Wanneer iemand u vertelt hoe belangrijk hij of zij is, is dat een vrij goede aanwijzing dat die persoon niet vreselijk relevant is. Ik denk dat hetzelfde principe geldt voor de CIA, die de laatste week via bronnen opschept dat de Oekraïners dankzij de inlichtingen van de CIA een dozijn Russische generaals hebben omgelegd en de Moskva tot zinken hebben gebracht. Er is een tijd geweest dat de CIA werkelijk geheimen trachtte te bewaren en er voor terugschrok om reclame te maken voor haar verborgen helpende hand, schrijft Larry Johnson.

Tijdens de Sovjetbezetting van Afghanistan in de jaren ’80 kreeg de CIA de opdracht om islamitische strijders die stonden te popelen om de Russen te verdrijven te bewapenen en op te leiden. Hoewel ik er zeker van ben dat de Sovjets wisten wat de CIA in het algemeen deed, werd het publiek in die periode in het ongewisse gelaten, vooral toen de CIA de Mujahedin begon te bewapenen met Stinger raketten en er Sovjet helikopters uit de lucht begonnen te vallen.

Dat is de CIA vandaag niet meer. Er wordt openlijk gesproken over het trainen van Oekraïense paramilitairen in guerrillaoorlog, het leveren van wapens en het doorgeven van kritieke inlichtingen aan Oekraïne, die dan gebruikt worden om Russische doelen aan te vallen. In plaats van de Oekraïense militairen sterker te maken, doet dit soort lekken hen zwak lijken. Zij kunnen de Russen niet in hun eentje bestrijden. Nope. Zij hebben Suikeroompje nodig om hun bewapening te regelen. Als u de macht achter de troon bent, dan moet u dat stil houden. Zwijgen helpt om uw bevoorrechte positie te beschermen.

Ik denk dat de Russische inlichtingendiensten zich op het hoofd krabben om uit te dokteren waar Amerika in godsnaam mee bezig is. Zij vragen zich waarschijnlijk af of dit lekken van gevoelige informatie eigenlijk een slim kapitalistisch complot is om Rusland achter denkbeeldige eekhoorns aan te krijgen? Of zijn de Amerikanen gewoon incompetent?

Ik kies de kant van de incompetentie-uitleg. De laatste publieke opmerkingen van CIA-directeur William Burns zijn daar een voorbeeld van:

  De helft van de Oekraïners ziet een nazismeprobleem in het land - voor Soros Foundation "zorgwekkend"

CIA-directeur Bill Burns waarschuwde zaterdag dat de Russische president Vladimir Poetin veel heeft ingezet op de tweede fase van zijn oorlog in Oekraïne en gelooft dat “verdubbeling” van het militaire conflict nog steeds zijn beste weg vooruit is.

Het is deze mentaliteit, zei Burns, die de tweede fase van het offensief minstens even riskant – en misschien zelfs riskanter – maakt dan de eerste fase van het conflict.

“Hij zit in een gemoedstoestand waarin hij niet gelooft dat hij zich kan veroorloven te verliezen,” zei Burns over Poetin tijdens een bijeenkomst van de Financial Times in Washington. “Ik denk dat hij er op dit moment van overtuigd is dat een verdubbeling hem nog steeds in staat zal stellen vooruitgang te boeken.”

“Zijn overtuigingen over Oekraïne en de realiteit van het vermogen van Rusland om het Oekraïense verzet te blijven vermorzelen – ik weet niet of dat al aan het wankelen is gebracht,” voegde hij eraan toe. “De inzet is dus vrij hoog.”

Het gebrek aan contact met de werkelijkheid dat Burns tentoonspreidt, is beangstigend. Poetin is in het openbaar heel duidelijk geweest over zijn bedoelingen in Oekraïne – demilitariseren en denazificeren. Burns’s bewering dat Poetin zich nog eens verdubbelt, is gebaseerd op de onjuiste conclusie dat Oekraïne het Russische offensief heeft teruggeslagen (d.w.z. Fase I) en dat de Russen nu wanhopig zijn om de overwinning te redden uit de brokstukken van de nederlaag.

Met dat in gedachten, beschouwt u de gebeurtenissen van vandaag in de Donbas en op de Krim.

Ketel is een koele militaire term voor omsingeling. Waarom omsingelde troepen een “ketel” noemen? Deze term hebben wij aan de Duitsers te danken. “Kessel” is het Duitse woord voor “ketel” en die term werd door Duitse generaals gebruikt om het resultaat te beschrijven van het omsingelen van vijandelijke strijdkrachten.

De Russische militaire doctrine gebruikt het woord “ketel” om een zeer grote concentratie van omsingelde vijandelijke troepen op strategisch niveau aan te duiden. Dit verschilt van de termen die gebruikt worden om de omsingeling van een operationele eenheid (zoals een geïsoleerd bataljon) of een tactische eenheid (een element ter grootte van een compagnie) te beschrijven. De Russen noemen die respectievelijk zak (d.w.z. meshok) en nest (gnezdo).

  Oekraïne: Azov-regiment gebruikt kinderen als menselijke schilden in Azovstal

Russische bronnen melden (en Oekraïense bronnen ontkennen niet) dat er vandaag een grote doorbraak is gekomen in Popasnaya, waarbij de Oekraïense strijdkrachten zich naar het westen terugtrekken in de richting van Kramatorsk. Kijkt u maar eens op de volgende kaart:

Ik heb de stad Lisichansk omcirkeld, die samen met de stad Sieverodonetsk ligt. Er is een grote Oekraïense legermacht ingegraven rond Sieverodonetsk en die loopt nu een verhoogd risico om in een Russische ketel gekookt te worden, wanneer de troepen die Popasnaja veroverd hebben zich aansluiten bij de Russische troepen die vanuit LYMAN naar het zuiden trekken (het ligt ten noorden van Kramatorsk).

Deze kaart geeft een beter overzicht van de ligging van het Oekraïense leger (geel omcirkeld) en de beweging van de Russische troepen (rood, wat anders?):

De Oekraïense eenheden zijn niet helemaal afgesneden. Er zijn wat voorraden doorgekomen, maar niet genoeg om Oekraïne in staat te stellen een geloofwaardige tegenaanval uit te voeren. Een belangrijke indicator om de komende week in de gaten te houden is of deze Oekraïense troepen zich ingraven of een tactische terugtocht naar het westen uitvoeren.

Eén ding is duidelijk: de gevechten zijn wreed. De volgende video schijnt triomfantelijke Tsjetsjeense soldaten (het zijn moslims) te tonen die ongestoord door de ruïnes van Popasnaya lopen. Zij kennen geen angst terwijl zij scanderen: “God is Groot.” Ik denk dat hun bewering dat zij de stad veroverd hebben geloofwaardig is, want zij worden niet door sluipschutters neergeschoten. Als u kijkt naar de uitgebrande hoogbouw om hen heen, dan zijn er talloze plaatsen waar een koppige Oekraïense sluipschutter zich zou kunnen verbergen.


Tsjetsjenen in Popasnaja

Russische bronnen hebben ook een video gepubliceerd waarop een “VOOR” en “NA” status te zien is van een gebouw waarin leden van het AZOV bataljon gehuisvest waren. De jonge kerels zijn opgewekt en vermaken zich. De gespierde kerel die uit de deur komt en zijn armen buigt, schreeuwt “OORLOG” EN “SUKA” “KILL THEM ALL”. De Russen beweren dat hij “gedenazificeerd” is.

  Dag van de Afrekening: Tientallen raketten en drones raken elektriciteitscentrales in Oekraïne (Video's)

De Russen gaan ook door met het beuken op Odessa. De bijgaande foto toont de rokende nasleep van tenminste drie raketaanvallen:

Volgens persberichten uit Odessa hebben de raketten het vliegveld geraakt en onlangs aangekomen militair materieel van de NAVO vernietigd. Dat is geen wanhoop. Dat is handelen naar een belofte.

Een belangrijke schadelijke factor die het Oekraïense leger ondermijnt zijn de Oekraïense criminele organisaties. Elk stukje westerse bewapening en voorraden dat voor het Oekraïense leger bestemd is, wordt geplunderd door de Oekraïense versie van de maffia. Hetzelfde geldt voor humanitaire hulp. Als het erom gaat geld te verdienen op de zwarte markt, vooral met de verkoop van geweren, munitie en bommen, zijn de Oekraïense misdaadbendes superkapitalisten met echte spierballen. Luister maar eens naar deze pro-Oekraïense “influencer”, Snyatovskaya, die haar verontwaardiging over de diefstal uitspreekt. Zij noemt de burgemeester van Odessa, Anatoly Vorokhaev, als een van de profiteurs:

Op een gegeven moment zal het Westerse volk wakker worden en beseffen dat onze poging om Oekraïne te bewapenen en te voeden, criminele bendes heeft verrijkt die het niet kan schelen wie Oekraïne bestuurt, zolang zij maar kunnen profiteren. Zij kennen de waarde van een dollar en een roebel. Oorlog verandert een zwarte markt in een supermarkt op steroïden. In mijn ervaring worden deze zwarte marktactiviteiten mogelijk gemaakt door buitenlanders en bedrijven met goede connecties. Deze misdadigers hebben altijd een bank of tastbare goederen nodig om hun winsten op te slaan. Volg het geld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is er werkelijk aan de hand in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnthulling van de Methode
Volgend artikelZelensky & de Derde Wereldoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. De surface to air missiles van Nederland zijn deels terug in ons land, in de handen van Marrokaanse strontzakken met een missie, kan niet goed gaan, we gaan het zien straks. en wie is verantwoordelijk voor het neerhalen van KLM vlucht XXXX ? RUTTE< KAAG en Ollegron, om te beginnen. Wat een ontzettende eikels zijn het, en straks met droge ogen "medeleven" betuigen….de boom in met dat tuig !

  Onze leef ruimte is door politici tot een dierentuin gemaakt, en nog blijven ze rond hossen, verder de boel verzieken.

 2. De MH17 werd door Oekraine neergehaald, op verzoek van Rutte, die weer op verzoek van USA handelde; betaling: extreme subsidies en hulp van Brussel.
  Doel: meer landen voor de boycot tegen Rusland.
  Geschiedeis herhaalt zich; alleen nu moeten we ons eigen land verneuken, net als de linksen dat deden.
  Een soor van masochistische loyaliteit; aan wat????

  De enige die de gelegenheid had, en het belang erbij: Oekraine; zij gaven het bevel van koerswijziging in een achtelijke poging schuld bij rebellen te leggen.
  Alleen de idioten van Den Haag deden of ze erin stonken, tegen beter weten in…..

  Maar wat is nou 300 lijken tov een paar electrische auto’s en betaling contant?
  ————————————————————————-
  De video van het meiske is correct. Oekraine is de corruptie zelf.
  Hoe denk je dat Hunter zijn jonge meiden krijgt?Zijn disposals.
  Hoe denk je dat Zelensky aan de macht kwam?
  Hoe denk je dat de EU zo tegen RU is? –chantage dus.
  De enige manier als….dan…
  Zelf goederen uitdelen.

 3. De russische stijl was altijd: schiet een stad in puin, ipv erin gaan met infantrie.
  Enige uitzondering: Krakau, Polen; zij redden die stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in