De opeenvolging van gebeurtenissen die in deze analyse wordt beschreven, leidt tot de conclusie dat het Westen zich voorbereidt om de hervatting van de vredesbesprekingen met Rusland door Kiev tegen het einde van het jaar goed te keuren, zodra het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van haar proxy gedwongen wordt om te stoppen vanwege het begin van de winter. Tot die tijd sturen ze echter meer wunderwaffen uit wanhoop dat deze wapens Rusland wat verder naar achteren kunnen duwen en zo hun kant een relatief betere positie kunnen geven tijdens deze schijnbaar onvermijdelijke besprekingen dan nu het geval is, schrijft Andrew Korybko.

De Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov, heeft accuraat ingeschat dat de beslissing van zijn gastheer om clustermunitie naar Oekraïne te sturen “een wanhoopsgebaar” is, nadat het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van Kiev geen grote winst heeft opgeleverd in de aanloop naar de komende top van dat blok volgende week. Deze conclusie is gebaseerd op drie verwante ontwikkelingen die op dezelfde dag plaatsvonden en die er allemaal geen twijfel over laten bestaan dat dit een laatste wanhoopsdaad is van de oorlogsstokers in Washington.

Biden vertelde CNN’s Fareed Zakaria in een voorproefje van hun interview dat zondag in zijn geheel wordt gepubliceerd dat “de Oekraïners zonder munitie komen te zitten… Dit is een oorlog met betrekking tot munitie. En die munitie raakt op, en wij hebben er niet veel meer van.” Zelensky gaf eind maart zelf toe dat “we geen munitie hebben”, maar Westerse experts en trollen onderdrukten wat hij zei omdat het tegen hun narratief inging, maar nu is het onmogelijk om het te negeren nadat niemand minder dan Biden er zojuist zelf de aandacht op vestigde.

  Video's - Slag om Bakhmut: Ondanks superieure Oekrainse troepenmacht, blijven Wagner-strijders oprukken

De tweede ontwikkeling was Under Secretary of Defense for Policy Colin Kahl die erkende dat het “Oekraïense tegenoffensief langzamer gaat dan verwacht”. Alles bij elkaar bewijzen deze verklaringen van twee gezaghebbende bronnen dat secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO gelijk had toen hij midden februari de proxy-oorlog van zijn blok met Rusland in Oekraïne omschreef als een “logistieke race”/”uitputtingsslag”. Zoals te zien is, raken de voorraden van het blok snel uitgeput zonder dat er enige vooruitgang wordt geboekt op het terrein.

En tot slot deelde de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken een video op Telegram van de voormalige perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, die het gemelde gebruik van clustermunitie door Rusland vorig jaar beschreef als een “oorlogsmisdaad”, wat bevestigt hoe wanhopig de VS werkelijk is geworden om plotseling deze zelfde wapens naar Oekraïne te verschepen. Net als de HIMARS, Bradleys en meerdere andere westerse leveringen aan dat land sinds 24 februari 2022, is clustermunitie het nieuwste wunderwaffe dat gedoemd is om het Westen teleur te stellen.

President Poetin onthulde vorige maand tijdens zijn ontmoeting met oorlogscorrespondenten dat het Westen “de magazijnen heeft schoongeveegd” van granaten, en daarom besloten ze toen om exemplaren met verarmd uranium te sturen als “de eenvoudigste optie, omdat het uitbreiden van de productie veel geld en moeite kost”. Later voegde hij eraan toe dat “als [de VS] het huidige conflict echt via onderhandelingen willen beëindigen, ze maar één beslissing hoeven te nemen en dat is stoppen met het leveren van wapens en uitrusting (aan Oekraïne). Dat is alles.”

Dit laatste punt toonde aan dat president Poetin geïnteresseerd is in een vreedzame oplossing van de NAVO-Russische proxy-oorlog in Oekraïne via compromissen, zolang de nationale veiligheidsbelangen van zijn land gewaarborgd zijn. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, sloot zich al snel bij deze suggestie aan, tweemaal gevolgd door de voormalige president die nu vice-president van de Veiligheidsraad is geworden, Medvedev, hier met een verwijzing naar “compromissen” in dat artikel met hyperlink en ook hier, en recentelijk ook door de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov.

  Geef ons heden ons dagelijks GEÏNFLATEERD BROOD

Bijna een half jaar nadat Stoltenberg de proxy-oorlog van zijn blok met Rusland beschreef als een “logistieke race/”uitputtingsoorlog”, liet hij opvallend genoeg na om hetzelfde tempo, dezelfde schaal en dezelfde reikwijdte van gewapende hulp aan Kiev te beloven in zijn toespraak op vrijdag ter voorbeschouwing van de NAVO-top van volgende week, die hier werd geanalyseerd. Een dag eerder meldde NBC aan de hand van ongenoemde bronnen exclusief dat Lavrov tijdens zijn reis naar New York in april een geheime ontmoeting had gehad met een groep voormalige hoge Amerikaanse nationale veiligheidsadviseurs om toekomstige vredesbesprekingen te bespreken.

Diezelfde dag op donderdag voorspelde de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko tijdens een persconferentie dat de vredesbesprekingen in de herfst hervat zouden kunnen worden. Volgens hem “zal dit misschien niet in september gebeuren, maar iets later. Ik geef liever geen informatie vrij, maar de Europeanen, Frankrijk en Duitsland, zijn erover gaan praten.” In deze diplomatieke context zou het verkeerd zijn om niet te vermelden wat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan vrijdag tijdens een persconferentie met Zelensky zei.

Niet alleen zei hij dat Turkije de “meest intense inspanningen” heeft geleverd om een einde te maken aan de NAVO-Russische proxy-oorlog in Oekraïne, maar hij zei ook dat hij verwacht zijn president Poetin ergens volgende maand te ontvangen, wat het Kremlin nog moet bevestigen. Niettemin, gezien het feit dat Istanboel gastheer was van het vredesproces in het voorjaar van 2022 dat leidde tot een ondertekend ontwerpverdrag dat het conflict had kunnen beëindigen als het niet was gesaboteerd door de Anglo-Amerikaanse As, kan niet worden uitgesloten dat vredesbesprekingen op de agenda zullen staan als zijn bezoek plaatsvindt.

  Zelensky publiceert zelf drugsvideo - cocaïneroes in draaistoel

De opeenvolging van gebeurtenissen die tot nu toe beschreven zijn, leidt tot de conclusie dat het Westen zich voorbereidt om de hervatting van de vredesbesprekingen met Rusland door Kiev tegen het einde van het jaar goed te keuren, zodra het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van de proxy gedwongen wordt om te stoppen vanwege het begin van de winter. Tot die tijd sturen ze echter meer wunderwaffen uit wanhoop dat deze wapens Rusland wat verder naar achteren kunnen duwen en zo hun kant een relatief betere positie kunnen geven tijdens deze schijnbaar onvermijdelijke besprekingen dan nu het geval is.

Het Westen is echter gedoemd om teleurgesteld te worden, omdat het verleden uitwijst dat geen enkele bewapening of combinatie daarvan de militair-strategische dynamiek van de “logistieke race”/”uitputtingsoorlog”, die sinds de bevrijding van Soledar medio januari geleidelijk in het voordeel van Rusland is geëvolueerd, drastisch kan veranderen. In dat geval zal de export van clustermunitie naar Kiev waarschijnlijk alleen maar leiden tot meer bloedvergieten aan beide kanten, hoewel die uitkomst ook cynisch de belangen zou dienen van de oorlogsstokers van Washington.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe studie toont aan dat de rest van de wereld China en Rusland steuntVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse verzoeken om uiterste voorzichtigheid voor ‘Challenger 2’-tanks maken ze nutteloos voor Oekraïense leger
Volgend artikel“Vertel mama niet wat ik je verteld heb”: Internet gaat uit zijn dak over Joe Biden die kind lijkt te besnuffelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Intussen is Finland wel lid geworden van de NAVO. Moet Rusland deze daad van agressie over haar kant laten gaan? Bovendien zijn er actoren binnen de westerse mogendheden die het huidige Rusland op willen delen. Deze actoren gaan echt niet stoppen en Rusland weet dit. Vredesonderhandelingen betekent dat het westen erkent dat ze deze oorlog voorlopig verloren hebben maar ze zullen blijven proberen.

 2. Het Finse volk gaat er nog spijt van krijgen als ze merken dat hun grens volgepropt wordt met NAVO wapentuig en de bijbehorende verkrachtende woke en gender “soldaten” (soldaterinnen, lesdaten? gaydaten? Xdaten?) in hun bezettingskampen. Zeker als ze achter hun kinderen zitten.
  In Japan heeft het volk in de buurt van zo een basis al de grootste moeite om de bezetter uit hun huizen en hun dochters safe te houden. Regelmatig protesten daar bij de poort maar het helpt niks.
  Dus protesteren zal in Finland ook niet helpen, maar spijt krijgen ze.

 3. Rusland moet eens ophouden om polite te doen het is beter dat ze alle beleid centers en de clown eens goed ruimen .
  Dit duurt alle zo lang en hoe langer het duurt hoe meer rotzooi er geleverd wordt .
  Als zeker is dat de f16 daar naar toe gaat en de stratbaan i in Polen dan smak Warschau de Sarmat maar in het centrum misschien dat er dan wordt geluisterd .
  Hoeveel soldaten van Rusland moeten er nog sneuvelen , Nergens goed voor

  • Een oorlog houd ook eens op. En dan moet je verder met de overlevenden. Als Oekraïne bevrijd is maar alle burgers worden tegenstanders, wat schiet Rusland er dan mee op?

   Dan plant je het zaad voor een nieuw conflict. Herinner het ‘verdrag’ van Versailles wat leidde tot de opkomst van het nationaal socialisme, het omverwerpen van de republiek en uiteindelijk een nog veel grotere en uitgebreidere wereldoorlog. Overmatig geweld roept een nog sterkere tegenreactie op.

 4. Ik lees op Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Clusterbom dat de VS niet mee deed aan het verdrag tot verbod van het gebruik van clusterbommen en dat de producenten tegenstander zijn van een verbod. Tja, de producenten zijn de baas in de VS (Militair Industrieel Complex). Eerst de pharma industrie nog rijker geworden met corona, nu zijn de wapenproducenten aan de beurt voor de jackpot.

  • Wat is het verschil? Voor de 2e wereldoorlog zat chemiereus IG Farben (Bayer, BASF) achter de militaire opbouw. Zij leverden de Panzersjokolade voor de soldaten en Cyclon-B voor de gaskamers. De olie kwam van Rockefeller, de motoren van Ford.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in