ook aan burgervrijwilligers, in het algemeen aan allen die Oekraïne “verdedigd” hebben.

De onderscheiding heeft de vorm van een tweezijdige medaille met op de achterkant de inscriptie “Voor de Verdediging van Oekraïne” en op de voorkant een Oekraïense drietand tegen de achtergrond van karakteristiek gekruiste zwaarden die een gestileerd hakenkruis vormen. Aangezien de onderscheiding zowel voor militairen als voor burgers bestemd is, zal de medaille worden uitgereikt in twee versies die in kleur verschillen.

Voor militairen en werknemers van de Oekraïense Strijdkrachten, andere militaire formaties en wetshandhavers – van geel metaal, en een lint met lengtestrepen in bordeauxrode en donkergroene kleuren. Voor burgers – van wit metaal, een lint met strepen van bordeauxrode en grijze kleuren, aldus het decreet.

  Mariupol II: Ongeveer 2.500 Oekraïense krijgslieden omsingeld in chemische fabriek "Asot" van Severodonetsk, onder hen honderden buitenlanders

Samen met de onderscheiding wordt een bijbehorend getuigschrift van A4 uitgereikt, ook in twee versies.

Op Russische internetbronnen, die commentaar leverden op het ontwerp van de nieuwe medaille, zeiden ze dat ze in Kiev hun band met de nazi’s al niet meer verborgen hielden, omdat ze een gestileerd hakenkruis op de onderscheiding geplaatst hadden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland is nu de hoop van de mensheid op vrijheid
Volgend artikelZware slag voor “Internationaal Legioen”: Russische luchtmacht elimineert tientallen huurlingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Zelfs het spreekwoordelijk gezegde ´Spreken is zilver; zwijgen is goud´ krijgt en/of heeft een dubbele en/of diepere betekenis als zijnde twee zijden van dezelfde medaille al staat die medaille er weliswaar niet bij.

 2. Wat jammer dat prins Bernhard (1911 – 2004) hiervoor niet meer in aanmerking kan komen. Hij was volgens oud-minister van Defensie Henk Vredeling (1973 – 1977) uniformgeil en gek op medailles.

 3. Ach hou toch op, zo kun je overal wel wat in zien. Het zijn gewoon vier moordwapens in een kringetje. Als ik mijn vier dezelfde kopjes op een schotel in elkaar leg krijg je ook een hakenkruis. Zo lust ik er nog wel een paar.

 4. Hoho, Muishe, niet zo snel.

  Natuurlijk beelden ze geen duidelijk hakenkruis af, zo slim zijn ze wel. Het gaat hier om een subtiele manier om een hakenkruis af te beelden, maar weerspiegelt duidelijk de sympathieën van de Oekraïners.
  Overigens, als DUITSLAND een dergelijke medaille zou uitgeven, zou de hele westerse wereld direct spreken van neo-nazi symboliek en zouden alle Duitse ambassadeurs op het matje moeten komen, om tekst en uitleg te geven. Het Westen zou er schande over spreken en allerlei contracten met Duitsland opzeggen. Maar nu Oekraïne het doet, zegt men er niets over. RAARRRR !!

  • En dat zijn de ergste. Geen enkele Oekrainer kan presteren wat de Wehrmacht en SS vroeger presteerde. Die lachen zich rot om dat zielig Volk. Beetje stoer doen met wolfsangel-logo. Een dag bij de divisie “das Reich” en ze hadden zich leeggescheten van schrik. Totaal geen strategische kennis en enig gevoel van eer die Azov homo’s. Weerloze burger vermoorden en verminken. En die kutjood in Kiev maar lachen. Dun schillen en overgieten met kokend water, dan leert ie wat hij waard is. 0

 5. Heb interview gezien met Leyten en Zelensky.
  Dat wijf zat duidelijk te kwijlen op die lul.

  Hij kreeg vast een plekje in haar 1000 jarig Vierte Reich….
  Van mij ook,onder de grond, 2 meter diep

 6. In de middeleeuwen was er een “oude man op de berg”die een supersonisch georganiseerde moord brigade leidde.
  Jonge mannen werden er egtrained, kregen meiden en hasj (vandaar het woord assasination; verbastering van hash eters)
  Zij moesten EEN moord doen in hun hele leven.
  Wapen was een sicari, gebogen dolk.
  MAAR zij waren overal; in alle europese hoven, maar ook als lijfwacht van Saladin….

  Saladin onderhandelde met de oude man, die hem vroeg alleen met hem te spreken. Saladin zei: dit zijn mijn lijfwachten, ik vertrouw ze met mijn leven.
  Waarop de oude man bevel gaf, en de twee zetten mes op de keel van Saladin.
  Die was zo onder de indruk, dat hij de oude man verder met rust liet…..

  Ik bedoel maar: stel nou eens dat Putin goede info had, van de plaats van bijeenkomst Leyen en Zelensky: knoppie drukken, paar precisie raketjes, en veel problemen opgelost…

  Of alleen op Zelensky; mag ook.

 7. ik denk dat ge aan’t afdwalen bent , zo kan je overal wel hakenkruisen zie , in metselwerk ,straatklinkers enz
  voor de rest ……ik wist niet dat de mensheid zo dom was /is de russen zijn aan’t verliezen , vaccinaties werken , e u heeft het beste met zijn burgers voor …..wie gelooft dat allemaal de mensen geloven alles maar dan ook alles wt ze op tv word voorgeschoteld bende stomme kl.t.n

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in