Pixabay

Tijdens de vierde dag van hoorzittingen bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in een zaak tegen de illegale bezetting van Palestijnse gebieden door Israël, heeft China zijn steun uitgesproken voor het recht van de Palestijnen om een “gewapende strijd” te voeren tegen Israël en benadrukt dat dit geen “terrorisme” is, bericht The Cradle.

“Bij het nastreven van het recht op zelfbeschikking [heeft het Palestijnse volk het recht op] het gebruik van geweld om buitenlandse onderdrukking te weerstaan en de oprichting van de Palestijnse staat te voltooien,” vertelde Ma Xinmin, een juridisch adviseur van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken, op 22 februari aan het Internationaal Gerechtshof.

Onder verwijzing naar voorbeelden van “verschillende volkeren [die] zichzelf bevrijdden van koloniale overheersing” door middel van gewapend verzet, stelde Xinmin dat daden van verzet tegen de Israëlische bezetting “geen terrorisme” zijn, maar een legitieme gewapende strijd en een “onvervreemdbaar recht.”

“Tal van andere resoluties erkennen de legitimiteit van strijd met alle beschikbare middelen, waaronder gewapende strijd door mensen onder koloniale overheersing of buitenlandse bezetting om het recht op zelfbeschikking te realiseren,” zei de Chinese ambtenaar.

“De Chinese president Xi Jinping heeft bij verschillende gelegenheden benadrukt dat China oproept tot een alomvattend staakt-het-vuren en een snelle oplossing voor de kwestie Palestina op basis van een tweestatenoplossing door middel van onderhandelingen,” voegde hij eraan toe.

Xinmin ging het podium op vóór Reza Najafi, Irans onderminister van Buitenlandse Zaken voor Juridische en Internationale Zaken, die de nadruk legde op Israëls historische schendingen van het recht op zelfbeschikking van de Palestijnen.

  Start nog een oorlog, stuur miljoenen vluchtelingen naar het Westen - Tucker Carlson

Najafi benadrukte de historische schendingen van het zelfbeschikkingsrecht van de Palestijnen. “De vestiging van het Israëlische regime gebeurde door middel van een gewelddadig proces waarbij de inheemse Palestijnse bevolking met geweld werd verdreven om een joodse kolonie te creëren, in overeenstemming met de zionistische beweging.”

Hij noemde ook een reeks van voortdurende schendingen door Tel Aviv, waaronder de langdurige bezetting en manipulatie van de demografische samenstelling in de bezette Palestijnse gebieden, de wijziging van het karakter en de status van Jeruzalem, en de discriminerende maatregelen en schendingen van de rechten van het Palestijnse volk op permanente soevereiniteit over hun natuurlijke hulpbronnen.

“De uitbreiding van nederzettingen, gescheiden wegen en barrières en controleposten heeft een systeem van apartheid gecreëerd dat Palestijnse gemeenschappen isoleert,” voegde Najafi eraan toe voordat hij de VN-Veiligheidsraad aansprak voor hun “passiviteit of ontoereikende actie”, en zei dat dit een van de “belangrijkste oorzaken was van de langdurige bezetting van de Palestijnen” en benadrukte dat het hoogste VN-orgaan “verlamd is door de impasse” veroorzaakt door een “bepaald permanent lid.”

“Alle wreedheden en misdaden die het Israëlische regime in de afgelopen acht jaar heeft begaan, zijn het gevolg van deze passiviteit,” concludeerde de Iraanse functionaris.

De Irakese vertegenwoordiger bij het ICJ, Hayder Shiya al-Barrak, ging vervolgens het podium op en riep het ICJ op om eerdere gerechtelijke bevelen tegen Israël te respecteren, zoals de bepalingen die werden gemaakt na de zaak in Zuid-Afrika om “de systematische moordmachine tegen het Palestijnse volk te stoppen.”

“We hopen dat de toewijding van het hof aan gerechtigheid zal leiden tot bijkomende beslissingen … die zijn toewijding aan het beëindigen van de campagne van massamoord en het voorkomen van daden van genocide evenals het beleid van intimidatie, blokkade en uithongering tegen het Palestijnse volk bevestigen,” zei hij.

  Duitsland staat weer aan de verkeerde kant van de geschiedenis

Barrak besloot zijn toespraak met een oproep aan het Wereldgerechtshof om beslissingen te nemen “die het leven van de Palestijnse mannen, vrouwen, kinderen en ouderen veiligstellen, zodat ze een waardig en veilig leven kunnen leiden waarin alle mensenrechten worden gerespecteerd.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israëliërs klagen over “PR-ramp” nadat bevrijde Israëlische gijzelaar onthult dat Hamas “ons heel aardig behandelde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNatuurlijk moeten we de staat bespotten
Volgend artikel“Achtergelaten om weg te rotten”: Schotse man die Britse premier live op tv confronteerde, vertelt over vaccinverwondingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Waarom horen we in de Nederlandse kranten en nieuwsberichten nagenoeg niets over de door Israël gepleegde genocide. Men is bezig zo veel mogelijk Palestijnen te liquideren. Op alles wat beweegt, zelfs kleine kinderen en ouderen, wordt geschoten. Huizen van de burgerbevolking worden gebombardeerd of door militairen opgeblazen. Alles wordt met de grond £. Gemiddeld worden sinds de oorlog 250 Palestijnen dagelijks gedood. Duizenden baby’s en kleine kinderen zijn vermoord!

  Waarom wordt wel iedere keer uitgebreid verslag gedaan als bijvoorbeeld iemand in Oekraïne door een Russische raket om het leven komt?

  De Nederlandse pers kan nog veel leren van nieuwszenders als bijvoorbeeld Aljazeera

  • Rachel,
   Wees niet verbaast, de journalisten zijn zeer selectief, het is zeker schandalig te noemen, ze doen het bewust geloof me, weet je ik herinner mij nog nu iets van jaren geleden, je noemt Al Jazeera, die werd heel lang geroemd om zijn vrije journalisten in het Westen, toen er ineens een ander geluid kwam van dit kanaal werd het plots gemeden want zij vertelden dingen die wij in het Westen niet mogen weten, een Nederlandse werkt er nu, haar naam weet ik niet, zag haar een poosje geleden over de Palestijnen praten toen zij in Nederland was en vertelde toch ondanks dat de rest het niet wilde horen dat vooral buiten dat Westen de rest van de wereld niet kunnen begrijpen dat het Westen nu zwijgt maar Putin vanwege oorlogsmisdaden naar den haag moet komen, blij om die Nederlandse journaliste weer eens te zien, vroeger zat zij vaak voor de NOS in het Indonesische deel van de aardkloot, wij hebben heel weinig echte onafhankelijke pers nog en ik zelf bezie veel dingen via alternatieve mogelijkheden want anders krijg je alleen maar leugens te horen,zien.
   Maar triest is het wel, pijnlijk om te constateren als westerling, het Westen staat voor niets om trots op te zijn!

   • Hartelijk dank Flardinga…
    Ik lees een interessant boek De 13 Satanische Bloedlijnen. Hierin beschrijft de auteur het ontstaan van de staat Israël en de de terreur tegen de Palestijnen. Er waren afspraken om gezamenlijk te leven in Palestina. De zionisten hadden andere plannen. Hiervan zien we thans de bewijzen.
    .

    • Rachel,
     Graag gedaan, ik kan je verschillende alternatieven nu aanreiken, blckbxtv, alternatief tv, gezond verstand, peter baars van de gulden middenweg zijn er enkele van, wie weet heb je daar wat aan, dat boek wat jij beschrijft dat ken ik niet, ik weet wel iets over o.a. David Icke, hij praat daar ook over, hij pleitte voor vrede in Europa, wilde naar Nederland komen om daarover zijn mening te geven en zie hij mag in vele Europese landen niet meer komen, kijk hoe de media omgaan met Julian Assange, hij mag nu geestelijk helemaal kapot gaan in zijn cel, een journalist die hele belangrijke dingen deelde met de wereld, hij wordt helemaal kapot gemaakt, of een Edward Snowden, hij is gevlucht naar Rusland, want de Amerikaanse overheid wilde hem eigenlijk doden, Assange krijgt een langzame dood, dit zijn slechts een paar voorbeelden van onze zogenaamde vrije pers, die is er niet meer, de Andere krant is er eentje bijvoorbeeld, de rest van de kranten zijn niet vrij meer, gegroet, welkom hier op de site trouwens!!!

     • De schoonvader van de auteur van genoemde boek heeft onder andere de vorige President van Ecuador gedeeltelijk opgevoed. Deze heeft de Amerikaanse bases in Ecuador opgeheven en andere zaken zoals asiel verleent aan Assange. Door een staatsgreep georganiseerd door de CIA moest hij vluchten naar België.

    • Rachel,
     Ik heb inmiddels op het internet over dit boek gelezen, in Frankrijk is het boek zelfs verboden, dit zegt wel wat natuurlijk, geeft te denken!

     • Het boek is 1089 verschenen in het Spaans.In Nederland pas begin tien jaar later. In Nederland was het het eerste boek over de komst van een Nieuwe Wereldorde. Een terugblik op de gebeurtenissen van de laatste twintig jaar laat zien dat nagenoeg alle informatie in dit boek op wonderbaarlijke, vaak schrikbarende wijze is uitgekomen, oftewel ten uitvoer zijn gebracht. Tot op de dag van vandaag.

       • Rachel,
        Ik heb na wat zoekwerk een lang interview van Robin de Ruiter kunnen vinden in het Nederlands, zeer interessant, ik moet echter wel er bij zeggen dat ik juist Putin iemand verdenk van het organiseren van die tegenmacht d.m.v. de Brics en allerlei allianties, die macht is straks echt sterker dan die Navo van de VS en zijn vazallen, ik benadruk het ook wel meer op deze site, ik denk echt dat zij het goede wensen i.t.t. die VS en zijn nazivrienden, dank voor jouw informatie want ik heb er wel meer nu over gelezen, vrolijk kun je er niet van worden, maar zie mijn mening, ik geloof in die tegenmacht, ook qua de genocide op de Palestijnen zal ik hopen op die tegenmacht!

      • Rachel,
       Ik denk dat ik het wel wil gaan lezen, als veelal alles is uitgekomen van wat zij schrijven dan zegt dat heel veel natuurlijk, dank voor het delen met mij en ons hier!

       • Bij deze nog mij dank voor de lijst met alternatieve media.
        Ik ben van mening dat je ook hier erg voorzichtig dient te zijn.
        Helaas is één van de grote tragedies van deze enorme toename van informatie over de ’Nieuwe Wereldorde’ dat er prominente groepen en individuen zijn die zich als voorvechters aandienen om de mensen wakker te schudden voor de agenda van de ’Nieuwe Wereldorde´, maar de overtuigingen van veel van dergelijke groepen en individuen laten duidelijk zien dat ze zichzelf ook bedriegen en meer kwaad dan goed doen met hun giftige mix van waarheid en leugens. Dit alles wordt door de elite gestimuleerd, ze hebben er belang bij. Chaos en anarchie zijn gepland.
        Om ons in een staat van bedrog te houden, worden daarnaast doelbewust boeken met desinformatie uitgegeven. Ook boeken met onjuiste informatie van individuen die hun eigen geheime eureka begrippen en interpretaties hebben, mogen in grote oplagen gedrukt en gepromoot worden. Meestal komen ze zelfs met toestemming van de elite op de internationale bestsellerlijsten te staan.

        De boeken van Robin worden daarentegen geboycot en verboden.

        Bij deze een artikel waar iemand ontdekt dat in het Bloedlijnen boek melding wordt gemaakt dat het beruchte Pandemieverdrag van de WHO (nadat het was ondertekend door 194 landen), reeds in 2007 van kracht werd.

        https://www.ninefornews.nl/als-je-door-de-boeken-van-robin-de-ruiter-uit-2006-2011-bladert-begrijp-je-waarom-hij-monddood-werd-gemaakt/

        • POETIN
         Alle wereldbeslissingen die te maken hebben met macht, politiek, financiën en industrie worden eerst besproken en vastgesteld binnen geheime samenkomsten van ultrageheime transnationale superloges, genaamd Ur-Loges, waarvan zelfs vrijmetselaren van de hoogste graden geen kennis hebben. Deze superloges staan onder direct toezicht van de leidende elite.
         Naast hoge politici uit West-Europa, de Verenigde Staten, Rusland, Israël, Iran, Saoedi-Arabië en Qatar, zijn ook politici uit Turkije, Japan, China, Zuid-Korea, Zuid-Amerika en een groot aantal andere landen lid van de Ur-Loges.
         Bekende namen van Nederlandse politici zijn Mark Rutte, Jeroen Dijsselbloem, Henk Kamp en Jan Peter Balkenende.
         Vladimir Poetin is lid van UR-Loge Golden Eurasia. Maar misschien is hij niet langer lid. Ook bij het WEF heeft hij zich teruggetrokken.
         In zijn boek “Van schijndemocratie naar dictatuur” beschrijft Robin precies hoe de oorlog tegen Oekraïne door het Westen is uitgelokt.
         Als je boeken leest wordt duidelijk dat hij achter Poetin staat.

 2. Maar ondertussen gaat de massamoord op de Palestijnen en de annexatie van de laatste overgebleven gebieden gewoon verder… Ze staan erbij, kijken ernaar en zien dat het gaat zoals gepland!

  • @Greet, wat ben je weer mild vandaag.

   Ik ben van mijn leven nog geen goeie jood tegengekomen, op het eerste gezicht lijken ze aardig, vooral als ze wat van je nodig hebben, er beter van kunnen worden of je besodemieteren maar in werkelijkheid zijn het vieze kakkerlakken met arrogantie.

   Het is ook onbegrijpelijk dat de omliggende landen om israhel dat tuig niet de zee in drijven en verzuipen.
   Helaas moest ik twee keer in m’n leven in Israël zijn, godallemachtig wat een volk. Niet te harden hoe belangrijk en superieur ze zichzelf vinden.

   • Hoi mash, vraag slechts, het betere wat ik kan doen: Hebben wij, nederiglanders, dat misschien ook aan onszelf te danken? Wat hebben wij nagelaten in tijden dat het …ogenschijnlijk…. goed ging in dit land? Antwoorden zullen voor een ieder verschillend zijn, omdat we mensen zijn, nietwaar? mooie dag weer en leven in het HIER en NU is op dit moment het mooiste dat ik weet…………..

 3. In de bijbel is het joodse volk een gezegend/uitverkoren volk en in de koran is het joodse volk een vervloekte volk..

  Wie heeft gelijk?😂

 4. Israel zal gevegd worden van de wereldkaart, hard aanpakken de rabijnen na meer dan 20000 civiele menses die dood zijn gegaan in Gaza, geen worden voor deze criminele rabbijnen ondersteund door amerika .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in