WeAreCEU / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Je hebt gehoord over oligarchen, maar hoe zit het met controligarchen? Seamus Bruner, schrijver van het nieuwe boek “Controligarchs: Exposing the Billionaire Class, their Secret Deals and the Globalist Plot to Dominate Your Life”, zegt dat controligarchen erger zijn dan oligarchen omdat ze echt elk aspect van het leven van iedereen willen beheersen, schrijft Ethan Huff.

“Deze mensen hebben een soort godcomplex, maar dan op steroïden,” vertelde Bruner, die onderzoeksdirecteur is bij het Government Accountability Institute (GAI), in een recent interview aan First Things podcasthost Mark Bauerlein.

“Van de ongeveer 3.100 miljardairs in de wereld, staan er maar ongeveer 30 in dit boek [Controligarchs] … Mensen als Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, George Soros … en zijn zoon Alex Soros – deze mannen gebruiken hun rijkdom om niet-zo-goede dingen te doen.”

Sinds het begin van 2020, toen de Wuhan coronavirus (COVID-19) “pandemie” werd gelanceerd, verdubbelden veel van ’s werelds rijkste miljardairs hun nettowaarde – dit terwijl tientallen miljoenen Amerikanen, waaronder Amerikaanse bedrijfseigenaren, in insolventie en armoede werden gestort.

“Mark Zuckerberg ging door de pandemie van $60 miljard of zo naar bijna $120 miljard vandaag omdat iedereen in lockdown zat, thuis bleef en door Facebook scrolde,” zei Bruner. “En Jeff Bezos verdubbelde bijna zijn nettowaarde.”

Klimaatverandering, de volgende COVID-stijl zwendel

Een andere multimiljardair die enorm heeft geprofiteerd van de “pandemie” is eugenetist en medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, die miljoenen hectares Amerikaanse landbouwgrond heeft bemachtigd als onderdeel van zijn gestolen buit.

“Ze gebruikten de pandemie, in de woorden van Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, als een kans,” voegde Bruner eraan toe. “De pandemie was een kans om de samenleving opnieuw vorm te geven en ‘build back better’ op een ‘groenere’ manier.”

  Dr. Coleman: Waarom ik doodsbang ben - en waarom u ook doodsbang zou moeten zijn

“Mensen begrepen in juli 2020, toen Klaus Schwab ‘The Great Reset’ aankondigde, niet echt wat een pandemie te maken had met klimaatverandering. Maar we beginnen te zien dat ‘klimaatverandering’ gewoon de volgende crisis is die ze willen gebruiken als een kans om niet alleen rijker te worden, maar om systemen van tirannieke controle op te bouwen.”

Wat de wereld zag tijdens COVID is slechts een voorproefje van wat de globalistische miljardairs gepland hebben voor hun volgende wereldwijde zwendel: klimaatverandering. Verwacht zaken als controle over voedsel, controle over energie, iedereen die gedwongen wordt onbetrouwbare elektrische voertuigen (EV) te gebruiken, mobiele telefoons en menselijke lichamen die worden samengevoegd met het zogenaamde “internet der dingen”, slimme steden en wereldwijde financiële controle, naast andere autoritaire maatregelen.

Een kleine groep elitaire wereldburgers met de naam “The Good Club” kwam in 2009 bijeen in Manhattan om hun “filantropische” inspanningen te lanceren om de wereld over te nemen met deze en andere middelen. Onder de leden van The Good Club bevinden zich namen als Bill Gates, Oprah Winfrey, George Soros, David Rockefeller en Ted Turner.

“Bill Gates, George Soros en David Rockefeller zijn als het ware de drie co-hosts [van de eerste bijeenkomst van de Good Club],” zegt Bruner. “Ze nodigden een half dozijn of een dozijn van hun miljardairsvriendjes uit … Ze kwamen allemaal samen in de lente van 2009.”

“De context is het einde van de wereldwijde financiële crisis … ze konden voelen dat de ‘boeren’ op het punt stonden onhandelbaar te worden … Het andere deel van de context is dat Barack Obama net tot president was verkozen en veel mensen op de bijeenkomst van de Good Club in New York hadden veel gedaan om hem daar te krijgen, George Soros in het bijzonder, dus ze wilden de Obama-kans in hun voordeel gebruiken.”

  Davos 2024: Bijeenkomst van de globalistische elites draait dit jaar om 'vertrouwen', zegt WEF

Waar Amerikanen nu getuige van zijn is een gecontroleerde afbraak van hun land en het leven dat ze ooit kenden, wat uiteindelijk de weg zal vrijmaken voor een nieuwe wereldorde.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

7 Veronderstellingen over de SHTFVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat iedereen mist in het gesprek tussen Poetin en Carlson
Volgend artikelTucker Carlson hekelt transhumanisten die ‘denken dat ze God zijn’ op World Governments Summit
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

55 REACTIES

 1. Bij dit artikel kan ik alleen maar uitroep-tekens zetten !!!!!!!!!!!!!
  Het zijn dit soort multi-miljardairs – op slechte wijze aan hun miljarden gekomen – die achter veel ontwikkelingen zitten en beleids-makers beïnvloeden.
  Big Finance, High Tech, Big Pharma, enz. Met al hun totale controle-mechanismen.
  Die we ook allemaal bij WEF zien : hun “wereld-regering”.
  De ergsten zijn inderdaad : Gates, Soros, Bezos, Zuckerberg, Rothchilds, Clintons, Bush’es,
  Fink[elstein], enz. En ze werken allemaal, op de een of andere manier, samen.

  p.s. FrontNieuws, Beste Rommel, steeds weer dank voor alle artikelen.

  • en wat hebben die hoofdzakelijk gemeen? KM joden en hun vriendjes/helpers.

   wellicht daarom willen ze alles kapot maken, door chaos te veroorzaken, te verarmen, joodse orde te scheppen? macht over en dan hun ‘Satanrijk’ euh Jodenrijk te vormen ergens, wellicht in de JewSA, hopelijk rotten dan al die foute zionisten/Amerikanen op uit Europa en de politiek ook, nooit meer een politiek SSysteem = verdeel en heerSS.

 2. De goddelijke droom van Sat Yuga, is hoe de creatie met een lente begon. In duizenden jaren is die lente en zomer geworden en daarna een herfst en nu dus een winter. We zijn van God (leven, licht, liefde, dromen) weggeraakt en van een wereld obv liefde aanbeland in een winter vol angst. De droom van God is de nachtmerrie van het ego geworden. Deze nachtmerrie van het ego, de winterslaap van het bewustzijn, wordt Kali Yuga genoemd. Na Kali Yuga, de duistere winter van het ego, komt de lente van een nieuwe Sat Yuga en wederopstanding van het bewustZIJN.

  De controlicharchen zijn de allergrootste ego’s ooit. Ze zijn volledig los van God/liefde/licht en ze zijn 1000% ego (angst), daarom kunnen ze alleen uit egoïsme dromen ipv uit liefde dromen. De hele mensheid is in een egoïstische nachtmerrie omdat het ego alles regeert en omdat liefde nagenoeg weg is. Alles draait om ratio ipv voelen. Al het leven op aarde heeft zorg en liefde nodig, maar we maken oorlog en angst ipv zorg en liefde. Omdat iedereen een egoïst is geworden… en gelover in angst ipv liefde. De controlicharchen zijn de grootste egoïsten en die hebben met hun macht een wereld gecreëerd zonder God, liefde, licht, want in een wereld zonder God, liefde, licht, zijn egoïsten de baas.

  De echte pandemie is egoïsme, de winter van het bewustzijn. In die winter zijn de egoïsten de baas, maar na die winter komt de lente en een nieuwe Sat Yuga. We zijn onderweg van duister naar licht.

   • Fantastische boodschap op deze druilige dag Theme, kun je ook vertellen hoe we van het duister naar het licht gaan? Met een trauma of zo, want het stopt niet vanzelf. Iedereen lijkt er een rotzooi van te maken maar als er een opdondert staat er nog een grotere psychopaat klaar. Of stopt het gewoon als de psychopaten op zijn? Dat maken wij in ieder geval niet meer mee vrees ik. Er zijn er nog zat dus Gates kan nog wel effe doorgaan.

     • We zijn in ieder geval niet alleen Adriaan. Er zijn er meer die het zien en al zagen. Past goed bij een druilerige dag, maar ik laat de dag er niet door verpesten. Als ik geen internet had gehad zou ik zweren dat het gewoon een regenachtige dag was.

      Vannacht was ik wakker en ik dacht laat ik eens YouTube bekijken. Kwam er filmpje voorbij en daarna nog tientallen hoe trawlers de oceanen leeg schrapen. Als ze ermee geconfronteerd worden zeggen ze gewoon “we blijven binnen de wet” en ze verdiende er minimaal 15000,- per maand mee. Zijn het psychopaten? Kan je dat zeggen, ze blijven binnen de wet, ze voeden mensen maar het heeft ook iets verschrikkelijks treurigs.

      • Gijp februari 14, 2024 Bij 11:03

       Allemaal over de top gejaagd Gijp, de prijzen onderhavig aan graai inflatie noem maar op het is een samensmelting va politiek en het grote bedrijfsleven dat botweg gewoon fascisme genoemd kan worden, de kleine ondernemers werden gedwongen om de overheidssubsidie aan te vragen in de corona tijd en hebben massaal moeite om het terug te betalen de overheid is uwen vijand altijd geweest en nu drijven ze echt door.

    • @Gijp…

     De kritieke massa gaat de angst zat worden en loslaten. Er komt chaos en geweld, maar zie dat als de geboortepijn van een nieuwe wereld. De ene dag is het nog winter en lijkt alles hopeloos en de volgende dag begint de lente ineens. De kwaadaardige egoïsten die de mensheid onderdrukken doen alles met geld… en dat geld is een systeem dat dood is. Met de schulden van dat systeem willen ze de winter voortzetten, maar zo werkt het niet. De losers denken dat ze God zijn en boven de natuurkrachten staan. Ze snappen hoe ze dmv angst macht houden, maar van liefde, licht en leven begrijpen ze niks. De lente die komt wordt hun nachtmerrie en onze droom. Ik denk dat wij dat wel gaan meemaken. Er zijn meer dimensies dan de 1D, 2D en 3D wereld die wij zien. We zijn gevallen uit hogere dimensies en we zijn bezig om te herinneren dat er meer is dan het poppentheater in de ego-matrix waar we al een paar duizend jaar in gevangen zitten. Gaan we binnenkort eens uitgebreider in het echt over praten.

      • @Adriaan…

       Ik vrees idd dat dat ook een uitkomst kan zijn. Hopelijk zit ik dan dichtbij een van de paddestoelen zodat het snel voorbij is. Als je beseft wat wij zijn, dan is de dood als thuiskomen en meteen weer in een nieuw avontuur/leven wakker worden.

       Ik zie nog wel een scenario dat we als mensheid collectief de dood in de ogen kijken en wakker schrikken. Om mij heen zijn er wat slapers die serieus doodsangst beginnen te krijgen over Rusland en Poetin. We gaan het zien, de film gaat dit jaar spannend worden, vooral voor de slapende schapen denk ik. Het wordt bliksem en onweer bij heldere hemel voor de massa.

     • De kritieke massa gaat de angst zat worden en loslaten…

      Hoe zie je dat Theme? Pa komt thuis bij moeder de vrouw en gaat zijn angst los laten, zo heeft hij besloten. Vraagt moeder de vrouw, leuk knul en hoe ga je dat doen? Nou ik heb mijn angst laten varen en heb mijn psychopatisch baas verrot gescholden en ben zonder angst naar huis gegaan. Maar ik ben nu toch wel wat onzeker geworden of ik mijn angst wel helemaal kwijt ben. Dat heb je goed klootzak, naar je baas en excuses maken of wil je dat we op straat komen te staan?
      VORT naar je baas.

      Maar dat moet je de man nageven, hij heeft wel even zonder angst geleefd.

      • @Gijp… 11:12
       Haha… dit is makkelijker als we face to face kunnen praten.

       Angst loslaten is bewustworden dat angst niks en niemand helpt. De angst in je voorbeeld laat je niet los door je baas aan te vallen of verrot te schelden. Zonder angst, neem je ontslag zodra je merkt dat je baas een psychopaat is. Punt.

       Angst is een verzamelnaam voor gedrag en gedachten met lage vibraties. Boosheid is angst. Negativiteit is angst. Het is makkelijker om te zeggen dat angst alles is wat geen liefde/hoge vibratie is.

       Als je angst loslaat, dan klop je bij die psychopatische baas op zn kantoordeur en je deelt hem gewoon mee dat je ontslag neemt. Maar mensen durven uit angst geen keuzes te maken en dan worden ze nog angstiger (boos, chagrijnig, geïrriteerd, etc) en uit eindelijk ontploffen ze dan uit frustratie (ook angst) en doen ze dus wat jij nu als voorbeeld geeft.

       Wie niet bang is besluit gewoon dat ze wat anders gaan doen als blijkt dat hun baas een psychopaat is. Angst is een gebrek aan vertrouwen en vertrouwen is liefde. Dus heb vertrouwen in jezelf en als er angst komt, los het dan op of laat het los. Als een wild beest tekeer gaan, is het toppunt van angst en dat voedt en versterkt de angst juist. Maak keuzes om lage vibraties (angst, boosheid, agressie) om te zetten in hoge vibraties… en dat begint in je gedachten.

       • Weet je Theme, je kunt maar op 1 manier uit je angst komen. Dat is jezelf vermannen en zorgen voor een situatie dat je geen angst meer hoeft te hebben. Voor niemand niet.

        De eerste is stap is je leningen aflossen. Maar ja, dat lukt weer niet want je hebt het te druk om je lichaam te verkopen voor fictieve centjes die je hypotheekschuld elke maand opzuigt. Anders loop je toch maar koud en alleen door het oerwoud te rillen. En dat valt dan ook niet mee, hypotheek holadiee.

        • @Gijp…11:56

         Het systeem is gemaakt om je bang te houden. Maar je hebt een keuzes, alleen willen mensen die keuzes niet maken, omdat bang zijn dat ze dan andere keuzes moeten opgeven. Mensen willen het ALLEMAAL en in dat proces zijn ze in basis doodsbang dat ze wat missen of dat ze het verliezen. Alles draait om angst. Jou reacties zoeken ook naar beren op de weg ipv mogelijkheden op de weg. Alles draait om angst… en om dat los te laten, moet je anno 2024 het ego doden om verlicht te raken.

         Maargoed… ik verzin dit allemaal niet. Dit is de leer van spiritualiteit en singulariteit. Angst is de dualiteit, liefde is de singulariteit. Doe er wat onderzoek naar om te begrijpen wat angst/ego is en hoe je het loslaat. It’s all in you mind… as we are, so is the world.

    • @Gijp…

     Trauma is voor velen de manier om tot bewustzijn/zelfrealisatie te komen. Door trauma wordt men gedwongen om het ego los te laten en als het ego verdwijnt, komt er liefde voor terug.

     Een klein deel van de mensheid is bewust bezig om het ego los te laten, maar 99,99% zal door trauma het ego gaan loslaten. En er is al enorm veel trauma waardoor er een kritieke massa is die steeds bewuster wordt en er komt nog meer trauma waardoor die kritiek massa de angst ontstijgt en de slapende massa ineens bewust wordt. Vanuit het ego bezien is dat allemaal horror en ‘doom en gloom’, maar voor het bewustzijn is het de bevrijding van ego (angst) en daardoor de begin van de lente. De winter van het ego is angstig om te eindigen omdat het ego niet vertrouwt dat de lente gaat komen. Dit is groter dan ons en dat vraagt loslaten en overgave/vertrouwen ipv vasthouden.

      • @inhetmeer…

       Reageer je op mij? Ik woon in de buurt van Deventer. Als je in de buurt woont is een pot koffie gratis, als je verder weg woont kost het tijd en reiskosten. Je bent altijd welkom en je kan me eventueel via Rommel mailen.

       • Theme ik kan me vergissen maar volgens mij is inhetmeer een dame. Ze wil een beschuitje met je eten en jij hebt het over reiskosten. Ik ga even met mijn hoofd op de tafel bonzen.

        • @Gijp…
         Hahaha… zo had ik de reactie van ‘inhetmeer’ niet gelezen. Ik wist ook niet dat ‘inhetmeer’ een dame is en ‘koffie oid delen’, lees ik niet meteen als beschuitjes eten. En weet ‘inhetmeer’ überhaupt of ik man/vrouw/trans/non-bibair ben… 🤣😂😜

         Mijn deur staat gewoon open voor mensen die nav mijn reacties graag contact met mij willen. Niks moet alles mag.

     • Ik heb een psychologische afwijking. Welk jaargetijde het ook is, ken geen angst. Ook niet altijd geweldig, edoch ik heb afgeleerd een rijdende trein tegen te houden.

     • Mijn angsten vallen wel mee Immortal. Of ik onderdruk ze maar dat geloof ik niet. Wel de normale angsten, je weet wel ziekte’s en dat soort drama’s. Maar daar kun je toch niks aan doen. We zijn nog steeds een (gaaf) kutland.

      • Gijp februari 14, 2024 Bij 13:38
       Gijp, dit was maar een grapje. Ik ben niet zo van de angsten en zit er niet mee. Af en toe maak ik me zorgen, op zijn hoogst. Ik laat wel mijn sarcasme los. Voelt zo lekker, zo bevrijdend. 🙂

       • Hahaha, ik mijn woede werkt voor mij bevrijdend, maar daar heb ik een mooie pispaal voor. De gemeente waarmee ik wat probleempjes me heb. Maar ze willen niet meer met me spelen. Dat is dan wel weer jammer.

  • een opmerkelijke reactie, en hopelijk lezen velen dit en kijken vooruit naar de lente. De pereboom is in bloei dus die ziet het wel zitten. Het zou wel interessant zijn, om de hele lijst te zien.

 3. “controligarchen” hebben hun rijkdom verdubbeld…
  Ik ben overtuigd dat deze ‘rijkdom’ heel snel kan worden afgenomen.
  Simpel, kijk maar eens naar hún product waar ze rijk mee worden.
  En dan niet meer kopen.
  Dan zijn we zo klaar met deze criminele organisaties.

  • 🎯🎯🎯

   Geld is de enige reden dat ze macht hebben, want in de praktijk kunnen de satanisten niks. Als deze wereld niet op geld, maar op praktisch nut en liefde zou draaien, dan zouden 99,99% mensen heel goed rondkomen en de 0,001% elites zou bedelaar zijn. Dat is waarom ze het geldsysteem hebben gemaakt, om ons in hub

 4. “Controlfreak “controligarchen”, velen van hen miljardairs, leiden de wereld van een klif af.”

  Blijkbaar dringt het niet geheel door bij het randdebiele publiek dat puissant rijke, narcistische psychopaten de aarde alleen voor hen zelf willen hebben verleden jaar werd een aanslag op de Georgia Guidstones gepleegd het werd gedeeltelijk vernield en uiteindelijk geheel verwijderd omdat de wereld opinie erop gericht was, de smeerlappen laten “ons” weten via hun satanische symbolen hoe zij over de mensheid denken kijk bijv. naar het dystopische Denver Internationaal Airport waaronder geheime ruimtes/tunnels bevinden die in verbinding staan met de Deep Underground Military Bases enfin zoek het zelf maar uit als je geïnteresseerd bent in deze materie of niet.

 5. Een genetische stam van koning David neemt het oude testament wel erg letterlijk, namelijk: Heers over de volkeren der aarde.

  Janneke Monshouwer (zie boek Overgang naar het Aquariustijdperk, blz 145) noemt het de heilig zaad van David, ik bewijs met stambomen in https://www.facebook.com/Lamoraal dat ze via Jezus Christus en keizer Karel de Grote van koning David afstammen.

  Feitelijk dus een grote familie clan in de westerse wereld die allemaal lokale wetten doorvoerde zoals us-$-dollar fiat money, het opzetten van wereld organisaties, etc.

  Als we de westerse wereld duidelijk kunnen maken dat ze door het zaad van David worden gemanipuleerd, met grote toedoen door het Vaticaan die door hun worden gerund dan:
  A: komt er opstand
  B: zaad van David afstammelingen vallen
  C: wetten worden teruggedraaid omdat ze niet door een vrij volk zijn aangenomen, dus ook de US-$-dollar fiat money

  Inkijkje in David afstammelingen: https://humphrysfamilytree.com/famous.thelist.html
  Alle Eurpese koningen en koninginnnen
  Margreth Thatcher
  Tony Blair
  Boris Johnson
  George Bush JR
  Justin Trudeau
  Emmanuel Macron
  Bill Gates
  Franklin D. Roosvelt
  Richard Nixon
  John Kerry
  David Cameron
  Tsar Nicholas-2
  Napoleon
  Princess Diana
  Pope Gregory V, died 999
  Pope St. Leo IX, died 1054
  Pope John XII, died 964.
  Pope Benedict VII, died 983
  Pope Benedict VIII, died 1024
  Pope John XIX, died 1032
  Pope Benedict IX, 11th century
  Pope Calixtus II, died 1124
  Pope Stephen IX, died 1058
  Antipope Clement VII, born 1342
  Pope Paul IV, born 1476
  Pope Felix V, born 1383, anti-pope
  Pope Paul III, born 1468
  Pope Leo X, born 1475
  Pope Leo XI, born 1535
  Pope Benedict XIII, born 1649

  • De bijbelse God is niet God,
   Dat joden uitverkoren zijn, hebben ze zelf bedacht.
   God zit in Jezelf, men heeft je wijsgemaakt dat God buiten je is, én dat zij weten wie god is en wat hij wil, zo verkrijgen ze macht over jou.
   Álle wetten zijn gemaakt door mensen, en hebben daardoor geen rechtsgrond.
   Want geen enkel mens heeft autoriteit over een ander mens.

   • @Per Bladwijzerend…
    🎯🎯🎯

    https://youtube.com/shorts/QiVZUVvPrmc

    DNA staat voor Deoxyribonucleic Acid.
    Deoxy = God
    Ribo = lord/heer
    Nucleic = centrum
    Acid = licht/vuur

    Ye are Gods… we zijn het alleen vergeten en in onze ego’s vervallen. We zijn aan het herinneren dat alles in ons begint en eindigt. Zonder ego worden we weer Goden. En het ego is stervende.

   • Per Bladwijzerend februari 14, 2024 Bij 10:51
    Per B, ja, ook de bijbel is geperverteerd en omgedraaid. De joden hebben zelf verzonnen dat ze uitverkoren zijn en wat ze er mee moeten doen. Er staat iets heel anders in de bijbel over dat ‘uitverkoren’ zijn. Die bijbel ligt goed verstopt in het Vaticaan en die mag niemand lezen. Wat er in staat, weet jij waarschijnlijk.

 6. Ik zit niet op Facebook, dus kan jouw link niet inzien, helaas.
  Inderdaad die Karel de Grote, heeft hele Saksische stammen gedwongen christen te worden, zoniet dan werden ze onthoofd.

  • karel had joodse adviseurs aan zijn hof en verbazingewijde viel hij de moslims in spanje niet aan maar wel de saksen in het noorden.

   vreemd huh?

   oy vey!

   • Pietersen 11.21
    Spanje is veroverd door de Moren in 711 op de toenmalige Visigoten en kregen interne hulp van waarschijnlijk de Joden, want, terwijl de plaatselijke bevolkingen vluchten, werden de Moren met open armen door de Joden ontvangen.
    Die de volgende 750 jaren van moslimbezetting zeer welvarend leefden.

    En deze inval, en hulp,
    Doet mij sterk denken aan de Massaimmigratie die al decennia in Europa, in de tegenwoordige tijd plaatsvindt.

 7. Neurotisch gedrag is een dwang. Dit zijn zwaar neurotische mensen die niet kunnen kalmeren, ze kunnen alleen maar nog meer toegeven aan hun neurose. Alleen een genetische ingreep om iets te doen aan de neurotransmitters kan ze nog helpen. Ondertussen maken ze misbruik van de meer zachtmoedige medemensen. Maar zo komen dingen tot stand, goed of slecht, en zo verandert de wereld, goed of slecht, dankzij de neuroten. Helaas nu steeds slechter, want alles gaat in cycli, en de mens heeft het punt van verval bereikt. Daarna komen er weer neurotische types die de boel weer gaan opbouwen, en hopelijk op een wat mooiere manier. Neuroses hebben ook hun voordeel; alles hep ze voordeel, ook het nadeel, wie zei dat, maar je moet de neuroten onder controle zien te houden. En dat is nog nooit gebeurd. Dus daar moeten we nu op af gaan: het in bedwang houden van de neuroten onder de mens.

  • Adriaan W. februari 14, 2024 Bij 13:15
   Bedankt voor de link Adriaan. Baudet verdient hier respect voor. En deze speech zou verdomme op scholen als leerstof gegeven moeten worden! Respectloze bende, die 2e Kamer… gemakzuchtige nutteloze vreters.

 8. Hoe je het ook draait of keert….het zijn de laffe, domme, incompetente, corrupte, hypocriete politici die deze miljardairs een podium geven.
  Maak godverdomme wetten tegen beinvloeden van overheidsbeleid door dit soort miljardairs. En schop dit soort politici er uit.
  Die faalhazen.
  Zij zijn gekozen door de bevolking en stellen geen drol voor. Zij brengen de wereld naar de afgrond.
  En politici met ballen worden gedemoniseerd.
  Voila : Het westen in een notendop. Met hun genderneutraal gewook. Stelletje klapmongolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in