Het nieuws dat de NAVO, of beter gezegd de VS, heeft besloten om haar verouderde voorraad clusterbommen te lozen, zou niet echt als een verrassing moeten komen voor degenen die de oorlog in Oekraïne volgen. Vanaf dag één zijn de westerse elites in verwarring geweest over wat ze aan het doen zijn, wat hun doelen zijn en wat het eindspel zou moeten zijn. De NAVO heeft de doelpalen zo vaak verschoven, in termen van ongeschreven regels, dat het vrij moeilijk wordt om een duidelijk beeld te krijgen. Zelfs Stoltenberg zelf lijkt in de war op een persconferentie als hij wordt aangesproken op de laatste plannen, schrijft Martin Jay.

Clusterbommen zullen nu vooral tegen Russische troepen worden gebruikt om tanks tegen te houden. De reden waarom deze beslissing is genomen is echter duidelijk: het Westen moet tijd kopen voor met name EU-landen om hun militaire voorraden, die gevaarlijk laag worden, op te bouwen. Het Westen heeft minstens zes maanden nodig voordat het zelfs maar kan denken aan het voorbereiden van Oekraïne op een nieuw “offensief” en dus leek het lozen van tonnen van dit bijzonder wrede explosief op het Oekraïense leger een goede pleister voor wat in werkelijkheid een gapende wond is.

Maar zijn dit dezelfde clusterbommen waarvoor de meeste NAVO-leden een verdrag hebben ondertekend om ze te verbieden? Zijn dit dezelfde bommen waarmee het westen zich moreel hoog opstelt als het Rusland ervan beschuldigt ze tegen Oekraïense troepen te gebruiken? De hypocrisie, of beter gezegd wanhoop, is verbluffend, maar het onderstreept een punt dat steeds weer de kop opsteekt. Hoe meer tijd er verstrijkt zonder dat er iets aan de versterkte lijn verandert, hoe meer Rusland wint en hoe meer het Westen verliest. En de NAVO-bazen en misschien ook Biden weten dit en daarom is het initiatief van clusterbommen voor mij persoonlijk, als journalist die heeft gezien wat ze in oorlogsgebieden doen, een weloverwogen strategie van een partij die weet dat ze aan het verliezen is en die de snelheid van haar eigen ondergang op het slagveld wil vertragen.

  De economische zelfmoord van EU-landen: Uit de officiële gegevens blijkt dat Duitsland zichzelf in een recessie heeft "gesanctioneerd"

Wat mensen u niet vertellen over clusterbommen is hun opmerkelijke vermogen om burgers te doden – meestal kinderen – in plaats van de loop van de geschiedenis op een slagveld te veranderen. En wat de meeste westerse journalisten niet in hun kopij vermelden, is dat Amerika zulke smerige bommen al gebruikt sinds de oorlog in Vietnam, toen er aan het eind van de jaren zestig 270 miljoen van deze kleine “submunities” in Laos werden gedropt, die tot op de dag van vandaag kinderen doden die ze in de velden vinden en ermee spelen.

Maar het is geen spelletje voor de soldaten die zich aan Oekraïense kant beter zouden moeten voelen nu de houwitsers, HIMARS, Javelins en niet te vergeten de Bradleys helemaal niet meer geleverd worden. Nu worden ze verondersteld zich beter te voelen door de op handen zijnde komst van de clusterbommen, waarvan ik ten zeerste betwijfel of ze gebruikt zullen worden om Russische troepen aan de Russische kant van de versterkte linie aan te vallen. Nee, wat veel waarschijnlijker is, is dat ze gebruikt zullen worden in een defensieve hoedanigheid wanneer de Russen besluiten door de linie heen te dringen en de Oekraïense kant binnen te dringen om steden als Odessa aan te vallen. De clusterbommen zullen gebruikt worden tegen de Russische tanks en in zulke grote hoeveelheden dat duizenden van deze kleine explosieven op het platteland zullen achterblijven, verborgen onder de grond, zodat kinderen ze over tientallen jaren kunnen ontdekken. Op het slagveld zullen de foto’s van burgers die erdoor aan stukken worden geblazen en van soldaten ongetwijfeld alom verspreid worden door de propaganda-eenheid in Kiev – dezelfde eenheid die Britse journalisten helpt met hun smakeloze verhalen over Russische bommen die “gezien” zijn op de zijkanten van de kerncentrale van Zaporizizja, om maar een voorbeeld te noemen.

  MH 17 - Vlekkeloos worden oude leugens herhaald

De NAVO heeft een crisis op vele niveaus. De NAVO gelooft niet alleen niet dat ze de Russen kan verslaan, ze heeft ook een financieel probleem waar haar secretaris-generaal onlangs tijdens een persconferentie op zinspeelde. De organisatie hoopt dat meer van haar leden meer aan defensie zullen uitgeven of ten minste de drempel van 2% van het bbp zullen halen, maar het is alsof Stoltenberg weet dat nu de economieën van de EU platzak zijn – de Duitse centrale bank is zo platzak dat ze de ECB om een reddingsoperatie moet vragen – het moeilijk voorstelbaar is dat het niveau van de militaire hulp iets zal worden als voorheen. Het clusterbommeninitiatief is zo wanhopig en zo zielig op zoveel vlakken dat Zelensky moet kijken waar de toekomst ligt. Het beste scenario voor hem is dat het conflict voor onbepaalde tijd stopt in wat analisten een “bevriezing” noemen, hoewel dit aan Russische kant onwaarschijnlijk lijkt. Maar zelfs met een bevriezing brokkelt de geloofwaardigheid van de NAVO af naarmate meer en meer westerse burgers wakker worden en beseffen dat de NAVO zelf geen hardware bezit. De lidstaten bezitten dit wel en leveren het wanneer ze kunnen. Maar nu droogt deze aanvoerlijn snel op en wat we nu in Vilnius zien met het aanbod van een NAVO-raad voor Oekraïne is slechts rook en spiegels. Gewoon meer vertragingstactieken terwijl Joe Biden zich op het hoofd krabt en zijn volgende zet uitwerkt, waarbij waarschijnlijk particuliere aannemers betrokken zullen zijn die voor het Westen vechten en waarvan de Amerikaanse president maar moet hopen dat Rusland ze niet als NAVO-soldaten behandelt. Er gaan geruchten dat gepensioneerde luchtmachtpiloten in Amerika worden benaderd met de vraag of ze F16’s in Oekraïne willen vliegen. Als Zelensky op het punt staat om zich tegen het westen te keren en ultimatums uit te vaardigen, dan is dit waar hij waarschijnlijk om zal vragen. Nogmaals, het verschuiven van doelpalen. De enige consistente strategie in Oekraïne.

  Scott Ritter: Vaarwel Wagner, ik kende je nauwelijks

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: ‘Moedige’ aanval van Azov-strijders bij Bakhmut
Volgend artikelToen M.K. Bhadrakumar een klein detail vergat. Dmitry Orlov over de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Het is een verloren oorlog voor de lafaards genaamd door het Blank bezeten EuropeesAmerika
  Dezen proberen nu de schulden zo hoog mogelijk op te drijven voor de Witte Europeanen welken niet blank zijn maar echt Wit
  Om zo de waardeloze Fata morgana Hallucinatie Amerikaanse muntstuk nog zo hoog mogelijk in waarde verbeelden te kunnen houden

  Dank U

  • racistische opmerking daar er heel wat niet ‘witten’ in europa en amerika zijn……en afhankelijk zijn van ons ‘witten’…, maar soit lol
   europa en amerika gaan bankroet? je zoudt nog aardig verschieten hoeveel niet ‘witte’ landen ook in default zullen gaan lol…., waarom denk je dat zoveel niet ‘witte’landen richting rusland (‘wit’ land btw) trekken?
   juist om jouw racistische terminologie te gebruiken….
   wordt wakker,man

   • Beste Mensen

    De waarheid moet worden ingezien
    Inzicht
    Denk en er zal worden gezien dat hier niks anders dan de waarheid is vermeld
    Niks over kleuren en afkraken een kleur
    Maar vermelding maken van het kleurloze Gevaar
    Hierbij verbeelden Associëren veele Witte mensen zich met het onzichtbare bezetter van hun belichaming
    Genaamd Blanken

    Dank U

  • Wat heeft huidskleur in Godsnaam te maken met de slechtheid van de mens? Onvoorstelbaar bekrompen reactie vind ik. Sorry.

  • Witte mensen bestaan niet mijnheer de racist. Een vel papier ziet wit, een westerling is blank. Je bent racistisch bezig. Een neger noemen we ook geen nikker en een blanke is ook geen witte. Je hebt de racisme kaart getrokken door blanke mensen in de verdomhoek te duwen. Als een straat blank staat zeg je toch ook niet dat de straat wit staat.

   • Beste Mensen

    Een Kwal aan het Strand is doorzichtig
    Die is Blank
    LakVerf Vernis is Blank
    Witte mensen zijn gewoon Witte mensen
    Zwarte mensen zijn gewoon Zwarte mensen enzovoorts
    Dus geen Negers of Nikkers of Snikkers
    Of dat
    Witte gehersenspoelde mensen zichzelf gedwongen willen laten noemen
    Blank
    Blank is een van de Negatieve entiteiten Geesten genaamd de All Alien het eerste kind van onder de beschermings paraplu geheten Shaytaan = Satan de Tweede en Derde kind heten God en Duivel bekend als de Gespleten Tong
    Zoete gedeelte God Zure gedeelte Duivel
    Dezen allen tezamen kan de mens door worden bezeten
    Vervolgens hebben dezen zich via infiltratie copulatie over de heele aardbol verspreid
    Begrijpt men het een klein beetje ?
    Inzicht beste mensen
    Immers mensen zijn mensen
    Geen hersen gespoelde opleggingen
    Nooit gaan associëren met iets wat men niet kan zijn of proberen dat op te leggen een ander dat men dit of dat is
    Houd de hersenen Universeel open en neutraal
    Nogmaals een mens is een mens en niks meer of minder
    De kleuren zijn Èèn hand vol
    Meer zijn er niet
    Deze kleuren worden straks herenigd verenigd tot èèn Universele kleur

    Denk aan de alom bekende woorden :
    I Have A Dream
    &
    het rijtje zelf af maken

    Dank U

  • Beste Ringo,
   Ik kan je aanvallen op jouw racistische opmerkingen maar beperk mij tot het zeggen:
   Klim op een paard Ringo en GO.

   • Beste Mensen

    Onbegrip misvattingen leiden tot woede uitbarstingen
    Zolang een belichaming bezeten is door een Ego entiteit zoals voor genoemden en meerderen
    Zal het Alomtegenwoordige nooit door dat zelfde belichaming kunnen spreken lopen wandelen genieten
    Het is altijd het een of het ander
    Dus als ik er zit dan is er geen ruimte voor HEM/HAAR pas op geen gender geval gestoordheids syndroom
    Welk heden ten dage word gepromoot
    Uitleg hiervan geven per brief is helaas onmogelijk
    Het schrijven word te lang en de lezer zal verstrikt raken in de brij van onbegrijpelijke Super eenvoudige woorden
    Aangezien de wereld nu te inteligent is geworden of het Ego verbeelding te groot is geworden
    Verbeelden Voorbeelden als :
    ik God ik ken God jij niet kom ik ga jou de les lezen

    Als een mens zichzelf kent
    Dan kent die meer dan genoeg
    Beter gezegd Alles

    Daarom een advies vraagje aan de mensheid
    Om op zoek te gaan naar zichzelf
    Eenmaal gevonden is men de koning te rijk
    Dat de èèn door de ander voelt aangevallen
    Vervolgens in het verweer gaat is een foute boel
    Immers alles is een pot nat
    Want alles is Niks
    &
    Daaruit volgt : Niks is Alles
    De leegte
    De levens elixer Niks wat men –> het illusie verbeelding hallucinatie 24/7 inademt in de leegte
    Denk daar maar over na
    Richt eens daar de aandacht op
    De Adem beste mensen ….

    Dus niet gaan verbeelden de Valse Bijbel met Adam en Eva vervolgens Sex

    Het gaat heel moeilijk maar het kan
    Dat gaat alleen maar met Puurheid 100% Liefde in 100% overgave tot de leegte het Niks
    Dus geen 100,0000…….1 % of meer
    Of 99,99999……% of minder
    En Liefde kent helaas geen geweld
    Laat staan bloed vergieten van wat voor een onschuldige Weerloos Wezen ook tot de schuldig-ste Bezeten Weerbare Wezens van allemaal genaamd de Mens in het denkbeeldige of illusionaire
    Kortom alles laten voor wat het is
    Triple L
    Leven & Laten Leven
    Alleen leven meer is er niet
    Laat Hem/Haar via de Hersenen denken
    Blokkeer Hem/Haar niet
    Dat is wat Via het All Alien God en Duivel enzovoorts worden gedaan nog een paar benamingen Rha Thor Zeus Enough Baal zo zijn er meerderen
    De negatieve entiteiten onder de beschermings Paraplu genaamd Shaytaan = Satan
    Dezen bevinden op en symboliseren èèn keerzijde van een muntstuk met Drie Zijden
    Te weten de Negatieve keerzijde
    Mama Aarde heeft twee polen
    Een plus pool en een min pool
    Plus pool heeft èèn streepje meer
    Dat zit niet alleen in Mama Aarde maar in alles
    Tot in het Aller kleinste deeltje van een Atoom
    Zichtbaar of Onzichtbaar
    Die zitten overal in alles
    De plus is net iets sterker dan de min
    Bijden zijn kinderen van èèn Mama
    Goede en Slechte dingen worden gedaan
    Bijden vinden plaats
    Dus bijden zijn waar
    Zo daardoor is het leugen dus ook waar
    Immers het vind plaats men kan het zien in het illusionaire
    De èèn is helaas meer waar dan het ander
    Immers die staat èèn streepje voor dat is de plus pool
    Ieder mens mag het daarom zelf proberen de echte waarheid te vinden
    Nog nooit is het door een ander gedaan
    &
    Dat zal ook nooit worden gedaan voor een ander
    Daarom heeft men hoofd met hersenen gekregen in eigen beheer

    Dank U

    • Buiten dat ik er geen reet van begrijp wat je schrijft Ringo, hoe noem je blanken die een paar weken in de zon gezeten hebben?

     • Beste mensen

      Als men een ongekleurde glas
      Dus een Blank Glas met Blanke Water in de Zon zet voor een tijdje dan is dat inhoud
      Blanke vloeibare spul genaamd Water Hoofdzakelijk verdampt
      Maar als een Witte mens een tijde in de Zon doorbrengt
      Dan word het huid van die persoon aangebrand Rood of gebakken Rood tot Rood half gaar Bruin
      Ziet men het verschil ?
      Staat hier soms leugens vermeld ?
      Tot overmaat van ramp
      In de meeste gevallen gaat die huidskleur snel vervellen
      Aangezien die via chemicalische smeersels teweeg is gebracht
      Heel vaak kanker verwekkend
      Heeft men recent gehoord over de kanker verwekkende zogenaamde zoetstof Aspartaam
      Waarover de ontwikkelaars in den beginne al wisten dat die de domme schaapjes achterna holler van domme praatjes genaamd burgers een extra oor mee gaan aan naaien
      Met dollar tekens rollende over de oogpupillen over lijken van de medemens gaande ?
      Aspartaam is toen het werd verzonnen en de domme massa opgelegd vermeld tot meerdere familie leden dat dit zaakje heel erg stinkt naar ziekten
      Maar niemand wou het geloven
      Nu is het veels te laat
      De meeste belichamingen zijn bezaaid met Kanker
      Door die zogenaamde gezonde drinken aan die
      Hoofden met zaagsel’s i.p.v. Hersen in het hoofd
      Zogenaamde goedgelovigen
      Mensen , dat heet geen goed gelovigen
      Maar laconieke mensen
      Luie donders zijn die
      Het zijn bij wijze van die mensen waarbij men zichtbaar een mens laat poepen
      Die poep opraapt in de oven doen drogen
      Een kleurtje laagje suiker en een geurtje geeft en zegt tot de toeschouwer
      Nou U heeft het gezien het is voor Uw ogen gedaan
      Veranderd in snoep
      Vervolgens die toeschouwer geeft om te eten
      Dat die gene tot overmaat van ramp dat ook nog gaat opeten
      Zoveel vertrouwen heeft een intellectuele mens
      Daarintegen
      Een domme mens gaat zeggen
      Sorry bekijk het maar eet maar eerst zelf driekwart op
      Vervolgens
      Nu U toch al zoveel hebt op gemaakt
      Eet de rest ook maar op
      Lekker hè ?
      Dat is het verschil tussen een intellectueel en een echte domme mens

      Dank U

     • Is het weer woordsalade-maandag?
      Verbijsterend dat dit figuur nog steeds wordt toegestaan zijn woordendiarree over de topics heen te gieten. Ik zie er regelmatig voor veel minder gebanned worden. Serieus een normale discussie wordt toch zo onmogelijk.

 2. Onvoorstelbaar die moffen. Na dat oerdomme linkse oostduitse kutwijf merkel zit er nu een imbeciel die het nog bonter maakt dan dat merkel ferkel, olaf(bek) scholz. Een (wederom, door en door) corrupte apparatsjik die het heeft gepresteerd het meest produktieve high tech land van europa, duitsland, naar de totale Godverdommenis te helpen. Die het allemaal prima vindt dat cia en hoerkaïense maffia hun gastoevoer opblaast, die zich laat sodomeren door demente pedo-opperpooier biden en in het rond laat commanderen door een aan cocaïne verslaafde nep-acteur met sterallures. Als dit het scenario zou zijn van een James Bond film, dan liep je boos de bioscoop uit wegens ongeloofwaardig…

 3. Schoften, pure schoften zijn het die moedwillig duizenden Jan Soldaten en duizenden burgers in de armen van de dood drijven. Met maar een reden: de natte droom van een stel machtgeile psychopaten moet gerealiseerd worden. Nog meer macht, nog meer dollars.
  Ze vergeten één ding. Ook die idioten komen in een kistje met 6 planken terecht. En wat heb je dan bereikt in je hoogmoedige leven? NIETS om trots optie zijn. Alleen AfSCHUW.
  Nogmaals: verdomme streef naar vrede, dan bereik je iets waar de mensheid beter van wordt opvezen waanzinnige oorlog!

 4. IK zou hierop de site ook graag iets lezen over het feit dat de VS zullen proberen om Modi van India omver te werpen en de vriendschap tussen Rusland en hen te dwarsbomen, volgend jaar zijn er blijkbaar in India verkiezingen, in gezond verstand van 8 juli las ik daarover, Modi heeft niet meegedaan met de sancties en doet gewoon handel met de Russen en de VS willen dit gaan tegenhouden, wat Duitsland aan gaat of de Europese landen heb ik geen hoop, tot nu toe lopen ze braaf achter de VS aan, hoe lang de oorlog nog door gaat, een vraag die mij maar niet los laat, zoveel vernietiging en zoveel onnodig leed, zo triest en hoor weinig tot geen tegengeluid voor het starten van vredesgesprekken, hoe bizar is dat om te realiseren, GL,SP,PvdD of de PvdA zij lopen allemaal achter de NAVO aan, zij zijn zeker de geschiedenis vergeten van al het leed van de NAVO heeft veroorzaakt over heel de aardkloot, soms voel ik zoals Sting zing I am an legal Alien in I am an English man in New York, zo voel ik mij ook, nergens meer thuis, soeverein denkende mensen zonder hokjesgeest, waar zijn jullie!

 5. Poetin dreigt clusterbommen in te zetten in Oekraïne
  De Russische president Vladimir Poetin heeft zondag op de staatstelevisie gedreigd om clusterbommen in te zetten bij de oorlog in Oekraïne, indien het buurland zelf deze munitie gebruikt die de VS hen leveren.

 6. Nou dan gaan we nog wat beleven want de clusterbommen zijn al in Oekraïne weet de Telegraaf. Zolang ze het allemaal in het open veld doen. Ach, Rod Mckuen Soldiers Who Want To Be Heroes.

 7. Een land dat kernbommen gooit op onschuldige burgers (Hiroshima en Nagasaki) zal er ook zeker niet voor terugdeinzen om clustermunitie in te zetten. Geen land is zo doortrokken van het kwaad als Amerika.

  • ….en Japan was trouwens al verslagen….ze hebben gewoon die atoombom ns willen testen…schandalig ! Ondertussen echter hebben de voordien zo moord- en wraakzuchtige dappere ‘Samoerais’ alles vergeten en vergeven en zijn nu trouwe vazallen geworden van de Amerikaanse moordenaarsbende….

 8. “De clusterbommen zullen gebruikt worden tegen de Russische tanks”

  Alle ervaringen opgedaan in het verleden duiden er op dat deze ‘clusterbommen’ voornamelijk op schoolpleinen, marktplaatsen, en busstations in de Donbass gedropt gaan worden…

 9. Door Oekraïne ja? Om de Russen de schuld te geven. En wie heeft die troep aan Oekraïne geleverd? Dit loopt op deze manier vreselijk uit de klauw. Maar zover is het nog niet, willen ze ermee spelen in het open veld, ze doen, maar, als je domme spelletjes speelt..

  Zelensky wordt uitgekotst en iedereen weet het. het is niet gelukt. Jammer he Rabobank? jammer he Rutte, de boeren blijven hier nodig. Zeker als er met clusterbommen wordt gegooid. Ik geloof niet dat een Nederlandse boer er een been wil verliezen want die troep schijnt jaren ellende te veroorzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in