Zweedse staatsepidemioloog Anders Tegnell © Frankie Fouganthin (CC BY 2.0)

Zweden is de laatste tijd niet veel in het nieuws. Daar is een reden voor, schrijft fee.org.

Meer dan 100.000 mensen hebben in het weekend de straten in Frankrijk overstroomd en meerdere COVID-vaccinatiecentra werden vernield toen het verzet tegen de meest recente pandemiestrategie van de regering toenam. In de nieuwste versie van president Emmanuel Macrons lockdown’s hebben regeringsambtenaren verordend dat ongevaccineerde mensen niet langer cafés, restaurants, theaters, het openbaar vervoer en meer mogen betreden.

Onnodig te zeggen dat de mensen niet blij waren.

De aanpak van Frankrijk is niet uniek, het is slechts een van de vele landen over de hele wereld die nieuwe restricties opleggen nu de vrees groeit voor een nieuwe variant van COVID-19. De recente beperkingen van Australië hebben het halve land onder strikte lockdown geplaatst – ook al heeft een recordaantal van 82.000 tests slechts 111 nieuwe gevallen van het coronavirus aan het licht gebracht – terwijl restaurants in Portugal worstelen om het hoofd boven water te houden door de onlangs opgelegde restricties.

Een land dat niet veel nieuws maakt is Zweden.

Zweden werd in 2020 uiteraard verguisd omdat het afzag van een strikte lockdown. De Guardian noemde zijn aanpak “een catastrofe” in wording, terwijl CBS News zei dat Zweden “een voorbeeld was geworden van hoe je niet met COVID-19 moet omgaan”.

Ondanks deze kritiek gaat de Zweedse laissez-faire aanpak van de pandemie vandaag nog steeds door. In tegenstelling tot zijn Europese buren, verwelkomt Zweden toeristen. Bedrijven en scholen zijn bijna zonder beperkingen open. En wat de mondkapjes betreft, is er niet alleen geen mandaat, de Zweedse gezondheidsambtenaren bevelen ze zelfs niet aan.

  Ze beloofden "veilig en effectief"; we kregen "plotseling en onverwacht"

Wat zijn de resultaten van het veelgeroemde Zweedse laissez-faire-beleid? Uit gegevens blijkt dat het 7-daags voortschrijdend gemiddelde voor COVID sterfgevallen gisteren nul was (zie onder). Als in nada. En het staat nu al ongeveer een week op nul.

Zelfs een jaar geleden was het duidelijk dat de hyperbolische beweringen over “de Zweedse catastrofe” vals waren; vraag maar aan Elon Musk (zie ook: hierhier, en hier). Maar een jaar later is het bewijs overweldigend dat Zweden de pandemie grotendeels goed heeft ingeschat. Het totale sterftecijfer in Zweden was in 2020 lager dan in de meeste andere Europese landen en de Zweedse economie had er veel minder onder te lijden. Ondertussen is Zweden vrijer en gezonder dan vrijwel elk ander land in Europa.

Terwijl een groot deel van de wereld in de greep van de angst blijft en landen nieuwe beperkingen bedenken om de fundamentele vrijheden in te perken, blijft Zweden een vitale en stralende herinnering dat er een betere manier is.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Zweden stopt met PCR-tests – RNA van virussen kan nog maanden na infectie worden opgespoordVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWit-Russische president verklaart dat IMF en Wereldbank hem smeergeld hebben aangeboden om COVID-beperkingen op te leggen
Volgend artikelZullen de COVID-19 geïnjecteerden gemuteerde varianten veroorzaken?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. Er staat jammer genoeg niet vermeld waarom Zweden deze aanpak verkoos. Ik neem aan omdat ze weten dat de hele pandemie een grote oplichterij is. Een “goede inschatting” zou aangeven dat de Zweden zich bewust waren dat de pandemie gewoon een griep was, zoals elke griep. Maar hun redenering wordt niet vermeld, want dat zou roet in het eten gooien.

    (Straks wordt het hele land vast in de strafkampen gezet.)

  2. Toch dwingen ze in Zweden je ook tot vaccinatie. Als je dat niet doet kun je een boete verwachten. Die strategie is dus wel hetzelfde als in andere landen.

  3. denk niet dat de hersenspoeling in Zweden zoveel verschilt van andere landen in West Europa, woon in Brazilie waar vlg de msm een record aantal Coviddoden te betreuren zou zijn. Dit cijfer is op zijn zachtst gezegd zeer twijfelachtig omdat voor ieder overleden patient corona als oorzaak wordt vermeld wat de gemeente tussen de 200 en 300 Euro opleverd !!!! tel uit je winst. In alle !! gevallen waar Ivermectine en HCQ + Atromicina profilactisch wordt gebruikt is het sterfte percentage nul. Probleem is dat vrijwel alle artsen alleen dipirona mogen voorschrijven uit angst hun licentie te verliezen en vervolgd te worden wegens het zich niet houden aan het WHO protocol. Conclusie ook in Brazil een moordenaarscomplot wat zijn weerga niet kent en nog nooit in de wereld is voorgekomen

  4. Dit is wereldwijd maar vnl in het Westen. In China zijn ze aan het feesten maar tja, de Amerikanen hebben covid gecreëerd, een patenten op onze dood genomen (Fauci alleen 1000) en velen in het westen smeken om de doodsspuit. Wij bezegelen ons lot zelf, zo is het nu eenmaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in